הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון השפעה של זמני מנוחה

OrshGym

משתמש פעיל
403
17
נק' מוניטין:
23
403
17
שלום אנשים ושנה חדשה שמחה!!
כרגע אני בצבא ועל תקן מאמן חדר כושר צבאי שעתיים ביום[לא תפקיד עיקרי..], מתאמן כבר שנה וכל הזמן לומד עוד ועוד דברים חדשים על הנושא שאני אוהב, פיתוח גוף.
לפני כמה ימים הגיעה עלי אחת המתאמנות עם שאלה שהתקילה אותי ממש [תמיד תהיתי אבל לא חקרתי את זה לעומק יותר מידי] ושאלה אותי איך הזמני מנוחה משפיעים?...היא גם הוסיפה ושאלה למה שהיא לא תעשה את חזרות ללא זמני מנוחה...כאילו לדפוק כמה שאפשר ואז לנוח 5שניות ולהמשיך, שאלה למה לעשות סטים עם זמני מנוחה וכו....בקיצר הרבה שאלות בנושא[וניראה לי שכבר הבנתם את הפואנטה].
אז באמת מה התשובה לזה? מה ההבדל בין חצי דקה/ דקה/ שלוש דקות מנוחה ואיך זה משפיע על השריר?
איך כל זה עובד?
אם מישהו יכול לענות בהרחבה או לתת לי קישור למקור שעוסק בזה לעומק עד רמות מקצועיות [יש ידע קודם בנושא מין הסתם] אני ממש אודה לו!
ממש ממש מעניין אותי ולא מפריע לי גם לקרוא הרבה!.

תודה רבה מראש לכל העוזרים!!
ועוד פעם חג שמח!

@SmokingSnake
@shahar18

נערך לאחרונה:
מעבר לנשימות ודופק מואץ שמחייבים מנוחה כדי לתפקד כמו שצריך במאמץ אנאירובי ישנם גם מעגלים אנרגטיים בגוף.
המעגל המרכזי האנאירובי הוא הATP-CP יחד עם גליקוליזה, קרא עליו איפה שבא לך ותבין למה יש זמני מנוחה באימון אנאירובי.

אימון ללא מנוחות דינו כאימון אירובי ולא אנאירובי

שלום אנשים ושנה חדשה שמחה!!
כרגע אני בצבא ועל תקן מאמן חדר כושר צבאי שעתיים ביום[לא תפקיד עיקרי..], מתאמן כבר שנה וכל הזמן לומד עוד ועוד דברים חדשים על הנושא שאני אוהב, פיתוח גוף.
לפני כמה ימים הגיעה עלי אחת המתאמנות עם שאלה שהתקילה אותי ממש [תמיד תהיתי אבל לא חקרתי את זה לעומק יותר מידי] ושאלה אותי איך הזמני מנוחה משפיעים?...היא גם הוסיפה ושאלה למה שהיא לא תעשה את חזרות ללא זמני מנוחה...כאילו לדפוק כמה שאפשר ואז לנוח 5שניות ולהמשיך, שאלה למה לעשות סטים עם זמני מנוחה וכו....בקיצר הרבה שאלות בנושא[וניראה לי שכבר הבנתם את הפואנטה].
אז באמת מה התשובה לזה? מה ההבדל בין חצי דקה/ דקה/ שלוש דקות מנוחה ואיך זה משפיע על השריר?
איך כל זה עובד?
אם מישהו יכול לענות בהרחבה או לתת לי קישור למקור שעוסק בזה לעומק עד רמות מקצועיות [יש ידע קודם בנושא מין הסתם] אני ממש אודה לו!
ממש ממש מעניין אותי ולא מפריע לי גם לקרוא הרבה!.

תודה רבה מראש לכל העוזרים!!
ועוד פעם חג שמח!

@SmokingSnake
@shahar18
@Moshe
הכל תלוי במטרת האימון, ככל שהמנוחה ארוכה יותר יש משמעות יותר למשקל שאני רוצה להרים וככל שהמנוחה קצרה יותר המשמעות של המשקל שאני מרים קטנה והסבולת שריר נכנסת לעבודה

• פותח/ת השרשור
מעבר לנשימות ודופק מואץ שמחייבים מנוחה כדי לתפקד כמו שצריך במאמץ אנאירובי ישנם גם מעגלים אנרגטיים בגוף.
המעגל המרכזי האנאירובי הוא הATP-CP יחד עם גליקוליזה, קרא עליו איפה שבא לך ותבין למה יש זמני מנוחה באימון אנאירובי.

אימון ללא מנוחות דינו כאימון אירובי ולא אנאירובי
מממ על זה למדתי על זה אבל לא קישרתי.....
וואו התשובה הייתה ממש פשוטה...לא מאמין שלא חשבתי על זה ככה....יש עוד מה ללמוד חחח
מעבר לזה...קצת להרחיב....מה השוני בזמני מנוחה? לא מדבר על חלקי גוף שונים כמו חזה דקה ויד אחורית חצי דבר 45 שניות אלא על סוגי אימונים שבאימון אחד הזמן מנוחה בחזה לדוגמא הוא דקה ובאימון אחר דקה וחצי. איך זה משפיע על השריר? יותר זמן לטעינת ATP? ואם כן, איך זה משפיע על השריר באימון?
סליחה על החפירה פשוט ממש מעניין אותי חחח

כיווץ שריר ראשוני מתחיל על ידי תהליך ATP-CP, התהליך המלא רשום בכל מקום שתרצה.

בגדול תחשוב על המעגל האנאירובי המיידי כמו בטריה כשמתפרקת מולקולת קריאטין-זרחן בתהליך כימי אנרגיה משוחררת לשריר ומתועלת לטובת כיווץ, התהליך הזה זמין בפרק זמן של 10-30 שניות(לפי הפיזיולוגיה של כל אחד) והוא זמין מיידית(מכאן היתרון שלו) ובסופו אותה בטריה צריכה להטען מחדש(כשהטעינה לוקחת 30-120 שניות לפי הפיזיולוגיה של כל אחד) וזו המנוחה שלוקחים

בנוסף כדאי לקרוא ולהבין את מעגלי האנרגיה האחרים שפועלים במקביל: גליקוליזה והמערכת האירובית

• פותח/ת השרשור
כיווץ שריר ראשוני מתחיל על ידי תהליך ATP-CP, התהליך המלא רשום בכל מקום שתרצה.

בגדול תחשוב על המעגל האנאירובי המיידי כמו בטריה כשמתפרקת מולקולת קריאטין-זרחן בתהליך כימי אנרגיה משוחררת לשריר ומתועלת לטובת כיווץ, התהליך הזה זמין בפרק זמן של 10-30 שניות(לפי הפיזיולוגיה של כל אחד) והוא זמין מיידית(מכאן היתרון שלו) ובסופו אותה בטריה צריכה להטען מחדש(כשהטעינה לוקחת 30-120 שניות לפי הפיזיולוגיה של כל אחד) וזו המנוחה שלוקחים

בנוסף כדאי לקרוא ולהבין את מעגלי האנרגיה האחרים שפועלים במקביל: גליקוליזה והמערכת האירובית
וואו תודה רבה אחי על התשובות והסבלנות.
גם על שתיהם למדתי אבל אני מחפש להרחיב עוד ועוד.
יש לך איזה מקור שאני יכול לפנות אליו? כי אין אפשרות שתוכל ללמד אותי הכל חחחח בוא פשוט נפתח כיתה P=

Exercise Physiology: Human Bioenergetics and Its Applications ספר עמוק הרבה יותר מכל מה שכתוב בעברית מומלץ מאוד.
אם זה לא נגיש יש לך המון ספרי פיזיולוגיה מתורגמים לעברית, לך תשאיל אחד מהספריה בעיר שלך ותקרא את הפרק שמוקדש לפיזיולוגיה של המאמץ.
אם גם זה לא נגיש יש לך סיכומים מכאן ועד הירח, תריץ חיפוש בגוגל ותוריד

• פותח/ת השרשור
Exercise Physiology: Human Bioenergetics and Its Applications ספר עמוק הרבה יותר מכל מה שכתוב בעברית מומלץ מאוד.
אם זה לא נגיש יש לך המון ספרי פיזיולוגיה מתורגמים לעברית, לך תשאיל אחד מהספריה בעיר שלך ותקרא את הפרק שמוקדש לפיזיולוגיה של המאמץ.
אם גם זה לא נגיש יש לך סיכומים מכאן ועד הירח, תריץ חיפוש בגוגל ותוריד
תודה רבה על הכל אחי.
אני גם ביישוב אז אין לנו ספרייה פה אבל אני אנסה לראות מאיפה אני יכול למשוך ספרים כאלה.
חג שמח ;]

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית