- פותח/ת השרשור
5 חבריש את זה בבגרות?
ומה אם אני לא יודע משוואות? 😣
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
5 חבריש את זה בבגרות?
ומה אם אני לא יודע משוואות? 😣
🤢שלום לכולם
אחרי שמלומדי EMATH לא הצליחו לעזור וחבריי לכיתה עוד לא התחילו את העבודה, חשבתי שאולי מלומדי פורום LBS יוכלו לעזור לי.
הנקודה C היא אמצע הקטע AB. דרך הנקודה D, שנמצאת על הקטע AB בין C ל-B, עובר ישר.
מהנקודות A, C ו-B מורידים בהתאמה 3 אנכים AE, CG ו-BF לישר הנ"ל
א. הוכח: AE>BF
ב. הוכח: CG= (AE-BF)/2
ג. נתון: BF/CG = 3/4. חשב את היחס בין שטח המשולש BFD לשטח הטרפז ACGE.
ד. נתון: BF = 6 ס"מ, AB = 42 ס"מ. חשב את שטח הטרפז ACGE.
סירטוט
צפה בקובץ המצורף 19484
עד סעיף ב' הסתדרתי, סעיף ג' אני לא מצליח.
אני אודה מאוד למי שיעזור לי לפתור.
מה קרה ?
מתמטיקה זה איכס.מ
מה קרה ?
מתמטיקה זה כמו סקווט, לא יודעים ללמד ומתמקדים במקום בשטויותמתמטיקה זה איכס.
לא הבנתי
תודה רבהאתה פותר תרגילים במתמטיקה בחופש? קבל מוניטין!
if you don't live for mathכמה שאני שונא את המקצוע הארור הזה, אני פשוט לא מתחבר אליו ומאז ומתמיד הוא היה "עקב אכילס" שלי.
בכל תקופת ההתבגרות בין אם זה בחטיבה או בתיכון בכל שנה הייתה לי מורה פרטית למתמטיקה. כזה מקצוע מגעיל שאין דברים כאלה.
אוקיי, אנחנו יודעים שהיחס בין BF ל-CG הוא 3/4 אז נסמן את BF ב-3D ואת CG ב-4D. לפי ההוכחה של סעיף ב' CG= (AE-BF)/2 אז נציב 3D,4D ונקבל שAE= 11D. עכשיו צריך למצוא את היחס בין X לבין Y, נשתמש בהרחבה 2 של משפט תלס במשולש ADE היחס הוא CD/AD= CG/AE כלומר היחס בין CD לבין AD הוא 4/11. נציב במקום CD Y ובמקום AD X, ואז Y/Xּּּ+Y= 4/11. נבצע כפל בהצלבה, העביר אגפים ונצמצם ואז מקבלים ש X=1.75Y. עכשיו נעבור לשטחים: השטח של משולש BFD הוא BD*BF/2 שזה X-Y)*3D-2). שטל הטרפז הוא CG+AGׁ)*AC/2) שזה 4D+11D)*X/2). מחלקים בין שטח המשולש לבין שטח הטרפז מצמצמים ומגיעים ל X-Y/5X מציבים X=1.75Y ומגיעים לפתרון של 3/35
סעיף ד' אתה תסתדר