הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחרי "צוק איתן": כשליש שוקלים לרדת מהארץ

גם אני חושב ככה אבל אחרי שראיתי את כל מעשי האנטישמיות וההתנכלויות בחו"ל זה דיי מערער אותי.

הגיוני מאוד...
פשוט עם הזמן רואים שהמצב של המדינה לא משתפר והבור רק הולך ומעמיק.
שאלה שמעניין אותי לשמוע את דעתכם עליה: אתם חושבים שלמדינה יש עתיד?

הגיוני מאוד...
פשוט עם הזמן רואים שהמצב של המדינה לא משתפר והבור רק הולך ומעמיק.
שאלה שמעניין אותי לשמוע את דעתכם עליה: אתם חושבים שלמדינה יש עתיד?
אין. המצב רק הולך ומחמיר בכל שנה.

לרוב החברים הקרובים שלי יש אזרחות זרה (גם לי יש),ורובם הוציאו אזרחות זרה בשנים האחרונות והמדינה מפסידה. כי הם אנשים איכותיים ,שומרי חוק,תלמידים מצטיינים,חיילים ביחידות מובחרות וממעמד סוציו אקונומי גבוה.והם פשוט לא רואים עתיד פה.

מבין את כל מי שחושב ככה , הבעיה שאין לך ארץ אחרת , זו המדינה שלך ורואים את זה שהאיסלם משתלט על רוב אירופה , במהלך צוק איתן היהודים באירופה סבלו מגינוים אנטישמים , בדרום אמריקה הבנתי שגם היה ככה , בחלק מהארה"ב.

לגבי אוסטרליה עדיין זה מקום אח

הבעיה שאם רוב היהודי יהגר זה יתן סיפתח למלחמה נוספת כנגד העם היהודי , לדעתי אין ברירה וצריך לדאוג לשינוי מהמדינה מהדור הצעיר ולא לברוח למקום אחר עם ציפיות ליותר טוב

gov.jpg

מבין את כל מי שחושב ככה , הבעיה שאין לך ארץ אחרת , זו המדינה שלך ורואים את זה שהאיסלם משתלט על רוב אירופה , במהלך צוק איתן היהודים באירופה סבלו מגינוים אנטישמים , בדרום אמריקה הבנתי שגם היה ככה , בחלק מהארה"ב.

לגבי אוסטרליה עדיין זה מקום אח

הבעיה שאם רוב היהודי יהגר זה יתן סיפתח למלחמה נוספת כנגד העם היהודי , לדעתי אין ברירה וצריך לדאוג לשינוי מהמדינה מהדור הצעיר ולא לברוח למקום אחר עם ציפיות ליותר טוב
http://www.nrg.co.il/online/11/ART2/517/135.html

גם אוסטרליה לא בדיוק מקום "אח", למען האמת אין שום מקום בעולם שהוא "אח" עבור העם היהודי

אני ישתף אותכם שאני בדיוק בתהליך כזה ובנובמבר אני נוסע לניו יורק עם החברה וכנראה אשאר שם.
זה ניהיה נפוץ מאוד ניו יורק / לוס אנגלס תיהיה ביתינו החדש

המון אנשים מסביבי מתכננים להגר, כל כך הרבה אנשים משכילים רוצים לעזוב שזה פשוט פסיכי. עצוב לי מאוד שזה קורה אבל הסיבות מוצדקות. אני לא מכיר בן אדם עם תואר שלא מדבר/דיבר על הגירה.
כנראה שאחרי התואר ארד מהארץ. יש לי קרובים בקנדה, אני מאמין שאני אסתדר שם. המדינה מתדרדרת מכל בחינה אפשרית וזה לא נראה כאילו המגמה הולכת להשתנות.
עצוב לי מאוד שזה קורה, אבל אין לממשלה רצון לפתור את הבעיות, ורוב העם מצביע לאותם כלומניקים.

נערך לאחרונה:
איזה כיף זה להגיד ביום אחד "דיי לקצץ מהחינוך ובריאות תקצצו מהביטחון"
וביום מלחמה לצעוק "מה זה?! למה הבן שלי נכנס לעזה עם בימבה ולא טנק???"

אם רק אנשים יפסיקו לחשוב שהם יודעים הכול ויסתכלו על הדברים בתמונה הגדולה ולא על התחת שלהם היום ואתמול אולי משהו יישתפר

אם רק אנשים יפסיקו לחשוב שהם יודעים הכול ויסתכלו על הדברים בתמונה הגדולה ולא על התחת שלהם היום ואתמול אולי משהו יישתפר
ידידי ,ברגע שאתה תיכנס למערכת שנקראת צהל אתה תבין שיש כל כך במה לקצץ אבל כל כך.
יש כל כך הרבה אנשי קבע בדרג גבוה שלוקחים משכורות +פנסיה מטורפת שאותה עבודה יכול סמל ראשון בקבע בתחילת דרכו בקריירה הצבאית שלו לעשות, ובזה צריך לקצץ.

http://www.israelhayom.co.il/article/168765
אני אשאיר את זה כאן.

ידידי ,ברגע שאתה תיכנס למערכת שנקראת צהל אתה תבין שיש כל כך במה לקצץ אבל כל כך.
יש כל כך הרבה אנשי קבע בדרג גבוה שלוקחים משכורות +פנסיה מטורפת שאותה עבודה יכול סמל ראשון בקבע בתחילת דרכו בקריירה הצבאית שלו לעשות, ובזה צריך לקצץ.
בזה אתה צודק אבל זה לא הכסף הגדול, סתם לדוגמא כבר קרו הרבה מאוד מקרים שפרויקט טנק המרכבה עמד על ביטול, היית רוצה שיבטלו?

לא צריך טנקים..אנחנו הרי חיים במקום של שלום..מי צריך טנקים עדיף שנוכל לגור בתל אביב ליד הים ולשכור דירה בגיל 21 בלי שלמדנו כלום כל החיים והברזנו מבית ספר.

זה לא אפשרי וזה לא ייקרה.

אפשר ליהיות פחדן ולברוח מהארץ, ואפשר ללמוד מההיסטוריה ולדעת שאין ליהודים שום מקום בעולם שבו הם מקובלים, להשאר כאן ולהלחם על המדינה שלנו

בזה אתה צודק אבל זה לא הכסף הגדול, סתם לדוגמא כבר קרו הרבה מאוד מקרים שפרויקט טנק המרכבה עמד על ביטול, היית רוצה שיבטלו?

לא צריך טנקים..אנחנו הרי חיים במקום של שלום..מי צריך טנקים עדיף שנוכל לגור בתל אביב ליד הים ולשכור דירה בגיל 21 בלי שלמדנו כלום כל החיים והברזנו מבית ספר.

זה לא אפשרי וזה לא ייקרה.

אפשר ליהיות פחדן ולברוח מהארץ, ואפשר ללמוד מההיסטוריה ולדעת שאין ליהודים שום מקום בעולם שבו הם מקובלים, להשאר כאן ולהלחם על המדינה שלנו
זה הרבה כסף שמדובר על אלפי אנשים שכל אחד מהם עולה למדינה סביבות ה100+ אלף שקל בשנה

לגבי החלק השני מסכים איתך , אין לנו מקום אחר ולא משנה מה יגידו

זה הרבה כסף שמדובר על אלפי אנשים שכל אחד מהם עולה למדינה סביבות ה100+ אלף שקל בשנה
האנשים שבאמת עולים הרבה כסף גם שווים אותו.

כשיש לך מהנדס \ ד"ר \ כל איש מקצוע אחר שהצבא טיפח אותו זה הרבה יותר משתלם כלכלית מאשר להוציא את העבודה החוצה. כי אלביט \ רפאל ושאל החברות יגזרו עליך מחיר הרבה יותר גבוה, זמן העבודה יהיה הרבה הרבה יותר ארוך, עדיין תצטרך חיילים בעלי מקצוע שישבו בחברות האלו וישמרו על רצונות הצבא (אף חייל מקצועי כמעט לא רוצה את זה).

לא משנה איך תסובב את זה, מי שמקבל הרבה כסף בצבא. מגיע לו.
אם למישהו יש בעיה עם זה שאל"מ מקצועי שמנהל צוות לפיתוח כלי לחימה כזה או אחר בצהל כנראה שהוא צריך לטפל בבעיה של חוסר פירגון \ אי הבנה של איך דברים עובדים.

ושוב הכול מתגמד לעומת קנייה של צי מטוסים \ טנקים \ צוללת אחת...

ועל זה אף אחד לא יוותר...אבל מה לעשות שם הכסף הגדול, אז חוסכים במיגון..ואז ילד בן 18 נהרג בגלל מטען שטותי...ואז כולם נזכרים לקום באמצע המלחמה...."למה אין מיגון כזה" "למה אין טיפול בבעית המנהרות"

אבל בשניה שהמצב נרגע...הופה כולם חוזרים אחורה ל "למה אני לא יכול לגור בתל אביב" "למה אין לי כסף לקוטג'"

הגיע הזמן שאנשים יתחילו להבין שצריך לעבוד בשביל כסף..זה לא קורה מהר...לא קונים דירה בגיל 20...ואם רוצים לקנות דירה בגיל צעיר לא טסים כל שנה לטיול מטורף עם חברים...מה לעשות...החיים קשים.

גם סקוואט זה קשה, לוותר?

כשיש לך מהנדס \ ד"ר \ כל איש מקצוע אחר שהצבא טיפח אותו זה הרבה יותר משתלם כלכלית מאשר להוציא את העבודה החוצה. כי אלביט \ רפאל ושאל החברות יגזרו עליך מחיר הרבה יותר גבוה, זמן העבודה יהיה הרבה הרבה יותר ארוך, עדיין תצטרך חיילים בעלי מקצוע שישבו בחברות האלו וישמרו על רצונות הצבא (אף חייל מקצועי כמעט לא רוצה את זה).

אם למישהו יש בעיה עם זה שאל"מ מקצועי שמנהל צוות לפיתוח כלי לחימה כזה או אחר בצהל כנראה שהוא צריך לטפל בבעיה של חוסר פירגון \ אי הבנה של איך דברים עובדים.

ועל זה אף אחד לא יוותר...אבל מה לעשות שם הכסף הגדול, אז חוסכים במיגון..ואז ילד בן 18 נהרג בגלל מטען שטותי...ואז כולם נזכרים לקום באמצע המלחמה...."למה אין מיגון כזה" "למה אין טיפול בבעית המנהרות"

אבל בשניה שהמצב נרגע...הופה כולם חוזרים אחורה ל "למה אני לא יכול לגור בתל אביב" "למה אין לי כסף לקוטג'"

הגיע הזמן שאנשים יתחילו להבין שצריך לעבוד בשביל כסף..זה לא קורה מהר...לא קונים דירה בגיל 20...ואם רוצים לקנות דירה בגיל צעיר לא טסים כל שנה לטיול מטורף עם חברים...מה לעשות...החיים קשים.

גם סקוואט זה קשה, לוותר?
אני מדבר על עודף כלומניקים שיש בצבא שבאזרחות לא יחזיקו מעמד בתור קופאיות בסופר , אבל בגלל הקשרים שהם צברו במהלך הדרך יש להם ותק.

אני מדבר על עודף כלומניקים שיש בצבא שבאזרחות לא יחזיקו מעמד בתור קופאיות בסופר , אבל בגלל הקשרים שהם צברו במהלך הדרך יש להם ותק
מסכים, יש המון המון כלומניקים...אבל גם אם לא תגייס אותם, ונניח ותצליח להסתדר בלי הקצת עבודה שהם עושים, זה לא יעשנ שינוי. בטח לא משמעותי...זה טיפה בים. http://www.mako.co.il/pzm-magazine/Article-81e86d277eb5b31006.htm

פה יש כסף גדול...שים לב שהמחירים לא בשקלים אלא דולרים ויורו

גם סקוואט זה קשה, לוותר?
אפשר לשאול איפה שירתת?
אני מאמין שאם אדם יאכל מספיק חרא מהמערכת הוא בסוף יצא ממנה\ישנא אותה\ילעג לה.
לדוגמא בדיקת שתן,חיפוש אישי,דריסת זכויות- כולם היום יודעים שהמשטרה נמצאת בשפל מבחינת יחסי ציבור.
הצבא מבוזבז- ויש אלטרנטיבה. כיום אפשר כבר להגיד שצבא מקצועי הוא יותר טוב מכל הבחינות אבל תרם מישהו פעל בנושא פרט למשה פייגלין.
ביטוח לאומי,מס הכנסה עושים קופה על הסטודנטים והעניים.
האמונה במערכת הבירוקרטית שנקראת הכנסת נעלמת ולא סתם: נשיא אנס,אולמרט עבריין.. זה לא שכל השאר תמימים. פשוט הם עשירים ויכולים לחרוץ גורלות בעזרת הכח- שאנחנו נתנו להם. לדוגמא יאיר לפיד- טשטש את מעמד הביניים,ההבטחות שלו כוזבות - איך אנשים חשבו שבן אדם עשיר שלא חווה מה זה להיות בלי בית או להמנע מאוכל מסוים בגלל מחיר.. יבין את מעמד הביניים או את העניים???
שרת הבריאות שמקושרת למנכ"לים של חברות התרופות טוענת שקנאביס זה פלסבו ועודפת הצעות לשיפור עורך החיים של אנשים חולים.
שר החינוך, מקדם תוכניות חסרי בסיס כמו ביטול הפסיכומטרי..
ראש הממשלה שכל מה שאיכפת לו זה הביטחון.. בשביל זה יש שר ביטחון.. הוא שותק לגבי כל מה שחשוב ומתרכז במה שיביא אותו לקדנציה נוספת.
אני לא יודע אם אתה באמת מאמין במערכת... כי אין באמצע- זה או שאתה מאמין שהמערכת פועלת טוב. צריך לתת כוח לממשלה ולרשויות, לפתוח עוד רשויות- עוד רגולציה ופיקוח. או שאתה מתנגד למשטר הנוכחי- לבזוז כח האדם בצה"ל(כלומר צבא מקצועי),תומך בלגליזציה(מתנגד למשטר הנוכחי),מאמין שהמשטרה מבצעת את תפקידה כשורה ואין דרך לשפר.. אני באמת מנסה להבין את העמדה שלך לגבי הדברים הנ"ל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית