ייעוץ בדיקות דם בסייקל

• פותח/ת השרשור SPF
  • פורסם בתאריך

SPF

משתמש כבוד
4,145
744
נק' מוניטין:
6,120
4,145
744
הי,

אני חוזר ואומר להרבה שפונים אליי וחשבתי שאולי כדאי לכתוב את זה גם פה לאור מקרה אחרון שנתקלתי (אחד מיני רבים) ואולי אפילו חלק יסכימו להיחשף ולספר על בעיות שנגרמו להם עקב סייקלים.

א. אני אשמח אם מישהו מכם יסכים לשתף לגבי חוויות לא טובות מבחינה בריאותית שנגרמו לו עקב סייקלים (השבתות ארוכות, אישפוזים, כל דבר..)
המטרה היא לא כמובן לרדות באף אחד או לצחוק אלא לנסות גם לראות וגם להראות שלא מדובר במשחקים.

ב. פנה אליי בחור לאחרונה שהסכים שאכתוב את זה כאן (ואף, אפרסם את בדיקות הדם שלו - אך זה יותר מאוחר), אך מבקש שלא להחשף.
מדובר בבחור שרץ כשנה על סייקלים כאשר בכל פעם החליף חומרים ולא טרח לבצע שום בדיקות דם, עד שבאופן אקראי יום אחד חש מעט בצריבה במתן שתן וחשב שייתכן ומדובר כמובן בדלקת בדרכי השתן.

הבחור פנה לרופאת המשפחה וזו חשדה בכך גם ולכן הפנתה אותו לתת שתן לתרבית + בדיקות דם כלליות. לציין שלא היה לו חום ומלבד מעט צריבה בשתן הרגיש מעולה.

הבחור ביצע בדיקת שתן כאשר בסטיק הכל נראה תקין (לפני תרבית עושים גם סטיק כללי שמדגים אם יש חלבון, או WBC בשתן) והשתן עצמו נשלח למעבדה יחד עם בדיקות הדם לביצוע תרבית.

יום למחרת הוא מקבל טלפון מהרופאה שמבקשת שיגיע למרפאה, היא מבשרת לו שתרבית השתן נקיה אמנם ואין לו דלקת אך לפי התוצאות מדובר באי ספיקת כליות. בנוסף רמת כולסטרול הHDL (הטוב) נמוכה מאוד (20+/-) כאשר המינימום הוא 40 לגברים, לעומת רמות הLDL (הרע) גבוהה מאוד (180+/-) - ההפרש ביניהם חשוב מהערכים הטוטאליים.

הבחור מקבל מהרופאה המשך בדיקות לבירור הסיבה לערכים הגבוהים של קריאטנין (1.5) וכרגע הוא בהמשך טיפול אצל נפרולוג (רופא כליות).
התקשר אליי מודאג רצח, כמובן שניסיתי להרגיע אותו עד כמה שניתן, קשה לדעת האם מדובר בהרס של הנפרונים, אך ניתן להסיק שערכי הLDL הגבוהים שכנראה רצים באבי העורקים ומגיעים בסופו של דבר לסינון כלייתי הסבו נזק מסויים, ייתכן זמני, ייתכן קבוע, קשה לדעת ללא בירור.

חברים, שורה תחתונה -

א. דאגו לבצע בדיקות דם גם באמצע סייקלים ארוכים ! לא קרה כלום.
ב. לא לטמון את הראש בחול, רוב המחלות לא מעלות תסמינים עד שיש בעיה רצינית.
ג. קחו הפסקה מסייקלים .
ד. הקפידו על התזונה שבעתיים בסייקלים.

אי אפשר להגיד את זה שוב, חוסר אחריות יגרור תוצאות כאלו, זה לא משחק ולמינונים יש משמעות.

• פותח/ת השרשור
אני רק אוסיף משהו קטן.
הרבה מתאמנים בעיקר נוער שנגררים אחר מנופחים, מוצאים עצמם מאושפזים ויש עליה מדאיגה בתקופה האחרונה.
אני מקווה שהפורום הזה יצליח לעצור את זה.

לא לסמוך על כל נפוח - אין בעיה שתקנו כל דבר, אבל תעשו טובה תתכנו לבד את הסייקלים שלכם, תתייעצו באתר יש פה מספיק גורמים שאין להם אינטרס מלבד לעזור לכם לא למות או להזדקק לדיאליזה

הכל טוב ונכון אבל לא ניתן לדעת איפה עובר הגבול ואולי הגבול מישתנה מאדם לאדם. לדוגמה הבחור פה שעשה סייקל ליפני שנה כניראה ראשון ולא היתאושש מימנו ולעומת זאת אני מכיר אישית אנשים שמישתמשים עשור שנים בחומרים כבדים וניראים בריאים כמו סוס.ברמה האישית נידלקתי על mt1. אומרים החומר חזק ובעל תופעות לוואי קשות. עדיין מיתלבט... זה סיכון שכל מי שלוקח חומרים נימצא בו

• פותח/ת השרשור
הכל טוב ונכון אבל לא ניתן לדעת איפה עובר הגבול ואולי הגבול מישתנה מאדם לאדם. לדוגמה הבחור פה שעשה סייקל ליפני שנה כניראה ראשון ולא היתאושש מימנו ולעומת זאת אני מכיר אישית אנשים שמישתמשים עשור שנים בחומרים כבדים וניראים בריאים כמו סוס.ברמה האישית נידלקתי על mt1. אומרים החומר חזק ובעל תופעות לוואי קשות. עדיין מיתלבט... זה סיכון שכל מי שלוקח חומרים נימצא בו

האם ידעת שכמעט כל בילדר מקצועי פה בארץ בילה לא אחת במיון ? אני לא רוצה לזרוק שמות, אבל אי אפשר להתחבא במדינה כל-כך קטנה.
ותפסיקו לקשקש עם החרא הזה של אני מכיר אנשים 10 שנים על חומרים ובריאים כמו סוס.
אני אקח את המילה שלך ברגע שאותו אדם יזדהה פה עם בדיקת דם עדכנית שלו. עד אז, אתה רק חושב שהוא בריא חיצונית.

בוא אני אסבר לך עוד טיפה את האוזן, כשל כבדי, כשל כלייתי יכולים שלא להראות סימן אחד קטן עד אשר מגיעים לנקודת אל-חזור.
איך בדיוק אתה אמור לדעת שמישהו סובל מערכי כליות גבוהים? זה לרוב ללא שום תסמין.

מה לגבי סתימת עורקים עקב כולסטרול LDL גבוה ולחץ דם גבוה בגלל סייקלים? איך אתה אמור לראות את זה חיצונית על אדם? אתה יודע שמחלות כלי דם כליליות גם ללא תסמין עד איזה התקפון לב. האם ידעת שאדם יכול שיעבור התקף לב סמוי מבלי לדעת כלל?

מה לגבי היפרטרופיה של מחיצת הלב? דבר נפוץ בשימוש בסטרואידים..
הלוואי שאחד מהמתחרים ברמה הגבוהה פה בארץ - כאלו עם שם מפוצץ יסכימו לי לרשום להם בדיקות ואז לפרסם את התוצאות..
כמו בדיקת א.ק.ג ללב ובדיקת המחיצה באולטראסאונד והחדרים.
כמו בדיקות דם כלליות, אולטראסאונד כבד, כליות.
בדיקות MRI למוח - סקרינינג להיפופיזה.

לגבי M1T - תעשה לך טובה אישית ושומר נפשו ירחק מהחומר הזה. אם דיברנו על כליות, זה יכול בקלות לגרום לך לחיבור לדיאליזה רק כדי לתת לכליות שלך לנוח מהרעל הזה.

• פותח/ת השרשור
ממה זה נגרם ?
אתה יכול להעלות את הסייקלים ותזונה שלו לפה ?

אני בעצמי לא ישבתי בכלל לחקור את העניין, הוא פנה אליי דרך מישהו.

בגדול להבנתי מדובר בשנה של סייקלים שביניהם טרן במינונים של עד 1200.
טסט עד 2 גרם.
בולדנון גרם

קיצר יש מינונים.

לגבי תזונה, כמו כל הבילדרים - אורז, ברוקולי, שמן דגים, מולטיויטמין, בשר אדום, טונות, קינואה.
דווקא בפן הזה הוא היה בסדר גמור לפי הבנתי.

• פותח/ת השרשור
אני בעצמי לא ישבתי בכלל לחקור את העניין, הוא פנה אליי דרך מישהו.

טסט עד 2 גרם.
בולדנון גרם
וינסטרול

קיצר יש מינונים.

לגבי תזונה, כמו כל הבילדרים - אורז, ברוקולי, שמן דגים, מולטיויטמין, בשר אדום, טונות, קינואה.

נ.ב.
יש מחקר של 6 שב' ויני על נשים בגיל המעבר שמדגים עליה מטאורית בערכי הLDL של כ32% וירידה מטאורית של ערכי HDL באיזור ה47%
במינון של 20 מ"ג ליום, הם ציינו שהכל חזר לנורמה לאחר חודשיים.

מה שאישית מעניין אותי, זה באיזה שלב של הסייקלים הוא הגיע לאי ספיקת כליות. כמובן שעכשיו לעולם לא נדע. חבל שאין יותר סייקליסטים שמשתפים את מצבם הבריאותי הכולל, זה היה עושה את כולנו ליותר חכמים.

חבר'ה אני בינתיים רואה פה תגובות של אנשים עם הרבה ניסיון וידע שיכולים לחלוק איתנו המון ואתם עדיין
מחכים לאנשים שיתנדבו 😛

האם ידעת שכמעט כל בילדר מקצועי פה בארץ בילה לא אחת במיון ? אני לא רוצה לזרוק שמות, אבל אי אפשר להתחבא במדינה כל-כך קטנה.
ותפסיקו לקשקש עם החרא הזה של אני מכיר אנשים 10 שנים על חומרים ובריאים כמו סוס.
אני אקח את המילה שלך ברגע שאותו אדם יזדהה פה עם בדיקת דם עדכנית שלו. עד אז, אתה רק חושב שהוא בריא חיצונית.

בוא אני אסבר לך עוד טיפה את האוזן, כשל כבדי, כשל כלייתי יכולים שלא להראות סימן אחד קטן עד אשר מגיעים לנקודת אל-חזור.
איך בדיוק אתה אמור לדעת שמישהו סובל מערכי כליות גבוהים? זה לרוב ללא שום תסמין.

מה לגבי סתימת עורקים עקב כולסטרול LDL גבוה ולחץ דם גבוה בגלל סייקלים? איך אתה אמור לראות את זה חיצונית על אדם? אתה יודע שמחלות כלי דם כליליות גם ללא תסמין עד איזה התקפון לב. האם ידעת שאדם יכול שיעבור התקף לב סמוי מבלי לדעת כלל?

מה לגבי היפרטרופיה של מחיצת הלב? דבר נפוץ בשימוש בסטרואידים..
הלוואי שאחד מהמתחרים ברמה הגבוהה פה בארץ - כאלו עם שם מפוצץ יסכימו לי לרשום להם בדיקות ואז לפרסם את התוצאות..
כמו בדיקת א.ק.ג ללב ובדיקת המחיצה באולטראסאונד והחדרים.
כמו בדיקות דם כלליות, אולטראסאונד כבד, כליות.
בדיקות MRI למוח - סקרינינג להיפופיזה.

לגבי M1T - תעשה לך טובה אישית ושומר נפשו ירחק מהחומר הזה. אם דיברנו על כליות, זה יכול בקלות לגרום לך לחיבור לדיאליזה רק כדי לתת לכליות שלך לנוח מהרעל הזה.
קודם לכול אני מעריך את התגובה והדאגה. לגבי הבחור אני לא יודע בוודאות אבל זה שהוא עדיין ממשיך כניראה שאין בעיה או שלא מודע עליה.עכשיו ברמה הפרקטית גם אתה מישתמש בחומרים איפה הנורמה ומה הגזמה? לגביmt1 מה ידוע לך על החומר ההוא כזה מסוכן?
נ.ב.
יש מחקר של 6 שב' ויני על נשים בגיל המעבר שמדגים עליה מטאורית בערכי הLDL של כ32% וירידה מטאורית של ערכי HDL באיזור ה47%
במינון של 20 מ"ג ליום, הם ציינו שהכל חזר לנורמה לאחר חודשיים.
עוד שאלה. יש איזה שהו אורלי שלא מזיק יותר מידי ואינו ארומטי ועדיין ניתן להריץ איתו סייקל. נ.ב אני על trt

• פותח/ת השרשור
קודם לכול אני מעריך את התגובה והדאגה. לגבי הבחור אני לא יודע בוודאות אבל זה שהוא עדיין ממשיך כניראה שאין בעיה או שלא מודע עליה.עכשיו ברמה הפרקטית גם אתה מישתמש בחומרים איפה הנורמה ומה הגזמה? לגביmt1 מה ידוע לך על החומר ההוא כזה מסוכן?
עוד שאלה. יש איזה שהו אורלי שלא מזיק יותר מידי ואינו ארומטי ועדיין ניתן להריץ איתו סייקל. נ.ב אני על trt

כל ה17AA מתמחים בהצנחת הHDL שלך לקרקעית והעלאת הLDL.

גם אני משתמש - ברור - אני מבצע בדיקות דם סדירות - בתחילת סייקל, אמצע, סיום PCT לאחר חודש.

טסט עד 2 גרם.
בולדנון גרם
קיצר יש מינונים.
1,200 מלגרם טרן ? לבחור אם וותק של שנה אם חומרים ? אתה אמיתי ? 😵
עשיתי סייקל אחד אם טרן 600 מלגרם וזה הדבר הכי קטלני שיש מכל החומרים. מבחינת תוצאות במאסה חיטוב כוח ומראה והרגשה באימונים אין דברים כאלה התאוששות טובה וחשק לתת אימון כל יום כל השבוע.
התופעות לוואי דיי גמרו אותי בחודשים האלה קשה לישון מזיעים אמון הרבה עצבים פיוז קצר מאוד.
* יש לך מושג כמה ליטרים של מיים ביום הוא היה שותה? וכמה גרם חלבון ביום היה מכניס?
תאמת זה קצת לא נקלט לי לראש איך אפשר לדחוף 1,200 טרן ו-2 גרם טסט לבחור שמתאמן שנה אם חומרים..איך הוא "שרד" את זה.

• פותח/ת השרשור
עשיתי סייקל אחד אם טרן 600 מלגרם וזה הדבר הכי קטלני שיש מכל החומרים. מבחינת תוצאות במאסה חיטוב כוח ומראה והרגשה באימונים אין דברים כאלה התאוששות טובה וחשק לתת אימון כל יום כל השבוע.
התופעות לוואי דיי גמרו אותי בחודשים האלה קשה לישון מזיעים אמון הרבה עצבים פיוז קצר מאוד.
* יש לך מושג כמה ליטרים של מיים ביום הוא היה שותה? וכמה גרם חלבון ביום היה מכניס?
תאמת זה קצת לא נקלט לי לראש איך אפשר לדחוף 1,200 טרן ו-2 גרם טסט לבחור שמתאמן שנה אם חומרים..איך הוא "שרד" את זה.

אני חושש שהייתי לא ברור - לא מדובר בבחור שעשה שנה סייקלים.
מדובר בבחור שמאחוריו היסטוריה של כמה סייקלים והפסקות - והפעם הלך על B&C במשך שנה.
לקראת הסוף הוא התחיל להרגיש את המדובר.

יש אנשים שגם דחפו 2 גר' טרן. תאמין לי זה אפשרי.
לגבי כמות המים שהוא היה שותה, אין לי שמץ אבל הניחוש שלי כמו שלך שזה לא בשמיים - וייתכן ומדובר גם בחסימה בכליות עקב משקעים של סידן או זרחן.

לגבי גרם חלבון ביום - 3.5 כפול משקל גוף. מדובר באדם כבד יחסית אני לא רוצה לחשוף יותר מזה.

חברים המקרה הזה זה אחד מיני רבים שהגיעו לידיעתי. יש גם כמה אנשים שאושפזו עקב בעיות הקשורות בשימוש באינסולין.
חברים, פשוט תעשו לכולכם טובה, תריצו בדיקות וזהו. לא לטמון את הראש בחול.

שמע אני לא חושב שהוא הכניס 1,200 מג טרן למה הבן אדם היה גומר באישפוז , אני נתתי 600מג והרגשתי את הלחץ דם בשמיים זה היה ממש סיוט

פוסט מאוד חשוב. אבל במקום להתווכח אני ממש אשמח אם אנשים ימשיכו לתת המלצות וסיפורים. הנושא הזה מאוד חשוב במיוחד למתחילים שלא מבינים בין חומרים..

כל ה17AA מתמחים בהצנחת הHDL שלך לקרקעית והעלאת הLDL.

גם אני משתמש - ברור - אני מבצע בדיקות דם סדירות - בתחילת סייקל, אמצע, סיום PCT לאחר חודש.
הם מתמחים בלא מעט דברים אחרים...

הרבה מאוד משתמשים שיצא לי להכיר בצורה
די אישית באמצעות הפורום ומחוצה לו ומצאתי עצמי מאוד מופתע מהזילזול וחוסר החשיבות שמייחסים רבים מאוד למחיר הבריאותי הקשור בשימוש בסטרואידים.
הנושא לא חדש בפורום, דיברנו והזכרנו כבר את כמעט כל סיבוך אפשרי ובפירוט. לעיתים קיים הרושם שבניסיון להיות גדול ומהר, למשתמשים פשוט לא איכפת.
אני לא יכול שלא להתייחס לתופעה שאני שם לב אליה יותר מבעבר והיא תופעת "המאמן שהיה מר עולם". ברוב המקרים מדובר במתאמנים חדשים יחסית, ללא שום ניסיון בשימוש בחומרים וסייקל ראשון המכיל מינונים עצומים ומשך הזוי, כאילו בכדי לנסות ולהבטיח גדילה, עם pct נוראי או שאינו קיים ושילוב נוראי בין חומרים ו-anchilaries שבעצם נישא על היתרון הבודד והוא התאוששות מהירה (יחסית) בד"כ מסייקל ראשון ופגיעה היקפית שעדיין מצומצמת (יחסית) מאחר והשחיקה המצטברת מריבוי סייקלים עדיין לא שם.
כואב יותר כשמדובר בצעירים מתחת לגיל 18 שמוצאים עצמם בתחילת שנות ה-20 עם רמות טסט של גבר בגיל העמידה כשעתיד מלא TRT מצפה להם והכל בגלל שהם "מתכוונים להתחרות".
סייקל שאינך מסוגל להרכיב בעצמך, או לפחות להבין את ההיגיון מאחוריו לאחר שכבר הוצע, פשוט לא לעשות.

הם מתמחים בלא מעט דברים אחרים...

הרבה מאוד משתמשים שיצא לי להכיר בצורה
די אישית באמצעות הפורום ומחוצה לו ומצאתי עצמי מאוד מופתע מהזילזול וחוסר החשיבות שמייחסים רבים מאוד למחיר הבריאותי הקשור בשימוש בסטרואידים.
הנושא לא חדש בפורום, דיברנו והזכרנו כבר את כמעט כל סיבוך אפשרי ובפירוט. לעיתים קיים הרושם שבניסיון להיות גדול ומהר, למשתמשים פשוט לא איכפת.
אני לא יכול שלא להתייחס לתופעה שאני שם לב אליה יותר מבעבר והיא תופעת "המאמן שהיה מר עולם". ברוב המקרים מדובר במתאמנים חדשים יחסית, ללא שום ניסיון בשימוש בחומרים וסייקל ראשון המכיל מינונים עצומים ומשך הזוי, כאילו בכדי לנסות ולהבטיח גדילה, עם pct נוראי או שאינו קיים ושילוב נוראי בין חומרים ו-anchilaries שבעצם נישא על היתרון הבודד והוא התאוששות מהירה (יחסית) בד"כ מסייקל ראשון ופגיעה היקפית שעדיין מצומצמת (יחסית) מאחר והשחיקה המצטברת מריבוי סייקלים עדיין לא שם.
כואב יותר כשמדובר בצעירים מתחת לגיל 18 שמוצאים עצמם בתחילת שנות ה-20 עם רמות טסט של גבר בגיל העמידה כשעתיד מלא TRT מצפה להם והכל בגלל שהם "מתכוונים להתחרות".
סייקל שאינך מסוגל להרכיב בעצמך, או לפחות להבין את ההיגיון מאחוריו לאחר שכבר הוצע, פשוט לא לעשות.
ואיך אתה ממליץ לבן אדם בלי ידע בכימיה,ידע ברמת החומרים האנאבוליים - להתחיל את הסייקל הראשון?
אני כרגע התחלתי סוסטנון ווינסטרול. קראתי קצת באינטרנט- אבל האם זה מכין אותי לסייקל בצורה חכמה? חוץ מלעשות בדיקת דם ותפקודי כבד אחרי הסייקל- אני לא ממש יודע האם השילוב הוא ראוי,תופעות לוואי אפשריות וכו. כל הקטע הוא אינדיבידואלי וכל חומר פועל בצורה שונה על אנשים שונים. נגיד בן אדם עם בעיות לב,או בעל כליות חלשות(או מה שזה לא יהיה) - עדיף להמנע מחומר מסוים או מכל משפחת הסטרואידים?

חבר'ה כל מה שאביעד בא לתת פה (אם אני מבין נכון אביעד, סורי תקן אותי אם אני טועה) זה עצה סופר חשובה - כל הזמן לעקוב ולהיות עם יד על הדופק. יש מחיר לסייקלים.
המחיר הוא אינדיוודואלי איך שאני רואה זאת, בהתאם לגנטיקה, מצב בריאותי לפני הסייקלים ואיך שכל אחד מגיב לחומרים השונים.

טוב מה אני מרגיש מה זה אידיוט לספר את הסיפור שלי, מדברים פה על גרמים של טרן ואני על הדבר המסכן שלקחתי :X
בכל מקרה,
לקחתי אפיסטן 60 מ"ג ליום למשך 6 שבועות, הPCT היה שבועיים כלומיד במינון 50 מ"ג ליום.
עשיתי בדיקת דם באמצע הPCT, הטסט שלי היה אפסי, ערכי כבד בשמים, HDL נמוך מ20(אם אני לא טועה היה 17) ולLDL היה גם די גבוה..לא זוכר את המספר.

למעשה עד לשבוע שעבר, הליבידו שלי לא באמת חזר לעצמו(כבר קרוב לחודשיים לאחר הPCT), הרגשתי עייפות די רצינית בתקופה שלאחר הסייקל והסייקל עצמו...ורק עכשיו אני מרגיש שאני מתקרב להתאוששות וחוזר לעצמי. לפניי כשבועיים עשיתי בדיקת טסט והתוצאה יצאה לי בסקלה התחתונה..2.8nmo/ml.
מחר אני עושה בדיקה מקיפה של טסט, טסט חופשי, LH, FSH וSHBG.
מקווה שהתגובה הזאת קצת תתן פרספקטיבה לחבר'ה שרוצים להריץ את זה.

למען הסר ספק, אני ממש לא מתחרט.
סה"כ למדתי המון מהדבר הפעוט שהרצתי, בעיקר על שמירה על בריאות כללית במהלך סייקל..
יש המון תוספים(טבעיים יותר טבעיים פחות)שיכולים לתמוך בכליות, בכבד, להוריד לחץ דם, לשפר את פרופיל הליפידים בדם ולשלוט בכולסטרול.

קראתי המון על חומרים במהלך הסייקל ואני ממש לא מבין את האנשים שפשוט מריצים דברים וחוסכים בתוספים שישמרו להם על הבריאות.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית