הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון:בלט ופריצת דיסק

Creepy horse

משתמש משקיע
2,570
2,109
נק' מוניטין:
5,839
2,570
2,109
ראיתי שיש פה עוד כמה משתמשים שסובלים מבלט/פריצת דיסק,אז חשבתי על לפתוח נושא שבו נחלוק מידע,חוויות וטיפים להתמודדות עם הכאבים.אם מישהו עבר ניתוח בגב אשמח לשמוע למה ומה התוצאות.אשמח לשמוע על חוויות עם כירופרקטים,אני שוקל ללכת לאחד אבל חושש מהחמרה של הכאבים ושל הפציעה(יצא לי לשמוע כמה סיפורים כאלו).

נערך לאחרונה:
היה לי פריצת דיסק ובלט אחרי מסלול ממושך שעשיתי ליחידה בשירות הצבאי
הבעיה הייתה לא רק הכאב אלה איבוד תחושה וזרמים של כאב לרגליים
הלכתי לכל מקום אפשרי, כירופרקטים, שבין היתר עשו לי את המכשיר המטופש למעלה
ניסיתי טיפול בחשמל, דיקור סיני, אפילו הלכתי לאיזה בחור סיני שטען שהוא מחזיר את הדיסק למקום
ניסו למתוח אותי מהרגליים ומהידיים כדי לתת לחוליות להתרחב והדיסק אמור להכנס וכו וכו וכו....

אחרי שנתיים של נסיונות מצאתי רופא מנתח עם המלצות מכל העולם דר. אורי קינן
שלח אותי לMRI אחרי חודש עשיתי שני ניתוחים, חתכו לי את החלק שלוחץ על חוט העצבים בעמוד השדרה ואת החלק השני הכניסו חזרה לבין החוליות
אחרי 24 שעות מהניתוח כבר חזרתי לבית הולך עם הליכון של סבתות מיד שרה, אחרי שבוע כבר יכלתי ללכת בלעדיו
אחרי חודש הרגשתי כמו חדש, ואחרי שלושה חודשים חזרתי להתאמן ועד היום אני מרגיש מעולה.

• פותח/ת השרשור
היה לי פריצת דיסק ובלט אחרי מסלול ממושך שעשיתי ליחידה בשירות הצבאי
הבעיה הייתה לא רק הכאב אלה איבוד תחושה וזרמים של כאב לרגליים
הלכתי לכל מקום אפשרי, כירופרקטים, שבין היתר עשו לי את המכשיר המטופש למעלה
ניסיתי טיפול בחשמל, דיקור סיני, אפילו הלכתי לאיזה בחור סיני שטען שהוא מחזיר את הדיסק למקום
ניסו למתוח אותי מהרגליים ומהידיים כדי לתת לחוליות להתרחב והדיסק אמור להכנס וכו וכו וכו....

אחרי שנתיים של נסיונות מצאתי רופא מנתח עם המלצות מכל העולם דר. אורי קינן
שלח אותי לMRI אחרי חודש עשיתי שני ניתוחים, חתכו לי את החלק שלוחץ על חוט העצבים בעמוד השדרה ואת החלק השני הכניסו חזרה לבין החוליות
אחרי 24 שעות מהניתוח כבר חזרתי לבית הולך עם הליכון של סבתות מיד שרה, אחרי שבוע כבר יכלתי ללכת בלעדיו
אחרי חודש הרגשתי כמו חדש, ואחרי שלושה חודשים חזרתי להתאמן ועד היום אני מרגיש מעולה.

שמח לשמוע שהכל טוב אצלך ושחזרת להתאמן.
לאחר הניתוחים האלו הפריצה והבלט נעלמו או שפשוט אין לחץ על העצבים?
אני נפלתי על אורטופד שבמשך שנה של כאבים לא שלח אותי ל CT ולא לפיזותרפיה והמצב החמיר,החלפתי אורטופד ולאחר חודשים של פיזותרפיה ותרופות והוא שלח אותי ל CT וגילו יש לי כמה בלטי דיסק.האורטופד המליץ לי לחזק את הבטן והגב תחתון,הבעיה היא שכפיפות בטן לא באות בחשבון בגלל שהכאב ניהיה בלתי נסבל בגלל הכפיפות.מכיר אולי תרגילי בטן אחרים עם לחץ מינימלי על העמוד שדרה?

ואשמח לשמוע איך אתם מסתדרים עם נהיגה לאורך זמן.אני לאחר כל נסיעה ארוכה מרגיש זוועה עם הגב.

ו @כירופרקט ,למה הניתוח היה מיותר?

אני נפלתי על אורטופד שבמשך שנה של כאבים לא שלח אותי ל CT ולא לפיזותרפיה והמצב החמיר,החלפתי אורטופד ולאחר חודשים של פיזותרפיה ותרופות והוא שלח אותי ל CT וגילו יש לי כמה בלטי דיסק.האורטופד המליץ לי לחזק את הבטן והגב תחתון,הבעיה היא שכפיפות בטן לא באות בחשבון בגלל שהכאב ניהיה בלתי נסבל בגלל הכפיפות.מכיר אולי תרגילי בטן אחרים עם לחץ מינימלי על העמוד שדרה?

ואשמח לשמוע איך אתם מסתדרים עם נהיגה לאורך זמן.אני לאחר כל נסיעה ארוכה מרגיש זוועה עם הגב.

תעשה הרבה פלנק, AB WHEEL וכיסא רומי,
יחזק לך שרירי בטן עמוקים וזוקפי גב בלי להגיע למצב של גב כפוף כמו שנוצר בכפיפות בטן.

• פותח/ת השרשור
תעשה הרבה פלנק, AB WHEEL וכיסא רומי,
יחזק לך שרירי בטן עמוקים וזוקפי גב בלי להגיע למצב של גב כפוף כמו שנוצר בכפיפות בטן.

בכיסא הרומי מה הטווח חזרות ומספר סטים שלפי דעתך יתאים לחיזוק השרירים?

בכיסא הרומי מה הטווח חזרות ומספר סטים שלפי דעתך יתאים לחיזוק השרירים?

הייתי הולך על 3x15, אתה לא מחפש כאן היפרטרופיה מירבית ועבודה בRM נמוך.
אם קל אפשר להוסיף פלטה קטנה של 5 קילו מאחורי הראש.

היי ,
כמה דברים :
1. לפריצה או לבלט אין ממש משמעות. למה שיש משמעות זה לסימפטומים - כאב חזק/מגביל שנמשך לאורך זמן או סימפטומים של הרדמות/נימול/זרמים הם אינדיקציה לניתוח. כאב שניתן לשליטה וטיפול הוא לא אינדיקציה לניתוח.
2. הקשר בין חיזוק Core לבין כאבי גב הוא נמוך. פעילות גופנית כללית היא אחת מההמלצות להחלמה. אין דגש על סוג מסויים של פעילות.
3. כל פציעה/כאב הוא מקרה אינדיוידואלי ומגיב באופן אחר לתרגול זה או אחר . מה שעובד על אחד , לא בהכרח עובד על אחר.
4. אני באופן אישי פרשתי מהספורט , והפסקתי להרים משקלים גבוהים. זה עזר להוריד מהכאב שנוצר בעקבות מתח שרירי שיכול להוסיף על הפציעה הקיימת. לק לי כ 3 שנים להתגבר על הכאב לחלוטין. כיום אני עובד בעצימות בינונית-גבוהה ללא כאבים כלל.
5. בנהיגה ההמלצות הכי טובות הן לנוע כמה שניתן במושב , לעשות הפסקות כל 30-45 דקות ולצאת מהאוטו , ולהשעין את המושב מעט אחורה.

• פותח/ת השרשור
היי ,
כמה דברים :
1. לפריצה או לבלט אין ממש משמעות. למה שיש משמעות זה לסימפטומים - כאב חזק/מגביל שנמשך לאורך זמן או סימפטומים של הרדמות/נימול/זרמים הם אינדיקציה לניתוח. כאב שניתן לשליטה וטיפול הוא לא אינדיקציה לניתוח.
2. הקשר בין חיזוק Core לבין כאבי גב הוא נמוך. פעילות גופנית כללית היא אחת מההמלצות להחלמה. אין דגש על סוג מסויים של פעילות.
3. כל פציעה/כאב הוא מקרה אינדיוידואלי ומגיב באופן אחר לתרגול זה או אחר . מה שעובד על אחד , לא בהכרח עובד על אחר.
4. אני באופן אישי פרשתי מהספורט , והפסקתי להרים משקלים גבוהים. זה עזר להוריד מהכאב שנוצר בעקבות מתח שרירי שיכול להוסיף על הפציעה הקיימת. לק לי כ 3 שנים להתגבר על הכאב לחלוטין. כיום אני עובד בעצימות בינונית-גבוהה ללא כאבים כלל.
5. בנהיגה ההמלצות הכי טובות הן לנוע כמה שניתן במושב , לעשות הפסקות כל 30-45 דקות ולצאת מהאוטו , ולהשעין את המושב מעט אחורה.

תודה.
איזו תנוחת שינה מפעילה הכי פחות לחץ על העמוד שדרה?
ומה דעתך על כירופרקטים ועל פיזיותרפיה?

חותכים את הבלט שנוצר ודוחפים חזרה את הדיסק התקין, אז כן אין יותר בליטה של הדיסק שיוצרת לחץ
שלא תבין לא נכון אני לא ממליץ על ניתוח כל מקרה שונה מהאחר כשמדובר בגב, אבל כן ממליץ ללכת לרופא מנתח מומחה עמוד שדרה.
הוא עצמו לא ממליץ על ניתוח אבל כן מסביר לך בדיוק מה קורה אצלך בגב.

הסיבה שעשיתי את הניתוח הייתה לא רק בגלל הכאב,
אלה גם בגלל שהרגליים שלי איבדו תחושה כמעט בכל מצב סטטי וזה היה בלתי נסבל...

נערך לאחרונה:
תודה.
איזו תנוחת שינה מפעילה הכי פחות לחץ על העמוד שדרה?
ומה דעתך על כירופרקטים ועל פיזיותרפיה?

1. בהנחה שהמזרון לא שוקע בצורה מוגזמת , שכיבה במיטה היא התנוחה שמפעילה הכי פחות עומס מכני על עמוד השדרה. למטופלים שלי אני ממליץ לעיתים להניח מגבת מגולגלת מתחת לחוליות הלומבריות. לחלק זה עוזר ולחלק לא. אין כאן חוקים. להרבה מהם שכיבה על הצד נוחה יותר.
2. אני פיזיותרפיסט , אז מן הסתם אני קצת משוחד.
בכל אופן , הבעיות שלי עם כירופרקטיקה הם :
א. אף אחד לא ממש יודע מה הם עושים כיוון שאין עליהם שום פיקוח. יש כמה "זרמים" בכירופרקטיקה ( חלקם הבינו שהרעיון הבסיסי הוא קשקוש והפנימו עקרונות קצת יותר מודרניים , וחלקם פועלים לפי הדוגמה הבסיסית )
ב. הפילוסופיה והרעיון הבסיסי עליו נבנתה הכירופרקטיקה הוא פסאודו-מדעי בבסיסו ( אפשר לקרוא בויקיפדיה את הבסיס ) , והיא נחשבת עד היום שיטת טיפול פסאודו-מדעית.
ג. יש להם נטייה להתחבר למטפלים "אלטרנטיביים" אחרים במרפאות שלהם , ובכך להגדיל את הכיוון הפסאודו-מדעי.
ד. חוליות לא "יוצאות מהמקום" כמו שהרבה פעמים אני שומע מאנשים שעברו טיפול של "כיוונון מחדש" אצל כירופרקטים. זה פשוט לא קורה. וכל מי שעשה בחייו דיסקציה על גופות יודע כמה יציב עמוד השדרה גם ללא הטונוס השרירי.

כל זה כמובן לא אומר שטיפול אצל כירופרקט לא יכול לעזור.
הוא יכול , אבל סביר להניח שהאפקט לא יהיה ארוך טווח ( לטיפולים פסיביים בלבד אין השפעה כל כך חזקה על כאב לאורך זמן ) , והסיבות להקלה לא יהיו בגלל שמשהו "הוחזר למקום".

1. בהנחה שהמזרון לא שוקע בצורה מוגזמת , שכיבה במיטה היא התנוחה שמפעילה הכי פחות עומס מכני על עמוד השדרה. למטופלים שלי אני ממליץ לעיתים להניח מגבת מגולגלת מתחת לחוליות הלומבריות. לחלק זה עוזר ולחלק לא. אין כאן חוקים. להרבה מהם שכיבה על הצד נוחה יותר.
2. אני פיזיותרפיסט , אז מן הסתם אני קצת משוחד.
בכל אופן , הבעיות שלי עם כירופרקטיקה הם :
א. אף אחד לא ממש יודע מה הם עושים כיוון שאין עליהם שום פיקוח. יש כמה "זרמים" בכירופרקטיקה ( חלקם הבינו שהרעיון הבסיסי הוא קשקוש והפנימו עקרונות קצת יותר מודרניים , וחלקם פועלים לפי הדוגמה הבסיסית )
ב. הפילוסופיה והרעיון הבסיסי עליו נבנתה הכירופרקטיקה הוא פסאודו-מדעי בבסיסו ( אפשר לקרוא בויקיפדיה את הבסיס ) , והיא נחשבת עד היום שיטת טיפול פסאודו-מדעית.
ג. יש להם נטייה להתחבר למטפלים "אלטרנטיביים" אחרים במרפאות שלהם , ובכך להגדיל את הכיוון הפסאודו-מדעי.
ד. חוליות לא "יוצאות מהמקום" כמו שהרבה פעמים אני שומע מאנשים שעברו טיפול של "כיוונון מחדש" אצל כירופרקטים. זה פשוט לא קורה. וכל מי שעשה בחייו דיסקציה על גופות יודע כמה יציב עמוד השדרה גם ללא הטונוס השרירי.

כל זה כמובן לא אומר שטיפול אצל כירופרקט לא יכול לעזור.
הוא יכול , אבל סביר להניח שהאפקט לא יהיה ארוך טווח ( לטיפולים פסיביים בלבד אין השפעה כל כך חזקה על כאב לאורך זמן ) , והסיבות להקלה לא יהיו בגלל שמשהו "הוחזר למקום".

אם זה מעניין אותך , אתה יכול לקרוא קצת מהבלוג של פרופ' אוסליבן. אחד הדמויות המרכזיות בעולם הפיזיותרפיה בכל מה שקשור לכאבי גב.
כאן הוא כותב כמה misconceptions לגבי כאבי גב אחרי שטייגר וודס (שחקן הגולף ) כתב כמה דברים על מה שעזר לכאבי הגב שלו.
http://blogs.bmj.com/bjsm/2014/08/2...ngs-5-fundamental-questions-into-sharp-focus/

• פותח/ת השרשור
פלאנק וכיסא רומי(טווח תנועה קצר)לא גרמו לכאב.
איזה אירובי אתם עושים?כרגע ריצה ואופניים לא באים בחשבון.חשבתי על שחייה נראה לי זה יעמיס הכי פחות על העמוד שדרה.

סיפור שלי :
נפצעתי בגב בכדורגל ביולי שנה שעברה כאב חד בצד ימין למטה עם הקרנה לרגל שמאל ונימול בכף הרגל
לא קמתי מהמיטה חודשיים בקושי הייתי אוכל ומתקלח פעמיים בשבוע ממש כאבי תופת זריקות וכדורים אבל כלום לא עזר
במיקריות מוחלטת המליצו לי על הבחור הזה : http://www.skeletal-art.co.il/
הגעתי לטיפול אצלו שאני לא יכול לעמוד זקוף והמבט שלי נוטה כלפי מטה..
אחרי טיפול אחד הצלחתי לעמוד זקוף אך עדין היו כאבים והקרנות
אחרי 7 טיפולים הייתי כמו חדש העיקר הוא צחק עלי שהלכתי לקופת חולים לקבל זריקות וכדורים....

• פותח/ת השרשור
סיפור שלי :
נפצעתי בגב בכדורגל ביולי שנה שעברה כאב חד בצד ימין למטה עם הקרנה לרגל שמאל ונימול בכף הרגל
לא קמתי מהמיטה חודשיים בקושי הייתי אוכל ומתקלח פעמיים בשבוע ממש כאבי תופת זריקות וכדורים אבל כלום לא עזר
במיקריות מוחלטת המליצו לי על הבחור הזה : http://www.skeletal-art.co.il/
הגעתי לטיפול אצלו שאני לא יכול לעמוד זקוף והמבט שלי נוטה כלפי מטה..
אחרי טיפול אחד הצלחתי לעמוד זקוף אך עדין היו כאבים והקרנות
אחרי 7 טיפולים הייתי כמו חדש העיקר הוא צחק עלי שהלכתי לקופת חולים לקבל זריקות וכדורים....

הייתה לך פריצה/בלט דיסק?

אז אם למישהו עם בלט לא כואב בתרגילי הבסיס אין בעיה שהוא יעשה אותם באופן קבוע?

הייתה לך פריצה/בלט דיסק?

אז זהו שלא בדקתי את זה לעומק (MRI ' CT ) אבל מה זה כבר היה יכול להיות לפי הכאבים שחוויתי וההקרנה+נימול לרגל עד עכשיו (עברה שנה) אני סובל מהקרנה כואבת במקצת בשריר התאום ברגל שמאל ... לדוגמא כואב לי להתקופף עם רגליים ישרות או אם אני עומד על קצות האצבעות ומפעיל את שרירי התאומים גם כואב לי .. המטפל היה מוריד לי את ההקרנה בהתחלה זה היה באגן ואז ירד לירך האחורי ואז לתאומים ופה הפסקתי תטיפולים אחרי איזה 7-8 טיפולים של שעה וחצי

2 בלטים בגב שגיליתי בטעות לחלוטין בצבא. כאבי גב אקראיים פה ושם בעמידה ממושכת בלבד, לא משהו שאפילו גורם לך לחשוש שנפצעת. מאמין שהאימונים תורמים יותר מפוגעים לכל העניין.

הצבא היקר נתן לי בלט דיסק ושבר בזיז בחולייה L5..
הייתי ב-7 חודשים פיזיותרפיה שכללו תרגילים, דיקור, חשמל, כל מה שתרצה.. לא ממש עזר.
קיבלתי 12 טיפולי הידרותרפיה שהתחילו לאט לאט לעזור לכאבים אבל לא מימנו לי מעבר ל12 טיפולים כך שנאלצתי להפסיק.
הכאבים הגיעו למצב שאני לא יכולה לעמוד/לשבת יותר מחצי שעה, אי אפשר עקבים, אי אפשר לשכב על הבטן וכו'...
אחרי שהשתחררתי התחלתי לעשות פילאטיס. הדבר הזה עזר לי נפלאות. אחרי שנה התחלתי עם משקולות בלי שום בעיה או מגבלה כלשהי..
וכל הכאבים שהיו לי פשוט נעלמו כלא היו..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית