הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע תזונת פליאו - האמת המדעית (מאמר חדש בפורטל קילוגרם!)

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,426
מנהל
נק' מוניטין:
58,703
103,265
12,426
״מה היא תזונת פליאו? האם המהפכה החקלאית באמת משנה את התמונה? מה דינם של מוצרי חלב, דגנים, גלוטן, וממתיקים מלאכותיים שונים בדיאטה זו? בואו לגלות איתנו מה לעולם המדע יש לומר על פליאו.״

תזונת פליאו - האמת המדעית

קישור:
https://www.kilogram.co.il/4449/תזונת-פליאו-האמת-המדעית/

המאמר תורגם ע״י @משתמש חדש ו @zorner
נערך ע״י @שבצ'נקו ו @-Ziv-

תהנו 😃

אני לא מדבר על כאלה שאוכלים 4000+ שיהנו להם מהאוריאו. אני מדבר על מתאמן ממוצע שאוכל 2800 קלוריות ביום בערך,זה הרבה יותר מאפשרי להגיע לזה

אפשרי כן. אבל למה שמישהו שהחיים שלו לא סובבים סביב זה ירצה להתעסק בשטויות כאלה?

אפשרי כן. אבל למה שמישהו שהחיים שלו לא סובבים סביב זה ירצה להתעסק בשטויות כאלה?
אני לא מבין מה אתם רוצים ממני.. למה שבן אדם ירצה שהחיים שלו יסבבו סביב פאוורליפטינג? סך הכל לפני כתיבת הפוסט אני רשמתי אני לא פליאו,אבל אני אומר שאפשר ללמוד המון מזה,אני אוכל 200-250 גרם פחמימה אני לא רוצה ולא באתי להתווכח איתכם,אבל אני כן חושב שאפשר לקחת מפליאו להפסיק עם הג'אנק לעבור לגבינות א''ש גבוה,הפסקתי לגמרי עם קוטג' (בכללי גם תא טעים) לא לפחד מחמאה או מגבנ''צ כי זה 28 א''ש ולקנות 5 א''ש שזה מזון לחתולים,העובדה שאכלתי היום 950 מ''ג כולסטרול בארוחה וזה לא מזיז לי את הביצה,בכללי מההרצאה שהעלית, אפשר ללמוד הרבה.
אבל אני לא פליאו

אני לא מבין מה אתם רוצים ממני.. למה שבן אדם ירצה שהחיים שלו יסבבו סביב פאוורליפטינג? סך הכל לפני כתיבת הפוסט אני רשמתי אני לא פליאו,אבל אני אומר שאפשר ללמוד המון מזה,אני אוכל 200-250 גרם פחמימה אני לא רוצה ולא באתי להתווכח איתכם,אבל אני כן חושב שאפשר לקחת מפליאו להפסיק עם הג'אנק לעבור לגבינות א''ש גבוה,הפסקתי לגמרי עם קוטג' (בכללי גם תא טעים) לא לפחד מחמאה או מגבנ''צ כי זה 28 א''ש ולקנות 5 א''ש שזה מזון לחתולים,העובדה שאכלתי היום 950 מ''ג כולסטרול בארוחה וזה לא מזיז לי את הביצה,בכללי מההרצאה שהעלית, אפשר ללמוד הרבה.
אבל אני לא פליאו

אנחנו לא רוצים כלום, תאכל מה שאתה רוצה ותבין במוקדם ובמאוחר שזה לא ממש קריטי

אבל אני לא פליאו

לאנשים שמתעסקים בפאוורליפטינג יש מטרה. איזו מטרה יש בלהתעסק בפלאו כל היום?

לאנשים שמתעסקים בפאוורליפטינג יש מטרה. איזו מטרה יש בלהתעסק בפלאו כל היום?
להיות בריאים יותר ?לא להכניס זבל לגוף?
אנחנו לא רוצים כלום, תאכל מה שאתה רוצה ותבין במוקדם ובמאוחר שזה לא ממש קריטי
אוקי. שמח שהבהרנו את הנקודה הזאת

אה, כי אי אפשר להיות "בריאים יותר" בלי תזונת פליאו?
אתה טוען שכל תזונה אחרת מלבד תזונת הפליאו היא תזונה בעצם לא טובה לגוף?

ג'אנק פוד
לא מבין מה עוזר לך גלוטן בחיים או דגן שזה 100% פחמימה,אתה לא חושב שפליאו אמורה להוציא מחוץ לחוק דגן תמחא נגד דגן,לא נגד הפליאו
אבל מה הקשר?
איך בדיוק תזונה שבה יש גלוטן, אפילו במידה מעטה, או דגנים = לא בריאה וזבל לגוף?

ממה שאני יודע המוח כן צריך לקבל פחמימות(לא יודע כמות ואם זה חשוב המקור שלו)
אפשר לראות בברור שהאנושות התקדמה מאוד אחרי המעבר לחקלאות, וב 100 שנה האחרונות נעשו המון דברים, אז להתסכל על תקופה מלפני אלפי שנים ולהגיד שאז במשך מיליון שנה חיו יותר טוב ולהגיד שצריך לאכול כמוהם ?
אולי האוכל לא שיחק באמת תפקיד בהתקדמות שלנו כאנושות אבל לא ניראה לי שמישהו בזמן הקרוב יוכל להוכיח את זה לכאן או לכאן
אישית ללא פחמימות קשה לי יותר להתרכז בעבודה (מתכנת).

אני לא בעד או נגד פליאו לפי דעתי כל אחד שיוכל מה שהוא חושב שנכון כל עוד הוא לא נכנס לצלחת שלי ולא אומר לי שאני אוכל גויות או שאני ימות בגיל צעיר כי אני אוכל מזון מעובד

בהתקדמות שלנו כאנושות
האוכל מאוד קידם אותנו כאנושות וכחברה, החיטה איפשרה לנו להתרבות כראוי, אבל מצד שני כפרטים המהפכה החקלאית מאוד פגעה בבני אדם. ממצב של 5-6 שעות עבודה בליקוט וצייד לפני למצב של 10-14 שעות עבודה ואפילו יותר היום.

זה נכון/הגיוני מה שרשום בסרטון לגביי ספירת קלוריות, וגם לציטיוט הבא שמישהו הגיב לי בקבוצה שלהם:
כמו שאמרתי לך קודם העיסוק בספירת קלוריות הוא מיותר. בתזונה פליאוליתית הגוף אומר לך כמה ומתי לאכול כדי לעמוד בדרישות הפיזיות שלך. למעשה הרעב מתנתק מהוצאת האנרגיה שזו תופעה מדהימה למי שחווה אותה. אתה יכול להוציא 2000 קלוריות (כמו שקרה לי שלשום) ולא להרגיש רעב אלא 4-5 שעות אחרי המאמץ (אבל לדעתי זה קורה רק במצב קטוגני). בכל מקרה אם תחיה על תזונה פליאו ותהיה קטוגני או על סף הקטוגניות המקור הטוב ביותר לקלוריות כלומר לאנרגיה בזמן של מאמץ מוגבר זה שומן בלתי רווי מזרעים למיניהם (בזרעים אני כולל כל זרע המכיל 50% שומן ומעלה כמו כל סוגי האגוזים, זרעי דלעת, חמניות, בוטנים, שקדים וכו'). שוב- במידה ואתה קטוגני הגוף ינצל אותם (את השומנים הבלתי רווים) מידית ליצור ATP במגנון הנקרא בטא אוקיסדציה שלא מחייב גופי קטון והזמינות של הATP היא כמעט כמו של גלוקוזה. בכל אופן המשמעות היא שזה לא יגרום לך לאבדן מסת שריר בגלל קטבוליזם שזה מה שקורה לספורטאי מבוסס פחמימות אחרי שהוא גומר את מלאי הגליקוגן בגוף שזה בערך שווה ערך ל2000 קלוריות.

• פותח/ת השרשור
ממה שאני יודע המוח כן צריך לקבל פחמימות(לא יודע כמות ואם זה חשוב המקור שלו)
המוח יכול לקבל רק 2 צורות אנרגיה: 1) גלוקוז 2) גופי קטון.
גלוקוז אפשר לייצר מכמה חומצות אמינו ומשומן. גופי קטון כנ״ל.

ג'אנק פוד
לא מבין מה עוזר לך גלוטן בחיים
בקשר לג'אנק פוד אני נוטה להסכים (אין לי ממש הוכחות חותכות אבל בתפיסה שלי לא הכי בריא לאכול את זה קבוע)
בקשר לגלוטן, קראתי גם קצת בפייסבוק בקבוצה של פליאו, המליצו להימנע לגמרי מגלוטן למשך חודש ולראות איך ההרגשה (שאמורה להשתפר ההרגשה הכללית).
אז במשך כמה שבועות כמעט בכלל לא אכלתי מוצרים שמכילים גלוטן (אולי פרוסת לחם בשבוע, לא יותר) ולא הרגשתי שום שינוי בהרגשה הכללית שלי...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית