הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מעבר לתוכנית SS 5X5 של מארק ריפטו,שאלות.

Vibryll

ה-ויבריל
4,256
1,634
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
17,049
4,256
1,634
החלטתי להתקדם למשהו יותר רציני באימונים,ולפני שאני מתחיל את התוכנית החדשה הזו,יש מספר שאלות בנתיים שברצוני לשאול עליה.

1.קודם כל רציתי לדעת האם התוכנית הזאת מתאימה לי אם המטרה שלי היא פיתוח ועיצוב הגוף ופחות פאוורליפטינג?(עד עכשיו לא כלכך ידעתי מה ההבדל בין בודיבילדינג לפאוורליפטינג).
2.איך אני יודע מה המשקלים שמהם אני צריך להתחיל?
אני מעלתר לי משקלים ואז מתחיל להתקדם מהם איך שכתוב בתוכניות?ומה קורה אם בבנצ' אני "נתקע" עם המשקל ובמיליטרי עוד לא,אני מתקדם לאט יותר או שמפסיק להתקדם בבנצ' עד שגם במיליטרי אני מגיע לאותה הנקודה?(כנ"ל בסקוואט ובדדליפט).
3.כשכתוב לחתוך את המשקלים בסוואט ובדדליפט,הכוונה לחתוך את משקלי ההתקדמות?(במקום למשל 5-7 ק"ג תוספת כל אימון,להוסיף 2.5-3.5?)
4.אותה השאלה אבל עם המשקלים בבנצ',מיליטרי ובפאוור קלין,כתוב לחתוך פי-2 את המשקל על המוט,ז"א שנגיד אם אני דוחק בבנצ' 20 כל צד,אז לשים פשוט 10?
5.מה עם התאוששות,אין בעיה לעשות נגיד AXXBAXX למשל,שיוצא פחות מ-24 שעות מנוחה לפעמים בין A ל-B?
6.לא כתוב הרבה על מנוחה בין סטים,כמה זמן אמורה להיות המנוחה שבין סט לסט?
7.ציטוט שלא כלכך הבנתי בטקסט:
"חוק טוב יהיה 2 ריסטים לסקוואט, ו 1 לדדליפט. אין הגבלה לבנץ', לפרס, ולפוורקלין.
(הערה: אני מבטיח לכם שתעשו כמה פעמים לפרס, לבנץ' ולפוורקלין, ואני מאוד ממליץ שאפילו אם עשיתם 2 ריסטים לסקוואט, תנסו לעלות במשקלים עוד פעם, אבל אם לא תצליחו אז זה הזמן לעבור הלאה, אני אישית עשיתי 3 ריסטים לסקוואט ו- 2 לדדליפט)."
מה זה בדיוק אומר לעבור הלאה,ריסט או פשוט להשאר עם המשקל שנתקעתי בו?
8.תרגילי ידיים-"תרגיל אחד לבייספ, ותרגיל אחד לטרייספ, לא יותר, ובהחלט אפשר פחות!"
תרגיל אחד זה כמה סטים וכמה חזרות?

בנתיים אני לא אעמיס יותר בלילה,אני עוד אמשיך קצת עם התוכניות שלי לפני שאהיה בטוח במה שאני עושה בקשר לתוכנית החדשה.
אני אתחיל אותה כנראה כשאדע את הפרטים האלה שחסרים לי ובישביל זה אני שואל פה שאלות.

תודה רבה לכולם ולילה טוב!

• פותח/ת השרשור
האמת היא שלא הבנתי כלכך את ההמלצה,מה ז''א להכפיל הרמות,להוסיף חזרות?להוסיף משקל?
וזה לא בדיוק עונה לי על השאלה עם איזו תוכנית לעבוד.

לא בדיוק הבנתי למה הבחור התכוון בדיוק בהמלצה.=\

שאתה לא צריך חיטוב. אתה צריך להכפיל את המשקלים שאתה יכול להרים ולהוסיף עוד לפחות 10 קילו למשקל גוף. אולי אז תתחיל לחשוב על חיטוב. במצב שלך אני הייתי הולך על SS ואוכל כמו שצריך.

• פותח/ת השרשור
הבעיה היא שזאת לא המטרה שלי,אני רוצה לרדת יותר באחוז שומן מאשר לגדול.
אם אני כבר יעשה מתישהו מאסה,זה יקרה רק אחרי שאני יגיד לעצמי:''וואלה סוף סוף אפשר לראות בבירור את שרירי הבטן המעוצבים,יש לשם שינוי תוצאה בשורה להשקעה הקשה'' וזה כנראה לא תיהיה קפיצה של 10 קילו במשקל כי אני שוב אומר,אני לא רוצה לגדול כלכך.

אין לך מה לחטב כרגע, גוף שדוחק 50 קילו בבנץ' לא יהיה גוף מנצנץ ומרשים לא משנה איך תסתכל על זה (אולי אם חומרים נכנסים למשוואה)

האמת היא שלא ניסיתי עדין,אבל בבנץ' אני עושה 50 עם המוט 3 סטים 12 חזרות כל אחד,55 אני כבר לא מצליח לסיים את הסט האחרון.

אם לא ניסית אז אתה יכול להתחיל את התכנית על גרעון קלורי אבל זה לא יצליח לאורך זמן מה גם שאתה לא צריך להוריד במשקל גוף.

• פותח/ת השרשור
סליחה על הבוטות
אתה פשוט חופר

תלמד להיות בשקט לאכול ולהתאמן...

זהו שבישביל זה אני צריך לדעת איך להמשיך נכון,ומד עדיף לי לעשות,זאת הסיבה שאני פה,הרי המקום הזה קיים בעיקר בישביל זה,לא?

הבעיה היא שזאת לא המטרה שלי,אני רוצה לרדת יותר באחוז שומן מאשר לגדול.
אם אני כבר יעשה מתישהו מאסה,זה יקרה רק אחרי שאני יגיד לעצמי:''וואלה סוף סוף אפשר לראות בבירור את שרירי הבטן המעוצבים,יש לשם שינוי תוצאה בשורה להשקעה הקשה'' וזה כנראה לא תיהיה קפיצה של 10 קילו במשקל כי אני שוב אומר,אני לא רוצה לגדול כלכך.

אם זאת המטרה שלך , פשוט תבחר תוכנית קלה שלא מצריכה מאמץ (אני רציני ) כי למטרה כזאת חבל לבזבז כח ,זמן ומחשבה .

• פותח/ת השרשור
אז מה אתה רוצה אני לא מבין? להתחזק תוך כדי שאתה מתחטב? לא יקרה.

מה עכשיו?

להתחזק לא,לשמור על מה שיש כן.

מה עד כדי כך אין לי מה לחטב?
במצב שלי שראיתם בתמונות ששמתי,אם אני אתחיל מאסה+ריפטו אני אקטן באחוז שומן תוך כדי הגדלת מסת השריר?
או שרק אחרי תקופת המאסה,וחיטוב אחריה זה יקרה?

בניטראלי התוכנית הזאת יעילה מספיק?או שרק עם מאזן חיובי?

• פותח/ת השרשור
סליחה,טעות בניסוח,רציתי לדעת אם אני אתחיל תפריט מאסה אבל אשמור עליו שיביא למאסה ''נקייה'',יוסיף לי כמה קילו שריר,אבל אחוז השומן עם העליה ישאר פחות או יותר אותו הדבר,האם במצב שאני נמצא בו עכשיו אני אתחטב טיפה בגלל שהשרירים יהיו בולטים וברורים יותר?

התוכנית מושלמת ועובדת ואחת הטובות שעבדתי איתה (גדלים ומתחזקים משבוע לשבוע) רק תדאג לדחוף אוכל.

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
תגידו,Standing Barbell Press ו-Military Press הם אותו הדבר?
אם לא אז מה שונה ביניהם?

• פותח/ת השרשור
שוב מספר שאלות על התוכנית הנ"ל שהצטברו אצלי:
1.ישנם תרגילים בתוכנית שלא הייתי עובד עליהם בעבר,האם יש אפשרות לקבוע לי מן שיא כמה שאני יכול להרים 5 5 5 בכל תרגיל במאזן שלילי,סביר להניח שרחוק לא אגיע,ואז משם להתחיל מאזן חיובי כמו שצריך,ולקחת 80% מהמשקלים שהגעתי אליהם במאזן השלילי?(פשוט יש איזו נקודה שאני רוצה להגיע עד אליה,ורק אחריה אני מתחיל מאסה).
2.הבנתי שהתרגילים עובדים כמעט על כל הגוף בגלל שהם מאוד מורכבים,רציתי לדעת מה מהתרגילים עובד על הבטן ועל הבייספ,והאם הדדליפט עובד גם על הטרפז?
3.האם זה קריטי להתאמן בתוכנית הזאת ולהגיע למשקלים גבוהים כשאין לי ספוטר נורמאלי איתי בבסיס בחדר כושר ואין לי אפשרות לזרוק משקולות.
4.נניח התחלתי את התוכנית רציני מהתחלה,אבל הגעתי לשיא שלי בבנץ' יותר מהר מהדדליפט למשל,האם זה בסדר או שלפי החישובים אני אמור להתקע בכמה תרגילים בו זמנית בערך?
5.משהו שמציק לי,האם פרס וסקוואט מעמיסים חזק על הברכיים וגורמים להן לנזק?

1. תעריך, זה לא קשה, מקסימום תעריך למטה ואחרי כמה שבועות כבר תעלה, לא הבנתי מה אתה רוצה ממאזן שללי ? אתה לא תתחזק ככה.
2. כל התרגילים למעט בנץ עובדים על הבטן. כל המשיכות (מתח,בנט אובר) עובדים על יד קדמית, כל הלחיצות (בנץ', פרס) עובדים על יד אחורית. דדליפט עובד על הטרפז.
3. לא הבנתי, לבנץ' ולסקווט רצוי מאוד שיהיה מישהו שיעזור לך במידת הצורך. (בבנץ' בייחוד כי הוא צריך להוציא לך את המוט)
4. אתה עושה ריסט כשאתה נתקע, סביר להניח שתתקע קודם בפרס,בנצ',בנט אובר,סקווט ודדליפט אחרון.
5. אם אתה עושה את התרגילים נכון אוכל טוב, ומתאושש מאימון לאימון אין סיבה שתפצע.

כמה דברים
1. אתה שואל הרבה ועושה מעט, תתחיל כבר עם התוכנית, תפתח לוג ושם נראה את ההתקדמות שלך.
2. לא נראה לי שקראת את המאמרים בפורטל בייחוד את זה על SS כי רוב התשובות כתובות שם
3. לאנשים יתחיל להמאס לענות לך שיראו שאתה רק שואל ולא מנסה לקדם את עצמך (מבחינת להתחיל את התוכנית ולקרוא לבד ולחפש לבד תשובות)

מה משקלי העבודה שלך בתרגילים של התוכנית ?

• פותח/ת השרשור
אז זהו שאין לי מושג,סקוואט,דדליפט,פרס לא הייתי עושה בעבר,אז כרגע אני רוצה כל אימון לנסות לברר מה באמת המקסימום שלי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית