הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון 2 PR בק סקוואק , משה שחר טוען שזה טעות :\

Apostute

משתמש פעיל
420
7
נק' מוניטין:
84
420
7
בחנייה כרגע
לומד בווינגייט , הראתי למשה שחר המרצה בבצפר את הסקוואט שלי (יש פה חלק שמכירים אותו ) , הוא לא מכיר את המונח היפ דרייב . וטוען שאני לא עובד נכון בסקוואט "מכייון שאתה עובד עם הגב וזה עשוי להוביל לפציעה"

הסקוואט שלי לפעמים מאבד את הקשת בגב תחתון והאגן מתעגל פנימה . אשמח לביקורת

עליתי מ 97.5 - ל 100 ואימון אחרי ל 102.5 . 2 PR רצוף

100 קילו

102.2 - סט שלישי

אתה צודק במה שאתה אומר, אבל סתם באופן כללי, איליו פסואס מאוד מאוד מאוד חשוב בסקבט, אם ניסית לבטל את זה איכשהו.
אתה יכול להרחיב?
אני יכול להבין שאיליופסואס קצר יכול להקשות על העלייה אבל חוץ מזה לא מוצא הרבה קשר

אתה יכול להרחיב?
אני יכול להבין שאיליופסואס קצר יכול להקשות על העלייה אבל חוץ מזה לא מוצא הרבה קשר
האיליופסואס מאוד מאוד מאוד פעיל בזמן העליה בסקוואט, במיוחד אצל חברה ששופפים רחב. חברה שהגב שלהם בעל נטיה קדימה (בד"כ אלה ששופפים רחב) לפעמים תלוים באיליופסואס

האיליופסואס מאוד מאוד מאוד פעיל בזמן העליה בסקוואט, במיוחד אצל חברה ששופפים רחב. חברה שהגב שלהם בעל נטיה קדימה (בד"כ אלה ששופפים רחב) לפעמים תלוים באיליופסואס
איך הוא פעיל? מה התרומה שלו לתנועה?

אני הושבתתי מסקוואט למשך קרוב לשנה בגלל האיליו הארור הזה + עברתי לHB

איך שריר שאחראי על כפיפה בירך יכול להיות פעיל בפשיטה שלו?

הוא צחק קצת שראה את חלק מהתגובות פה בכל מיקרה
הוא טוען הרבה דברים שהקהילה פה תחבק באהבה , עם זאת הוא גם אומר שלא צריך להגיע לכאבי שריר יום אחרי האימון . ושזה אומר שהאימון היה קשה מדיי ולא טוב .

ושאם ניתפס השרירים כדי לחכות שזה יעבור לפניי שמתאמנים ...

היום בשיעור הוא אמר שפואם רולר \ מסאג'ים זה עובד ברמה הפסיכולוגית ושכניראה אין לזה תועלת לשיפור אמיתי של הצלחת האימון . לא בגמישות לא ,בצלקות שריר , לא כאימון שיחרור אחרי האימון ואז בהחלמה מהירה יותר.

אשמח למחקרים מכם

http://www.strengthandconditioningresearch.com/2013/10/01/foam-rolling/

מסתבר שיש הרבה תופעות חיוביות לשימוש ב Foam roller.

סתם כקוריוז , תשאל אותו ( ושווה לכם אולי גם לפתח דיון על זה ) מה זה אומר גמישות ברמת השריר? מה באמת קורה באימון מתיחות? מעניין אותי לדעת מה הגרסא המקובלת שם.

זה לא חדש שמרצים בכירים של קורסי מאמנים וכד' לא בקיאים(אני עדין) בלימוד תנועות מורכבות כנגד מוט.
בתור בוגר של מכון וינגייט שמקבל וחונך גם מדריכים חדשים שמגיעים מ:שיאים, מכון וינגייט, מכללת וינגייט וכו' אני עוד לא מצאתי מאמן שאני יכול להגדיר כ"חד" שלא מבצע את התנועות על בסיס שבועי.(מצד שני אני יכול ללמד הרחקת כתף אופקית, בשכיבה על הבטן כנגד משקולות יד עם מדרגת סטודיו מתוך שינה, למרות שלא עשיתי את השקר הזה 3 שנים).

מה גם שחלק מהמרצים(וקל וחומר מאמנים בוגרים) במקומות מסויימים לא יודעים שיש הבדל בין LB וHB(או שיש סוגים בכלל של back squat) אלא מתייחסים לסקוואט כשפיפה כש"המוט מתחת לחוליה C7" או חוליה אחרת או שקר מונפץ כלשהו.
אני מעדיף כל יום בשבוע מתאמן שמסקביט בטכניקה נכונה מ"מדריך" שעשה סקוואט פעם אחרונה לפני חצי שנה בקורס.

בקשר לסקוואט שלך, הבעיה היחידה שאני רואה זה קריסה של כף רגל שמאל פנימה(כנראה גם של הברך, אבל קשה לראות ככה, תבדוק בעצמך), פרט להחזקה של המוט שהעירו עליה ובצדק

אלכס צודק, בסקבט התנועה בירך היא פשיטה, איליו פסואס הוא שריר שכופף.

רקון, למה עברת? גם לך התקצרו כל הכופפי ירך ונפצעת\נדלקת בירך? זה בכל אופן מה שקרה לי, כשהתחלתי לעשות הרבה מתיחות לכופפי ירך ובעיקר הייבאר ופרונט סקבט הבעיות התחילו להעלם.
להרבה אנשים זה קורה בלואובאר ובעיקר מחוסר תרגילי quad dominant.

האיליו שלי נדפק לגמרי, וכל פעם שניסיתי לחזור להסקביט אחרי כמה אימונים הכאב היה מכריע אותי.
מה שהחזיר לי את היכולת להסקביט זה המון מתיחות ועיסוי לאיליו, ועם הזמן והHB הכאב פשוט נעלם.

האיליו שלי נדפק לגמרי, וכל פעם שניסיתי לחזור להסקביט אחרי כמה אימונים הכאב היה מכריע אותי.
מה שהחזיר לי את היכולת להסקביט זה המון מתיחות ועיסוי לאיליו, ועם הזמן והHB הכאב פשוט נעלם.

אני יודע שאסור לדבר על זה, אבל רוב הסיכויים שזו בעיה בטכניקה.

לומד בווינגייט , הראתי למשה שחר המרצה בבצפר את הסקוואט שלי (יש פה חלק שמכירים אותו ) , הוא לא מכיר את המונח היפ דרייב . וטוען שאני לא עובד נכון בסקוואט "מכייון שאתה עובד עם הגב וזה עשוי להוביל לפציעה"

הסקוואט שלי לפעמים מאבד את הקשת בגב תחתון והאגן מתעגל פנימה . אשמח לביקורת

עליתי מ 97.5 - ל 100 ואימון אחרי ל 102.5 . 2 PR רצוף

100 קילו

102.2 - סט שלישי

תקשיב, הסקוואט שלך טוב מאוד (מלבד זריקת המוט בעליה) לפי אסכולה של כמה אנשים שעוסקים בלייפטינג.
אני יכול להגיד לך שיש אסכולה של ליפטרים מיקצועיים שטוענים שצריך פשוט "לשבת" ולא להתכופף מאוד קדימה .

מה נכון ? אין לי מושג , אבל צריך להבין מה שאמר לך המרצה לא בא מהאוויר , יש מי שעובד בצורה שונה .

תקשיב, הסקוואט שלך טוב מאוד (מלבד זריקת המוט בעליה) לפי אסכולה של כמה אנשים שעוסקים בלייפטינג.
אני יכול להגיד לך שיש אסכולה של ליפטרים מיקצועיים שטוענים שצריך פשוט "לשבת" ולא להתכופף מאוד קדימה .

מה נכון ? אין לי מושג , אבל צריך להבין מה שאמר לך המרצה לא בא מהאוויר , יש מי שעובד בצורה שונה .

לשבת או להתכופף הם מה שנקרא cues, הם לא משנים את התנועה אלא נועדו ללמד אנשים לעשות סקוואט. בסופו של דבר יש רק תנועה נכונה אחת בסקוואט אחרי שקבעת את המיקום של המוט על הגב והעמידה.

איזה סוג של בעיה בטכניקה?
דווקא לא היה משהו ממש יוצא דופן בטכניקה שלי

צריך לראות. אצל הרוב המוחלט של האנשים זה נגרם מעמידה רחבה מדי בשילוב עם גלישת ברכיים בתחתית.

לא באמת אפשר להבין מפה מה קורה לברכיים שלך, אבל אתה נראה קצת משוחרר בתחתית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית