הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר אמא מודאגת מאוד בקשר לבני.

טלי123

משתמש מתחיל
101
8
נק' מוניטין:
8
101
8
שלום ושבוע טוב לכולם,

אני חדשה בפורום הנ"ל ואף הגעתי על ידי המלצות מחברה טובה שלי.

הסיפור שלי מתחיל ככה , בני בן ה-17 , עשה דיאטה מטורפת , ירד כ-25 קילו' , אבל מאז הוא פוגע בעצמו ואני לא יודעת מה לעשות ...

הוא ממשיך לרדת ולנסות לרדת , הוא שוקל 55 , אני מאוד פוחדת עליו , הוא לא רוצה מכון כושר ולא רוצה לראות טיפול.

למשל היום בבוקר הוא קם , לא אכל , לאחר מכן בצהריים , הוא אכל צלחת וחצי גדולה של מרק עדשים , תפוח ושתה נס קפה אם אני זוכרת נכון , באתי אליו ואמרתי לו צלחת המרק יפה והכל , אבל מה תאוכל עוד בהמשך ? הוא אמר לי , כלום , בערב אני אוכל לחם קל וזהו להיום , אמרתי לו אתה לא מגיע אפילו ל-1800 קל' , הוא התעקש ואמר , הצלחת מרק הייתה מפוצצת בעדשים (באמת שמתי חבילה שלמה) הוא טוען שהוא אכל עד עכשיו 1100+ קל' אז בערב הוא יאוכל לחם קל עם כוס נס קפה וזהו ככה הוא יסיים יום.

השאלה שלי אליכם האם זה הגיוני שהוא ככה באמת אכל היום ? הוא שהוא מחרטט אותי , הוא הראה לי שהוא חישב במחשבון תזונה , מרק עדשים לפי צלחת למרק והוא כתב 4 פעמים כי לטענתו היה הרבה מאוד עדשים וצלחת למרק במחשבון קלוריות היא לא בדיוק נכונה אז הוא בחר 4 צלחות למרק.

נראה לכם הגיוני ?

תודה רבה רבה לך , הצעה נהדרת נהדרת אעשה זאת ברצון רב ואפרסם כאן את התוצאות , לקרת הערב אני אכתוב מה החלטנו אני והוא.
אני מציע. שתיפגשו עם גורם מקצועי בפיתוח גוף שהוא יקח אותו כדוגמא וירצה להיראות כמוהו והוא ידריך אותו בתפריט ואימונים

• פותח/ת השרשור
אני מציע. שתיפגשו עם גורם מקצועי בפיתוח גוף שהוא יקח אותו כדוגמא וירצה להיראות כמוהו והוא ידריך אותו בתפריט ואימונים
גם כן אפשרות , אני אנסה בינתיים את כל מה שחברי הפורום המדהימים הציעו לי כאן ולאחר מכן נראה לאן זה יתפתח , אעדכן אותכם בערב.

כן, בדיוק מה שחסר לו זה לפתח אובססיביות חדשה לגבי איך הוא נראה.

למה לא הוא רוצה להרגיש טוב עם עצמו יכולים לעזור לו בזה איפה הבעיה פה וזה המטרה של הפורום פיתוח גוף אין בזה שום דבר רע

פיתוח גוף זו לא מטרה טובה לבן אדם שגם ככה יש לו אובססיה לגבי המראה. זה מעבר מאובססיה אחת לאחרת.

פיתוח גוף זו לא מטרה טובה לבן אדם שגם ככה יש לו אובססיה לגבי המראה. זה מעבר מאובססיה אחת לאחרת.
אוקי.. אני חשבתי שלקחת את האובססיה הזו ולהפוך אותה למשהו חיובי שהוא יהיה במשקל תקין ופעיל ספורטיבית

לקרת הערב אני אכתוב מה החלטנו אני והוא.
תשתדלי באמת להשאיר לו את ההחלטה הסופית ולכבד אותה! המסימה היכי חשובה כרגע זה לפתוח ערוצי תקשורת! לתמוך לעודד ולהוציא לו את הרוח מהמפרסים של המרד...
ותיהיה מוכנה שזאת הולכת להיות דרך ארוכה וכנראה גם מתסכלת לעתים. אבל כמו שאנחנו אוהבים להגיד כאן: זה לא ספרינט, זה מרטון!

אבא שלי תמיד ישב איתי, הציג בפני את כול האופציות (בהרחבה כמובן) אמר מה הוא היה בוחר ומסיים את השיחה ב: אני יודע ובטוח שתקבלי את ההחלטה הנכונה! ולא משנה מה היא, אני יתמוך בך!

90% הייתי בוחרת את משהו היה עושה...
שבחי אותו על הנחישות וההתמדה ותנסי פשוט לתעל את זה לכיוון אחר.

• פותח/ת השרשור
תשתדלי באמת להשאיר לו את ההחלטה הסופית ולכבד אותה! המסימה היכי חשובה כרגע זה לפתוח ערוצי תקשורת! לתמוך לעודד ולהוציא לו את הרוח מהמפרסים של המרד...
ותיהיה מוכנה שזאת הולכת להיות דרך ארוכה וכנראה גם מתסכלת לעתים. אבל כמו שאנחנו אוהבים להגיד כאן: זה לא ספרינט, זה מרטון!

אבא שלי תמיד ישב איתי, הציג בפני את כול האופציות (בהרחבה כמובן) אמר מה הוא היה בוחר ומסיים את השיחה ב: אני יודע ובטוח שתקבלי את ההחלטה הנכונה! ולא משנה מה היא, אני יתמוך בך!

90% הייתי בוחרת את משהו היה עושה...
שבחי אותו על הנחישות וההתמדה ותנסי פשוט לתעל את זה לכיוון אחר.
תודה רבה 😃.

אוקי.. אני חשבתי שלקחת את האובסייה הזו ולהפוך אותה למשהו חיובי שהוא יהיה במשקל תקין ופעיל ספורטיבית

זה נקרא סובלימציה בשפת הטיפול. וזה רעיון מעולה גם לדעתי! לקחת ייצר ולתעל אותו למקום פרודוקטיבי. כמו לקחת ילד עם מלא אנרגיות ולרשום אותו לקבוצת ריצה או כול תחום ספורט אחר.
אבל הייתי מחכה עם זה קצת עד שהיא בטוחה שהוא משתף איתה פעולה ולא הולך איתה ראש בראש כול הזמן מתוך דווקא.

הי טלי,
אני מבינה את הפחד שלך!
ללכת איתו ראש בראש לא יעזור לך בגלל המורכבות של הפרעות אכילה ובגלל הטיפשעשרה שמסובך גם כך. יתכן שבעתיד לא יהיה מכך מנוס אבל בשלב הראשון לא כדאי לך להכנס למאבקים סביב אוכל.
מציעה לך ללכת בעצמך למישהו שמתמחה בהפרעות אכילה שיוכל לסייע לך לבדוק עד כמה הסיטואציה של בנך מצריכה התערבות טיפולית.
לגבי התזונה שלו, הייתי זורמת איתו בקטע הבריאותי. תעודדי אותו לצרוך חלבונים איכותיים ושומנים איכותיים, תכיני אוכל מוקפד. תמליצי לו להמנע מפחממות ותראי לו מאמרים ש"מצאת" בנושא. תדגישי את החשיבות של שמירה על מסת שריר ותופעת ה-skinny fat.
הוא עומד בפני גיוס והנושא של כוח ומשקל גוף הם פקטורים חשובים ויתכן שגם זה יכול להיות מניע לשינוי לכיוון חיובי יותר.
תחמיאי לו על השינוי שהוא עבר זה יעזור לו לבסס בטחון עצמי ולהרגיש בטוח יותר.

• פותח/ת השרשור
הי טלי,
אני מבינה את הפחד שלך!
ללכת איתו ראש בראש לא יעזור לך בגלל המורכבות של הפרעות אכילה ובגלל הטיפשעשרה שמסובך גם כך. יתכן שבעתיד לא יהיה מכך מנוס אבל בשלב הראשון לא כדאי לך להכנס למאבקים סביב אוכל.
מציעה לך ללכת בעצמך למישהו שמתמחה בהפרעות אכילה שיוכל לסייע לך לבדוק עד כמה הסיטואציה של בנך מצריכה התערבות טיפולית.
לגבי התזונה שלו, הייתי זורמת איתו בקטע הבריאותי. תעודדי אותו לצרוך חלבונים איכותיים ושומנים איכותיים, תכיני אוכל מוקפד. תמליצי לו להמנע מפחממות ותראי לו מאמרים ש"מצאת" בנושא. תדגישי את החשיבות של שמירה על מסת שריר ותופעת ה-skinny fat.
הוא עומד בפני גיוס והנושא של כוח ומשקל גוף הם פקטורים חשובים ויתכן שגם זה יכול להיות מניע לשינוי לכיוון חיובי יותר.
תחמיאי לו על השינוי שהוא עבר זה יעזור לו לבסס בטחון עצמי ולהרגיש בטוח יותר.
תודה לך מרטין !

אני אומר לך משהו , מה שכתבת אודות הגיוס זה הדבר שמדרבן , הוא רוצה להיות קצין בצבא ושואף לזה יום יום , הוא חושק בכך ורוצה להגיע למקומות טובים ולעשות קריירה צבאית , אני רוצה לשחק על זה.

בתור אחד שהיה רב עם המשקל הרבה בגיל 15
אל תתעסקי בזה יותר מידי,סביר להניח שזה יעבור.
מה שכן,את יכולה לנסות להתעניין במה המטרות שלו,שיראה לך נגיד גוף שהוא היה רוצה להראות,תגידי לו כל הכבוד ושימשיך לעבוד קשה והוא בטוח יצליח.תגידי לו שגם את מנסה לרדת נגיד ושאם יש לו כמה טיפים,תראי לו שהידע שלו שווה זהב,וגם לך.

במידה ומטרתו זה גוף שרירי עם ריבועים בטוח שהוא לא יגיע לזה.

פשוט אחרי כמה ימים - שבוע שבועיים.תני לו איזה מישהו תותח (תשאלי לפני זה אם הוא מכיר מאמנים שהוא שמע אליהם דברים טובים ושהוא סומך אליהם,סתם לידע כללי)
תעשי לו הפתעה,וקני לו פגישות יעוץ עם ה"מאמן התותח" שהוא מודל לחיקוי
הוא מאוד יעריך אותך

דבר אחרון, הודוגמא האישית היא חשובה לא פחות! לפעמים אפילו יותר!
תקפידי ליישם את כול משאת רוצה שהוא יעשה!!! כולל כושר....
מצפה לראות אוך בפורום נשים 🙃

כך הוא באמת יראה שאת יודעת על מה את מדברת!

תודה לך מרטין !

אני אומר לך משהו , מה שכתבת אודות הגיוס זה הדבר שמדרבן , הוא רוצה להיות קצין בצבא ושואף לזה יום יום , הוא חושק בכך ורוצה להגיע למקומות טובים ולעשות קריירה צבאית , אני רוצה לשחק על זה.
רק עכשיו קראתי את זה
מעולה!
אז יש לו מטרה, האם יש לו מודלים לחיקוי?,את מוזמנת לשאול אותו,ולנסות ליצור איתם קשר.
ולתת לו לפגוש אותם,בטענה שאת רוצה שהוא יגשים את החלומות שלו ואת מאמינה בו ואוהבת אותו כי הוא הילד שלך.

נסי לעשות את זה במידה שאת מראה לו שזה עדיין הנושא שלו,המקדש שלו,לפעמים אנחנו עושים את זה כי זה המקום היחיד שמניחים לנו.
תתערבי בדיוק במידה המדויקת,זה יהיה קשה. אבל אל תחפרי,תני למודלים לחיקוי שלו לעשות את העבודה,והם יצליחו

אני לא רוצה להלחיץ אבל הפרעות אכילה אצל גברים זה משהו שיכול לקרות. היה לי חבר שהיה בולמי. ממש שאת מתארת הוא רזה. הוא היה שמן פעם?
תשמעי, שימי לב אם הוא הולך לשירותים אחרי ארוחה. אם הוא מביט הרבה על הבטן שלו מול המראה, אם יש לו פצעים מסביב לפה.

בגלל שראיתי את זה קורה, אני מרגיש צורך לציין את זה, כי זה קורה. זה נשמע הזוי אבך בסוף זה קורה למישהו. רק תשימי לב.

אני רוצה לשחק על זה.
זה מצויין! כי עכשיו יש לכם מטרה ברורה ומשותפת. יש דרישות ברורות מאוד מבחינת כושר שאלהם הוא יצרך לשאוף.
בשביל להשיג אותם הוא יצטרך להתאמן
בשביל שהאימון יהיה אפיקטיבי הוא יצטרך לאכול בהתאם...

והנה כך פתאום הפוקוס יורד מהמשקל... ומתחיל להרכז בכוח וסיבולת 😵‍💫🥊

• פותח/ת השרשור
תודה רבה רבה רבה לכם , אתם עוזרים לי שאי אפשר לתאר כמה , אני ממש מודה לכולם !

אני אעדכן אותכם בערב 😃.

Pink אגיע לפורום נשים בשמחה.

חוץ מלהסביר לו על תזונה וכל מה שאמרו פה לפי דעתי את צריכה לגשת לבעיה מזווית שונה.
אולי הוא מתעסק עם המשקל בצורה כזו אובססיבית כתוצאה משיעמום,במיוחד עכשיו בחופש הגדול שיש הרבה זמן לא לעשות כלום.
האם הוא עובד?האם הוא מבלה עם חברים הרבה?לומד משהו בזמן הפנוי?יש לו חברה?
עושה ספורט?
אני חושב שהפתרון לבעיה הוא לא להתעסק עוד יותר במשקל ובפיתוח גוף מה שאולי יוביל להמשך פיתוח בעיות בתדמית שלו.אלא לגרום לו להתעסק בדברים שציינתי למעלה בתקווה שהמוח שלו לא יתעסק בספירת קלוריות אלא בלימודים,ספורט,בת זוג,חברים,בילויים משפחתיים ואולי עוד תחביבים שיש לו.
צעד אחד יכול להיות להירשם לקבוצת כושר קרבי.הוא כמה שעות בשבוע עושה ספורט,שם ידברו איתו על חשיבות התזונה והוא יפתח מעגל חברתי נוסף.אמרת שהוא מעוניין להיות קצין בצבא אז זו התחלה טובה.

תתערבי בדיוק במידה המדויקת,זה יהיה קשה. אבל אל תחפרי,תני למודלים לחיקוי שלו לעשות את העבודה,והם יצליחו

אתה יודע שברוסיה למאמן היה יותר משקל מאשר להורים? המשפט שהיה הכי מפחיד זה: אני יספר למאמן שלך!
בדיוק מה שחסר לו זה לפתח אובססיביות חדשה לגבי איך הוא נראה.
אובססיביות כבר ישלו... התקווה היא פשוט לתעל אותה למקום בריא יותר.
אני חושבת שרובנו פה בסוג של אובססיה לגוף חזק ויפה, לא? הילד פשוט צריך קלים אך משיגים את זה בצורה לר פוגעת בו. סף הכול.

@Stav Shy נראה לי שיש לך מה לתרום פה... מזוית ראיה של נער שעבר משהו דומה, לא?

בתור אחד שגם עשה דיאטת כאסח בגיל צעיר (הייתי בן 14 והורדתי 20 ק"ג ב5 חמישה חודשים), הוא יפסיק עם הדיאטה ברגע שהוא ירגיש שהוא הוא השיג היעדים שלו. אני ממליץ לשלוח אותו לתזונאי או רופא ספורט כדי שהוא יוכל לשבת איתו ולהסביר לו איך מגיעים בצורה הכי טובה ליעד שלו..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית