הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון:בלט ופריצת דיסק

2 בלטים בגב שגיליתי בטעות לחלוטין בצבא. כאבי גב אקראיים פה ושם בעמידה ממושכת בלבד, לא משהו שאפילו גורם לך לחשוש שנפצעת. מאמין שהאימונים תורמים יותר מפוגעים לכל העניין.
לא היו לך כאבים מקדימים ?
הבלט עבר ?

בקרב המתאמנים פה, האם יש קשר ישיר בין בעיות גב לבין ביצוע דדליפט עם טכניקה לא טובה(גב מתעגל)?
מעניין לדעת אם יש פה כאלה שעברו את זה ויכולים ללמד.

בקרב המתאמנים פה, האם יש קשר ישיר בין בעיות גב לבין ביצוע דדליפט עם טכניקה לא טובה(גב מתעגל)?
מעניין לדעת אם יש פה כאלה שעברו את זה ויכולים ללמד.

עברו מה בדיוק? מישהו שהתאמן עם גב עגול ונפצע? יש מלא. מישהו שהתאמן עם גב ניטרלי ונפצע? סביר להניח שיש עוד יותר.
בכל מקרה , "בעיות גב" זאת הגדרה מאוד כללית. ברוב המקרים של מתאמני משקולות מדובר בפציעות על רקע שרירי-גידי , שלרוב מגיע על רקע עומס מכני גבוה ( שמן הסתם יכול להגיע גם בגב עגול וגם בגב ניטרלי ).

עברו פריצת דיסק או בעיית בלט כתוצאה ישירה מאימוני כוח,האם עצם זה שאני מרים עם גב עגול מוביל אותי או מעלה את הסיכויי לפציעה עתידית?

עברו פריצת דיסק או בעיית בלט כתוצאה ישירה מאימוני כוח,האם עצם זה שאני מרים עם גב עגול מוביל אותי או מעלה את הסיכויי לפציעה עתידית?

אי אפשר ממש לדעת ( למעט מקרים בודדים בהם התסמינים הם חמורים ) האם בלט/פריצת הדיסק הופיעו בעקבות אימונים.
למרות ההגיון בשמירה על מנח ניטרלי , אין עבודות למיטב ידיעתי שבדקו דדליפט כזה לעומת דדליפט בגב עגול.

מקווה שלא מפריע שאני מחיה אשכול ישן. לדעתי יש טעם שאשכול כזה יהיה מעוגן איפשהו, יש פה מידע חשוב ובתור מתאמנים או אנשים שמשהו דחף אותם להתאמן, הרבה משתמשים בפורום הם בקבוצת סיכון יפה לקבל פריצת דיסק.

הנסיון שלי הוא דו קוטבי. מצד אחד, היו לי כאבי גב כל החיים. מאז שאני מתאמן אני כמעט אף פעם לא מרגיש את הגב. מצד שני לפני כחודשיים קיבלתי פריצת דיסק תוך כדי סקוואט שעל פניו נראה שהיה בטכניקה נכונה (לפי מאמן חדר הכושר), היה לי כאב מחשמל לאורך הרגל שכדורים חזקים של קופ"ח עזרו לו. לאחר כשבועיים לא הייתי צריך כדורים כמעט. כחודשיים אחרי אין כאב כמעט אף פעם מלבד ירידה בגמישות של הרגל. בתנוחות של מתיחה יש כאב ברגל ימין שלא קיים בשמאל. סה"כ חזרתי לתפקוד ובשבוע הבא אני מתכוון לחזור להתאמן בחדר כושר בהדרגה (לאחר כחודש של אימון משקל גוף וספרינטים). אם זה ימשיך ככה כנראה אחזור לעשות סקוואט ודדליפט.
אשמח לעוד תגובות על מה עזר פה לאנשים או סתם החוויה שלכם עם להתאמן אחרי פציעה.
הדיעה הרווחת היא שצריך להפסיק להתאמן במשקלים כבדים אחרי פריצת דיסק.

• פותח/ת השרשור
מקווה שלא מפריע שאני מחיה אשכול ישן. לדעתי יש טעם שאשכול כזה יהיה מעוגן איפשהו, יש פה מידע חשוב ובתור מתאמנים או אנשים שמשהו דחף אותם להתאמן, הרבה משתמשים בפורום הם בקבוצת סיכון יפה לקבל פריצת דיסק.

הנסיון שלי הוא דו קוטבי. מצד אחד, היו לי כאבי גב כל החיים. מאז שאני מתאמן אני כמעט אף פעם לא מרגיש את הגב. מצד שני לפני כחודשיים קיבלתי פריצת דיסק תוך כדי סקוואט שעל פניו נראה שהיה בטכניקה נכונה (לפי מאמן חדר הכושר), היה לי כאב מחשמל לאורך הרגל שכדורים חזקים של קופ"ח עזרו לו. לאחר כשבועיים לא הייתי צריך כדורים כמעט. כחודשיים אחרי אין כאב כמעט אף פעם מלבד ירידה בגמישות של הרגל. בתנוחות של מתיחה יש כאב ברגל ימין שלא קיים בשמאל. סה"כ חזרתי לתפקוד ובשבוע הבא אני מתכוון לחזור להתאמן בחדר כושר בהדרגה (לאחר כחודש של אימון משקל גוף וספרינטים). אם זה ימשיך ככה כנראה אחזור לעשות סקוואט ודדליפט.
אשמח לעוד תגובות על מה עזר פה לאנשים או סתם החוויה שלכם עם להתאמן אחרי פציעה.
הדיעה הרווחת היא שצריך להפסיק להתאמן במשקלים כבדים אחרי פריצת דיסק.

לי שחייה והידרוטרפיה עזרו משמעותית להורדת הכאב והזרמים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית