המרכולים בת"א יישארו פתוחים לפחות עד נובמבר

הבעיה מתחילה כשלוקחים את רעיון פתיחת או סגירת המרכולים בשבת, שראשיתו בשר חילוני, אופורטוניסט וכזה שכפייה דתית היא ממנו והלאה ומזקקים ממנה אמירות שלכאורה נראות ליברליות ונאורות, כשבעצם הן מייצגות את ההדוניזם הישראלי-חילוני במיטבו, אולי נקודת החולשה הבעייתית ביותר שלנו.
יצא שמדברים איתך על שימור העם היהודי ותרבותו ואתה מזכיר את הזכות הבסיסית לנסיעה בשבת ללא פרייבט. לזרוק אמירה כמו "החילונים הם 42% ואילו הדתיים הם 15%" כאילו היא מבססת את העובדה שהמדינה חיה ובועטת כתוצאה מפתיחת מרכולים בשבת ונסיעה ברכבים שאינם פרייבט נשמע מוזר לכל הפחות בעיניי ואני חילוני גמור.

אז כנראה שלא הבנת אותי נכון.
אני קישרתי בין שני הדברים בתגובות קודמות בגלל שזה אבסורדי שהרוב החילוני, ויש מיעוט שכופה דתית על הרוב.

אין קשר לעובדה שהשר חילוני, הוא פוליטיקאי ומכוון לאלקטורט הדתי.

הבעיה מתחילה כשלוקחים את רעיון פתיחת או סגירת המרכולים בשבת, שראשיתו בשר חילוני, אופורטוניסט וכזה שכפייה דתית היא ממנו והלאה ומזקקים ממנה אמירות שלכאורה נראות ליברליות ונאורות, כשבעצם הן מייצגות את ההדוניזם הישראלי-חילוני במיטבו, אולי נקודת החולשה הבעייתית ביותר שלנו.
יצא שמדברים איתך על שימור העם היהודי ותרבותו ואתה מזכיר את הזכות הבסיסית לנסיעה בשבת ללא פרייבט. לזרוק אמירה כמו "החילונים הם 42% ואילו הדתיים הם 15%" כאילו היא מבססת את העובדה שהמדינה חיה ובועטת כתוצאה מפתיחת מרכולים בשבת ונסיעה ברכבים שאינם פרייבט נשמע מוזר לכל הפחות בעיניי ואני חילוני גמור.

לנסוע בשבת בתחבורה ציבורית זו לא זכות. לפתוח את העסק שלי מתי שבא לי לעומת זאת, עניין שונה לחלוטין.

[
אין קשר לעובדה שהשר חילוני, הוא פוליטיקאי ומכוון לאלקטורט הדתי.
בדיוק...
שמענו תבלבולי ביצים האלה. בשורה התחתונה אני משלם 60% מיסים ישירים, מהכסף שנותר לי אני משלם כל מיני אגרות והיטלים וממה שנותר עוד מיסים עקיפים.
את המעט שהמדינה לא גזלה, אני משקיע בפקדונות או בבורסה וגם על התשואה של הכסף ששולם עליו כבר מס, אני משלם עוד מס 🤬
ואחרי כל המיסים אני אמור לקנות דירה בבאר שבע במחיר של אחוזה בצרפת רק כי המדינה החליטה לספסר בקרקעות, להטיל רגולציה כבדה ולסגור את השוק בכדי למקסם רווחים ולשרת בעלי אינטרסים.
ואני אמור לבלוע את כל השיט הזה רק בגלל הדיבורים הכה "יפים" על המדינה היהודית?! 🤦‍♂️
שים לב מה לציטוט בפוסט שלך לעומת מה שכתבת...
לא טוב. צריך לשנות. אין ספק שאין לכך שום קשר להיות המדינה יהודית ודמוקרטית.

לנסוע בשבת בתחבורה ציבורית זו לא זכות. לפתוח את העסק שלי מתי שבא לי לעומת זאת, עניין שונה לחלוטין.
מסכים איתך. לספר על הפרייבט שהתקלקל ולכן אין אמצעי ממונע להגיע למכולת לקנות בננות בשבת באמת לא זכות.

[

בדיוק...

שים לב מה לציטוט בפוסט שלך לעומת מה שכתבת...
לא טוב. צריך לשנות. אין ספק שאין לכך שום קשר להיות המדינה יהודית ודמוקרטית.

דווקא קראתי.
נכון, התייחסתי למילים ולא לתוכן. עצבנו אותי התיאורים היפים.
מסכים איתך. לספר על הפרייבט שהתקלקל ולכן אין אמצעי ממונע להגיע למכולת לקנות בננות בשבת באמת לא זכות.
זכות זה גם לעשות משהו שבעיני אחרים נראה כחסר חשיבות.
בעיני האחד, לעשות קניות בשבת. ובעיני האחר להניח תפילין או לשבת בסוכה.

ו...?
ממתי מאיר דיזינגוף מכתיב פה את תנאי החיים?

גם יכול להיות לך עוד רשימה ארוכה של ציטוטים שתגיע עד 12. אף אחד מהם לא מהווה איזה נימוק למשהו
ממתי רון חולדאי מכתיב פה את תנאי החיים?

לא נתתי כאן את דעתי, או נימוק כלשהו. פשוט ציטוט מראש העיר הראשון של ת"א שכלל לא היה דתי...

עכשיו זה 1933? עם כל הכבוד שתכלס אין (;
צריך להתקדם מתישהו....
אחלה עקיצה על הכבוד, גדול.

להתקדם? להפריד דת ומדינה? אם אתה מפריד דת ומדינה, בזכות מה אתה פה בדיוק?

לו באנו להקים מדינה דמוקרטית נוספת בעולם, הרי שנעשה כאן פשע מחריד - הרצחנו וגירשנו והחרבנו בשביל לרשת 'מדינה דמוקרטית'? התכלית של הקמת 'מדינה דמוקרטית' מכשירה את כל הרעה הזאת? ואם כך, צודקים הערבים בנרטיב ה"נכבה" שלהם עם זכות השיבה המלאה ואין לנו היהודים שום זכות על הארץ הזאת ולא על מטר רבוע בה. השאיפה של חלקים בתוכנו לקיים כאן מדינה דמוקרטית בלי זיקה כלשהי ליהדות מעקרת כל הצדקה של היהודים לשבת על אדמות לא להם. יתר על כן, זו חוצפה ממדרגה ראשונה לבוא לארץ נושבת ולכפות עליה דמוקרטיה.

אבל לא באנו להקים כאן דמוקרטיה בלבד. באנו להקים דמוקרטיה יהודית. נכון, לא הייתה כזאת מעולם, אבל זו הייתה שאיפתה של הציונות - להקים בית לאומי לעם היהודי בנחלת אבותיו ולקיים בה דמוקרטיה. מדינת-ישראל עודנה בתהליך של התהוות, יש בה הרבה סתירות ליישב, אלא שהדיבור 'מדינה יהודית ודמוקרטית' עומד בבסיס הצידוק המוסרי לישיבתנו על האדמה הזאת. אין לנו הצדקה אחרת בלתי אם יהדותנו.

וכך כתב נשיא בית בית המשפט העליון בדימוס, אהרן ברק:

"...יהדותה של המדינה היא המאפיינת אותה. היא שונה בכך מכל מדינה אחרת. זהו "טעם" קיומה, ואלה מאפייניה העיקריים. רבות הן המדינות הדמוקרטיות בעולם, אך רק מדינת-ישראל היא מדינה שאינה רק דמוקרטית אלא היא גם יהודית.

נערך לאחרונה:
אתה יכול לתת דוגמא? ממש מעניין אותי על מה זה מסתמך לדעתך (אגב,נתתי לך מוניטין על התגובה הזו,פשוט סתם מעוניין לשמוע עוד מדעתך נראה לי שהיא מעניינת נורא)
דוגמא למה מהדברים?
אה כן
אתה מוזמן להסתכל על הדיונים הכלכליים שעוסקים בבטחון. לאוצר יש מעט מאוד נגישות לפרה הקדושה הזאת. אם תשים לב לפניי כל קיצוץ הצבא מאיים, פורץ עימות, הצבא מקבל תקציבים משוגעים וחוזר חלילה. בלי שום תמורה נראית לעין כמובן..אם אנחנו עדיין נכנסים עם נגמ"שים ממלחמת וייטנאם לעזה.

אבל כנראה מה שאנחנו באמת צריכים זה מטוס דור חמישי שלא כ"כ עובד..

אתה מוזמן לקרוא קצת על תהליך קבלת ההחלטות בקבינט כדי קצת להבין איך הראש של הצבא עובד, אולי תבין את הטענה שלי מעט יותר
http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1075874&sid=126
ממתי רון חולדאי מכתיב פה את תנאי החיים?

לא נתתי כאן את דעתי, או נימוק כלשהו. פשוט ציטוט מראש העיר הראשון של ת"א שכלל לא היה דתי...

אחלה עקיצה על הכבוד, גדול.

להתקדם? להפריד דת ומדינה? אם אתה מפריד דת ומדינה, בזכות מה אתה פה בדיוק?

לו באנו להקים מדינה דמוקרטית נוספת בעולם, הרי שנעשה כאן פשע מחריד - הרצחנו וגירשנו והחרבנו בשביל לרשת 'מדינה דמוקרטית'? התכלית של הקמת 'מדינה דמוקרטית' מכשירה את כל הרעה הזאת? ואם כך, צודקים הערבים בנרטיב ה"נכבה" שלהם עם זכות השיבה המלאה ואין לנו היהודים שום זכות על הארץ הזאת ולא על מטר רבוע בה. השאיפה של חלקים בתוכנו לקיים כאן מדינה דמוקרטית בלי זיקה כלשהי ליהדות מעקרת כל הצדקה של היהודים לשבת על אדמות לא להם. יתר על כן, זו חוצפה ממדרגה ראשונה לבוא לארץ נושבת ולכפות עליה דמוקרטיה.

אבל לא באנו להקים כאן דמוקרטיה בלבד. באנו להקים דמוקרטיה יהודית. נכון, לא הייתה כזאת מעולם, אבל זו הייתה שאיפתה של הציונות - להקים בית לאומי לעם היהודי בנחלת אבותיו ולקיים בה דמוקרטיה. מדינת-ישראל עודנה בתהליך של התהוות, יש בה הרבה סתירות ליישב, אלא שהדיבור 'מדינה יהודית ודמוקרטית' עומד בבסיס הצידוק המוסרי לישיבתנו על האדמה הזאת. אין לנו הצדקה אחרת בלתי אם יהדותנו.

וכך כתב נשיא בית בית המשפט העליון בדימוס, אהרן ברק:

"...יהדותה של המדינה היא המאפיינת אותה. היא שונה בכך מכל מדינה אחרת. זהו "טעם" קיומה, ואלה מאפייניה העיקריים. רבות הן המדינות הדמוקרטיות בעולם, אך רק מדינת-ישראל היא מדינה שאינה רק דמוקרטית אלא היא גם יהודית.
1. אתה פה בזכות יוזמה פרטית של אנשים עם חזון שקנו פה אדמות. ככה העסק התחיל.
2.איך זה מצדיק את הנרטיב אם יורשה לי לשאול?אפשר לדבר פה על טיעונים היסטוריים..דה פקטו הם מכרו לנו את המדינה הזאת בכסף והפסידו במלחמה עליה. אין להם שום טיעון על המדינה. ואלה שברחו ומעקמים את האף עכשיו?ובכן..אם שמת את כל הצ'יפים שלך בפוקר והפסדת את היד..על מה אתה מתלונן בדיוק?

בוטום ליין- אין לי בעיה שהסמלים של המדינה יהיו יהודים, שיציינו פה חגים וכד'. זה לגיטימי לחלוטין. יש לי בעיה עם כפייה והתערבות ממשלתית בחיים שלי. יש לי בעיה עם זה שמכתיבים לי מיום 0 בכדוה"א שאני חי בשביל ה'מדינה', מה זה האלטוראיזם הזה?אני חי בשביל האושר שלי והגשמתו. המדינה?היא כאן כדי לשמור על הזכויות שלי..והיא כאן בחסד.

ממשלה זה רוע הכרחי במקרה הטוב..ועריצות נוראית במקרה הרע.
שמעו, אפשר עכשיו להשוות את ישראל לכל מדינה בעולם עד מחרתיים וזה לא ייגמר.
לדעתי, הבסיס בחיים שלנו כאן צריך להיות החיבור והאהבה למולדת ולאדמה הזאת ששייכת לנו. אז כן, יש כאן מקום לרגש, וזה לא דבר רע אלא להפך, זה הערך המוסף שלנו וזה מה שנותן לנו את הכוח והעוצמות הכל כך גדולות שלנו כאומה וכעם.
צריך להסתכל על המצב בצורה עצמאית ופתוחה ולא ללכת בתלם מחשבתי של אג'נדה שמעודדת ביקורת עצמית בלתי פוסקת ואי שביעות רצון תמידית.

ועכשיו, אחרי שעשינו את ההפרדה הזו ופתחנו את החשיבה והראש מעבר לדעות הרווחות והמושמעות בתקשורת, אפשר לעבור לנושא הכלכלי.

בישראל יש בעיה כלכלית אחת גדולה מאוד והיא מחירי דיור גבוהים מאוד ומחסור גדול בדירות. יש לכך מספר סיבות, אכן חלקן מקורן בביורוקרטיות כבדות מדי, אך הסיבה מספר אחת של השנים האחרונות, היא שיש לאנשים רבים מאוד כסף רב והם מנצלים אותו לקניית דירות נוספות.
מאז 2008 (המשבר הכלכלי העולמי), ישראל היא אחת המדינות הבודדות בעולם שלמעשה המשבר הכלכלי לא רק שלא פגע בה, אלא הצמיחה שלה נשארה גבוהה והמטבע שלה התחזק מאוד לעומת המטבעות האחרים בעולם. עובדות אלו גורמות למשקיעים זרים לחפש כאן השקעות ולהזרים לכאן מטבע חוץ רב, הן בקניית נדל"ן והן בפיתוח עסקים ויזמות.
המצב הכלכלי של אזרחי ישראל, למעט קבוצות ברורות כמו חרדים וערבים ובמידה מסוימת גם עולים, נמצא בעלייה עצומה. די לראות את נתוני היציאות לחו"ל שאין להן אח ורע בעולם, את כמות מכירת מכוניות ומוצרי חשמל חדשים שעולה כל הזמן ואת כמות האנשים האדירה במקומות הקניות והבילוי.
רמת האבטלה כאן נמוכה מאוד לעומת מה שידענו בעבר, ובוודאי נמוכה מאוד לעומת כמעט כל מדינות העולם המערבי. מזה מספר שנים רמת האבטלה במדינות כמו אנגליה וספרד מגיעה ליותר מ-20%! והמצב חמור גם במדינות נוספות כמו איטליה, יוון, פורטוגל (שחלקן הגיעו למצב של פשיטת רגל ממש ולולא הזרמת מיליארדי יורו מצבן היה חמור בהרבה).
צריך להבין- יש מדינות בעולם המערבי שבהן לכמות עצומה של אנשים אין מקום עבודה, אין אפשרות להתפרנס, אין מסגרת עבודה, אין פיתוח אישי והם נזקקים לסיוע ממשלתי באופן קבוע.

המצב בישראל לא טוב, אלא אפילו מצוין. ברמה הלאומית, בנק ישראל קנה כ75 מיליארד דולר (!!!) רק מאז 2008 כדי ששער הדולר לא יקרוס לעומת השקל, כי הדולר במשבר והשקל משגשג. ברמה האישית, ישנה תרמית בהצגת נתונים יבשים. המגזרים של אוכלוסיית הערבים והחרדים חיים ברמת חיים שהיא במקרים רבים בנתונים המכונים "קו העוני". התרמית הינה משתי סיבות: 1. מגזרים אלו מעדיפים מבחינה אידאולוגית חיים של קהילתיות והסתפקות במועט שנתפסים כ"עוני" אך הם למעשה בחירה שלהם. 2. יש הרבה כסף שחור שאינו מוצהר בקרב אוכלוסיות אלו ולכן הנתונים היבשים אינם נכונים. אצל כל קבוצות האוכלוסין האחרות, שרמת החיים הכלכלית חשובה להם הרבה יותר- מצבם, בחלק גדול מהמקרים, טוב מאוד ונמצא בעלייה.

נכון שיש את נושא בעיית הדיור כשלעצמה, ולכן יש צורך במנהיגות שתבין שהמצב נגרם לא רק בגלל מחסור בכסף, אלא בגלל עודף בכסף זר ומקומי, ולכך צריך ביצוע של בנייה מסיבית הרבה יותר ממה שיש היום. זה ייעשה, וה"בעיה" תיפתר.

1. זה לא הבעיה. זה כמו שלומר שבעיה של חולה שחפת זה החום שלו. מה שסימנתי זה תסמין של הבעיה. הבעיה היא זה מעורבות ממשלתית במשק.
2. ואם עסקת במחירי הדיור..הבעיה היא אובר רגולציה של מנהל המקרקעין.
3. מדד המחירים בעלייה משוגעת, המשכורות לא עולות, אין לך שום חברה ממשלתית שהיא לא בחוב(תראי לי בבקשה חברה אחת שהיא לא בחוב..אחת!), יש לך גרעון של למעלה מ20 מיליארד שקל.
4. לגביי המשקיעים הזרים..זה בגלל תנאי המיסוי הנוחים יחסית. אבל זה ייעלם אם נמשיך לתת לסוציאליסטים להכתיב פה את סדר היום.
5. בנק ישראל קנה נייר שמאבד מערכו כל הזמן..במקום למשל לקנות זהב. ההתעקשות הזאת להגן על שער הדולר אגב היא כדי להגן על הייצואנים. לא ממש מגן עלייך בשום צורה. את רוצה שנחשב ביחד כמה כסף הבנק הנלוז הזה הפסיד לציבור?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לא מדוייק. בפעם האחרונה שהצצתי בצמרת הקצונה הצה"לית המחזיקה את המשק על הרגליים לא פחות מיזמי היי-טק שעושים לביתם הם חבשו ברובם כיפה והניחו תפילין.

עם שלא זוכר את עברו, אין לו הרבה עתיד...

כ"כ צודק. ישראל היא מדינה יהודית ודמוקרטית, אבל אין סיבה שלא נשנה את הצביון בכל פעם שמתקלקל לך הפרייבט או שבא לך פלאפל בכיפור...

מה הבעיה שהוא יאכל פלאפל בכיפור? צריך להלשין עליו לדאע"ש היהודית.

במידה ואין כל בדיקה ומעקב האם בני הזוג שנישאים הם יהודים, אפשר תוך דור או שניים לסגור את הבסטה. זה מאוד "ליברלי" ו"נחמד" שכל אחד יכול להתחתן עם כל אחד, אבל צריך להבין שהישמרותו של העם היהודי תיפסק מיידית.
נכון, שמעתי שהעם היהודי נכחד בשנת 1800, למרות שהוא היה בכל העולם והתחתן עם מי שבא לו.
אין לזה קשר כלל לכפייה דתית.
🤦‍♂️
תביני, את רוצה להתחתן עם נורווגי ולגדל את הילדים שלכם כיהודי? את רוצה להתחתן עם אמריקאי אוהב ישראל? או אם כל בן אדם בעולם שהוא לא יהודי?. אם את לא יכולה יש פה כפייה דתית, זה לא כל כך מסובך
המדינה הזו היא מדינה יהודית
ולמה זה אומר שאסור לי להתחתן עם מי שבא לי?
1) מאיר דיזנגוף (מייסדה של תל אביב וראש העיר הראשון שלה):
"אין כאן שאלה שבדת בלבד אלא שאלה ציבורית ולאומית. אסור לחלל שבת בפרהסיה, לכל עם ועם יש מסורת של השקפות, אמונות, מנהגים – השומרת עליו. זהו צביונו של עם הנותן לו קיום. אוי לו ליחיד ואוי לו לקיבוץ שייבדל מתוך עמו, ועלינו להישמר מחילול שבת בפרהסיה, שלא להעמידנו מחוץ למחנה, ובעיר העברית הראשונה יותר מאשר בעיר של עכו"ם, זקוקה היא העיר לחותם יהודי מיוחד".
(דברים בפני עצרת שהתקיימה בתל אביב, 1933).
רגע, אז קניונים שפתוחים בשבת, באותה תל אביב היקרה, הורסים את המסורת, ההשקפות, האמונות, המנהגים, הציבוריות והלאומיות? אשמח אם תסביר לי איך לעזעזאל העובדה שאני יכול לתפקד בשבת כמו בשישי פוגעת בכל אחד מהנל, ולמה בכל מדינה בעולם חוץ מישראל אין שאלה בכלל לגבי התפקוד במשך ימי השבוע ובכל זאת הדתות/המסורת/ ההשקפות/ האמונות/ המנהגים/ הציבוריות/ הלאומיות לא קורסות

דוגמא למה מהדברים?
אה כן
אתה מוזמן להסתכל על הדיונים הכלכליים שעוסקים בבטחון. לאוצר יש מעט מאוד נגישות לפרה הקדושה הזאת. אם תשים לב לפניי כל קיצוץ הצבא מאיים, פורץ עימות, הצבא מקבל תקציבים משוגעים וחוזר חלילה. בלי שום תמורה נראית לעין כמובן..אם אנחנו עדיין נכנסים עם נגמ"שים ממלחמת וייטנאם לעזה.

אבל כנראה מה שאנחנו באמת צריכים זה מטוס דור חמישי שלא כ"כ עובד..

אתה מוזמן לקרוא קצת על תהליך קבלת ההחלטות בקבינט כדי קצת להבין איך הראש של הצבא עובד, אולי תבין את הטענה שלי מעט יותר
http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1075874&sid=126

1. אתה פה בזכות יוזמה פרטית של אנשים עם חזון שקנו פה אדמות. ככה העסק התחיל.
2.איך זה מצדיק את הנרטיב אם יורשה לי לשאול?אפשר לדבר פה על טיעונים היסטוריים..דה פקטו הם מכרו לנו את המדינה הזאת בכסף והפסידו במלחמה עליה. אין להם שום טיעון על המדינה. ואלה שברחו ומעקמים את האף עכשיו?ובכן..אם שמת את כל הצ'יפים שלך בפוקר והפסדת את היד..על מה אתה מתלונן בדיוק?

בוטום ליין- אין לי בעיה שהסמלים של המדינה יהיו יהודים, שיציינו פה חגים וכד'. זה לגיטימי לחלוטין. יש לי בעיה עם כפייה והתערבות ממשלתית בחיים שלי. יש לי בעיה עם זה שמכתיבים לי מיום 0 בכדוה"א שאני חי בשביל ה'מדינה', מה זה האלטוראיזם הזה?אני חי בשביל האושר שלי והגשמתו. המדינה?היא כאן כדי לשמור על הזכויות שלי..והיא כאן בחסד.

ממשלה זה רוע הכרחי במקרה הטוב..ועריצות נוראית במקרה הרע.

1. זה לא הבעיה. זה כמו שלומר שבעיה של חולה שחפת זה החום שלו. מה שסימנתי זה תסמין של הבעיה. הבעיה היא זה מעורבות ממשלתית במשק.
2. ואם עסקת במחירי הדיור..הבעיה היא אובר רגולציה של מנהל המקרקעין.
3. מדד המחירים בעלייה משוגעת, המשכורות לא עולות, אין לך שום חברה ממשלתית שהיא לא בחוב(תראי לי בבקשה חברה אחת שהיא לא בחוב..אחת!), יש לך גרעון של למעלה מ20 מיליארד שקל.
4. לגביי המשקיעים הזרים..זה בגלל תנאי המיסוי הנוחים יחסית. אבל זה ייעלם אם נמשיך לתת לסוציאליסטים להכתיב פה את סדר היום.
5. בנק ישראל קנה נייר שמאבד מערכו כל הזמן..במקום למשל לקנות זהב. ההתעקשות הזאת להגן על שער הדולר אגב היא כדי להגן על הייצואנים. לא ממש מגן עלייך בשום צורה. את רוצה שנחשב ביחד כמה כסף הבנק הנלוז הזה הפסיד לציבור?

- הצבא מקבל תקציבים בלי שום תמורה נראית לעין? אה, נכון, כי מערכת כמו כיפת ברזל אפשר לפתח עם דמי כיס שמקבל ילד בן 12. צודק.

- אתה רוצה לאכול מהעוגה ולהשאיר אותה שלמה. תבין, אם אנחנו ננגוס עוד קצת ועוד קצת באופי היהודי ובמסורת שלנו, סופנו יהיה להיות מדינה כמו כל מדינות העולם. כי מה מונע מאנשים שמפריע להם עניין אחד, פתאום לקום ולהתנגד למשל לסגירת בתי עסק וחנויות ביום כיפור? או לקניית חמץ בפסח? הרי הם ככה לא צמים או שומרים מסורת, אז הם לא יכולים לחיות כאוות נפשם באותו יום רק כי הם במדינה "יהודית"?
אז הכל טוב ויפה שאתה מבחינתך "מסכים" לקיים פה את החגים. אבל יש דברים עוד דברים שעלולים להיפגע כאשר מתירים את הרסן קצת.

- אוקיי מגניב אני מבינה שכלכלה זה הקטע שלך ואתה זורק פה כל מיני דברים שנשמעים פעמים רבות בחדשות כשרוצים להראות כמה אנחנו במצב "גרוע" כביכול וביבי הורס את המדינה וכו'.
בנוגע לגרעון ממשלתי - ככה מתנהלות רוב מדינות העולם. בגרעון של מיליארדים.. זה דבר ידוע. ודווקא לאחרונה נראו פרסומים (פרסומים! בתקשורת! וואו) על כך שהגרעון הממשלתי דווקא קטן. זה מפתיע ונחמד.

אוף אמרתי שאני לא אגיב יותר :(

• פותח/ת השרשור
- הצבא מקבל תקציבים בלי שום תמורה נראית לעין? אה, נכון, כי מערכת כמו כיפת ברזל אפשר לפתח עם דמי כיס שמקבל ילד בן 12. צודק.

- אתה רוצה לאכול מהעוגה ולהשאיר אותה שלמה. תבין, אם אנחנו ננגוס עוד קצת ועוד קצת באופי היהודי ובמסורת שלנו, סופנו יהיה להיות מדינה כמו כל מדינות העולם. כי מה מונע מאנשים שמפריע להם עניין אחד, פתאום לקום ולהתנגד למשל לסגירת בתי עסק וחנויות ביום כיפור? או לקניית חמץ בפסח? הרי הם ככה לא צמים או שומרים מסורת, אז הם לא יכולים לחיות כאוות נפשם באותו יום רק כי הם במדינה "יהודית"?
אז הכל טוב ויפה שאתה מבחינתך "מסכים" לקיים פה את החגים. אבל יש דברים עוד דברים שעלולים להיפגע כאשר מתירים את הרסן קצת.

- אוקיי מגניב אני מבינה שכלכלה זה הקטע שלך ואתה זורק פה כל מיני דברים שנשמעים פעמים רבות בחדשות כשרוצים להראות כמה אנחנו במצב "גרוע" כביכול וביבי הורס את המדינה וכו'.
בנוגע לגרעון ממשלתי - ככה מתנהלות רוב מדינות העולם. בגרעון של מיליארדים.. זה דבר ידוע. ודווקא לאחרונה נראו פרסומים (פרסומים! בתקשורת! וואו) על כך שהגרעון הממשלתי דווקא קטן. זה מפתיע ונחמד.

אוף אמרתי שאני לא אגיב יותר 😭

איזה כיף לספר חצאי אמיתות. מה לגבי הפנסיות של אנשי צבא (ולא בהכרח כאלה שבאת היו בשטח כל החיים, אלא במשרד כמו כל עבודה יומית אחרת)? מה לגבי כל התקנים ואנשי הקבע שמחזיקים שלא באמת לצורך? מה עם האבטלה הסמויה?

ומה רע בכך שנהיה מדינה כמו הולנד או צרפת או נורווגיה? מה רע בלקנות חמץ בפסח? את לא רוצה לקנות חמץ - אל תקני. רק אל תחליטי בשבילי גם לא לקנות.
הגירעון קטן, אבל רק ביחס למה שהוא היה - ביבי השאיר את הגירעון הגדול בתולדות המדינה. ואם לא שמת לב - בחמש השנים שהוא ראש ממשלה, מחירי הדיור, הדלק והמזון פחות או יותר הכפילו את עצמם, והמשכורות נשארו אותו דבר.

כן הצבא מקבל תקציבי עתק(בצורה לא שקופה כמובן, כי ככה זה עובד בארץ)ולא מבצע את העבודה שלו. מה אכפת לי מכיפת ברזל?
יש לצבא(למדינה ליתר דיוק)משימה שהוא לא עומד בה-לספק בטחון לאזרחי מדינת ישראל. הוא נכשל בה 14 שנים כבר. הפיקוד הבכיר מתנהל בצורה תבוסתנית ואלטוראיסטית. כמה פעמים שמענו שאין פתרון לבעיה הבטחונית?לא יכולים לפתור?תפנו מקום למישהו שכן יכול. 0 תמורה.

כל אחד והבחירה שלו. מי שיבחר שהוא לא רוצה להיות יהודי, לא יהיה יהודי. מי שיבחר לחנך את הילדים שלו כמו גוי יעשה את זה. כן, אם זה יהרוס את היהדות אז כנראה שהיהדות לא רלוונטית יותר למאה הנוכחית וכן סופה של המסורת שלנו תהיה כמו סופן של ציווילזציות רבות ואחרות. אני לא חושב שזה יהיה המצב, אבל אני לא מוכן לכפייה בשום צורה.

מדינות מתנהלות בגרעון ולכן אנחנו בשפל כלכלי עולמי חסר תקדים. ממשלות ענקיות שהן כמו עוגן על הכלכלות העולמיות. זו מחלה בינלאומית וזה ממש לא מצב טוב להיות בו.

לצורך העניין, הבנק האירופאי המרכזי איבד את הצפון וקבע(או בדרך לקבוע)ריבית שלילית. הכל כדי לא להקטין את הממשלה. נמשיך לטפל בשחפת עם אקמול

נערך לאחרונה:

עלולים להיות מדינה כמו כל מדינות העולם?? אוי ואבוי איזה אסון! שלא ירו על הבתים שלנו טילים ושבגיל 18 נלך ללמוד? אוףףף איזה באסה!
שיהיה פה שקט? שאנשים לא ימותו? אבל איפה כל הכיף?
שיהיו פה עוד אנשים מעבר ליהודים? שאנשים יוכלו לקנות דירה במחיר שאשכרה אפשר לשלם? שלא תהיה כפייה דתית? שאני לא אצטרך לדאוג אם חברים שלי יצאו בחיים מעזה?
נשמע נורא.. הכי חשוב זה הצביון היהודי!

עלולים להיות מדינה כמו כל מדינות העולם?? אוי ואבוי איזה אסון! שלא ירו על הבתים שלנו טילים ושבגיל 18 נלך ללמוד? אוףףף איזה באסה!
שיהיה פה שקט? שאנשים לא ימותו? אבל איפה כל הכיף?
שיהיו פה עוד אנשים מעבר ליהודים? שאנשים יוכלו לקנות דירה במחיר שאשכרה אפשר לשלם? שלא תהיה כפייה דתית? שאני לא אצטרך לדאוג אם חברים שלי יצאו בחיים מעזה?
נשמע נורא.. הכי חשוב זה הצביון היהודי!
איך כל הדברים שציינת קשורים לצביון יהודי? אתה חושב שיהיה כאן "שקט" אם נוותר אליו?

איך כל הדברים שציינת קשורים לצביון יהודי? אתה חושב שיהיה כאן "שקט" אם נוותר אליו?
לא
אבל אם תתחיל להתנהל כמו מדינה חופשית ולא כמו מדינה עם תכנון מרכזי יהיה פה הרבה יותר שקט. גם בטחוני. מבטיח.

לא
אבל אם תתחיל להתנהל כמו מדינה חופשית ולא כמו מדינה עם תכנון מרכזי יהיה פה הרבה יותר שקט. גם בטחוני. מבטיח.

תיאמת את זה עם חמאס ועם כל הבאים להשמידנו לפני שאתה זורק הבטחות לשקט בטחוני?
הדולר במשבר והשקל משגשג. משעשע.

http://www.themarker.com/markets/1.2404376
בזמנך החופשי

תיאמת את זה עם חמאס ועם כל הבאים להשמידנו לפני שאתה זורק הבטחות לשקט בטחוני?

http://www.themarker.com/markets/1.2404376
בזמנך החופשי
לא צריך לתאם כלום. כשאתה נלחם לפני דוקטרינה מוכחת(קרל פון קלאזוביץ')אתה מנצח, נקודה.
כשאתה נלחם לפי הדוקטרינה של היועץ המשפטי...ע"ע צוק איתן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית