אחר אמא מודאגת מאוד בקשר לבני.

טלי123

משתמש מתחיל
101
8
נק' מוניטין:
8
101
8
שלום ושבוע טוב לכולם,

אני חדשה בפורום הנ"ל ואף הגעתי על ידי המלצות מחברה טובה שלי.

הסיפור שלי מתחיל ככה , בני בן ה-17 , עשה דיאטה מטורפת , ירד כ-25 קילו' , אבל מאז הוא פוגע בעצמו ואני לא יודעת מה לעשות ...

הוא ממשיך לרדת ולנסות לרדת , הוא שוקל 55 , אני מאוד פוחדת עליו , הוא לא רוצה מכון כושר ולא רוצה לראות טיפול.

למשל היום בבוקר הוא קם , לא אכל , לאחר מכן בצהריים , הוא אכל צלחת וחצי גדולה של מרק עדשים , תפוח ושתה נס קפה אם אני זוכרת נכון , באתי אליו ואמרתי לו צלחת המרק יפה והכל , אבל מה תאוכל עוד בהמשך ? הוא אמר לי , כלום , בערב אני אוכל לחם קל וזהו להיום , אמרתי לו אתה לא מגיע אפילו ל-1800 קל' , הוא התעקש ואמר , הצלחת מרק הייתה מפוצצת בעדשים (באמת שמתי חבילה שלמה) הוא טוען שהוא אכל עד עכשיו 1100+ קל' אז בערב הוא יאוכל לחם קל עם כוס נס קפה וזהו ככה הוא יסיים יום.

השאלה שלי אליכם האם זה הגיוני שהוא ככה באמת אכל היום ? הוא שהוא מחרטט אותי , הוא הראה לי שהוא חישב במחשבון תזונה , מרק עדשים לפי צלחת למרק והוא כתב 4 פעמים כי לטענתו היה הרבה מאוד עדשים וצלחת למרק במחשבון קלוריות היא לא בדיוק נכונה אז הוא בחר 4 צלחות למרק.

נראה לכם הגיוני ?

לא חסר אנשים שרק מחפשים לשאוף ל0 על המשקל
בדרך כלל זה נפוץ יותר אצל בנות , ובנים להפך , מנסים רק להעלות במשקל
אני מציע שתבררי מה המטרה שלו לרדת עוד במשקל ? אני יכול לשער שהוא נראה רזה ואפילו שחיף
אם המטרה שלו היא להוריד כרס קטנה/עודפי עור שהצטברו לו בעקבות הדיאטה המטורפת שעשה - תציעי לו לפנות לפורום הזה
הוא יקבל פה את הייעוץ הכי טוב שיש לעשות מה שהוא ירצה לכל מטרה שהיא , מציע לך לעודד אותו להתחיל להתאמן אימוני משקולות - שמעודדים רעב ואולי ככה הבעיה תפתר

דרך אגב

אפשר לדעת מה הגובה שלו ?

היי,

קודם כל את יכולה לשקול ולבדוק לפי השקית של העדשים בכמה קלוריות מדובר..הכי פשוט
שנית,
מה הגובה שלו?
הוא בתת משקל כרגע?

כשאני הייתי בן 15 השמנתי נורא ועשיתי דיאטת "כאסח" שבה הורדתי 17 ק"ג ב 5 חודשים.
ולא אכלתי כמעט כלום.. לא הכי בריא, אבל כילד לא תמיד מקשיבים להורים עד שמגיעים לתוצאות.

אם הוא נמצא בתת משקל ועדיין מסרב לאכול, אני מציע שתבדקי את נושא הפרעות האכילה אצל אלה המתמחים בזה.. 🙁

• פותח/ת השרשור
ואו תודה על התשובות המהירות , אכן פורום נהדר.

הוא 1:75 למיטב זיכרוני , המטרה שלו היא להרזות ככה הוא מגדיר את זה או לפעמים להישאר רזה.

הקטע הוא , שהוא עיקש כמו שור , אני מוכנה לשלם מכון כושר וטיפולים והכל אבל הוא איננו מסכים לכך.

בנוסף , האם לדעתכם זה הגיוני שהיום הוא אכל 1100 קל' ? אני פשוט פוחדת מאוד שהוא אכל משהו כמו 600 - 700 והוא טוען שהוא אכל 1100 ...

ואו תודה על התשובות המהירות , אכן פורום נהדר.

הוא 1:75 למיטב זיכרוני , המטרה שלו היא להרזות ככה הוא מגדיר את זה או לפעמים להישאר רזה.

הקטע הוא , שהוא עיקש כמו שור , אני מוכנה לשלם מכון כושר וטיפולים והכל אבל הוא איננו מסכים לכך.

בנוסף , האם לדעתכם זה הגיוני שהיום הוא אכל 1100 קל' ? אני פשוט פוחדת מאוד שהוא אכל משהו כמו 600 - 700 והוא טוען שהוא אכל 1100 ...

אני לא מצליח להבין מה המטרה של בן אדם כזה לרדת במשקל , אבל לא יעזור לי להבין כנראה
אני משער שהוא רוצה "קוביות" כי לכל החברים שלו יש והוא לא רוצה ללכת לים בלי קוביות (מצטער שאני אומר את זה בזלזול אבל ככה זה כל הנערים של היום ורוב החברים שלי ואנשים בני גילי , עצוב מאוד שמה שמעניין אותם זה ריבועים)
אם זו המטרה , לרדת במשקל בצורה דרסטית לא הכי יתרום לו לכך , וגם אם כן זה יראה מכוער
אני מציע שתלכי ותדברי איתו ברצינות , תגידו לו על הפורום ושאנחנו נכוון אותו בצורה הכי טובה לכל דרך שיבחר , אבל לפחות שנדע מה המניע שלו לרדת ככה במשקל
אני לא מתייחס לדברים כמו BMI , מבחינתי הוא תת משקל , ברמה שזה כבר מסוכן

לשאלתך , כן זה אפשר שהוא אכל 1100 , אפשרי שגם אכל 700 אפשרי שגם אכל 300 , אולי זה מלווה בקרקורי בטן , חולשה וסחרחורות , אבל יש מצב שהוא אכל ככה
סתם שתדעי , לפי הנתונים שהבאת עליו עד עכשיו , כל יום שהוא ממשיך לאכול ככה זה פשוט סכנה בריאותית

אין מה לשקול את העדשים או לבדוק בכלל, כי גם אם הוא אכל חצי קילו עדשים בצלחת מרק (מה שברור שלא קרה)
הוא הגיע בצלחת מרק הזו אולי גג ל-800 קלוריות אם זה 0.5 קילו עדשים. אין שומן, חלבון..
בקיצור, זה לא מצב נורמלי והוא פוגע בעצמו, במיוחד בתקופה קריטית של גיל ההתבגרות.

גם 1100 זה לא מספיק..
הוא אמור לאכול לפחות 1800 במינימום בשביל להישאר במשקל שלו אם זה רצונות
אפילו יותר..

מצלחת וחצי של מרק אני בספק אם הגיע ל 1100 קלוריות
אין מה לשקול את העדשים או לבדוק בכלל, כי גם אם הוא אכל חצי קילו עדשים בצלחת מרק (מה שברור שלא קרה)
הוא הגיע בצלחת מרק הזו אולי גג ל-800 קלוריות אם זה 0.5 קילו עדשים. אין שומן, חלבון..
בקיצור, זה לא מצב נורמלי והוא פוגע בעצמו, במיוחד בתקופה קריטית של גיל ההתבגרות.

רק הצעתי לה פיתרון שדרכו תוכל לעקוב אחרי כמה הוא אוכל.
לא אמרתי שזה בסדר לשקול צלחת של מרק עדשים ולהסתמך על זה.. ברור שזה מסוכן בריאותית.

• פותח/ת השרשור
תודה רה לכם , Prime , אתה בטוח שזה בגג 800 ? כי לא אין מצב שהוא אכל 0.5 בצלחת אחת , הצלחת נוראה עמוקה והוא שם 3 - 4 יציקות של מרק , אבל זה לא 0.5 לדעתי.

אני לא יודעת מה לעשות ... הוא עקשן נוראה , הוא אמר לי עכשיו שדיברתי איתו על הפורום , שהוא מאמין בדרכו שלו והוא לא יזוז ממנה , הוא גם טען שהוא לא יסכים ללכת לטיפול בחיים אפילו שאיימתי עליו מעט , הוא לא מוכן להקשיב לחלוטין , אני אראה מה אעשה איתו.

גם 1100 זה לא מספיק..
הוא אמור לאכול לפחות 1800 במינימום בשביל להישאר במשקל שלו אם זה רצונות
אפילו יותר..

מצלחת וחצי של מרק אני בספק אם הגיע ל 1100 קלוריות

רק הצעתי לה פיתרון שדרכו תוכל לעקוב אחרי כמה הוא אוכל.
לא אמרתי שזה בסדר לשקול צלחת של מרק עדשים ולהסתמך על זה.. ברור שזה מסוכן בריאותית.
אין לי טענות אליך 😃
אני פשוט אומר שגם לעקוב אחרי הבן אדם ולשקול לו כל גרם זה לא פרקטי, והוא צריך לאכול ככה שזה יראה הגיוני ולא
להגיע למצב שאמא צריכה ללכת אחריו ולשקול כל גרם כדי לוודא שהוא מגיע למינימום קלוריות.
תודה רה לכם , Prime , אתה בטוח שזה בגג 800 ? כי לא אין מצב שהוא אכל 0.5 בצלחת אחת , הצלחת נוראה עמוקה והוא שם 3 - 4 יציקות של מרק , אבל זה לא 0.5 לדעתי.

אני לא יודעת מה לעשות ... הוא עקשן נוראה , הוא אמר לי עכשיו שדיברתי איתו על הפורום , שהוא מאמין בדרכו שלו והוא לא יזוז ממנה , הוא גם טען שהוא לא יסכים ללכת לטיפול בחיים אפילו שאיימתי עליו מעט , הוא לא מוכן להקשיב לחלוטין , אני אראה מה אעשה איתו.
תנסי לברר מה הביא אותו למצב הזה, מה הוא חושב שהוא ישיג עם תזונה כזאת?

אני ממש לא יודע איך לעזור לך , כדי לעזור לבן אדם צריך שהבן אדם ירצה עזרה , אבל הוא לא מוכן לשמוע , אז אם ככה מצטער אין כל כך מה לעשות כל עוד הוא ממשיך במחשבה הזו
אני אחזור על מה שאמרתי , תנסי לברר מה המניע שלו לרדת עוד במשקל , אולי זה יתן כיוון לתת לו עזרה שהוא ישתכנע שמה שהוא עושה זה לא בסדר

• פותח/ת השרשור
לשקול 79 על 1.75 זה לא נקרא שמן.. אני מניח שהיה קצת מלא, וזה מה שהפריע לו.

הוא הוריד ממש הרבה, יותר מידיי.
אני בכלל חשבתי שבגילו מעדיפים להיות שריריים כנראה שאני טועה ...

• פותח/ת השרשור
את לא טועה..
12 שנה אחורה זה בדיוק מה שאני רציתי להיות 🙄
אז מעניין למה הוא לא ככה ...

לפחות יש אנשים בני גילו (כמוך שהייתה קטן גם כן) שרוצים זאת , אני אנסה לשכנע אותו , אני אשקיע לו כסף בכל מה שצריך אבקות וכו' רק שילך ...

מעבודתי עם נוער, להתווכח איתם וללכת ראש בראש זה לא הולך! גם לדחוף אותם לטיפול לצערי הרב.
מציעה לך לנסות פסיכולוגיה הפוכה. נרשמת לכאן וזה התחלה טובה.

הוא בראש של דיאטה, מעולה! תעזרי לו בזה! כמובן בהתאם למה שתלמדי כאן.... כמו להכיד לו משפט: הגוף בסטרס מגרעון גדול מידי, ברגע שתוסיף קצת קלוריות תמשיך לרדת עוד! אוכל כזה או אחר עוזר לשריפת שומן....

המטרה היא לא באמת לעזור לו לרדת יותר, אלה להפסיק לראות אותך בתור מכשול! לגרום לו לשתף איתך פעולה. ל)הראות לו שאת כן מבינה אותו! ושאת איתו לא נגדו! (משימה קשה לרוב ההורים לנוער)
כך יהיה לך יותר קל לשכנע אותו להתחיל להתאמן או להפסיק עם הדיאטות הקיצניות. המטרה שלך היא בעצם ללמד אותו לנהל אורח חיים בריא במסווה של דיאטה.

בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
מעבודתי עם נוער, להתווכח איתם וללכת ראש בראש זה לא הולך! גם לדחוף אותם לטיפול לצערי הרב.
מציעה לך לנסות פסיכולוגיה הפוכה. נרשמת לכאן וזה התחלה טובה.

הוא בראש של דיאטה, מעולה! תעזרי לו בזה! כמובן בהתאם למה שתלמדי כאן.... כמו להכיד לו משפט: הגוף בסטרס מגרעון גדול מידי, ברגע שתוסיף קצת קלוריות תמשיך לרדת עוד! אוכל כזה או אחר עוזר לשריפת שומן....

המטרה היא לא באמת לעזור לו לרדת יותר, אלה להפסיק לראות אותך בתור מכשול! לגרום לו לשתף איתך פעולה. ל)הראות לו שאת כן מבינה אותו! ושאת איתו לא נגדו! (משימה קשה לרוב ההורים לנוער)
כך יהיה לך יותר קל לשכנע אותו להתחיל להתאמן או להפסיק עם הדיאטות הקיצניות. המטרה שלך היא בעצם ללמד אותו לנהל אורח חיים בריא במסווה של דיאטה.

בהצלחה!
תודה רבה רבה לך , הצעה נהדרת נהדרת אעשה זאת ברצון רב ואפרסם כאן את התוצאות , לקרת הערב אני אכתוב מה החלטנו אני והוא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית