הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קרב בלבנון בין חיזבאללה לדאעש

(בקצב)"מוחמד חנוק אותו, עבדאללה חנוק אותו"

אתה באמת רוצה שאנשים שנכללים בתוך ארגוני טרור שרוצחים אנשים שיחזרו הביתה בשלום?
גם ה-YPG וה-PKK הכורדיים, שהם בערך הגורם האחרון שמונע השתלטות דעא"ש על סוריה/עירק נכללים ברשימת ארגוני הטרור...

גם ה-YPG וה-PKK הכורדיים, שהם בערך הגורם האחרון שמונע השתלטות דעא"ש על סוריה/עירק נכללים ברשימת ארגוני הטרור...
ואם הכורדים יצליחו לנצח את דאעש הם יהפכו לאיום העולמי החדש. כמו שקרה באל-קאעיידה נגד האמירות הסעודית, חמאס נגד פת"ח, איראן המוסלמית נגד הדיקטטורה האיראנית הקודמת, דאעש נגד אסד.
בכל פעם שהיה ארגון טרור או מדינת טרור/דיקטטורה וניסו להחליף אותם בשלטון "לגיטימי" קיבלנו ארגון טרור חדש.
אני כבר חושב שאין בכלל "טובים" או "רעים פחות" במשחק הזה.

ואם הכורדים יצליחו לנצח את דאעש הם יהפכו לאיום העולמי החדש. כמו שקרה באל-קאעיידה נגד האמירות הסעודית, חמאס נגד פת"ח, איראן המוסלמית נגד הדיקטטורה האיראנית הקודמת, דאעש נגד אסד.
בכל פעם שהיה ארגון טרור או מדינת טרור/דיקטטורה וניסו להחליף אותם בשלטון "לגיטימי" קיבלנו ארגון טרור חדש.
אני כבר חושב שאין בכלל "טובים" או "רעים פחות" במשחק הזה.
לא בדיוק.
המחתרות הכורדיות דומות יותר לIRA-הם נלחמים למען עצמאות.

גם החמאס, פת"ח ועוד הרבה מאוד ארגוני טרור רק "נלחמו למען עצמאות" במקור.
החמאס הוא אירגון איסלאמי קיצוני מבית 'האחים המוסלמים". פת"ח באמת ארגון הנלחם למען עצמאות. אין לו שאיפות לבנות חליפות המבוססת על "ד'ר אל-אסלאם" ו-" ד'ר אל-חארב".
חלק מאירגוני הטרור הכורדיים הם מרקסיסטים, זה בערך ההיפך מאירגון דתי קיצוני (למרות שגם מרקסיזם הוא סוג של דת). נסיבה העיקרית שהוכנסו לרשימת ארגוני הטרור היא מלחמה להגדרה עצמית גם מול הטורקים. טורקיה חברה בנאטו ומכאן הצביעות...
למעשה יש שלושים וחמישה מיליון כורדים באיזור משולש הגבולות טורקיה-סוריה-עירק מה שהופך אותם ללאום הגדול ביותר ללא מדינה.
יש הרבה שטוענים שברגע שהכורדים ייקבלו עצמאות מטוסי ח"א יוכלו להמריא לתקיפה של מרכזי הגרעין באירן תוך טיסה של 2 דקות בראות ממוצעת....
גם החמאס, פת"ח ועוד הרבה מאוד ארגוני טרור רק "נלחמו למען עצמאות" במקור.
גם אצ"ל ולח"י?...

החמאס הוא אירגון איסלאמי קיצוני מבית 'האחים המוסלמים". פת"ח באמת ארגון הנלחם למען עצמאות. אין לו שאיפות לבנות חליפות המבוססת על "ד'ר אל-אסלאם" ו-" ד'ר אל-חארב".
חלק מאירגוני הטרור הכורדיים הם מרקסיסטים, זה בערך ההיפך מאירגון דתי קיצוני (למרות שגם מרקסיזם הוא סוג של דת). נסיבה העיקרית שהוכנסו לרשימת ארגוני הטרור היא מלחמה להגדרה עצמית גם מול הטורקים. טורקיה חברה בנאטו ומכאן הצביעות...
למעשה יש שלושים וחמישה מיליון כורדים באיזור משולש הגבולות טורקיה-סוריה-עירק מה שהופך אותם ללאום הגדול ביותר ללא מדינה.
יש הרבה שטוענים שברגע שהכורדים ייקבלו עצמאות מטוסי ח"א יוכלו להמריא לתקיפה של מרכזי הגרעין באירן תוך טיסה של 2 דקות בראות ממוצעת....

גם אצ"ל ולח"י?...
בקשר לכורדים אני באמת לא מבין מספיק בשביל לענות לך אבל ההיסטוריה מראה שהמון פעמים כשהמערב ניסה לעזור לארגון מוסלמי במלחמה נגד ארגון אחר, נוצר ארגון טרור חדש עם אמצעים יותר חזקים מהארגון הקודם. אני לא אומר שזה בטוח המקרה עם הכורדים, אבל צריך להזהר מאוד ולקחת את זה כשיקול.
גם אצ"ל ולח"י?...
באיזשהו מקום כן. חלק מהפעולות של האצל והלחי היו פעולות טרור. מצד שני האצל והלחי ממש לא הגיעו לרמה של טבח באזרחים, מה שהרבה ארגונים איסלאמיים עושים.

בקשר לכורדים אני באמת לא מבין מספיק בשביל לענות לך אבל ההיסטוריה מראה שהמון פעמים כשהמערב ניסה לעזור לארגון מוסלמי במלחמה נגד ארגון אחר, נוצר ארגון טרור חדש עם אמצעים יותר חזקים מהארגון הקודם. אני לא אומר שזה בטוח המקרה עם הכורדים, אבל צריך להזהר מאוד ולקחת את זה כשיקול.

באיזשהו מקום כן. חלק מהפעולות של האצל והלחי היו פעולות טרור. מצד שני האצל והלחי ממש לא הגיעו לרמה של טבח באזרחים, מה שהרבה ארגונים איסלאמיים עושים.
כאן אני מסכים. המערב (ואנחנו בתוכו) לא מצליח לסייע בסיום שפיכות הדמים באזור. לא בטוח שניתן...
המערב לא מסייע לכורדים, לפחות לא באופן ישיר. הוא לא יכול לסייע להם בהעברת נשק ל-ypg או ל-pkk מאחר והם ברשימת ארגוני הטרור.
למעשה אפילו לפשמרגה, "הצבא הסדיר הרשמי" הוא לא מעביר נשק משמעותי.

כאן אני מסכים. המערב (ואנחנו בתוכו) לא מצליח לסייע בסיום שפיכות הדמים באזור. לא בטוח שניתן...
המערב לא מסייע לכורדים, לפחות לא באופן ישיר. הוא לא יכול לסייע להם בהעברת נשק ל-ypg או ל-pkk מאחר והם ברשימת ארגוני הטרור.
למעשה אפילו לפשמרגה, "הצבא הסדיר הרשמי" הוא לא מעביר נשק משמעותי.
אני זוכר ששמעתי בחדשות ששוקלים לסייע לכוחות הכורדים וכמו שכתבתי לדעתי זה יהיה אסון. הבעיה לדעתי היא שהמערב(וכמו שאמרת גם אנחנו) לא מצליח להבין את הפסיכולוגיה והתרבות המוסלמית. לדעתי בכל הפעמים שהמערב התערב במזרח התיכון הוא ניסה להחיל את העקרונות ו הערכים המערביים על העולם הערבי וזה פשוט לא פועל ככה. (לשם הבהרה אני לא חושב שכל הערבים טיפשים/ברברים/רוצחים אלא שהמצב במזרח התיכון הוא שמרבית העולם הערבי נשלט על ידי האסלאם הקיצוני)

שמעו קראתי היום בעיתון ממון כתבה על הכספים של דאעש , ונדהמתי.
מגלגלים יותר מ2 מילארד דולר , מוכרים נפט , בני אדם , תכף יכנסו לשוק ההייטק גם ..

הכורדים בסה"כ רוצים מדינה לעצמם לא כמו חובבי מוחמד שרוצים חליפות איסלאמית עולמית,רוב הכורדים הם גם תומכים בישראל(אני יודע שפעם סיפקנו להם תמיכה אבל הפסקנו)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית