הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחרי "צוק איתן": כשליש שוקלים לרדת מהארץ

לא.. אתה זה שעל כל שאלה שלי עונה שהצלחנו להגיע להישגים בזכות שמירה על המסורת, וכשאני מבקש הוכחה לזה שזו הסיבה שהגענו להישגים האלה אתה מתחמק, כנ''ל כשאני שואל איך זה שאתה בטוח שמתוך עשרות אפלי הדתות שקיימות בעולם הדת היהודית נכונה, או למה בכלל אתה חושב שאלוהים קיים.

בזכות שמירה על המסורת אולי גם יהוה השמיד 6,000,000 יהודים בשואה - אי אפשר לתת לו קרדיט רק על הדברים הטובים
. אין ספק שאנחנו עמו הנבחר!

טענה ממש לא נכונה. תשאל את איינשטיין הגדול. ולא רק אותו. יש המון מדענים גדולים בארץ שלא רק מאמינים בקיומו של הקב"ה, אלא גם חזרו בתשובה.
איינשטיין לא האמין באל היהודי בכלל אלה בגרסא שלו לאלוהים, הוא הראה סולידריות אחרי השואה אז הוא התפלל פה ושם בבית כנסת. חוץ מזה הוא היה ממש כופר, בגד כל הזמן בנשים שלו ושכב עם נשים נשואות.

ניוטון היה נוצרי הדוק ובתכלס הרבה מהפיזיקאים שיצרו את התחום , אם זה הטיעון שלך אתה בדת הלא נכונה...

מה בנט עשה אחי? זכה בפרס נובל?
שימש מפקד וקצין בסיירת מטכ"ל וביחידת מגלן, יזם היי טק, כאחד ממייסדי חברת סאיוטה.

ואם חסרים לך פרסי נובל אז ככה:
1. זוכי פרס הנובל היהודים זכו לשדרה מיוחדת בפארק קרסו למדע, בה נכתב ששיעור היהודים בקרב זוכי פרס הנובל עולה על שיעורם באוכלוסיית העולם פי מאה ויותר.(מקור)
2. ישראל אומן הוא זוכה פרס נובל בכלכלה, שהיה בין פורצי הדרך בחקר תורת המשחקים שהיום משמשת לחקר כלכלה, יחסים בין-מדינתיים, בעיות חברתיות ומלחמות, ותנחש מה? הוא גם היה דתי..

שימש מפקד וקצין בסיירת מטכ"ל וביחידת מגלן, יזם היי טק, כאחד ממייסדי חברת סאיוטה.
זה לא פרסל נובל, זה לא מדען או מה שהוא לקח אותו כדוגמה. אתה יכול לחזור להודעה המקורית ולראות את זה
1. זוכי פרס הנובל היהודים זכו לשדרה מיוחדת בפארק קרסו למדע, בה נכתב ששיעור היהודים בקרב זוכי פרס הנובל עולה על שיעורם באוכלוסיית העולם פי מאה ויותר.(מקור)
אף אחד לא חולק על זה, חולקים על זה שזה קשור לדת. מי שיהודי חכם יותר לדעתך? יהודים בדרך כלל הולכים ללמוד כי הם הבינו בשלב מסוים שזאת הדרך היחידה להצלחה. הקשר היחידי לדת הוא שהם עשו את זה כי שנאו אותם ולא נתנו להם לעבוד בעבודות ״רגילות״, ואם לא היו שונאים אותם זה לא היה קורה בכלל. אם אתה קורה לזה מסורת יהודית לך על זה.

אני, לא קובע כלום חבר. אני לא מספיק חכם. רק מי שברא את העולם הזה יודע מה הדרך הנכונה להתנהל בו.
אתה, תמשיך להמציא לעצמך שקרים אגדות וחצאי אמיתות ותמשיך לחיות בשאלות בלי סוף ותסכול.
אז תגדל עציצים באסלות.
אתה מאמין באלוהים ומדבר על שקרים ואגדות? מצחיק
ועדיף להתמודד עם שאלות קשות (שאגב, ל99% מהם יש תשובה ואתה פשוט לא בקיא במדע), בעזרת הצהרה שכוח עליון הוא התשובה להכל? ממש בוגר...

זה לא פרסל נובל, זה לא מדען או מה שהוא לקח אותו כדוגמה. אתה יכול לחזור להודעה המקורית ולראות את זה

אף אחד לא חולק על זה, חולקים על זה שזה קשור לדת. מי שיהודי חכם יותר לדעתך? יהודים בדרך כלל הולכים ללמוד כי הם הבינו בשלב מסוים שזאת הדרך היחידה להצלחה. הקשר היחידי לדת הוא שהם עשו את זה כי שנאו אותם ולא נתנו להם לעבוד בעבודות ״רגילות״, ואם לא היו שונאים אותם זה לא היה קורה בכלל. אם אתה קורה לזה מסורת יהודית לך על זה.
אני כתבתי על מדענים ופרסי נובל ואז הוא רשם על בנט, לא אמרתי שבנט מדען אבל גם קצין בסיירת מטכל, יזם וסטארטאפיסט זה לא דוגמא למישהו ש"מתנגד לקדמה".

לא אמרתי שהם יהודים ולכן הם חכמים, הפרכתי את הטענה שיהדות מונעת קדמה על ידי זה שראיתי שיש הרבה מאוד זוכי פרס נובל יהודים ויש גם דתיים

בכוונה לא הדגשתי סטארטפיסטים, בנט זה לא דוגמה כיוון שהוא לא פרופסור/מדען/זוכה פרס נובל.

ושוב, לזרוק סיסמאות לאוויר ולהגיד "המוני" יהודים דתיים זה סתם קלישאה..

בתכלס, רובם לא.

ואני דיי בטוח שאלה שכן - לא חושבים שעצם זה שהם דתיים/יהודים אדוקים ומאמינים הם הצליחו בחיים ותרמו למין האנושי.

זה פשוט טיפשי לקחת את זה כסטטיסטיקה. (מאמין באל, מקיים מצוות ותפילות = אינטליגנציה יותר טובה והצלחה בכל תחום עשייה בחיים, פשוט לא)

בכוונה לא הדגשתי סטארטפיסטים, בנט זה לא דוגמה כיוון שהוא לא פרופסור/מדען/זוכה פרס נובל.

ושוב, לזרוק סיסמאות לאוויר ולהגיד "המוני" יהודים דתיים זה סתם קלישאה..

בתכלס, רובם לא.

ואני דיי בטוח שאלה שכן - לא חושבים שעצם זה שהם דתיים/יהודים אדוקים ומאמינים הם הצליחו בחיים ותרמו למין האנושי.

זה פשוט טיפשי לקחת את זה כסטטיסטיקה. (מאמין באל, מקיים מצוות ותפילות = אינטליגנציה יותר טובה והצלחה בכל תחום עשייה בחיים, פשוט לא)
תקרא שוב את מה שרשמתי, אני לא טענתי שאנשים דתיים=>אנשים מצליחים, הטענה שלי היא שלהגיד אנשים דתיים=>אנשים חשוכים, לא משכילים, מתנגדים לקדמה זה שקר ודמגוגיה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית