הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

קניתי פיקנטו חדשה + שאלה חשובה

Leviathan

משתמש פעיל
756
225
נק' מוניטין:
2,184
756
225
קיבלתי אותה אתמול, פיקנטו 2014 חדשה מהניילון, אוטומט, מנוע 1.25, הדגם המפואר [הגה מעור, שליטה מההגה, ג'אנטים מגנזיום].
אני פשוט הכי שמח בעולם. הרכב הזה מרגיש לי אשכרה כמו רכב של מיליון דולר. הכל פשוט מושלם. שט על הכביש, תענוג. המזגן מקפיא!!!! אני על 2 מתוך 4 ואני קופא.

עכשיו שאלה חשובה: היצרן מדווח על צריכת דלק של 1:22, ולפי חוות דעת באינטרנט הצריכה הריאלית היא 1:17-18, בינעירונית.
הבאתי את הרכב מחולון ונסעתי על 100 קמ"ש עם מזגן על 2, עשיתי סיבוב קטן בעיר ושוב לקחתי אותה מחוץ לעיר, שוב על 100 קמ"ש ומזגן על 1 הפעם.
כשהקילומטרז' היה על 170 ק"מ, הדלק היה קצת מעל החצי. תדלקתי ויצא לי 113 ש"ח, שזה בעצם 1:15. קצת לא הגיוני בהתחשב בעובדה שאני נוסע על 100 עם מזגן חלש, לא? הסוכן שלי אמר לי שרכבים חדשים שותים יותר ב-10,000 הראשונים, זה נכון? תודה לעוזרים!

10635954_1495907270664230_8092212256749360923_n.jpg

תתחדש, אחלה רכב. צריכת הדלק תשתפר קצת בהמשך, אבל נסיעה בעיר משפיעה לרעה

הרכב אוכל בממוצע 1:17, בעיר יותר מחוץ לעיר פחות
מזגן משפיע, ורכב חדש בהרצה גם משפיע, אני קניתי לפני חצי שנה בדיוק כזאת עם כמה תוספות
ל 1:20 אתה לא תגיע ובטח לא ל1:22 , אבל 1:17 זה מעולה ומעלה.
חוץ מזה זה גם מה שרשום באינטרנט לפי בדיקות שטח, היצרן תמיד ידווח יותר בתנאי מעבדה שקר כלשהי...

תתחדש, רכב מעולה מבסוט עליו כאילו היום קניתי אותו....

• פותח/ת השרשור
הרכב אוכל בממוצע 1:17, בעיר יותר מחוץ לעיר פחות
מזגן משפיע, ורכב חדש בהרצה גם משפיע, אני קניתי לפני חצי שנה בדיוק כזאת עם כמה תוספות
ל 1:20 אתה לא תגיע ובטח לא ל1:22 , אבל 1:17 זה מעולה ומעלה.
חוץ מזה זה גם מה שרשום באינטרנט לפי בדיקות שטח, היצרן תמיד ידווח יותר בתנאי מעבדה שקר כלשהי...

תתחדש, רכב מעולה מבסוט עליו כאילו היום קניתי אותו....
מה זה הרצה?

מה זה הרצה?
רצוי להריץ את הרכב 1000KM ראשונים בלי "קיקים" לחיצות מיותרות שמקפיצות את הטורים ל6
בקיצור נסיעה רגועה כדי לתת לבוכנות להתאים את עצמם, אומרים שהיום מבצעים את ההרצה בייצור
אבל למה לקחת סיכון....

• פותח/ת השרשור
רצוי להריץ את הרכב 1000KM ראשונים בלי "קיקים" לחיצות מיותרות שמקפיצות את הטורים ל6
בקיצור נסיעה רגועה כדי לתת לבוכנות להתאים את עצמם, אומרים שהיום מבצעים את ההרצה בייצור
אבל למה לקחת סיכון....
הכי הרבה שאני מגיע זה ל-5 וגם זה בקושי
בקיצור צריכת הדלק תשתפר בהמשך?

בהשוואה לאופנוע שלי שעושה 1:17 בממוצע (אמיתי, אני מדדתי) זה רק ממוצע
בבין עירוני אני עושה 1:20 (1:22 אם אני ממש רגוע וחוקי), לא יצא לי לסוע מיכל דלק שלם רק בעיר אבל אני מניח שהגיוני שיצא 1:15

לי יש פיקנטו 2014 ולצערי היא עושה 1:10 משולב באופן קבוע

נשמע לך הגיוני שהחברה מצהירה שפיקנטו 2014 (לקחתי את הדגם של ה1.25 ליטר בעל הצריכה הגבוהה ביותר) עושה 5.3 ליטר/100 קמ' משולב ואתה אומר שנותנת לך 1:10, וריו 2014 שהחברה מצהירה שעושה 6.4 ליטר/100 קמ' משולב נותנת לי 1:13.3?
אנשים שוכחים שאין טעם לומר כמה הרכב שלך עושה, כי יש כאלה שנוהגים בצורה חסכונית ונורמלית ויש כאלה שלא.

הרכב לא עובר הרצה אצל היצרן, אבל היום איכות ודיוק ההרכבה הרבה יותר גבוהים ולכן שמים פחות דגש על ההרצה,
בספר רכב רשום שב1000 ק"מ הראשונים לא מומלץ לעבור את ה4K סל"ד, לא לתת למנוע לעבוד על סיבובי סרק יותר מ3 דקות ברציפות,
לא לנסוע במהירות אחידה במשך פרק זמן ארוך, (לך תדע מה נחשב בשבילם ל"פרק זמן ארוך"), להמנע מבלימות חזקות ולא לגרור גרור ב2000 קמ הראשונים.
אם הרכב שלך עושה 1:15 אתה אמור לשמוח, לרוב האנשים הדגם האוטומוטי עושה סביב ה1:12-13
הפיקנטו לא נחשב לחסכוני בקטגוריה שלו אבל יש לו מנוע הכי חזק בקטגוריה.
תתחדש.

לא ש 1:15 לא סביר, אבל אולי המיכל לא היה מלא לגמרי כשיצאת לדרך...
תתחדש.

אחותי קנתה שנה שעברה גם כן המפוארת אוטומט מהניילונים והאוטו פשוט בובה אני נוסע בו על בסיס יומי וזה תענוג בהחלט מרגיש כמו רכב יוקרתי בהרבה ממה שהוא בעצם, תתחדש 😉

תתחדש, אם מעניין אותך לחשב צריכת דלק , תבצע את זה עם תדלוקים מלאים (נגיד מרבע מכל למכל מלא)\
כמה פעמים ואז תוכל לחשב צריכת דלק אמיתית.
ברור שיהיו הבדלים משמעותיים בין נסיעה עירונית לבין עירונית.

• פותח/ת השרשור
טוב ככה חברים, חזרתי עכשיו מאילת ועשיתי הלוך חזור עם טנק מלא [35 ליטר]. כל כיוון 270 ק"מ.
מרוצה!!!!!!!!!!!!!!!!!!

תתחדש.
לאימי יש את אותו הדגם, משנת 2013. צריכת הדלק משתפרת פלאים.

בקיץ אין לך סיכוי להתקרב לצריכת הדלק המוצהרת של היצרן, אבל בחורף, אם לא תיסע עם המדחס לש המזגן בפעולה, אתה בהחלט יכול להתקרב לצריכת הדלק הזו.

נ. ב.
מהירות המאוורר שאתה כלכך מקפיד עליה לא משפיעה על צריכת הדלק ברמה שניתנת למדידה.
בקיצור, מה שמשפיע על צריכת הדלק, בהקשר של המזגן, זה אך ורק אם המדחס פועל או לא.

תתחדש.
לאימי יש את אותו הדגם, משנת 2013. צריכת הדלק משתפרת פלאים.

בקיץ אין לך סיכוי להתקרב לצריכת הדלק המוצהרת של היצרן, אבל בחורף, אם לא תיסע עם המדחס לש המזגן בפעולה, אתה בהחלט יכול להתקרב לצריכת הדלק הזו.

נ. ב.
מהירות המאוורר שאתה כלכך מקפיד עליה לא משפיעה על צריכת הדלק ברמה שניתנת למדידה.
בקיצור, מה שמשפיע על צריכת הדלק, בהקשר של המזגן, זה אך ורק אם המדחס פועל או לא.
מה זה המדחס לבורים בנינו?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית