הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המרכולים בת"א יישארו פתוחים לפחות עד נובמבר

• פותח/ת השרשור
כפייה דתית? פגיעה באיכות חיים? אתה רציני?
ישראל היא אחד המקומות הטובים ביותר לחיות בהם בעולם.
שים לב מה קורה באירופה הזו שאתה מדבר עליה. כלכלות קורסות מפה ועד הודעה חדשה.

תודה רבה וכל הכבוד שאתה מואיל בטובך להישאר פה בארץ. באמת אפשר לחוש דרך המסך את האהבה הרבה שאתה חש כלפי המולדת שלך...
ולא, לא הייתי צינית. לא כדאי לאף אחד מאיתנו שנהיה כמו אירופה. ופעם אחרונה שבדקתי ישראל היא מדינה יהודית דמוקרטית, לא תאוקרטית.

כן, הוא רציני - אם אני לא יכול להתחתן במדינה שלי שלא דרך הרבנות, אפילו אם התחתנתי בחו"ל - להתגרש דרך הרבנות - זו כפייה דתית.
יותר מזה - מאחר ואני לא יכול להתחתן עם יפנית, אם בכך חשקה נפשי - חוקי האישות בארץ לא מביישים את חוקי נירנברג.
אם אין תחבורה ציבורית בשבת - זו כפייה דתית.
ובאירופה הזאת שהוא דיבר עליה אנשים מרוויחים כפול ממך ומשלמים חצי ממך. כולל על תוצרת ישראל, דרך אגב.

תודה רבה וכל הכבוד שאתה מואיל בטובך להישאר פה בארץ. באמת אפשר לחוש דרך המסך את האהבה הרבה שאתה חש כלפי המולדת שלך...
ולא, לא הייתי צינית. לא כדאי לאף אחד מאיתנו שנהיה כמו אירופה. ופעם אחרונה שבדקתי ישראל היא מדינה יהודית דמוקרטית, לא תאוקרטית.

מן הסתם כפייה דתית פוגעת באיכות החיים (אין תחבורה ציבורית בשבת, ברוב המדינה אין מרכולים פתוחים בשבת, אין נישואים אזרחיים).
"ישראל היא אחד המקומות הטובים ביותר לחיות בהם בעולם", מאיפה הבאת את זה? ישראל היא מדינה מפותחת, אך המיסוי הגבוה, החינוך הגרוע, הכפייה הדתית עדיין קיימת.
המדינות שבהן הכלכלה קורסת הן מעטות באירופה.
אני לא חש שום דבר מיוחד כלפי המולדת שלי, אני סך הכל נולדתי כאן. זה שנולדתי כאן לא אומר שאין לי את הזכות לכעוס על מה שקורה כאן, וזה גם לא אומר שאני חייב להישאר כאן.
מדינה יהודית דמוקרטית זה שילוב בעייתי, זהו נושא בפני עצמו אז עדיף לא לפתוח את זה כאן. הכל היה טוב ויפה אם היו לא הייתה פה כפייה דתית. אבל יש.
והכוונה של להיות כמו אירופה בהקשר לנושא, זה סך הכל שכל אחד יחיה לפי אמונתו או אי אמונתו בלי הגבלות חוקתיות או חברתיות.
אם את אומרת שהכלכלה של ישראל במצב טוב ביחס לאירופה, אז את צריכה להשכיל בנושא יותר.​

נערך לאחרונה:
אני לא רואה שום כפייה דתית. ישראל היא מדינה יהודית דמוקרטית, עם סממנים יהודיים שמונעים מאיתנו להיהפך למדינת כל אזרחיה.
אתם מעוניינים בביטול אותם סממנים ובהפיכת ישראל למדינה ככלל מדינות העולם המערבי. אני לא חושבת כמוכם.

אז נסכים שלא להסכים. 😃

פספסתי את הנימוקים שלך לדבריי והניסיונות להפריך את הטענות שלי במטרה לנהל דיון תקין...

הטענות שלך לא מבוססות על כלום חוץ מרגש למשל: "ישראל היא אחד המקומות הטובים ביותר לחיות בהם בעולם".
הרי אם תבדקי את העובדות בשטח מנקודת מבט של כלכלה/ביטחון/תרבות/חירות הפרט ועוד, תראי שזה לא נכון.אבל זה לא משנה כי כך את מרגישה ורגשות האלו כפי שציינתי למעלה לא מבוססים על עובדות.מה שמוביל לזה שאת לא באמת מסוגלת לנהל דיון תקין עם עובדות.

הטענות שלך לא מבוססות על כלום חוץ מרגש למשל: "ישראל היא אחד המקומות הטובים ביותר לחיות בהם בעולם".
הרי אם תבדקי את העובדות בשטח מנקודת מבט של כלכלה/ביטחון/תרבות/חירות הפרט ועוד, תראי שזה לא נכון.אבל זה לא משנה כי כך את מרגישה ורגשות האלו כפי שציינתי למעלה לא מבוססים על עובדות.מה שמוביל לזה שאת לא באמת מסוגלת לנהל דיון תקין עם עובדות.

אתה מוזמן להציג בפניי את אותן עובדות כדי שאוכל להגיב עליהן בעובדות משלי 😃
רגש זה לא הכל..

בגדול כן. תציין לי מדינה לא אירופאית בה יש את מה שאתה מחפש, איכות חיים ודמוקרטיה לדברייך. (וכן, ארה"ב ואוסטרליה הן מדינות אירופאיות).
מישהו פה קצת חלש בהיסטוריה אה?

אם כבר אז אירופה שאבה הרבה מהתכונות הדמוקרטיות-כלכליות שלהם מהאמריקאים והאוסטרלים.
רגש זה לא הכל..
בכיף-
יש לך שוק ריכוזי שנשלט ע"י פקידים ומועצות למיניהן שמעלות את מחירי המחייה פה בצורה קיצונית.
יש לך ממשל גדול ומסורבל שפוגע בתפקוד של הכלכלה
אין פה שום כיבוד של זכויות קניין..דוגמא טובה לכך היא שאם יש לך בגינה עץ אסור לך לכרות אותו ללא אישור מהאחראי על העצים במשרד החקלאות(כן, יש כזה דבר..יערן נדמה לי)
יש לך פה כפייה מילטנטית על צעירים להתגייס לצבא.
יש לך פה צבא ששואב כמויות עצומות של כסף באמצעות טקטיקות הפחדה(שלא לדבר על זה שהפיקוד שלו על הפרצוף, אבל מה זה משנה)
יש לך פה טרור פמיניסטי
יש לך פה הגבלות קשות על הזכות לבטחון שלך. ע"ע כל החוקים שניסו ומנסים להעביר כדי לצמצם אנשים שנושאים נשק חוקי וכמובן חוקים שאוסרים עלייך לפגוע במי שפרץ לך הבייתה..

אני יכול להמשיך אבל למה לי להתעצבן סתם?

אה כן והחשוב מכל זה שיש לך התערבות קיצונית של הממשלה בתקשורת בדמות רשות השידור ותקנות שמגבילות את התחרות בשוק. יש סיבה לכך שהתקשורת הישראלית היא כ"כ מוטה..לא ניתן לקיים פה קשת רחבה של דעות כשיש התערבות ממשלתית...לצערנו, זה מתבטא גם בתמימות הדעים בעיתונים דה מרקסיסט וחלטוריסט.

נערך לאחרונה:
אגב החינוך בתור אחד שלימד הרבה תלמידים פרטית במשך כמה שנים בכמה ישובים, אני יכול להגיד לכם מנסיוני שאנחנו בדרך לאבדון והכל מתחיל ברמה הנוראית של חטיבות הביניים ובתי הספר היסודיים. לא מעט תלמידים מגיעים לתיכון כשהם לא יודעים שברים או העברת אגפים ואז כבר כמעט ואי אפשר להציל אותם.

נראה לי שישראל הולכת לסיים כמו אפגניסטן עם פאנאטים דתיים בורים שרוצחים אחד את השני:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/mobile/ViewEntry.aspx?EntryId=2306133&tads=1

נערך לאחרונה:

איזה כיף לאכול את כל הבולשיט שמוכרים לך בחדשות.

רגש זה לא הכל..

יש אנשים שיש להם זיקה למקום הזה מסיבות מסויימות (ש90 אחוז מהן רגש), מעבר לזה מבחינה אובייקטיבית אני לא מוצא סיבות טובות לגור פה

היה פה אשכול על נושא של ישראלים שעברו ועוברים לחו"ל, אם תעברי כמה דפים אחורה את תמצאי אותו באוף טופיק.

80% מהאנשים שהגיבו באשכול הזה כאן הסכימו פה אחד שעדיף לעבור לחיות בחו"ל(כולל אני).

אומנם זה הבית אני מסכים, אבל לצערי כל מי שנשאר כאן לא יהיה לו עתיד טוב.

לי אישית אין בעיה בכלל לעבור למדינה אחרת, אם הייתה לי את האפשרות הייתי עושה זאת כבר ממזמן.

איזה כיף לאכול את כל הבולשיט שמוכרים לך בחדשות.
אתה רציני?
אתה צוחק נכון?

בחדשות 99.9999999% מהזמן רק מראים לך כמה קשה פה ורע פה והלקאה עצמית ושנאה עצמית. התקשורת שלנו זאת שטיפת מוח מסוכנת ביותר.

ראשית הדיון אם רע פה או טוב בכלל לא עוסק באמת בכך אלא מה שאפשר לראות בין השורות זה את נק' המבט של האנשים המגיבים ובהתחשב בעובדה הזו אני אומר את הדברים הבאים:

הכל תלוי בעיניי המתבונן - מי שבוחר להסתכל על הדברים הפחות טובים יימצא אותם גם בכל מקום אחר - ייתכן ו'חומרה' שלהם תיהיה פחותה אך
הם ייתפסו את אותו החלק המשמעותי בחייו של אותו אדם.

מעט אירוני שאלו הדברים נכתבים ע"י גולשים באינטרנט במדינה מערבית, בעלי חופש ביטוי, אינטרנט ללא הגבלות, מזון כהישג יד, ללא כפייה דתית, רדיפה, יכולת צמיחה כגודל האמביציות שלהם והם רק רוצים שיהיה להם עוד יותר קל בחיים.

צריך לומר תודה שאתם חלק מאוכלוסיית העולם שנולדה עם כל הפרווילגיות האלה, תפסיקו לקבל הכל כברור מאליו, תסתכלו ותגידו תודה כל יום שזה המקום והזמן שאתם נמצאים בו ולא בצפון קוריאה, מדינה נידחת עם אבולה באפריקה, כפר נידח בסין, הודו או חיים תחת שלטון האייתולות באירן
.
אם משהו מפריע למישהו באמת אז קומו ותעשו מעשים כדי לשנות את זה כי בישראל כן אפשר להשפיע (תתחילו מלהצביע בבחירות) כי הכי קל לעבור (לברוח)

ראשית הדיון אם רע פה או טוב בכלל לא עוסק באמת בכך אלא מה שאפשר לראות בין השורות זה את נק' המבט של האנשים המגיבים ובהתחשב בעובדה הזו אני אומר את הדברים הבאים:

הכל תלוי בעיניי המתבונן - מי שבוחר להסתכל על הדברים הפחות טובים יימצא אותם גם בכל מקום אחר - ייתכן ו'חומרה' שלהם תיהיה פחותה אך
הם ייתפסו את אותו החלק המשמעותי בחייו של אותו אדם.

מעט אירוני שאלו הדברים נכתבים ע"י גולשים באינטרנט במדינה מערבית, בעלי חופש ביטוי, אינטרנט ללא הגבלות, מזון כהישג יד, ללא כפייה דתית (מה אתה אומר), רדיפה, יכולת צמיחה כגודל האמביציות שלהם והם רק רוצים שיהיה להם עוד יותר קל בחיים.

צריך לומר תודה שאתם חלק מאוכלוסיית העולם שנולדה עם כל הפרווילגיות האלה, תפסיקו לקבל הכל כברור מאליו, תסתכלו ותגידו תודה כל יום שזה המקום והזמן שאתם נמצאים בו ולא בצפון קוריאה, מדינה נידחת עם אבולה באפריקה, כפר נידח בסין, הודו או חיים תחת שלטון האייתולות באירן
.
אם משהו מפריע למישהו באמת אז קומו ותעשו מעשים כדי לשנות את זה כי בישראל כן אפשר להשפיע (תתחילו מלהצביע בבחירות) כי הכי קל לעבור
(לברוח)

אני נורא מצטער שאני מבקש את היכולת להתחתן במדינת ישראל עם מי שבא לי, אני נורא מצטער שאני מבקש לנוע ממקום אחד למקום אחר בשבת (אין לי אוטו כרגע), אני נורא מצטער שאני רוצה לקנות מצרכים חסרים לבית ביום שבת. אני ממש מצטער שאני מבקש לחיות כמו בן אדם.

הדברים שאני מבקש מאוד בסיסיים, אין פה שום דבר מיוחד בבקשות שלי ושל חילונים רבים. אני לא מבקש הקלה במיסים (למרות שזה לא יזיק בכלל עקב המצב הבזוי בכלכלה הישראלית) או מימון כמו שעושים לחרדים ולערבים שלא עובדים. וזה די מצחיק (ועצוב בו זמנית) שחילונים הם הכוח העיקרי שמחזיק את המדינה על הרגליים, מצייתים לכפייה של מיעוט קיצוני. החילונים פשוט פראיירים שהם מאפשרים לזה לקרות, ובזה אני מודה.

ואני לא צריך להודות על כך שנולדתי בישראל, באותה מידה אני גם יכול להתבאס שנולדתי בישראל כי יכולתי להיוולד בנורווגיה או בקנדה, לכן הטענה לא רלוונטית בכלל לדיון ודי טיפשית.
כל מי שאני מכיר וכולל אני הצבענו ונמשיך להצביע, אבל מה זה עוזר כשרוב המדינה מצביעה לליכוד ולעוד מפלגות חשוכות.

חוץ מזה, אם הריבוי הטבעי באוכלוסייה החרדית והערבית ימשיכו, עוד 20-30 שנה יהיה פה רוב חרדי-ערבי, והמדינה סופית תקרוס.
הפיתרון הוא הפרדת דת ומדינה, ולהפסיק לממן פרזיטים. ישראל יכולה להיות מדינה דמוקרטית עם סמלים יהודיים ותרבות שמושפעת מהיהדות ומהמערב, לא צריך להיות מדינת הלכה בשביל להיות מדינה עם צביון יהודי.

נערך לאחרונה:
בגדול כן. תציין לי מדינה לא אירופאית בה יש את מה שאתה מחפש, איכות חיים ודמוקרטיה לדברייך. (וכן, ארה"ב ואוסטרליה הן מדינות אירופאיות).

רק מדינה אחת? מתוך 88 מדינות המוגדרות "דמוקרטיות", רק 31 שוכנות באירופה.
דוגמה לכמה מדינות:
  1. הודו
  2. אינדונזיה
  3. ברזיל
  4. יפן
  5. מקסיקו
  6. טורקיה
  7. דרום אפריקה
  8. דרום קוריאה
  9. ארגנטינה
  10. קנדה
  11. פרו
  12. גאנה
  13. אוסטרליה
  14. צ'ילה
  15. ישראל
  16. קוסטה ריקה
  17. ניו זילנד
  18. אורוגוואי
  19. אנדורה
  20. מיקרונזיה
  21. גרנדה
  22. סמואה
בנוסף יש מדינות שאינן מוגדרות דמוקרטיות והחיים שם לא רעים בכלל:
כווית, דובאי, קטר..

את זה סיפרו לנו בתור ילדים והאמנו.
מאז גדלנו הסתבבנו קצת בעולם וגילינו שגם במדינות לא דמוקרטיות שנחשבות "עולם שלישי" יש יותר חופש וחיים הרבה יותר טוב.
אף כלכלה לא קרסה באירופה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית