הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבי גב ועבודה משרדית

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך

talp

משתמש משקיע
4,968
4,036
נק' מוניטין:
12,989
4,968
4,036
קאנטרי זכרון
אז ככה אני סובל מכאבים באגן שמקרינים לגב כתוצאה מפציעה בסקוואט.

חודשיים שלא עבדתי כי הייתי ב"צוק איתן" 41 יום עם שבועיים מנוחה (קראו לי פעמיים) אז שבוע מנוחה בין הקריאות ועוד שבוע אחרי הקריאה השנייה. וביום שחזרתי לעבודה בתור מאבטח הכאבים חזרו לי אחרי שכבר שכחתי מהם.

הכאבים נוצרים מכיפוף באגן ככה שכל עוד אני מכופף לשעה או יותר מתחיל לי כאבים מציקים.

הבעיה היא שאני רוצה ללמוד מדעי המחשב ולהיות בהיי טק. אז זה אומר שכל החיים שלי אני אהיה בעבודה משרדית, מרוכז 8-10 שעות מול מסך מחשב ואז בסוף המשמרת פתאום אני אקבל כאבי תופת.

מה דעתכם בנושא? כאבי גב יכולים לשנות לבנאדם את כל המסלול חיים רק כי הוא לא יכול לשבת לזמן ממושך?

מבחינת הישיבה אין הבדל בין עבודה בהייטק לכל עבודה משרדית אחרת
יש לי לא מעט חברים עם בעיות גב שמקפידים לקום מדי פעם להמתח ומטפלים בעצמם ע'י פיזיוטרפיה/כירופרקטיקה וכד' באופן שוטף.

• פותח/ת השרשור
מבחינת הישיבה אין הבדל בין עבודה בהייטק לכל עבודה משרדית אחרת
יש לי לא מעט חברים עם בעיות גב שמקפידים לקום מדי פעם להמתח ומטפלים בעצמם ע'י פיזיוטרפיה/כירופרקטיקה וכד' באופן שוטף.
התכוונתי היי טק מבחינת זה שזה החלום שלי מבחינת הקריירה, וכשאתה עובד בהייטק (לעומת אבטחה למשל) זה שאתה עסוק כל היום אז אתה שוכח מהכסא ואפילו את העמידות האלה פעם בשעה אתה לא תעשה.

אבל השאלה הגדולה היא האם אפשר לעסוק בהיי טק עם גב דפוק. האם אני אסבול כל חיי מכאבים או שלמצוא משהו אחר :/

ישיבה בתנוחה קבועה היא דבר נורא לא בריא לגב גם כשאתה בריא לחלוטין. מה שבדרך כלל מומלץ לעשות זה לשנות תנוחות כל איזה רבע שעה ולקום מידי פעם. זה עוזר מאוד.

אתה יכול, כי הכאבים שאתה חווה עכשיו לא ימשכו לנצח ב-99%.
פציעות מחלימות, אנשים לא חיים את כל החיים שלהם עם כאבי גב. גם פריצת דיסק זו פציעה שמחלימה.
ובכל מקרה אם הפציעה תמשך לכל החיים (שזה תלוש מהמציאות), אז הייתי מעדיף עבודה משרדית מאשר עבודה פיזית שתגרום לכאבים חמורים עוד יותר.

פציעה זה משהו ש״נפתר״ בסופו של דבר
אני יושב כל יום 8 שעות וזה מציק

אבל זה לא משהו שיפריע לתפקוד באופן קריטי
תתמתח ותשנה תנוחות וכו׳
תנסה יותר לשכב מאשר לשבת

אם תטפל בזה באופן קבוע לא תיהיה בעיה , פעם בשבוע עיסוי רפואי , להמשיך להתאמן , כל שעה שעתיים לקום ולעשות הליכה קצרה במשרד.

• פותח/ת השרשור
ישיבה בתנוחה קבועה היא דבר נורא לא בריא לגב גם כשאתה בריא לחלוטין. מה שבדרך כלל מומלץ לעשות זה לשנות תנוחות כל איזה רבע שעה ולקום מידי פעם. זה עוזר מאוד.

אתה יכול, כי הכאבים שאתה חווה עכשיו לא ימשכו לנצח ב-99%.
פציעות מחלימות, אנשים לא חיים את כל החיים שלהם עם כאבי גב. גם פריצת דיסק זו פציעה שמחלימה.
ובכל מקרה אם הפציעה תמשך לכל החיים (שזה תלוש מהמציאות), אז הייתי מעדיף עבודה משרדית מאשר עבודה פיזית שתגרום לכאבים חמורים עוד יותר.

פציעה זה משהו ש״נפתר״ בסופו של דבר
אני יושב כל יום 8 שעות וזה מציק

אבל זה לא משהו שיפריע לתפקוד באופן קריטי
תתמתח ותשנה תנוחות וכו׳
תנסה יותר לשכב מאשר לשבת

הפציעה עברה לי.. אבל אני מקבל איתותים שהיא חוזרת אחרי שבוע עבודה (ישיבה.)
אני קם כל פעם, זז בכיסא, משתדל לישר את הרגליים וכמה שפחות להיות כפוף. אבל זה לא מרגיש לי כמו פיתרון אמיתי. ברור לי שעבודה מאומצת זה לא הפיתרון, אבל עובדה כשהייתי במילואים וסחבתי פצצות הגב לא כאב לי כשעבדתי נכון. כרגע הישיבה והחוסר מעש (המחלה של המאה ה 21) היא שהכי פוגעת בי..והשאלה אם יש דרך להמנע מזה בעתיד.

הפציעה עברה לי.. אבל אני מקבל איתותים שהיא חוזרת אחרי שבוע עבודה (ישיבה.)
אני קם כל פעם, זז בכיסא, משתדל לישר את הרגליים וכמה שפחות להיות כפוף. אבל זה לא מרגיש לי כמו פיתרון אמיתי. ברור לי שעבודה מאומצת זה לא הפיתרון, אבל עובדה כשהייתי במילואים וסחבתי פצצות הגב לא כאב לי כשעבדתי נכון. כרגע הישיבה והחוסר מעש (המחלה של המאה ה 21) היא שהכי פוגעת בי..והשאלה אם יש דרך להמנע מזה בעתיד.
כן, תשיג דדליפט של 4 פלטות, והכל יהיה טוב וקל יותר.
בכל מקרה, אל תתייחס לשלבים הראשונים של הפציעה בצורה כל כך דרמטית, פציעות משתפרות עם הזמן והגוף מסתגל גם לישיבה במשרד. אתה לא תסבול במשך 40 שנה מהפציעה הזו, זה יחלים, גם אם מידי פעם זה יזכיר לך שזה קיים. אני לא יודע מה בדיוק הפציעה, אבל כדאי גם לבחון את צורת הישיבה שלך, אולי יש מה לשפר.

• פותח/ת השרשור
כן, תשיג דדליפט של 4 פלטות, והכל יהיה טוב וקל יותר.
בכל מקרה, אל תתייחס לשלבים הראשונים של הפציעה בצורה כל כך דרמטית, פציעות משתפרות עם הזמן והגוף מסתגל גם לישיבה במשרד. אתה לא תסבול במשך 40 שנה מהפציעה הזו, זה יחלים, גם אם מידי פעם זה יזכיר לך שזה קיים. אני לא יודע מה בדיוק הפציעה, אבל כדאי גם לבחון את צורת הישיבה שלך, אולי יש מה לשפר.
הפציעה שלי נמשכת כבר שנתיים וחצי.
הפסקתי עם סקוואטים ודדליפטים כי זה מעמיס לי על השרירים של הגב והאגן והרגשתי מעולה ברגע שהפסקתי.

מבחינת הפציעה עצמה זה כנראה מתיחה באגן שגרמה לי לחוסר איזון . צד אחד מאוד גמיש והצד השני הרבה פחות. (כשאני מכופף עקבים לתחת)

הפציעה שלי נמשכת כבר שנתיים וחצי.
הפסקתי עם סקוואטים ודדליפטים כי זה מעמיס לי על השרירים של הגב והאגן והרגשתי מעולה ברגע שהפסקתי.

מבחינת הפציעה עצמה זה כנראה מתיחה באגן שגרמה לי לחוסר איזון . צד אחד מאוד גמיש והצד השני הרבה פחות. (כשאני מכופף עקבים לתחת)
תפרט טיפה על הפציעה ואיזה טיפולים עשית אם בכלל

• פותח/ת השרשור
תפרט טיפה על הפציעה ואיזה טיפולים עשית אם בכלל
נפצעתי בתחתית סקוואט עם 110 קילו.
דקירות בצד שמאל של האגן.
@^pala פציעה זהה לשל אביב לדעתי.

עשיתי פיזיותרפיה לא עזרה (חשבה שזה בלט דיסק)
רנטגן ומיפוי עצמות תקינים.
דיקור סיני שממש עזר אבל לא לגמרי.
ובסוף כירופרקט שהרגיע לי את כל המערכת עצבים והשרירים, בזכותו הצלחתי לבטל את ההקרנות לגב והכאב חזר למקור באגן (מידי פעם גם נעלם) והכי חשוב למדתי מה מותר ומה אסור לי מבחינת הפציעה.
רצתי חצי מרתון בלי כאבים, אבל עשיתי דדליפט וסקוואטים שכאבו לי.
הורדתי משקלים והעלתי חזרות ועדיין זה חא עבר אז הורדתי לגמרי.

האבחנה של הכירופרקט הייתה הכי מדויקת לדעתי, מתיחה באגן, וכתוצאה מזה רגל אחת ארוכה מהשנייה וחוסר גמישות כי האגן זז טיפה (כלומר רגל אחת זזה קצת קדימה והשנייה קצת אחורה)

נפצעתי בתחתית סקוואט עם 110 קילו.
דקירות בצד שמאל של האגן.
@^pala פציעה זהה לשל אביב לדעתי.

עשיתי פיזיותרפיה לא עזרה (חשבה שזה בלט דיסק)
רנטגן ומיפוי עצמות תקינים.
דיקור סיני שממש עזר אבל לא לגמרי.
ובסוף כירופרקט שהרגיע לי את כל המערכת עצבים והשרירים, בזכותו הצלחתי לבטל את ההקרנות לגב והכאב חזר למקור באגן (מידי פעם גם נעלם) והכי חשוב למדתי מה מותר ומה אסור לי מבחינת הפציעה.
רצתי חצי מרתון בלי כאבים, אבל עשיתי דדליפט וסקוואטים שכאבו לי.
הורדתי משקלים והעלתי חזרות ועדיין זה חא עבר אז הורדתי לגמרי.

האבחנה של הכירופרקט הייתה הכי מדויקת לדעתי, מתיחה באגן, וכתוצאה מזה רגל אחת ארוכה מהשנייה וחוסר גמישות כי האגן זז טיפה (כלומר רגל אחת זזה קצת קדימה והשנייה קצת אחורה)
נשמע כמו סיפור חיי.

אותי עיסוי רפואי הוציא מזה ואני עושה הרבה מובילטי עם גומיה לפני כל אימון שזה הוכיח כמאוד מועיל לאחרונה

אני לא חושב שהפציעה שלך זהה לשלי.
אם אתה כן חושב שהיא דומה לשלי, אז כדאי לך לנסות ללמוד ממני ולעשות את מה שאני עשיתי

בהצלחה פינחס אני מקווה לטוב

• פותח/ת השרשור
נשמע כמו סיפור חיי.

אותי עיסוי רפואי הוציא מזה ואני עושה הרבה מובילטי עם גומיה לפני כל אימון שזה הוכיח כמאוד מועיל לאחרונה
אפשר סרטון? אני לא סגור על זה

אני לא חושב שהפציעה שלך זהה לשלי.
אם אתה כן חושב שהיא דומה לשלי, אז כדאי לך לנסות ללמוד ממני ולעשות את מה שאני עשיתי

בהצלחה פינחס אני מקווה לטוב
חוץ ממה שרשמתי על האבחנה, מה שרשמת על השריר ההוא המפותח באיזור האגן דיי תפור על הפציעה שלי. אולי המתיחה באגן יצרה את זה.
בכך מקרה מתיחות עם האגן כמו שפירסמת מקלות עליי. אבל ישיבה ממושכת עושה את ההפך המוחלט וזה כנראה מוביל לריגרסיה

• פותח/ת השרשור
אז תתחיל להרים כבד ולשים זין על הכאבים
סקוואט חופשי עם טווח תנועה מלא מחזיר לי קצת כאבים... אני מרגיש שאם אני אעמיס זה יכאב עוד יותר. וכרגע לפחות זה התקופה הכי טובה שלי מבחינת הכאבים שנעלמו כמעט לחלוטין.. אז אני לא בטוח שזה הפיתרון.
http://www.snatcher.co.il/wp-content/uploads/2014/08/DSC_0010.jpg

כשאני עושה את זה אני מרגיש רעידות באיזור הפצוע ואחרי כמה חזרות אני מרגיש רגיעה רצינית שם
כנל לגבי התרגיל הזה.. לא משנה מה אני עודה, הכיפוף של האגן מכאיב לי. כאילו האגן שלי מחובר עקום וכשאני מתכופף אז יש חיכוך שעושה את הכאבים

סקוואט חופשי עם טווח תנועה מלא מחזיר לי קצת כאבים... אני מרגיש שאם אני אעמיס זה יכאב עוד יותר. וכרגע לפחות זה התקופה הכי טובה שלי מבחינת הכאבים שנעלמו כמעט לחלוטין.. אז אני לא בטוח שזה הפיתרון.

כנל לגבי התרגיל הזה.. לא משנה מה אני עודה, הכיפוף של האגן מכאיב לי. כאילו האגן שלי מחובר עקום וכשאני מתכופף אז יש חיכוך שעושה את הכאבים
אז תנסה בטווח תנועה שהוא בסדר

• פותח/ת השרשור
אז תנסה בטווח תנועה שהוא בסדר
אני אנסה. סטטי בתור חימום? לרדת קצת לפני שאני מתחיל להרגיש אי נוחות ולהשאר? אגב אם מישהו מכיר מומחה לבעיות אגן אני אשמח המלצה. לאיזור שבין חיפה לחדרה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית