הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר אמא מודאגת מאוד בקשר לבני.

טלי123

משתמש מתחיל
101
8
נק' מוניטין:
8
101
8
שלום ושבוע טוב לכולם,

אני חדשה בפורום הנ"ל ואף הגעתי על ידי המלצות מחברה טובה שלי.

הסיפור שלי מתחיל ככה , בני בן ה-17 , עשה דיאטה מטורפת , ירד כ-25 קילו' , אבל מאז הוא פוגע בעצמו ואני לא יודעת מה לעשות ...

הוא ממשיך לרדת ולנסות לרדת , הוא שוקל 55 , אני מאוד פוחדת עליו , הוא לא רוצה מכון כושר ולא רוצה לראות טיפול.

למשל היום בבוקר הוא קם , לא אכל , לאחר מכן בצהריים , הוא אכל צלחת וחצי גדולה של מרק עדשים , תפוח ושתה נס קפה אם אני זוכרת נכון , באתי אליו ואמרתי לו צלחת המרק יפה והכל , אבל מה תאוכל עוד בהמשך ? הוא אמר לי , כלום , בערב אני אוכל לחם קל וזהו להיום , אמרתי לו אתה לא מגיע אפילו ל-1800 קל' , הוא התעקש ואמר , הצלחת מרק הייתה מפוצצת בעדשים (באמת שמתי חבילה שלמה) הוא טוען שהוא אכל עד עכשיו 1100+ קל' אז בערב הוא יאוכל לחם קל עם כוס נס קפה וזהו ככה הוא יסיים יום.

השאלה שלי אליכם האם זה הגיוני שהוא ככה באמת אכל היום ? הוא שהוא מחרטט אותי , הוא הראה לי שהוא חישב במחשבון תזונה , מרק עדשים לפי צלחת למרק והוא כתב 4 פעמים כי לטענתו היה הרבה מאוד עדשים וצלחת למרק במחשבון קלוריות היא לא בדיוק נכונה אז הוא בחר 4 צלחות למרק.

נראה לכם הגיוני ?

אני חושבת שאולי כרגע, עדיף לדבר איתו על התחזקות. ולא להזכיר כול כך את הצורך בלהשמין בדרך לשרירים....
כי אני חושבת שברגע שהוא ישמע את ה 75 ק"ג זה כול משיאר לו בראש...
עם הוא יתחיל להתאמן, וילמד לאהוב את זה, הוא ירצה לגבות את זה בתפריט הולם. כי זאת תיהיה המטרה החדשה. ולא משקל נמוך.

תודה 😃.

ככה שזה לא תהיה עלייה גבוה ? במידה והוא יעלה (בגג 55 - 56 ?).

ועוד דבר , אם הוא יאוכל 1500 קל' ביום , הוא יתחיל לאכול את האוכל שלי ועוד ארוחת ערב של 400 קל' + תפוח + נס קפה וכו'.

האם לדעתכם ככה הוא ישמור על משקלו ?

(אלו שאלות שאני שואלת בשבילו).

אוכל שלי... המוסג הזה פשוט מציק לי!
הוא צריך ללמוד לאכול מתוך הבנה שזה בריא בשבילו ולא כי את מחריכה אותו.
הוא מבין .. הוא מבין שבגלל זה יש לו בולמוסים , בגלל שהוא לא אוכל כראוי.

אז הוא יתחיל לאכול את האוכל שלי כמו פעם רק בלי שטויות (חטיפים וכו').

השאלה שהכי מציקה לו , האם הוא יעלה במשקל הרבה בגלל היום ? אכל בסביבות 4000 קל' (אכל חבילת שוקולד + חבילת עוגיות שוקלד ציפ'ס).

ואם הוא ישמור על תזונה של 1500 - 1800 הוא ישמין ? אלו השאלות שאני צריכה לענות לו עליהן.

לא. תגידי לו שזה קורא לכולנו מידי פעם, המעידות האלה.
ואך הגעתם ל 4000 קלוריות?
חבילת שוקולד וחבילת עוגיות לא שוקלים כול כך הרבה. בדקת כמה זה באמת על האריזה. האם הוא בודק? אולי עם הוא ידע כמה זה היה באמת זה ירגיע אותו.

הוא צריך שתהיה לו שגרה ויום מסודר. בערך לאכול כל שעתיים, שלוש, 5,6 ארוחות ביום כש-2 מהן ארוחות גדולות.

הוא גבוה ממני ב-4 ס"מ והוא במשקל של אחותי. זה בהחלט לא משו שהוא נורמלי.

כמו שנטלי רשמה ברגע שהוא יתחיל להתאמן והוא יתחיל לאהוב את זה הוא יסגל לעצמו גם את אורח החיים.

הוא לא רוצה להתאמן זו הבעיה.

מה שבטוח הוא אכל בסביבות 3500 +-.

אבל אני חייבת לשואל בכדי להרגיע אותו.

אם הוא שוקל 55 - 56 עד כמה הוא יעלה במידה ואכל 4000 ?

מצד אחד אני לא רוצה להעמיק את האובססיה עם הספירת קלוריות...
אבל מצד שני, לי אישית עזר מאוד לשקול כול דבר ולחשב במחשבון הקלורי. ראיתי שאני אוכלת הרבה פחות משחשבתי! וזה אפשר לי להוסיף המון דברים לתפריט.

כמובן שידע הוסיף המון... ועל זה את צריכה להמשיך לעבוד איתו. אפילו עם זה סתם לזרוק אינפורמציה לאויר, כדך אגב.
מה שבטוח הוא אכל בסביבות 3500 +-.
ואני הייתי בטוחה שחתיכת שניצל המסכנה שהייתי אוכל שוקלת 250 ג"ר וזה מספק לי חצי מכמות החלבון שלי...

הסתבר שזה אפילו לא 100 ג"ר.

ושוב פעם. לא משנה כמה הוא אכל כמה הוא שוקל. מפעם אחד לא יקרה כלום.

סבבה ממש תודה 😃 , זהו אני רוצה להרגיע אותו מעט הוא מאוד בפחד שהוא יעלה כל כך הרבה , הוא בגג יעלה כמה גרמים נכון ? אם הוא 55 אז 55.6 משהו כזה.

נערך לאחרונה:
טלי, קילו שומן שווה ערך לכ-7700 קלוריות. משמע עליו לאכול 7700 קלוריות בנוסף לכמות הקלוריות שהוא שורף מדי יום על מנת לעלות קילו שומן ( זה פישוט יתר, אבל אני מקווה שהנקודה ברורה). בהנחה שהוא לא אכל היום קרוב 10,000+ קלוריות, הוא לא יעלה לא קילו שומן וגם לא חצי מזה. אולי מעט נוזלים, זה כן, משום שכל גרם פחמימה שנאגרת בגוף כגליקוגן, בכבד או בשריר, הגוף סופך עוד כ-3 גרמים של מים. זה אולי נשמע הרבה, אבל זה ממש לא נורא ולא ניכר, מה גם שיורד מהר מאוד. הגוף שלנו לא בדיוק בנוי לאגור פחמימות גם ככה.
הבולמוס אולי אפילו תרם במעט באיזון הורמונלי לגוף שלו, כמו עידוד הפרשה של leptin ודיכוי ghrelin. זה משהו חיובי.
אבל האמת היא שזה ממש לא משנה. הבעיה היא לא תכנון לקוי של ה"דיאטה" או חוסר ידע. כן, זה חלק ממנה, אבל הבעיה פה היא קודם כל פסיכולוגית. עליכם להתגבר על זה, אולי בעזרת איש מקצוע כמו פסיכולוג. הרבה נערים בני גילו נפגשים עם פסיכולוגים וזה בסדר גמור, זה לא משהו לא נורמלי.

חזרה לנושא של תזונה ואימונים, אף אחד לא מצפה ממך או ממנו להפוך לתזונאים או מומחים בתחום, אבל אולי כדאי לקרוא את המאמר הבא כדי לקבל קצת ידע בסיסי וכיוון:
https://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/
האם אני חושב שהוא צריך חיטוב או "דיאטה"? ממש לא. אני חושב שזה ברור. אבל המאמר נותן כלים קצת יותר טובים להבין מי נגד מי, מה זה פחמימה, למה חלבון חשוב וכו'.
בלי אימוני התנגדות ("חדר כושר") הוא לא ישיג גוף שרירי במיוחד, אבל זה בסדר. אם הוא מתנגד לכך, אין צורך לכפות את זה עליו. אני רק רוצה שתהיו מודעים לכך שמאזן קלורי שלילי, בנוסף לחוסר בחלבון מהתזונה ואי קיום אימוני התנגדות סביר שיובילו לאיבוד מסת שריר דבר שיתבטא גם ויזואלית ואולי גם בהרגשה היומיומית. סוף העולם? ממש לא. רק מוודא שאנחנו על אותו תדר. איש מקצוע טוב יכול לעזור לו גם מבחינת תזונה וגם, אולי, להכניס לו חשק להתאמן. דיטאנית מקופת חולים? הלוואי שתיפלו על אחת טובה. הסטטיסטיקה, לצערי, נגדכם. רק שלא תיתן לו תפריט שינציח את המצב בו הוא נמצא, עם קלוריות מגוחכות לבן גילו, או תפריט נוקשה שלא לצורך.
דרך אגב, הוא אוכל פירות/ירקות? חבל שבנוסף לכל יהיה לו גם מחסור בויטמינים.

נערך לאחרונה:
תודה רבה לך !

אם אני אומר את האמת , זה נראה שהוא אוכל בסדר , היום שמתי לב :

בבוקר : הוא לא אכל כי הוא ישן.

בצהריים : צלחת מרק ירקות עם עוף 1 ואטריות במרק.
2 תפוחים ואפרסק.
4 כוסות פייבר וואן ו-2 גביעי יוגורט ביו 3% (חולה על זה).
2 כוסות נס קפה.
15 ענבים.

וזהו .... זה נראה על פניו שהוא אוכל טוב (בערב הוא לא אכל כי הוא לא רעב בגלל הפייבר ואן שהיה בשעת ערב יחסית).

תודה רבה לך !

אם אני אומר את האמת , זה נראה שהוא אוכל בסדר , היום שמתי לב :

בבוקר : הוא לא אכל כי הוא ישן.

בצהריים : צלחת מרק ירקות עם עוף 1 ואטריות במרק.
2 תפוחים ואפרסק.
4 כוסות פייבר וואן ו-2 גביעי יוגורט ביו 3% (חולה על זה).
2 כוסות נס קפה.
15 ענבים.

וזהו .... זה נראה על פניו שהוא אוכל טוב (בערב הוא לא אכל כי הוא לא רעב בגלל הפייבר ואן שהיה בשעת ערב יחסית).

סלחי לי אבל הוא לא אוכל בכלל טוב.

אולי על פניו את מרגישה איזשהו שינוי בגישה שלו

ומהבחינה הזאת זה טוב כי הוא מתקדם לאט לאט

אבל גם מה שרשמת כאן זה לא מספיק.

סלחי לי אבל הוא לא אוכל בכלל טוב.

אולי על פניו את מרגישה איזשהו שינוי בגישה שלו

ומהבחינה הזאת זה טוב כי הוא מתקדם לאט לאט

אבל גם מה שרשמת כאן זה לא מספיק.
ההסכם הראשוני איתו הוא שהוא יאוכל את האוכל שלי ועד 1800 קל' ליום.

תודה לך !

ההסכם הראשוני איתו הוא שהוא יאוכל את האוכל שלי ועד 1800 קל' ליום.

תודה לך !
את חייבת להבין המשקל שהוא נמצא בו ממש לא תקין הוא נמוך ממני ב5 סנטימטר ושוקל 30 קילו פחות ממני זה לא נורמלי חייב להכניס גורם מיקצועי לסיפור הזה

את חייבת להבין המשקל שהוא נמצא בו ממש לא תקין הוא נמוך ממני ב5 סנטימטר ושוקל 30 קילו פחות ממני זה לא נורמלי חייב להכניס גורם מיקצועי לסיפור הזה
אני מבינה , תודה רבה 😃.

אני אפעל בנושא. יש לי עדכון חשוב מאוד מאוד מאוד,אני חייבת עזרה.

היינו אצל דיאטנית ובקיצור הבנו מה הבעיות וכו' קבענו מטרות.

ביום רביעי היה לו בולמוס והוא אכל 4000 קל'.

היום בערב,הוא אכל גם כן 4000 - 5000 קל',שאלתי אותו מה קרה?(הוא ישב עצוב),הוא אמר שהוא לא מאמיו מה הוא עשה לעצמו...

היום הוא נשקל וראיתי שהוא שוקל 55,הוא אמר לי "אמא אני הולך להשמין בבטן ובפנים ולעלות לכיון 60 קילו,מחר בבוקר".

תקשיבו הלב נקרע לי ממנו,הוא בוכה,אני יודעת שהוא צריך טיפול פסיכולוגי הוא פשוט בוכה לי פה,אני אקח אותו,אבל אני לא מצליחה להרגיע אותו...

אני לא יודעת מה להגיד לו,אני אבודת עצות,מה עליי לעושת?

לטיפול אני אקח אותו,אבל מעבר,עכשיו מה עליי לעשות....הוא לא נרגע.

תגידי לו אכול ושתה כי מחר נמות
מה שהיה היה- הוא נהנה והוא ייכנס לתלם. מדי פעם חשוב להנות ולא לדפוק חשבון זה המהות של החיים להנות. אוכל זה הנאה
אנחנו בעלי חיים הצרכים שלנו גשמיים בבסיסם- אוכל ואהבה.

תגידי לו אכול ושתה כי מחר נמות
מה שהיה היה- הוא נהנה והוא ייכנס לתלם. מדי פעם חשוב להנות ולא לדפוק חשבון זה המהות של החיים להנות. אוכל זה הנאה
אנחנו בעלי חיים הצרכים שלנו גשמיים בבסיסם- אוכל ואהבה.
הבעיה היא לא האוכל , אלה ההשמנה , הוא פחד להשמין , אני מנסה להסביר לו שאם הוא שוקל 55 , מחר הוא ישקול בגג בגג - 56 , אבל הוא טוען שהוא יעלה ל-57 - 60.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית