ייעוץ סייקל ראשון-כן או לא

BLACK MAMBA

משתמש מתחיל
30
0
נק' מוניטין:
0
30
0
שלום לכולם
אפתח בקצת נתונים אישיים
בן 26 מתאמן 6 שנים מתוכם 3 ברצף
למעט חזה חלש 85kg ל-6
סבור שאני בכיון למיצוי הפוטנציאל הטבעי עם דדליפט וסקוואט באזור ה200kg
כמו כל ״שרוטי״ הספורט הזה גם אני לא ידעתי שובע ומחפש לגדול ולגדול ולאחרונה שקלתי ברצינות להתחיל סייקל ראשון אך יש לי 2 התלבטויות
הראשונה מקצועית: האם כדאי להתחיל סייקל כשהחזה חלש יחסית לדדליפט והסקוואט והטם כדי לשפר את המספרים בחזה או לפחות לאזן אותם
וההתלבטות הרפואית..
נוצר הרושם שביליווי מקצועי וצריכת חומרים באיכות הכי טובה הסכנה לתופעות לוואי שואפת ל0
נתקלתי בתגובות של אנשים שמציירים תמונה די אופטימית וורודה והייתי שמח לשמוע תגובות רציניות וכנות של אנשים שכבר עשו יותר מסייקל בחייהם
אודה לכם על הכנות

• פותח/ת השרשור
גם אם תגיע ל"גוף המטרה" שלך אחרי סייקל, שלא יהיה ספק, תזדקק לשימוש בחומרים בכדי לשמר את התוצאות, אין כאן קשר לחוסן מנטלי.
לגבי ההיבט הרפואי, הוסבר לך שמעבר לגדילת שריר וכח, כל השאר, כמעט הוא נזק רפואי בפס רחב, הווה אומר שספקטרום הבעיות הרפואיות האפשריות הוא מאוד רחב בהסתברות מסויימת, כבשימוש ארוך טווח לא הייתי מגדיר אותה כנמוכה במיוחד.
מעבר להיבט הרפואי קיים היבט כלכלי בעל משמעות בלתי מבוטלת.

הגעתי לגוף מטרה אחרי סייקל/2
והמטרה שלי לשמר, תגדיר חומרים..
שוב סייקל חלש? שוב הורמונים?

ההיבט הכלכלי לא נכנס במשוואה הזאת
אני מסתכל רק על הפן הבריאותי
לצערי מחבר׳ה שמשתמים שומעים רק פלוסים ויתרונות
החבר׳ה שאני מכיר לרוב מכחישים וגם אלה שמודים מציירים תמונה ורודה שהכל אצלהם אפילו יותר טוב

הגעתי לגוף מטרה אחרי סייקל/2
והמטרה שלי לשמר, תגדיר חומרים..
שוב סייקל חלש? שוב הורמונים?

ההיבט הכלכלי לא נכנס במשוואה הזאת
אני מסתכל רק על הפן הבריאותי
לצערי מחבר׳ה שמשתמים שומעים רק פלוסים ויתרונות
החבר׳ה שאני מכיר לרוב מכחישים וגם אלה שמודים מציירים תמונה ורודה שהכל אצלהם אפילו יותר טוב
כאשר אתה תגיע למצב של מסה גדולה וחטוב אז אתה לא תוכל לשמר את זה טבעי (או שאתה תשמר את המסה אבל תשמין או שתשאר חטוב אבל תאבד מסה) מצב כזה יכול להגיע לאחר שני סייקלים או לאחר עשרה, תלוי מה יהיה המצב שלך לאחר כל סייקל.
לפי דעתי, אם ה״גוף מטרה״ שלך הוא כמו של רובנו (גדול, חטוב) אז יהיה לך מאוד קשה עד בלתי אפשרי לשמר אותה באופן טבעי לאורך זמן.. אבל המשתנה הכי גדול פה הוא הגנטיקה שלך, יש כאלו שלאחר סייקל מתפנצ׳רים לגמרי ויש כאלו שמצליחים לשמר את הרוב..

אל תאמין לחברים שלך ואנשים שאתה מכיר שהם אומרים שהכל טוב, כי הם לעולם לא יספרו לך מה הולך להם למטה..

• פותח/ת השרשור
כאשר אתה תגיע למצב של מסה גדולה וחטוב אז אתה לא תוכל לשמר את זה טבעי (או שאתה תשמר את המסה אבל תשמין או שתשאר חטוב אבל תאבד מסה) מצב כזה יכול להגיע לאחר שני סייקלים או לאחר עשרה, תלוי מה יהיה המצב שלך לאחר כל סייקל.
לפי דעתי, אם ה״גוף מטרה״ שלך הוא כמו של רובנו (גדול, חטוב) אז יהיה לך מאוד קשה עד בלתי אפשרי לשמר אותה באופן טבעי לאורך זמן.. אבל המשתנה הכי גדול פה הוא הגנטיקה שלך, יש כאלו שלאחר סייקל מתפנצ׳רים לגמרי ויש כאלו שמצליחים לשמר את הרוב..

אל תאמין לחברים שלך ואנשים שאתה מכיר שהם אומרים שהכל טוב, כי הם לעולם לא יספרו לך מה הולך להם למטה..

אני מקבל את העובדה שאחרי הסייקל תהיה ירידה במסה ובדיוק בנקודת שימור הזאת אני מדבר
נניח לצורך הדגמה עליתי מסת שריר 10 ולאחר הסייקל ירדתי 3 קילו
האם באימונים חזקים ותזונה שכוללת רק תוספים כמו חלבונים ויטמינים וקריאטין לשמר על ה״7״ קילו מסה שנשארה?
אגב הבנתי שטעות נפוצה של מתאמנים היא להתחיל סייקל 2 מיד לאחר הירידה שבאה בסוף הסייקל הראשון וכאן הטעות כי אפשר להחזיר את המסה שאבדה באימונים ותזונה ורק אחר כך להתחיל סייקל 2 ובכך למעשה ״להרוויח״ כמה ק״ג של מסה (או שאני טועה)...

אני מקבל את העובדה שאחרי הסייקל תהיה ירידה במסה ובדיוק בנקודת שימור הזאת אני מדבר
נניח לצורך הדגמה עליתי מסת שריר 10 ולאחר הסייקל ירדתי 3 קילו
האם באימונים חזקים ותזונה שכוללת רק תוספים כמו חלבונים ויטמינים וקריאטין לשמר על ה״7״ קילו מסה שנשארה?
אגב הבנתי שטעות נפוצה של מתאמנים היא להתחיל סייקל 2 מיד לאחר הירידה שבאה בסוף הסייקל הראשון וכאן הטעות כי אפשר להחזיר את המסה שאבדה באימונים ותזונה ורק אחר כך להתחיל סייקל 2 ובכך למעשה ״להרוויח״ כמה ק״ג של מסה (או שאני טועה)...
אפשר לשמר חלק, לטווח הקצר. לטווח הארוך סבירות גבוהה שתאבד את רווחי הסייקל.
התשובה לשאלתך השנייה היא שזה פשוט לא כ"כ משנה ומשתנה מאדם לאדם, בין סוגי חומרים ואפילו מסייקל לסייקל שנראים זהה.

גם אם תגיע ל"גוף המטרה" שלך אחרי סייקל, שלא יהיה ספק, תזדקק לשימוש בחומרים בכדי לשמר את התוצאות, אין כאן קשר לחוסן מנטלי.
לגבי ההיבט הרפואי, הוסבר לך שמעבר לגדילת שריר וכח, כל השאר, כמעט הוא נזק רפואי בפס רחב, הווה אומר שספקטרום הבעיות הרפואיות האפשריות הוא מאוד רחב בהסתברות מסויימת, כבשימוש ארוך טווח לא הייתי מגדיר אותה כנמוכה במיוחד.
מעבר להיבט הרפואי קיים היבט כלכלי בעל משמעות בלתי מבוטלת.
תום אני חושב שרובנו לא רוצים להיות פה מאוד מאוד גדולים.אני חושב שלהיות בעל מסת שריר מכובדת וחיטוב טוב זה מה שהרוב רוצים. השאלה האם התכוונת לשמר שוב בעזרת אנבולים. או שורפי שומן ואימונים חזקים. לי יספיק 83 קילו חטוב. אני 1.75. הדרך שלי עוד ארוכה מאוד מאוד

• פותח/ת השרשור
התשובה לשאלתך השנייה היא שזה פשוט לא כ"כ משנה ומשתנה מאדם לאדם, בין סוגי חומרים ואפילו מסייקל לסייקל שנראים זהה.

מה שאתה אומר בעצם שלטווח הארוך אאבד את המסה שהרווחתי בסייקל גם אם אמשיך להתאמן ולאכול טוב
ושהדרך היחידה לשמר היא סייקל מידי פעם?

בלק ממבה לא שמעתי על בילדר ספציפי שחטף התקף מיזה או מת. רק ראיתי תוכנית שדוקטור מסויים אמר ההשפעות הקשות שבאנבולים הן לטווח הרחוק מאוד.
לא שהגוף והמערכות חזקות. אלא לקראת גיל 45 ומעלה. נתנו שם דוגמא זאן קולד ואן דאם. שהוא חטף התקף לב ב2012 נראה לי או 2013. אבל לא באמת הוכיחו שזה מסייקל כזה או אחר

• פותח/ת השרשור
תום אני חושב שרובנו לא רוצים להיות פה מאוד מאוד גדולים.אני חושב שלהיות בעל מסת שריר מכובדת וחיטוב טוב זה מה שהרוב רוצים. השאלה האם התכוונת לשמר שוב בעזרת אנבולים. או שורפי שומן ואימונים חזקים. לי יספיק 83 קילו חטוב. אני 1.75. הדרך שלי עוד ארוכה מאוד מאוד

פחות או יותר המטרה שלי
85-90 קילו על 6-7 אחוז שומן
אני 1.72

• פותח/ת השרשור
נראה לי כמעט בלתי אפשרי בלי חומרים.
1.70. 75 קילו 6-7 אחוז נראה לי הרבה יותר הגיוני

נגעת בנקודה. זה לא הגיוני
ואנחנו אנשים לא הגיוניים
אחרת לא היינו בספורט הזה 😃

מישהו מכיר קצת נתונים על בילדרים בני 40-50+ שהתראיינו לסדרת דוקו כזו או אחרת ושפכו בגלוי את מצבם הבריאותי כיום?

אני מכיר באופן אישי 2 גברים אחד בן 41 שהשתמש מגיל 18 במשך כמה שנים בודדות ולפני כשנה חטף כריש דם בחזה וכמעט הגיע ללב
וגבר בן 44 עם בעיות גנטית בלב שהשתמש וקיבל התקף לב (אם כי במקרה שלו אי אפשר לדעת את הסיבה האמיתית)
ואגב.. שניהם ממליצים לעשות ושסייקל 1-2 ״חלש״ לא יקרה כלום

בלק ממבה לא שמעתי על בילדר ספציפי שחטף התקף מיזה או מת. רק ראיתי תוכנית שדוקטור מסויים אמר ההשפעות הקשות שבאנבולים הן לטווח הרחוק מאוד.
לא שהגוף והמערכות חזקות. אלא לקראת גיל 45 ומעלה. נתנו שם דוגמא זאן קולד ואן דאם. שהוא חטף התקף לב ב2012 נראה לי או 2013. אבל לא באמת הוכיחו שזה מסייקל כזה או אחר
http://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Matarazzo

אין ספק שמפחיד וזה לשחק בבריאות שלך ולקוות שלא נפלת בהגרלה אחרי כמה שנים של בעיות וסיבוכים כאלה ואחרים.
יש פה המון אנשים שכבר עברו סייקל רביעי ויותר.שיספרנו לנו האם יש חשש בעוד 10-15 שנים ?
איך הם מרגישים והכל

אני מציע שנקבע פגישת מחזור לכל משתתפי הפורום בעוד 10 שנים ונראה מי יגיע ועם איזה מחלות...
אבל רק אם אייל ותום מגיעים....

אתה רוצה להגיד לי שאם אני אשיג 7 ק"ג מסת שריר בסייקל יהיה לי יותר קשה לשמר אותם מ7 ק"ג מסת שריר שאפתח בצורה טבעית? 🫤
או שפשוט קשה לשמר כמות גדולה של מסת שריר כשקיימת כבר בגוף

קראתי באתר בחול בפורומים באנגלית שבעצם אם תשתמש בסטרואידים ועדין לא הגעת לסוף של הגנטיקה שלך עד לנקודה ההיא תוכל כנראה לשמור . אבל אחרי הנקודה ההיא סביר להניח שלא ... זה נכון בערך ?

נגיד מראה כמו של המן פיזיק בארץ זה אי אפשר לשמר לטווח ארוך ?

קראתי באתר בחול בפורומים באנגלית שבעצם אם תשתמש בסטרואידים ועדין לא הגעת לסוף של הגנטיקה שלך עד לנקודה ההיא תוכל כנראה לשמור . אבל אחרי הנקודה ההיא סביר להניח שלא ... זה נכון בערך ?

נגיד מראה כמו של המן פיזיק בארץ זה אי אפשר לשמר לטווח ארוך ?
בטח שתוכל. חלקם במן פיזיק בכלל לא השתמשו בחומרים אנבוליים. אלא רק שורפי שומן

ל
אתה טועה, הלוואי וזה היה נכון
לא חושב שאני טועה. מן פיזיק לא כולם צריכים אנבולים. ואני מתכוון לאנבולים
אולי פיטנס צריכים. וגם לא יותר מידי
לא מחשיב קלן או אפדרין כחומרים. שורפי שומן

ל

לא חושב שאני טועה. מן פיזיק לא כולם צריכים אנבולים. ואני מתכוון לאנבולים
אולי פיטנס צריכים. וגם לא יותר מידי
לא מחשיב קלן או אפדרין כחומרים. שורפי שומן
אני לא רוצה להרוס לו את הדיון אבל אתה יכול להביא דוגמא?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית