הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לא מבין מה יש לי בכתף..

• פותח/ת השרשור עוז
  • פורסם בתאריך

עוז

משתמש פעיל
301
42
נק' מוניטין:
52
301
42
אני עדיין לא מבין מה יש לי בכתפיים, אתן לכם תקציר -
לפני חודשיים בערך הלכתי לאורטופד והוא אמר לי שיש לי דלקת והוא הביא לי את הג'ל ששמו אקסיפן
מרחתי, שמתי קצת קרח וחיזקתי את הגידים עם הפרדות גומייה וכו', זה לא עזר
לפני שבוע חזרתי אליו, הוא הפנה אותי לעשות צילום
עשיתי צילום והבודקת אמרה לי שהכל בסדר ושאפילו הגידים במצב טוב
גם האורטופד לא מצא כלום
התייעצתי עם משהו הוא אמר לי שיכול להיות שיש לי מקרה שאחד מן הגידים נצבטת בין הכתף(קוראים לזה IMAPGENT או משו, לא זוכר במדויק) אבל לא אמרו לי על זה כלום בצילום
הייתי היום באימון וזה הפריע לי במילטרי פרס וגם קצת בBOR
כל פרפר בשיפוע(במיוחד בכבלים), לחיצת חזה עליון עם מוט/דאמבלים מפריע לי
יש לי מחר בבוקר תור נוסף לאורטופד אחר
משהו אולי יודע מה זה יכול להיות?

אני מניח שהתכוונת לומר Impingement
הנה, תקרא קצת:
http://orthoinfo.aaos.org/topic.cfm?topic=a00032

ומה יש לך? סחטיין על הצבעת האמון שאתה נותן פה לקוראים אבל יהיה קצת מוזר שמישהו פה יידע משהו
שהאורטופד שלך שבדק וראה צילומים לא ידע להגיד...

• פותח/ת השרשור
אני מניח שהתכוונת לומר Impingement
הנה, תקרא קצת:
http://orthoinfo.aaos.org/topic.cfm?topic=a00032

ומה יש לך? סחטיין על הצבעת האמון שאתה נותן פה לקוראים אבל יהיה קצת מוזר שמישהו פה יידע משהו
שהאורטופד שלך שבדק וראה צילומים לא ידע להגיד...
בעיקרון אתה צודק אבל כמו שהבנת האורטופד הראשון שהלכתי אליו לא ממש עזר וחשבתי לעצמי שיש פה אולי אנשים עם ניסיון דומה שיוכלו לעזור לי.. טוב סתם מעדכן..
הייתי אצל האורטופד, הוא אמר לי שיש לי צביטה והביא לי כדור בשם בטרן ועוד כדור למנוע בעיות עם הקיבה חחח..
משהו מכיר את הכדור? הוא ברמה טובה?

כמו שכבר אמרו לך, אף אחד פה לא אמור לנחש.
מה שחשוב שנבדקת אצל אורטופד והפעם קיבלת טיפול תרופתי.
בהצלחה בהחלמה.

בעיקרון אתה צודק אבל כמו שהבנת האורטופד הראשון שהלכתי אליו לא ממש עזר וחשבתי לעצמי שיש פה אולי אנשים עם ניסיון דומה שיוכלו לעזור לי.. טוב סתם מעדכן..
הייתי אצל האורטופד, הוא אמר לי שיש לי צביטה והביא לי כדור בשם בטרן ועוד כדור למנוע בעיות עם הקיבה חחח..
משהו מכיר את הכדור? הוא ברמה טובה?

במקום ללכת לאורטופדים , קבע תור לפיזיותרפיה. שם יטפלו בך , ויעזרו לך להבין מה מקור הבעיה.

• פותח/ת השרשור
במקום ללכת לאורטופדים , קבע תור לפיזיותרפיה. שם יטפלו בך , ויעזרו לך להבין מה מקור הבעיה.
כן רציתי ללכת לפיזיותרפיסט ספורט אבל אבא שלי התעקש שאני קודם כל אלך לאורטופד וגם כי זה יחסית לא זול..
הוא אמר לי שיש לי צביטה בכתף ואני חושב שהוא צודק, גם קראתי באינטרנט על מקרים כמו שלי וראיתי פחות או יותר את אותן הבחנות
בנתיים קיבלתי טיפול תרופתי של בטרן למשך 10 ימים, וכרגע השתמשתי במשך יומים(היום זה היום השלישי)
נראה איך אחרי ה10 ימים האלה אני ארגיש(האורטופד אמר לי לחזור אליו במידה וזה לא עובר תוך 10 ימים) ואם לא יעבור אני כנראה ייקח פיזיותרפיה

כן רציתי ללכת לפיזיותרפיסט ספורט אבל אבא שלי התעקש שאני קודם כל אלך לאורטופד וגם כי זה יחסית לא זול..
הוא אמר לי שיש לי צביטה בכתף ואני חושב שהוא צודק, גם קראתי באינטרנט על מקרים כמו שלי וראיתי פחות או יותר את אותן הבחנות
בנתיים קיבלתי טיפול תרופתי של בטרן למשך 10 ימים, וכרגע השתמשתי במשך יומים(היום זה היום השלישי)
נראה איך אחרי ה10 ימים האלה אני ארגיש(האורטופד אמר לי לחזור אליו במידה וזה לא עובר תוך 10 ימים) ואם לא יעבור אני כנראה ייקח פיזיותרפיה

עוד נקודה לחשוב עליה : "צביטה" היא לפעמים משהו מכני שניתן לשיפור ע"י טכניקת אימון טובה יותר.
תוודא שאתה מבצע את התרגילים כהלכה , לפני שאתה חוזר להתאמן עם משקלים גבוהים.

• פותח/ת השרשור
עוד נקודה לחשוב עליה : "צביטה" היא לפעמים משהו מכני שניתן לשיפור ע"י טכניקת אימון טובה יותר.
תוודא שאתה מבצע את התרגילים כהלכה , לפני שאתה חוזר להתאמן עם משקלים גבוהים.
הטכניקה שלי הייתה מושלמת. תמיד אצלי טכניקה > משקלים
זה הפריע לי בעיקר בלחיצות חזה עליון וכל סוגי הפרפר
אני מכווץ את השכמות ומרים את החזה
מוריד לקו התחתון של החזה ומרפקים לא בקו הכתפיים
מקשית בקטנה את הגב התחתון(זה תאמת נוצר מכיווץ השכמות)
ורגליים על הרצפה יציבות
דרך אגב יש לי תנועות מסוימת שאני מרגיש שיש לי את הצביטה בכתפיים ככה שאני בספק אם זה משהו מכני(תקן אותי אם אתה חושב שאני טועה)

הטכניקה שלי הייתה מושלמת. תמיד אצלי טכניקה > משקלים
זה הפריע לי בעיקר בלחיצות חזה עליון וכל סוגי הפרפר
אני מכווץ את השכמות ומרים את החזה
מוריד לקו התחתון של החזה ומרפקים לא בקו הכתפיים
מקשית בקטנה את הגב התחתון(זה תאמת נוצר מכיווץ השכמות)
ורגליים על הרצפה יציבות
דרך אגב יש לי תנועות מסוימת שאני מרגיש שיש לי את הצביטה בכתפיים ככה שאני בספק אם זה משהו מכני(תקן אותי אם אתה חושב שאני טועה)

"תנועות מסוימת שאני מרגיש שיש לי את הצביטה" - זה דווקא נשמע מאוד מכני.
יכול מאוד להיות שדווקא תנועות כמו כיווץ השכמות ( אתה מתכוון מדיאלית? כלומר לכיוון עמוד השדרה?) משפיעות על "הצביטה".

• פותח/ת השרשור
"תנועות מסוימת שאני מרגיש שיש לי את הצביטה" - זה דווקא נשמע מאוד מכני.
יכול מאוד להיות שדווקא תנועות כמו כיווץ השכמות ( אתה מתכוון מדיאלית? כלומר לכיוון עמוד השדרה?) משפיעות על "הצביטה".
אני מתכוון לכיווץ שכמות בסיסי שעושים בבנץ' על מנת להוריד עומסים מהכתפיים
הנה סרטון שראיתי לפני כמה ימים והראו שם על מה אני מדבר -
1:33 עד 1:46
ושאמרתי תנועות מסוימת זה לאו דווקא באימונים, אני מתכוון לתנועות מסוימת שאני עושה אפילו סתם ככה בבית ואני מרגיש את הצביטה בכתפיים

אני מתכוון לכיווץ שכמות בסיסי שעושים בבנץ' על מנת להוריד עומסים מהכתפיים
הנה סרטון שראיתי לפני כמה ימים והראו שם על מה אני מדבר -
1:33 עד 1:46
ושאמרתי תנועות מסוימת זה לאו דווקא באימונים, אני מתכוון לתנועות מסוימת שאני עושה אפילו סתם ככה בבית ואני מרגיש את הצביטה בכתפיים

הבנתי.
תראה , יכול להיות שהניסיון הזה למנוע Protraction ( תנועה של השכמה "מעלה" כשאתה שוכב ) הוא דווקא בעוכרך.
תנסה לראות מה קורה כשאתה עובד במשקל קל בלי הכיווץ הזה שמוצג בסרטון.

• פותח/ת השרשור
הבנתי.
תראה , יכול להיות שהניסיון הזה למנוע Protraction ( תנועה של השכמה "מעלה" כשאתה שוכב ) הוא דווקא בעוכרך.
תנסה לראות מה קורה כשאתה עובד במשקל קל בלי הכיווץ הזה שמוצג בסרטון.
אתה בטוח? כי מבלי לכווץ שכמות יש לך הרבה יותר עומס על הכתפיים וככה נפצעים בבנץ'..

אתה בטוח? כי מבלי לכווץ שכמות יש לך הרבה יותר עומס על הכתפיים וככה נפצעים בבנץ'..

למה יש יותר עומס על הכתפיים?
אני מתכוון לזה שלא תכווץ באופן אקטיבי את השכמות. כמובן זה לא אומר שצריך להגזים עם התנועה של הבאת השכמות "למעלה" כמו בסרטון.

• פותח/ת השרשור
למה יש יותר עומס על הכתפיים?
אני מתכוון לזה שלא תכווץ באופן אקטיבי את השכמות. כמובן זה לא אומר שצריך להגזים עם התנועה של הבאת השכמות "למעלה" כמו בסרטון.
כי על הכתפיים תמיד יש עומס בלחיצות חזה וברגע שאתה מכווץ את השמכות הלחץ מועבר לחזה וככה מונעים דלקות

הסיפור שלך הוא דוגמא מצויינת לסחבת רפואית מיותרת.
אתה מספר שהלכת לאורטופד שאבחן שיש לך דלקת ונתן לך טיפול תרופתי נוגד דלקת.
אני לא מסכים עם הפתרון האוטומטי הזה כיוון שדלקת היא סימפטום ולא הבעיה עצמה. תגובה דלקתית היא תגובה נורמלית של הגוף למצבים מסויימים ויש צורך לאתר את הסיבה לדלקת.
מצד שני, לפעמים אין ברירה וצריך לקחת נוגדי דלקת (בד"כ במקרים בהם הדלקת חריפה ומלווה בכאבים חזקים עם הגבלה משמעותית בתנועה).
לגביי הקירור ותרגילי הגומיה, זה כבר היה יותר בכיוון אבל השאלה היא מי הדריך אותך איזה תרגילים לעשות? הרי ברור שאין סדרת תרגילים אחת שפותרת לכולם את כאבי הכתפיים. כל בנאדם והסיפור שלו.
צילום רנטגן בודק עצמות ולפי הסיפור שלך נראה לי מיותר במקרה הזה. איך החליטו שאין בעיה גידית על סמך רנטגן זו תעלומה בפני עצמה.
גם לגביי סינדרום הצביטה - מדובר בסימפטום, כלומר הוא תוצאה של משהו ולא בעיה בפני עצמה.
אז מה התחיל את הכל אתה שואל? יכולות להיות כמה אפשרויות ובלי לעשות אבחון מסודר, קשה לענות על השאלה אבל בד"כ זה קשור לחוסר איזון שרירי שנובע כתוצאה מטכניקה לקויה / עומס רב באימונים או מחוסר איזון בתרגילים שמשפיעים על השכמה (יותר תרגילים שמחזקים סיבוב תחתון של השכמה לעומת סיבוב עליון למשל).
בשורה התחתונה - למעט מקרים שבהם יש צורך בטיפול תרופתי (כמו שציינתי קודם) או שיש צורך לשלול נזק משמעותי שעשוי לדרוש התערבות ניתוחית, האבחון והטיפול צריכים להעשות ע"י פיזיותרפיסט

איתן,
פיזיותרפיסט ספורט

• פותח/ת השרשור
הסיפור שלך הוא דוגמא מצויינת לסחבת רפואית מיותרת.
אתה מספר שהלכת לאורטופד שאבחן שיש לך דלקת ונתן לך טיפול תרופתי נוגד דלקת.
אני לא מסכים עם הפתרון האוטומטי הזה כיוון שדלקת היא סימפטום ולא הבעיה עצמה. תגובה דלקתית היא תגובה נורמלית של הגוף למצבים מסויימים ויש צורך לאתר את הסיבה לדלקת.
מצד שני, לפעמים אין ברירה וצריך לקחת נוגדי דלקת (בד"כ במקרים בהם הדלקת חריפה ומלווה בכאבים חזקים עם הגבלה משמעותית בתנועה).
לגביי הקירור ותרגילי הגומיה, זה כבר היה יותר בכיוון אבל השאלה היא מי הדריך אותך איזה תרגילים לעשות? הרי ברור שאין סדרת תרגילים אחת שפותרת לכולם את כאבי הכתפיים. כל בנאדם והסיפור שלו.
צילום רנטגן בודק עצמות ולפי הסיפור שלך נראה לי מיותר במקרה הזה. איך החליטו שאין בעיה גידית על סמך רנטגן זו תעלומה בפני עצמה.
גם לגביי סינדרום הצביטה - מדובר בסימפטום, כלומר הוא תוצאה של משהו ולא בעיה בפני עצמה.
אז מה התחיל את הכל אתה שואל? יכולות להיות כמה אפשרויות ובלי לעשות אבחון מסודר, קשה לענות על השאלה אבל בד"כ זה קשור לחוסר איזון שרירי שנובע כתוצאה מטכניקה לקויה / עומס רב באימונים או מחוסר איזון בתרגילים שמשפיעים על השכמה (יותר תרגילים שמחזקים סיבוב תחתון של השכמה לעומת סיבוב עליון למשל).
בשורה התחתונה - למעט מקרים שבהם יש צורך בטיפול תרופתי (כמו שציינתי קודם) או שיש צורך לשלול נזק משמעותי שעשוי לדרוש התערבות ניתוחית, האבחון והטיפול צריכים להעשות ע"י פיזיותרפיסט

איתן,
פיזיותרפיסט ספורט
קודם כל תודה לך על תגובה מפורטת!
הסיבה לדלקת הייתה טכניקות לא נכונות בלחיצות חזה(שיפוע רגיל וחיובי) ופרפרים למיניהם
הדלקת לא הפריעה לי ביום יום, למעט תנועות שאני בעצמי עושה שמפריעות לי
התחלתי להשתמש בבטרן ברביעי שעבר, והמצב השתפר פלאים! התנועות שהפריעו לי לפני השימוש בבטרן כבר לא מפריעות לי היום כמעט ועברו בסה"כ 6 ימים(היום זה היום השביעי, אני נוטל את הכדור לאחר ארוחת הצהריים)
אני אשתמש בבטרן עד יום שבת, שזה אומר שבסה"כ זה שימוש של 10 ימים ולאחר מכן אני אבדוק מה המצב. אני כבר עכשיו סבור שזה חיסל לי 70% מהדלקת 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית