הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

texas_method.log.txt

godlin23 עדכן/ה את הלוג ״texas_method.log.txt״:

עדכון לוג: 30/06/16

שבוע 4 C

סקוואט 85X5
פרס 70X3
דדליפט 130X5
צין אפס + 27.5 3X6

סקוואט היה לא קל. אבל עדיין סביר. בערך שיא שלי בשנה האחרונה ואני עוד בחיטוב.
פרס היה קשה. אחרי חזרה 3 פשוט הרגשתי שנגמר הדלק בגוף.
דדליפט היה קשה יתחיל לעות 2.5 מעכשיו.

קרא את שאר עדכון הלוג...
@Beast and cheat עוד משהו שאולי לא ראיתה. אבל אני דוגל בגישה שלי רק בגלל מה שאני רואה בעבודה שלי. אני חולה הכי פחות אם בכלל. לפעמים יש שנים שאני רק טיפה מצטנן, חום לא היה לי כבר כמה שנים. וגם כאשר מצטנן זה לרוב ליום גג יומיים. ופרט לזה שטיפה מפריעה לישון זה לא משפיעה אלי כל כך.

אם זה לא היה המצב כנראה הייתי גם ישר לוקח כדורים. אבל אני רואה את זה וחושב שכנראה אני עושה משהו נכון.

גם אני מרגיש שאני הכי פחות חולה מבין מעגל החברים שלי.
מישהו אומר שזאת המציאות?
לא מעניין אותי כל כך מה אתה מרגיש. הבנתי את הגישה שלך. אני מאוד מקווה שהבנתה את שלי. ואם לא, לא נורא. העיקר תפסיק לחפור לי על זה.

הוא לא דיבר על הרגשה אלא על עובדות.
איך הוא יודע עובדתית שהוא בוודאות הבן אדם הכי פחות חולה אצלו בעבודה? הוא באמת הלך ובדק את זה אתה חושב?
הערכה הגסה הזו כולנו עושים, זה לא אומר כלום.

נקודת הנחה קצת שגויה...
אינטיליגנציה היא היכולת להתמודד שכלית עם דברים מורכבים. אתה לא יכול לסיים תואר במדעי המחשב בטכניון בלי רמת אינטיליגנציה מסויימת (המדד הכי פשוט - IQ, למרות שהוא לא המדד היחיד).
זה לא שאתה יכול לגרום למישהו עם IQ של, נגיד, 85 - להבין את מה שמלמדים בתארים כאלה, בטח ובטח שלא כשמדובר על תארים יותר קשים (נגיד - פיזיקה).
ככה שכן, זה מעיד על IQ, שהוא המדד הבודד שחוזה הצלחה בחיים הכי טוב. הצלחה כמובן נמדדת בהכנסה כלכלית, סיכוי להגיע לכלא וכו'.
זה לא אומר שאין אנשים עם IQ מאוד גבוה שהם כישלון (מה לעשות שתכונות כמו עצלנות או אלימות שגרמו להם לא לממש את השכל שלהם יכולות להיות קיימות אצלם, אבל הן יכולות להיות קיימות גם אצל בעלי IQ נמוך) או שאין בעלי IQ נמוך שהם הצלחה. אבל הטרנד הוא שככל שהIQ שלך גבוה יותר אתה מצליח יותר, והיוצאים מהכלל הם רק יוצאים מהכלל.

וכמובן, כמובן שיש גם את האלמנט של צורת החשיבה. IQ גבוה לא אומר שאתה לא קל לאילוף או שאתה חושב בצורה ביקורתית. זה רק אומר שאתה יודע לחשוב בצורה יעילה יותר, זה כמו המנוע שלך, אבל אם אתה לא מכוון את הסירה לכיוון הנכון שום מנוע לא יעזור.

הומופוביה וגזענות, הם דברים שמגיעים מתוך תכונה כלשהי, לא מתוך חשיבה לא יעילה. כמו שאתה בטח יודע, יש אנשים יותר חכמים מארקדי, ממך, או רחמנא לצלן - אפילו ממני, שהם גזענים או הומופובים, וזה לא אומר שהם טיפשים או שהם לא יכולים לגלות תגליות משנות-עולם ולזכות בפרסי נובל. זה רק אומר שיש להם תכונות נוספות פרט לאינטיליגנציה ברמה מסויימת, כמו לכולנו.
מה שכן, אינטיליגנציה גבוהה באמת מקושרת עם פחות גזענות. אבל זו לא סיבתיות, אלא קורלציה.

ורק לרקורד - גזענות היא השלכה מהכלל לפרט, כלומר להגיד שבגלל שאתיופים רצים טוב יותר מסקנדינבים, מישהו אתיופי שפגשת הרגע רץ יותר טוב מסיימון. אבל להגיד שאתיופים רצים טוב יותר מסקנדינבים זו לא גזענות, בדיוק כמו שלהגיד שסקנדינבים בעלי אינטיליגנציה גבוהה יותר מאתיופים זו לא גזענות (גגל IQ ממוצע באתיופיה ובנורבגיה למשל, ותווכח בעצמך). בדיוק כמו שלהגיד שסקנדינבים גבוהים יותר מאתיופים זו לא גזענות. יוצאים מהכלל בוודאי שיש בכל האוכלוסיות, והנה, הנורבגי היחיד שהכרת לא גבוה בכלל. וגם טיפש ( @Savo ). אבל זה לא אומר שהממוצע הוא לא הממוצע.
מקווה שאתה לא מאלה שצועקים "אפלייה" כי יש פחות מרצים אתיופים באוניברסיטאות מאשר מרצים אשכנזים, למשל. אם אתה כן, אז אני מקווה שאתה גם צועק "אפלייה" כשאנחנו שולחים לאולימפיאדה רק רוסים ברוב המקצועות ובריצה רק אתיופים. מקווה שאתה מציע לשלוח אותי לאולימפיאדה בשחייה, כדי שיהיה הוגן. צריך לשלוח גם שחיינים בגובה 1.73 עם ידיים קצרות. שיהיה פייר אחי. ומרצים לפיזיקה עם אייקיו 85. בשם ההוגנות...

לגבי כדורים, אני יודע שיש מצבים שצריך, פשוט לדעתי בדברים קלים כדאי לתת לגוף להילחם לבד כי אני מאוד מאמין שהגוף מתחזק מזה לבד. ואם זה לא עובד אני ילך כמובן לתרופות.
מה שאמרת כאן זה כל כך תלוי-מקרה. יש דברים קלים ויש דברים קשים שהגוף לא יסתגל אליהם ויש דברים קלים ודברים קשים שהגוף כן יסתגל אליהם.
אין להכליל.

חזרתה להתאמן בטכניון בכלל שמן ?
לא... וגם לא רואה זמן לעשות את הנסיעה anytime soon. מתאמן במכון שלי. איפה שגדלים אלופים... 😁

אה ותודה על המחמאה, יצאתה קצת גיי. אבל אני רואה שאתה לאט לאט יוצא מהארון.
תראה, אינטיליגנציה היא היכולת להתמודד עם דברים מורכבים. אחת הדרכים היעילות לבדוק את זה, היא לבדוק את היכולת שלך לזהות patterns. מתי יגיע היום בו תזהה כבר את הדפוס הזה של "יצאת" ולא "יצאתה", "חזרת" ולא "חזרתה" ?
חשבתי שיש לך משהו בקופסא ולא רק מחשבים, קודים ותוכנות (שהם דברים מורכבים יותר מ"יצאת", אז השכל שלך פרדוקסלי לגמרי).

@Beast and cheat עוד משהו שאולי לא ראיתה. אבל אני דוגל בגישה שלי רק בגלל מה שאני רואה בעבודה שלי. אני חולה הכי פחות אם בכלל. לפעמים יש שנים שאני רק טיפה מצטנן, חום לא היה לי כבר כמה שנים. וגם כאשר מצטנן זה לרוב ליום גג יומיים. ופרט לזה שטיפה מפריעה לישון זה לא משפיעה אלי כל כך.

אם זה לא היה המצב כנראה הייתי גם ישר לוקח כדורים. אבל אני רואה את זה וחושב שכנראה אני עושה משהו נכון.
יופי גאון, ממש חכמה להגיד שאתה לא לוקח כדורים כשאתה לא חולה, ולהגיד שאתה לא חולה כי אתה לא לוקח כדורים.
גם אם אתה באמת חולה הכי פחות, זה לא כי אתה לא לוקח כדורים כשאתה חולה, כי אתה לא חולה.
לרקורד - הפעם האחרונה שהיה לי חום הייתה באיזה כתה ג', ולמעט השנה שהייתה לי דלקת גרון שדרשה אנטיביוטיקה, לא זוכר מתי פעם אחרונה הייתי חולה. פעם ב~4 שנים יוצא לי, וגם אז לא מדובר במשהו שמצריך אנטיביוטיקה. אבל אני שונא לסבול, אפילו כשמדובר על פעם בכמה שנים, ככה שכל פעם שמשהו קורה - אני לוקח את האקמול וחבריו מיד.
ואני הבנאדם הכי פחות חולה מבין כל מי שאני מכיר. אז בטח אני עושה משהו נכון...
(אותה אנלוגיה)
המציאות היא שפשוט יש לי גנים טובים בתחום הזה, כמו לכל המשפחה שלי (אצלי זה יותר מובהק מאצלם, מניח שבגלל אורח החיים הבריא יותר שלי), תוסיף על זה את העובדה שאני גם חזק יחסית לאוכלוסייה הכללית, גם עם מסת שריר גבוהה וגם עם סיבולת ברמה מאוד גבוהה, אוכל רוב הזמן טוב, ישן רוב הזמן טוב, לא מעשן לא שותה ולא מזריק, אז זה התוצר. זה לא כי אני לוקח אקמול פעם בכמה שנים שעושה אותי לא חולה כמעט אף פעם... בדיוק כמו זה שאתה לא לוקח אקמול מדי פעם זה ממש לא הפקטור העיקרי בכמה חולה תהיה.
הפקטורים שבאמת יש להם משמעות בכמה חולה אתה תהיה הם גנטיקה ואורח חיים (תזונה, אימונים - כלומר מצב גופני - כמה אתה חזק בראש ובראשונה, שינה, סטרס, וכו'). הפקטור של אם אתה לוקח אקמול כשאתה חולה הוא כל כך רחוק מלהיות בעל משמעות כלשהי ביחס לשאר הפקטורים, שכל מיליוני האנשים שטוענים את זה, טוענים את זה ללא שום סימוך מחקרי, כי אין. זה פשוט מגיע מתוך גישה של אנטי כימיקלים היפים. אולי כן יש לזה משמעות, אני לא יודע, אבל היא זניחה לגמרי ביחס לשאר הפקטורים שציינתי. ובגלל שאנחנו לא באמת יודעים אם יש לזה משמעות - אולי המשמעות (הזניחה בוודאות) של זה, היא להיות חולה פחות? אני לא יודע, וגם אתה לא.

נערך לאחרונה:
בדיוק כמו שלהגיד שסקנדינבים גבוהים יותר מאתיופים זו לא גזענות.
הממוצע הסקנדינבי* לעומת הממומצע האתיופי*, לא השוואה אוכלוסייתית כוללת.
מקווה שאתה לא מאלה שצועקים "אפלייה"
אני לא צועק "אפלייה", אבל האפלייה קיימת, אולי לא בהכרח בפאן הזה, אבל היא קיימת.
אתה לא יכול לסיים תואר במדעי המחשב בטכניון בלי רמת אינטיליגנציה מסויימת (המדד הכי פשוט - IQ, למרות שהוא לא המדד היחיד).
ברור, אינליגנטציה זה לא הממד היחידי באדם, אתה יכול למדוד גם EI/EQ. אחת מהביקורות העיקריות כנגד מבחני הIQ היא המדידה הצרה שלה, אולי אדם מסויים מצליח ספציפית בפאן מסויים אבל לא בהכרח בכולם.
אז בטח אני עושה משהו נכון...
אתה רואה?, ארקדי לא מסוגל להבין מה זה קשר סיבתי אפילו, ועוד אתה קורא לו אינטיליגנט?!?

מתי, בוא תגיד איפה יש אפלייה, איך אתה יודע שהיא קיימת, איך היא באה לידי ביטוי ומה היה קורה לדעתך אם היא לא הייתה קיימת.

ומצטער לבשר שהמוח שלנו הוא איבר לכל דבר ועניין, ושגם הוא עבר תהליכים אבולוציוניים שונים במשך עשרות אלפי שנים בטמפרטורה מינוס 40 או פלוס 40. ולכן הממוצע האפריקאי שונה מהממוצע הסקנדינבי, לצורך הדוגמה.

ומצטער לבשר שהמוח שלנו הוא איבר לכל דבר ועניין, ושגם הוא עבר תהליכים אבולוציוניים שונים במשך עשרות אלפי שנים בטמפרטורה מינוס 40 או פלוס 40. ולכן הממוצע האפריקאי שונה מהממוצע הסקנדינבי, לצורך הדוגמה.
מתי אמרתי שזה לא נכון?
בממוצע זה נכון.
מתי, בוא תגיד איפה יש אפלייה, איך אתה יודע שהיא קיימת, איך היא באה לידי ביטוי ומה היה קורה לדעתך אם היא לא הייתה קיימת.
עצם העובדה שקיימים אנשים שוביניסטים/הומופובים/אנטישימים וכו' מקיימת את העובדה שיש אפלייה.

רגע.
אני יוצא מנקודת הנחה שאתה חושב שאפלייה זה לא מוסרי. אפלייה כאפלייה בוודאי שיש, זה בדיוק כמו להגיד שגברים מפלים לרעה נשים מכוערות ומתחילים איתן פחות, או שמפלים לרעה אנשים פחות אינטיליגנטים ולא מקבלים אותם להנדסת חשמל בטכניון. השאלה היא רק אם יש כאן בעייה מוסרית או לא.

באיזו אפלייה אתה רואה בעייה מוסרית, איך אתה יודע שהיא קיימת, איך היא באה לידי ביטוי ומה לדעתך היה קורה אם היא לא הייתה קיימת?

@Beast and cheat מתי שמאלני מפגר, עצוב הוא מנסה להיות יפה נפש.

אני יקח כדורים כשאר יש לי משהו רציני.

לגבי שינה וכל זה אין לי כוח לויכוח הזה. יש לי השקפת עולם. וגישה קצת אחרת. זה לא פוגע בי ודיי בטוח שזה לא פוגע בך או במישהו אחר.

אני יוצא מנקודת הנחה שאתה חושב שאפלייה זה לא מוסרי.
איך זה קשור לדיון?
אפלייה כאפלייה בוודאי שיש, זה בדיוק כמו להגיד שגברים מפלים לרעה נשים מכוערות ומתחילים איתן פחות, או שמפלים לרעה אנשים פחות אינטיליגנטים ולא מקבלים אותם להנדסת חשמל בטכניון. השאלה היא רק אם יש כאן בעייה מוסרית או לא.
טל אני לא בטוח שאתה מודע להגדרה של אפלייה.
אין פה קשר למוסר, הפלייה בעולמנו אינה מוסרית, והינה מוסרית בעולמם של אנטישמים/גזענים וכו'.
אפלייה משמעותה:
  • הבחנה לא צודקת, כלומר - הבחנה שאינה מתבססת על שוני ענייני המצדיק הבחנה זו, ובכך פוגעת ביכולת האדם להתפתח ולמצות את הפוטנציאל הגלום בו.
דוגמה: דיכוי שחורים על ידי לבנים המונע מהם לרכוש השכלה, תרבות ומיומנויות הוא הבחנה לא צודקת, כלומר אפליה.

כשאתה לא נותן לאנשים לא אינטליגנטים ללמוד בטכניון אתה לא מפלה אותם, אתה מבדיל אותם על סמך שוני קונקרטי.
מתי שמאלני מפגר, עצוב הוא מנסה להיות יפה נפש.
ארקדי, שב בשקט. מה זה קשור בדיוק? אין לך מה להוסיף לדיון אז אתה יורד עליי?
ישנם הבחנות אשר אנשים שונים לוקחים אותן כאפליות ומנסים "להרוויח" ממצב זה.
לדוגמא:תנאים סוציאליים לנשים בהריון.

ארקדי, שב בשקט. מה זה קשור בדיוק? אין לך מה להוסיף לדיון אז אתה יורד עליי?

אז לך מותר להגיד אלי שאני שונא זה ואני זה וזה. אבל לי אסור ? זה דעתי אליך הכנה. בלי לצחוק. אתה יפה נפש במובן הרע. ואתה חושב שאתה יותר חכם ויותר טוב מאנשים אחרים.

אז לך מותר להגיד אלי שאני שונא זה ואני זה וזה. אבל לי אסור ? זה דעתי אליך הכנה. בלי לצחוק. אתה יפה נפש במובן הרע. ואתה חושב שאתה יותר חכם ויותר טוב מאנשים אחרים.
להגיד שאתה שונא ככה וככה על סמך אמרות שלך זו פגיעה?
לא ארקדי, זו עובדה.
אתה לא יכול לקרוא לי מפגר ויפה נפש, כי אתה לא מבסס את זה על כלום.

להגיד שאתה שונא ככה וככה על סמך אמרות שלך זו פגיעה?
לא ארקדי, זו עובדה.
אתה לא יכול לקרוא לי מפגר ויפה נפש, כי אתה לא מבסס את זה על כלום.
מבסס את זה על הכרות שלי איתך ועל תגובות שלך בפורם 😃. זה הכי מדעי שיש.

ותזכור שהוספתה שם בסוף כמה מילים אחרי שנתתה לי תיאורים נחמדים.

אני לא נעלב ממך. או משהו אבל מעצבן אותי שאתה משתיק אותי אחרי זה.

מבסס את זה על הכרות שלי איתך ועל תגובות שלך בפורם 😃. זה הכי מדעי שיש.

ותזכור שהוספתה שם בסוף כמה מילים אחרי שנתתה לי תיאורים נחמדים.

אני לא נעלב ממך. או משהו אבל מעצבן אותי שאתה משתיק אותי אחרי זה.
בהצלחה בחיים ארקדי.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית