הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך עושים סקוואט בצורה כזאת שפחות מגדיל את העכוז ?

Olegc30

משתמש מתחיל
20
0
נק' מוניטין:
0
20
0
שלום ,

עושה סקוואט של כ 140 ק"ג 8x3 ואחוז שומן יחסית נמוך מאמין סביב ה 16-17% והכל אחלה אבל מאז שהתחלתי לעלות במשקלי עבודה+משקל גוף שעלה בצורה משמעותית העכוז שלי שהיה קטן(רגיל) ועכשיו נהיי גדול(כמו אצל נשים שמתאמנות) מדי שלדעתי לא פרופורציונלי לכל הגוף ,
מצב מבאס ומתוך חשש שהתחת עוד יגדל עם ההתקדמות החלטתי לעצור את ההתקדמות במשקלים .

יכול להיות שאני עושה סקוואט בצורה כזאת שמשפיע יתר על המידה על העכוז?
יש כל מיני טכניקות לסקוואט ,איזו נחשפת לכזאת שכמה שפחות משפיעה על העכוז ?

אם יש לך דרך לנתק אותו מהגוף תוכל לנטרל אותו בתרגיל.

ועכשיו תכלס: זה מה יש/הוא יגדל לפי הגנטיקה שלך בהתאם לפרופורציות הגוף

נראה לי כל טכניקה של סקוואט תפעיל את העכוז חזק... גם לי יש את הקטע הזה, אני כבר כמה חודשים לא שמתי ג'ינס כי הם לא עולים עליי ואני לא מצליח (או לא מספיק חשוב לי בשביל לזכור) לקנות חדשים. אבל כל עוד המשקל על המוט בסקוואט עולה לא רואה בעיה בזה. אגב לאחרונה שמתי לב שבחורות (או אולי רק כמה בודדות) מתלהבות מישבן גברי מוצק אז קח את זה בחשבון

שכח מזה. בכל הוריאציות של הסקוואט התחת עובד חזק מאוד.

גם התחת עולה במאסה אין מה לעשות
בחיטוב הכל יסתדר
בינתיים תמשיך לעשות סקוואט כרגיל

גם התחת עולה במאסה אין מה לעשות
בחיטוב הכל יסתדר
בינתיים תמשיך לעשות סקוואט כרגיל
לא נראה לי שהתחת יחזור להיות קטן בחיטוב, בכל זאת זה מסת שריר שעולה (אלא אם אתה עושה חיטוב גרוע ומאבד הרבה מסת שריר)

לא נראה לי שהתחת יחזור להיות קטן בחיטוב, בכל זאת זה מסת שריר שעולה (אלא אם אתה עושה חיטוב גרוע ומאבד הרבה מסת שריר)
אתה סתם נכנס לסרט
תעשה חיטוב תחזור לאשכול הזה ותראה שכל מי שהגיב לך כאן צדק

אתה סתם נכנס לסרט
תעשה חיטוב תחזור לאשכול הזה ותראה שכל מי שהגיב לך כאן צדק
אתה כנראה מתבלבל ביני לבין פותח האשכול, תקרא את התגובה הראשונה שלי, אני ממש לא נכנס לסרט 😃

אתה כנראה מתבלבל ביני לבין פותח האשכול, תקרא את התגובה הראשונה שלי, אני ממש לא נכנס לסרט 😃
טעות שלי, סליחה
בכל מקרה העלייה בשאר הגוף "מחפה" על עליית המאסה בעכוז.
כמו שהתחת יגדל קצת, כך גם שאר הגוף והכל יראה פרופורציונאלי.
ראה מתחרים בתחום הבודיבילדינג או ליפטינג... החטובים מביניהם ממש לא נראה שהישבן גדול ובולט

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הבנתי 🤦‍♂️

1. אז אם אני עושה סקוואט high bar / low bar / front , זה לא משנה מבחינת הישבן ?

2.ראיתי דרך מוזרה שאנשים כולל "מאמנים" עושים סקוואט בסמית כאשר הרגליים-ברכיים נעמדות קצת קדימה(כ10-20 סמ מלפני המוט של הסמית) וכשמתיישבים יוצא שגב כמעט אנכי ,וצורת הרגליים-הישבן יוצא קרוב ל 90מעלות . זה בכלל תקין ? אני שומע "מדריכים" למינהם שזה כאילו עובד חזק על הארבע ראשי ולא על הישבן , יש משהו בדברים האלו?

הבנתי 🤦‍♂️

1. אז אם אני עושה סקוואט high bar / low bar / front , זה לא משנה מבחינת הישבן ?

2.ראיתי דרך מוזרה שאנשים כולל "מאמנים" עושים סקוואט בסמית כאשר הרגליים-ברכיים נעמדות קצת קדימה(כ10-20 סמ מלפני המוט של הסמית) וכשמתיישבים יוצא שגב כמעט אנכי ,וצורת הרגליים-הישבן יוצא קרוב ל 90מעלות . זה בכלל תקין ? אני שומע "מדריכים" למינהם שזה כאילו עובד חזק על הארבע ראשי ולא על הישבן , יש משהו בדברים האלו?

1. ככל שתתחזק שרירים בגוף יגדלו בצורה פרופורציונלית, גלוטאוס(ישבן) הוא אחד השרירים הגדולים והחשובים בגוף והוא יגדל בכל הוריאציות של התרגיל, לפי הגנטיקה שלך.

2. סקוואט בסמית' מבוצע עם גב זקוף ורגליים קדימה, מה שמקצר את ההאמסטרינג באזור האגן ומעביר את עיקר העבודה ל4 ראשי ולגלוטאוס(הישבן עובד יותר)-> התנועה הזו מגוחכת ולא רצויה.

פשוט תחטב ורד ל12-13 אחוז שומן, לרוב שומן נוטה להצטבר גם בישבן ולאחר חיטוב אתה תוריד כמה ס"מ מההיקף שם

• פותח/ת השרשור
2. סקוואט בסמית' מבוצע עם גב זקוף ורגליים קדימה, מה שמקצר את ההאמסטרינג באזור האגן ומעביר את עיקר העבודה ל4 ראשי ולגלוטאוס(הישבן עובד יותר)-> התנועה הזו מגוחכת ולא רצויה.

לא ידוע אם הבנתי אותך נכון , אתה אומר להפך שסקוואט עם סמית דווקא כן יותר עובד על הגלוטאוס ביחס לסקוואט קלאסי?

לא ידוע אם הבנתי אותך נכון , אתה אומר להפך שסקוואט עם סמית דווקא כן יותר עובד על הגלוטאוס ביחס לסקוואט קלאסי?

אני לא יודע אם עובד יותר, מה שבטוח פחות שרירים מעורבים והעומס המירבי ייפול על הגלוטאוס וה4 ראשי.
כל התעסקות כזו לא רלוונטית, אם בחרת לבצע סקוואט ה"מחיר" שתשלם הוא ששרירים מסויימים יגדלו, בניהם הגלוטאוס

אתנ יכול גם להרחיב את המרחק בין הרגליים ככה גם המקרבים יכנסו

לשמור על א.ש נמוך
ולהשתדל לא לעבוד בנפחים גבוהים בסקוואט (זה גם יפריע להתקדמות שלך בסקוואט כנראה)

אל תדאג לא יהיה לך "עכוז נשי", המבנה שלנו שונה, ואם אתה דואג לגבי המין הנשי, כמו שנאמר אצל המין הנשי ישבן גברי מוצק זה פלוס ענק, גם מהנסיון שלי, תמשיך עם הסקוואט ותהנה מזה שעוד שריר מתפתח לך כמו שצריך.

Back
למעלה תחתית