הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לשחרר חייל חטוף בכל מחיר?

shum_klum

משתמש משקיע
2,345
1,475
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
11,623
2,345
1,475
סרטון גאוני שנוצר בספטמבר 2010,
מציג לפי דעתי בצורה ממש טובה את הבעייתיות בסוגיה הזו. והינה 2014 והסרטון הזה רלוונטי מתמיד...

אני אישית הייתי נגד עסקת שליט ונגד הפסטיבל האידיוטי שנוצר סביבו בדיוק מהסיבות שהסבירו בסרטון.

צריך להחזיר את החייל, אומנם אתה צודק אבל זה באופן חלקי, צריך להמנע מלהראות להם כמה אנחנו לוקחים את זה קשה כמו במקרה שליט ולשמור על קור רוח תקשורתי.

אפשרי לשלם קצת יותר, בכל זאת אנחנו עם יותר הומני מהם ויותר חשוב לנו מהחיילים שלנו אבל מסכים שלא באותה רמה של עסקת שליט

• פותח/ת השרשור
עסקת שליט נתנה להם לגיטימציה להשתמש בכלי הזה של חטיפת חייל ככלי לגיטימי.
אין מו"מ עם ארגון טרור. הכתובת הייתה על הקיר.

קל לשחק אותה ארה"ב בזה שאתה אומר שאין מו"מ עם טרור.

המדינה מכריחה אותך ללכת לקרב, וכמו שאתה הולך לקרב בשביל המדינה, אתה מצפה לאותו יחס בחזרה.

אני מאמין שמי שצריך לעשות את ההחלטות מבין את זה. הציבור צריך לעשות את שלו ולא לחזור על אותן טעויות ממקרה גלעד שליט. כרגע אף אחד לא אומר מה עלה בגורלו, אז באמת מה שנשאר זה לחכות.

אתה משווה מישהו שנחטף אחרי שהתפוצץ עליו מחבל מתאבד למישהו שנרדם בטנק?

זה מקרה שלא רוצים להתמודד אותו. אבל חייבים.

אתה משווה מישהו שנחטף אחרי שהתפוצץ עליו מחבל מתאבד למישהו שנרדם בטנק?

זה מקרה שלא רוצים להתמודד אותו. אבל חייבים.
הוא לא נרדם בשום טנק, היה לו שלוש הזדמנויות למנוע את החטיפה שלו
אבל הוא בחר לתת לחברים שלו למות ולעזור למחבלים לחטוף אותו
אם אני לא טועה תגובה מעליי זה התחקיר של השב"כ על החטיפה.

דבר שני לא משנה מה סיטואציה אסור לשחרר אסירים תמורת חטוף.
החזרנו את גלעד, אחד המשוחררים רצח את נצ"מ ברוך מזרחי השאיר משפחה של אישה ו5 ילדים
וזה רק משוחרר אחד יש עוד 1023 בדרך. לא משחררים מחבלים.

מאחל לך מר פינגווין היקר שאתה תהיה החייל הבא שיהיה במצב שגלעד שליט היה בו בזמן החטיפה. מת לראות מה הוד גבריותו הלוחם הקשוח היה עושה אחרת.

מאחל לך מר פינגווין היקר שאתה תהיה החייל הבא שיהיה במצב שגלעד שליט היה בו בזמן החטיפה. מת לראות מה הוד גבריותו הלוחם הקשוח היה עושה אחרת.

החייל הבא אני כבר לא יהיה, כי לצערי אני נכה צה"ל

החייל הפחדן ביותר היה מניע את הטנק אחרי הרימונים ובורח, גם אפשרות
חייל אחר היה לוקח את הנשק בין הרגליים ומחכה עד שהמחבלים יכנסו לצריח ויורה
חייל קצת יותר אמיץ היה מחכה שהמחבלים יתחילו לטפס על הצריח ויורה

חייל גלעדי היה נותן לשני חבריו להלחם במחבלים ולמות בזמן שהוא מתחבא בטנק
ואחרי שהמחבלים תפסו אותו הוא רץ אחריהם כדי חלילה לא לעכב את החטיפה
והוא גם לא שכח להוריד את האפוד כדי לרוץ יותר מהר.

בשפה שלנו בצבא קוראים לזה להפקיר חברים בלחימה.

תקרא ואם אני טועה במשו תגיד לי אחרי זה
http://www.thepost.co.il/news/new.aspx?pn6Vq=EE&0r9VQ=HMHL

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
איזה בדיחה מה שכתבו כאן.. איך אפשר בכלל לשפוט בנאדם כשהוא בקרב, כשקורה משהו?
כולם גיבורים גדולים ויודעים הכל, כולם מומחים למלחמה וענייני פוליטיקה אבל משום מה אתם יושבים מאחורי
המסך ומגיבים ב-LBS.

הדברים שאתה רושם מביישים אותך.

נערך לאחרונה:
לא משחררים, עם כמה שזה יכול להישמע לא אנושי. אני רואה שהזכירו פה את מקרה גלעד שליט - שבו הייתה טעות בכלל בהצבה של החייל שהיה חסר כישורים לתפקיד בו הוא נמצא ואני מאמין שכמעט כל לוחם אחר היה יודע להפעיל את שיקול הדעת החכם במצב הזה.

שמתם לב שהמטרה העליונה של חמאס במבצע (מעבר להשמדת ישראל - מטרה שאפילו הם מבינים שלא ישיגו) זה חטיפת חיילים? הגיוני בתכלס, הם יכולים לקבל גם 1,000 רוצחים עם פוטנציאל הריגה של עשרות אלפי ישראלים תמורת חטיפה אחת מוצלחת. לדעתי, ושוב - אם כמה שזה קשה, עמדת האין משא ומתן עם טרוריסטים הייתה צריכה לפעול גם במקרה שליט. לאו דווקא קשור בנסיבות חטיפתו.

היה מקרה של חייל רוסי שנחטף במהלך המלחמה של רוסיה עם אפגניסטן. אביו היה מפקד בכיר בצבא (ברמה כזאת שהוא באמת היה יכול להשפיע בנושא), יום לאחר החטיפה הוא הכריז שרוסיה לא מתכוונת להיכנע למשא ומתן עם טרוריסטים, בשום מצב. נחשו עכשיו עד כמה יטרחו לחטוף חייל רוסי? בשביל מה? הסיכון גדול מדי, וה״פרס״.. לא קיים.

תקראו לי תמים, אבל אני מאמין שהמקרה הזה עוד לא אבוד. בכל זאת יש לנו אפשרות להיכנס לעזה באופן קרקעי ולבצע חיפושים. עכשיו זה הזמן של צה״ל לפעול בשיא הכוח, לא בעוד כמה ימים.

תקרא ואם אני טועה במשו תגיד לי אחרי זה
http://www.thepost.co.il/news/new.aspx?pn6Vq=EE&0r9VQ=HMHL
אני אומר לך את זה שוב. כדאי שתפנים, תתבגר תתגבר ואז תפנים שוב: הדברים שאתה אומר הם בושה לעצמך ולכל מדינה שמחזיקה אנשים שמדברים כמוך.

הדברים שאתה רושם מביישים אותך.
תפסיק לבלבל תמוח, תקרא את החקירה של השב"כ ותגיד לי במה אני טועה.
התקשורת שטפה לכם תמוח על גלעדוש הגיבור הישראלי במשך 5 שנים.
קשה לכם להאמין שהמדינה החליפה 1024 מחבלים על חייל שהפקיר חבריו בשטח.
אני אומר לך את זה שוב. כדאי שתפנים, תתבגר תתגבר ואז תפנים שוב: הדברים שאתה אומר הם בושה לעצמך ולכל מדינה שמחזיקה אנשים שמדברים כמוך.
אתה יכול לחזור על זה עוד פעם?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור

תום (טום), אשמח לשמוע את דעתך בנושא.

תפסיק לבלבל תמוח, תקרא את החקירה של השב"כ ותגיד לי במה אני טועה.
התקשורת שטפה לכם תמוח על גלעדוש הגיבור הישראלי במשך 5 שנים.
קשה לכם להאמין שהמדינה החליפה 1024 מחבלים על חייל שהפקיר חבריו בשטח.
אף אחד לא שטף לי כלום. אתה פשוט תינוק, מתלהם וחסר עכבות. ראית איזשהו תחקיר שאתה באמת ובתמים חושב שאתה מבין. העובדה היחידה שניבטה מהתחקיר היבש עבורי היא שכנראה שאתה בחור לא אנליטי במיוחד.
קצת צניעות לא לימדו אותך?

אין לי דעה. לא חטפתי נ"ט ולא הייתי טנקיסט. הייתי בגדוד 12 ופרצתי דיסק. אין לי שום מחשבה בנושא. אפשר להתווכח עד מחר בנושא מחיר עסקת שליט, רק נשאיר את המתלהמים השחצנים בצד.

אף אחד לא שטף לי כלום. אתה פשוט תינוק, מתלהם וחסר עכבות. ראית איזשהו תחקיר שאתה באמת ובתמים חושב שאתה מבין. העובדה היחידה שניבטה מהתחקיר היבש עבורי היא שכנראה שאתה בחור לא אנליטי במיוחד.
קצת צניעות לא לימדו אותך?
את התחקיר ראיתי לפני יותר משנה, לא הייתי מופתע ממנו, אלו היו הדיבורים עוד לפני כמה שנים טובות
אף אחד באמת לא האמין לפרסומים בתקשורת על החייל הישן שהפתיע אותו נ"ט, לפחות לא אנשים הגיוניים.
התחקיר מדויק חוץ מכמה פרטים שחסרים שם, וטוב שכך כי זה היה מוציא את גלעדוש עוד יותר גרוע מימה שעכשיו.

אתה יכול לקרוא לי מתלהם או אחד שלא מבין, אבל לאכול את האמת את תצטרך.

את התחקיר ראיתי לפני יותר משנה, לא הייתי מופתע ממנו, אלו היו הדיבורים עוד לפני כמה שנים טובות
אף אחד באמת לא האמין לפרסומים בתקשורת על החייל הישן שהפתיע אותו נ"ט, לפחות לא אנשים הגיוניים.
התחקיר מדויק חוץ מכמה פרטים שחסרים שם, וטוב שכך כי זה היה מוציא את גלעדוש עוד יותר גרוע מימה שעכשיו.

אתה יכול לקרוא לי מתלהם או אחד שלא מבין, אבל לאכול את האמת את תצטרך.
לא ציפיתי שתפנים...

יצא דיון ברמה מאוד נמוכה חבר'ה. שמרו על פאסון וצניעות. אני נוטש...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית