הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע יש תקוה ל ynet

• פותח/ת השרשור hanan
  • פורסם בתאריך
חחח משה כתב את זה
משה ביקוב הוא מנהל אתר קילוגרם וסטודנט לפיזיולוגיה, מטבוליזם ונוירוביולוגיה ב UC Berkeley, ניר פינק הוא דיאטן רצים וספורט (B.Sc.nutr ו-B.Sc.med, RD), מרצה לתזונה במכללת וינגייט

אולי סוף סוף יתנו לכותבים רציניים ואמינים לרשום שם ולא לתת במה לבלבלני ביצים.

משה עשית ברית עם טבעוני גוועלד
אני לא יודע אם הוא טבעוני או לא, לא יצא לנו אף פעם לדבר על זה. מה שכן הוא יודע לנתח מחקרים ברמה גבוהה וזה בעיקרון מה שחשוב מבחינתי. עד עכשיו הוא לא נתן לאידאולוגיות שלו להעפיל על ״אמת מדעית״, ככה שאני חושב שהתחברתי לאדם טוב 😃

אתה לומד בין היתר מדעי המוח?
מדעי המוח זה Neuroscience. מה שאני לומד, Neurobiology וזה ברמה המלקולרית ופחות ברמה ה״תאורטית״ (שנקרא גם Cognitive Science). לדעתי מדעי המוח לא מעניין ודיי יבש, בניגוד לנויורוביולוגיה ששם אתה באמת עושה דברים פרקטים (כמו המחקר שאני כרגע מעורב בו שעוסק ב REM sleep ופרקניסון).
בכל מקרה הנויורוביולוגיה זה סתם ״תחביב״ וזה בעיקרון BA באוניבריסיטה שלי. התואר הראשי שלי זה מדעי התזונה: פיזיולוגיה ומטבוליזם, שזה BS (אני עושה תואר כפול).

אני לא יודע אם הוא טבעוני או לא, לא יצא לנו אף פעם לדבר על זה. מה שכן הוא יודע לנתח מחקרים ברמה גבוהה וזה בעיקרון מה שחשוב מבחינתי. עד עכשיו הוא לא נתן לאידאולוגיות שלו להעפיל על ״אמת מדעית״, ככה שאני חושב שהתחברתי לאדם טוב 😃

).

אני צוחק, הוא היה הדיאטן שלי במשך 10 ק"ג מתוך הירידה שלי במשקל, עזבתי אותו אחרי שהכרתי את הפורום.
לזכותו יאמר שלא ידעתי שהוא טבעוני בזמן שהייתי אצלו, כלומר הוא לא מהפנאטים.

לא רע בכלל. אהבתי, למרות שיש לי הערה קטנה:

אני אישית חושב שלא צריך להתייחס לעניין של הורמון הגדילה. קפיצה קצרת טווח של הורמון מסויים אחרי אימון לא בהכרח מעידה על אפקט ממשי על השרירים. יותר נראה לי שזה קרה כי היו כבר חומצות שומן בדם מהאירובי אז לא היה צורך להפריש אותו באותה הרמה. אני לא אופתע אם כמעט ולא היתה לירידה בהפרשה שלו השפעה על התגובה האנאבולית.

אני עדיין רוצה לראות מחקר שבו עושים אירובי ואנארובי אחד אחרי השני ומשלבים אבקת חלבון. אני רוצה לראות אם יש לאירובי השפעה על הרמה המקסימלית ועל משך הזמן שסינטזת החלבון בשריר יכולה להמשך. זה יהיה מעניין נורא בעיקר אם יש עוד מנגנון שלא עובר דרך mTOR שיופעל שם ...

נערך לאחרונה:
אני אישית חושב שלא צריך להתייחס לעניין של הורמון הגדילה. קפיצה קצרת טווח של הורמון מסויים אחרי אימון לא בהכרח מעידה על אפקט ממשי על השרירים. יותר נראה לי שזה קרה כי היו כבר חומצות שומן בדם מהאירובי אז לא היה צורך להפריש אותו באותה הרמה. אני לא אופתע אם כמעט ולא היתה לירידה בהפרשה שלו השפעה על התגובה האנאבולית.
להפרשות הורמונליות לאחר האימון אין כלל משמעות, אבל זה צויין במחקר/Review, לכן צויין במאמר. המאמר היה אמור להסתיים עם מחקר מספטמבר (שאמור להתפרסם) שסותר את כולו, אבל החלטנו בסוף לא ״לבלבל״ את הגולשים ולהשאיר את זה לפעם אחרת.

מדעי המוח זה Neuroscience. מה שאני לומד, Neurobiology וזה ברמה המלקולרית ופחות ברמה ה״תאורטית״ (שנקרא גם Cognitive Science). לדעתי מדעי המוח לא מעניין ודיי יבש, בניגוד לנויורוביולוגיה ששם אתה באמת עושה דברים פרקטים (כמו המחקר שאני כרגע מעורב בו שעוסק ב REM sleep ופרקניסון).
בכל מקרה הנויורוביולוגיה זה סתם ״תחביב״ וזה בעיקרון BA באוניבריסיטה שלי. התואר הראשי שלי זה מדעי התזונה: פיזיולוגיה ומטבוליזם, שזה BS (אני עושה תואר כפול).

חשבתי אולי על להיות מרצה? או שאתה הולך יותר לכיוון המחקר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית