הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תפריט מסה עם פחמימה נמטכה וקיטוזיס

• פותח/ת השרשור lala17
  • פורסם בתאריך

lala17

משתמש קבוע
1,248
337
נק' מוניטין:
755
1,248
337
אחרי חיטוב ארוך ושבועיים נטרלי שלא באמת היו נטרלי אבל כל החשקים שהיו לי לאכול במשך החיטוב נגמרו

ירדתי לאזור ה11 אחוז כרגע אני בערך 13 אבל נוזלי משהו

ואחרי קריאה של המון מאמרים וספרים של לייל מקדונלד הגעתי לתפריט הזה במטרה להיות בקטוזיס חלקי בשילוב עם כוח באימונים ולעלות מינימום שומן ועל הדרך להשאר יבש יחסית

Rmr 2300 לא כולל 5-6 אימוני כוח בשבוע
משקל 83
גובה182

כל חודשיים מוריד את הקלוריות בחצי למשך שבוע, המטרה למשוך את המסה כמה שיותר ולעלות 3-4 קילו שריר

אני אשמח לתגובה ממך @HallucinogeN

מסה עם קטוזיס זה אפשרי, יש הרבה אנשים שמעודדים את זה ובעד הנושא, אבל ממה שאני בדקתי ואנשים שמבינים
אמרו לי - זה לא אופטימלי. קטוזיס זה מצב קטבולי, וסביר שיהיה קשה לעלות במצב כזה בשריר.
אבל, וכאן אבל גדול - לא צריך הרבה פחמימות במסה. אני אישית מבצע מסה עם 100 גרם פחמימה, X2 חלבון וכל השאר משומן.
את הפחמימה אני מחלק בשעות הצהריים ל-2 ארוחות שוות בכמות (Pre\Post) וההרגשה מצויינת.
אני יכול להגיד לך שאני מתחזק, אני עולה במסת שריר, נשאר במצב יחסית חטוב, ומצליח לבצע גם אינטרוולים עם התזונה הזו.
אגב, עם 150 גרם פחמימה ביום אתה בחיים לא תהיה בקטוזיס. מה שכן, אני חושב שפחמימות בחלון שעות מסויים זה חשוב,
ולא לאכול לדוגמא 150 גרם פחמימה על יום שלם, אלא לנצל את רמות האינסולין הנמוכות והיעילות של הגוף בניצול שומן בשעות
הבוקר עד הצהריים (עקב צום מהשינה). 220 גרם חלבון זה מיותר ויחד עם כמות הפחמימה הזו יביא לספייקים מיותרים באינסולין. אם הולכים על עיקרון של דל פחמימה לא מכניסים חזה עוף ודברים רזים (למעט אבקת חלבון) אלא הולכים על הבשר האמיתי - בשר בקר שמן.

• פותח/ת השרשור
אוקיי כמו שחשדתי פחמימה גבוהה מדי
אני הבנתי שאחרי ולפני האימון האפקט של הפחמימה קטן יותר ולכן אפשר להגיע ל150 פחמימה ביום אימון ולהשאר בקטוזיס חלקי כנראה שטעיתי

לגבי החזה עוף אני יודע את זה אבל לא תמיד יש לי אופציה לבשר כי לרוב ארוחת צהריים אני אוכל בבסיס אז זה לא תמיד תלוי בי אני יכול להביא מהבית אבל זה כבד לבשל בשר כל יום ולחמם במיקרו למחרת ולהסחב איתו בתיק

אבל בעיקרון הבנתי אותך אני אעשה כמה שינויים גם תאמת די נמאס לי מפחמימה יותר אהבתי את התזונה של החיטוב

אתה הבנת נכון מאוד, אבל זה תקף לכמויות קטנות יותר, סביבות ה-50/60 מחולק לפני ואחרי אימון. עם 150 גרם אין מצב
אגב, אין ממש דבר כזה קטוזיס חלקי, או שאתה שם והגוף מנצל באופן יעיל גופי קטון, או שאתה לא, אין חצי.
אבל מה שכן, זה שאתה לא מייצר\משתמש בגופי קטון לא אומר שהגוף שלך לא יודע לנצל שומן באופן יעיל יותר לעומת מישהו
שאוכל כמויות גדולות של פחמימה. אני במקומך הייתי מוריד את הפחמימה ל-100 מהכל (כמות כוללת, גם מגבינות וירקות)
ואם אתה רואה בתקופה של שבוע-שבועיים שוואלה אתה על הפנים ואין מצב בעולם להתאמן ככה- תעלה ל150.
הייתי באפס פחמימה גם תקופה, הגוף כבר ייצר גופי קטון והשתמש בהם כמו שצריך, אבל האימונים שלי היו על הפנים והרגשתי
שאני נשרף מהר מאוד.

• פותח/ת השרשור
אתה הבנת נכון מאוד, אבל זה תקף לכמויות קטנות יותר, סביבות ה-50/60 מחולק לפני ואחרי אימון. עם 150 גרם אין מצב
אגב, אין ממש דבר כזה קטוזיס חלקי, או שאתה שם והגוף מנצל באופן יעיל גופי קטון, או שאתה לא, אין חצי.
אבל מה שכן, זה שאתה לא מייצר\משתמש בגופי קטון לא אומר שהגוף שלך לא יודע לנצל שומן באופן יעיל יותר לעומת מישהו
שאוכל כמויות גדולות של פחמימה. אני במקומך הייתי מוריד את הפחמימה ל-100 מהכל (כמות כוללת, גם מגבינות וירקות)
ואם אתה רואה בתקופה של שבוע-שבועיים שוואלה אתה על הפנים ואין מצב בעולם להתאמן ככה- תעלה ל150.
הייתי באפס פחמימה גם תקופה, הגוף כבר ייצר גופי קטון והשתמש בהם כמו שצריך, אבל האימונים שלי היו על הפנים והרגשתי
שאני נשרף מהר מאוד.
כבר התאמנתי על 30 פחמימה וקלוריות מינימליות אבל הבעיה שהאימונים היו משתנים לפעמים הייתי מצליח משקל מסוים ולפעמים לא הייתי אפילו קרוב להצליח יעני שינויים קיצוניים

רק אחרי שבועיים בנטרלי כבר עליתי בבנץ מ80 ל82.5 לשמינייה שהייתי תקוע על זה במשך כל החיטוב

וכשאני יורד ל100 פחמימה אני כמובן צריך להוסיף שומן השאלה אם חייב שומן רווי או ששומן כמו של טחינה או אגוזים או שמן זית מספיק טוב

כי שומן רווי נמצא בעיקר במוצרי חלב שמנים (לא סובל) או בבשר אדום שאין אפשרות לאכול כל יום וזה בעייתי קצת

בדיוק אותו דבר היה לי, לפעמים ימים טובים ובד"כ נפילות.

תלוי מה מתאפשר לך, אני אישית לא מת על טחינה או אגוזים (טחינה זה בעיקר אומגה 6, ובאגוזים יש חומצה פיטית)
אני משלב בתפריט שלי שומן בקר, שמן זית, שמן קוקוס. אגב, מה שעזר לי לסגור את הפינה שהייתה לי: שמנת חמוצה 27%
500-600 קלוריות לגביע, 50 גרם שומן בערך וכמה שהיא טעימה....... הלוואי כל היום הייתי יכול לאכול את זה

• פותח/ת השרשור
בדיוק אותו דבר היה לי, לפעמים ימים טובים ובד"כ נפילות.

תלוי מה מתאפשר לך, אני אישית לא מת על טחינה או אגוזים (טחינה זה בעיקר אומגה 6, ובאגוזים יש חומצה פיטית)
אני משלב בתפריט שלי שומן בקר, שמן זית, שמן קוקוס. אגב, מה שעזר לי לסגור את הפינה שהייתה לי: שמנת חמוצה 27%
500-600 קלוריות לגביע, 50 גרם שומן בערך וכמה שהיא טעימה....... הלוואי כל היום הייתי יכול לאכול את זה
סבבה אחי תודה רבה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית