הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ שתיית מים

ירדן נעים

משתמש פעיל
331
6
נק' מוניטין:
15
331
6
הולמס פלייס נתניה
שלום אני אתמול קראתי על זה שצריך לשתות הרבה מים בגלל שזה עוזר לחלבון לעזור לכליות ועד עכשיו אכלתי בערך 140 גרם חלבון משקל 78
ולא שתתי הרבה מים זה אומר שיש לי חלבון מין החי בשתן כי שמתי לב שיש לי בועות בשתן השאלה ללכת לעשות בדיקת דם או לחכות עם זה להתחיל לשתות הרבה ולראות עם זה מסתדר?

אין כמות מוגדרת של מים שצריך לשתות. תשתה עד שהשתן שלך שקוף.

אם אתה חושש ממשהו תבקש בדיקת שתן.

שלום אני אתמול קראתי על זה שצריך לשתות הרבה מים בגלל שזה עוזר לחלבון לעזור לכליות ועד עכשיו אכלתי בערך 140 גרם חלבון משקל 78
ולא שתתי הרבה מים זה אומר שיש לי חלבון מין החי בשתן כי שמתי לב שיש לי בועות בשתן השאלה ללכת לעשות בדיקת דם או לחכות עם זה להתחיל לשתות הרבה ולראות עם זה מסתדר?
לכולם יש חלבון בשתן (הרכיב החנקני), מי שאוכל הרבה חלבון יהיה לו יחסית הרבה אבל אין שום בעיה עם זה

• פותח/ת השרשור
אני מרגיש טוב פשוט שקראתי הוא אמר שיש לו בועות בשתן וזה גורם למחלות בכליות אז מה לעשות לשתות הרבה וזה היה בסדר ?

אני מרגיש טוב פשוט שקראתי הוא אמר שיש לו בועות בשתן וזה גורם למחלות בכליות אז מה לעשות לשתות הרבה וזה היה בסדר ?
אם אתה חושב שיש בעיה תבקש לעשות בדיקות דם

• פותח/ת השרשור
לא בועות קצף לבן אבל טיפה הרבה אתה אומר שזה נורמלי אז עם אני ישתה הרבה מים הכל היה בסדר לא צריך לדאוג?

שתה 3-4 ליטר ליום,זה כל מה שאתה צריך

שתיית יתר מים עלולה להביא לדלילות הדם.
GOOGLE IT

מומלץ 2-2.5 ליטר
(אלא אם אתה מרבה לשתות קפאין הרבה,צורך קריאטין וכו' ואז מוסיפים מים בהתאם)

כתבת 3-4, והכוונה הייתה למעל 3 יותר לכיוון ה 4.
🤦‍♂️
4 ליטר זה יותר מדי?
גם בלי קריאטין, קפאין או ויטמין C אני מגיע ל-6 מינימום.
זה משתנה מאדם לאדם, אתה לא יכול להגיד נחרצות ש-4 ליטר זה מסוכן לדלילות הדם.

4 ליטר זה יותר מדי?
גם בלי קריאטין, קפאין או ויטמין C אני מגיע ל-6 מינימום.
זה משתנה מאדם לאדם, אתה לא יכול להגיד נחרצות ש-4 ליטר זה מסוכן לדלילות הדם.

יותר מדוייק יהיה לומר ששתייה של מעל 1 ליטר של מים בשעה, יכולה לגרום להרעלת מים.
כליות תקינות מסוגלות לקבל סביב הליטר בשעה (לרוב, לפעמים גם פחות)

אני מניח ששתייה מרובה לאורך היום בחלקים קטנים היא באמת בסדר ופחות סיכונים בה וכאן טעיתי,
אבל מכל כיוון שבדקתי באינטרנט ובכל מאמר שקראתי (עברית\אנגלית) בהחלט עדיף להימנע משתייה מרובה במהלך השעה.

רפרנס בנושא -

http://www.scientificamerican.com/article/strange-but-true-drinking-too-much-water-can-kill/

וציטוט מהמאמר -

"Every hour, a healthy kidney at rest can excrete 800 to 1,000 milliliters, or 0.21 to 0.26 gallon, of water and therefore a person can drink water at a rate of 800 to 1,000 milliliters per hour without experiencing a net gain in water"

ובלי קשר,

אני די בטוח ששתיית מים של 6 ליטר מינימום היא לא בטווח הבריא,
אבל אני לא רופא...אז רק בריאות 😃

יותר מדוייק יהיה לומר ששתייה של מעל 1 ליטר של מים בשעה, יכולה לגרום להרעלת מים.
כליות תקינות מסוגלות לקבל סביב הליטר בשעה (לרוב, לפעמים גם פחות)

אני מניח ששתייה מרובה לאורך היום בחלקים קטנים היא באמת בסדר ופחות סיכונים בה וכאן טעיתי,
אבל מכל כיוון שבדקתי באינטרנט ובכל מאמר שקראתי (עברית\אנגלית) בהחלט עדיף להימנע משתייה מרובה במהלך השעה.

רפרנס בנושא -

http://www.scientificamerican.com/article/strange-but-true-drinking-too-much-water-can-kill/

וציטוט מהמאמר -

"Every hour, a healthy kidney at rest can excrete 800 to 1,000 milliliters, or 0.21 to 0.26 gallon, of water and therefore a person can drink water at a rate of 800 to 1,000 milliliters per hour without experiencing a net gain in water"
זה לא אומר שלשתות יותר ממה שהכלייה מסוגלת להתמודד אתו זה לא בריא. ובכל מקרה, לא דיברתי על מסדרי מימיה סטייל טירונות קרבית, שמכריחים אותך לשתות שלוש מימיות (2.250 ליטר) בפחות מעשר דקות, מה שגורם לכך ש-60% מקיאים ו-100% משתינים 10 פעמים בשעה שלאחר מכן. זה כמובן מטומטם ולא יעיל. אני מדבר על שתייה מרובה לאורך זמן. אני אישית מסתובב עם בקבוק גדול מאוד ושותה לאורך היום בערך ארבעה ליטרים ובאימון עוד שניים לפחות. בלי להכריח את עצמי, בלי לגמור ליטר בשעה. יש גם חשיבות של תזמון השתייה, אבל זה כבר פחות קריטי ועדיף להתעסק קודם בשתייה מרובה ומתונה.

הכליות מסתדרות גם בלי שתיה מרובה של מים. כמות המים שיש לצרוך ביום משתנה מאוד כתלות במזג האויר, סוג הפעילות הגופנית, התזונה ועוד. כלל אצבע טוב הוא לשתות עד שהשתן בהיר-שקוף, כפי שציינו כאן. לא צריך לשתות כמות שתשלח אותך לשירותים כל חצי שעה.
בנוגע לחלבון - לא אמור להיות חלבון בשתן באנשים בריאים, אם כי יתכנו כמויות מזעריות. יש חנקן בשתן אבל בבריאים הוא מגיע מחומרים אחרים ולא מנוכחות חלבון.
אני לא יודע למה אתה בדיוק מתכוון בבועות, אבל אם יש קצף בשתן שווה לעשות בדיקת שתן.

אין מה לפחד אחי,
בטח שלא משתיית מים.

תשתה כמה שאתה מרגיש, כמה שהגוף שלך "מאותת לך"
כשאתה צמא - תשתה.
כמובן קח בחשבון שבחורף פחות מרגישים צימאון, ובקיץ אתה מזיע יותר.
תמיד תשתה קצת יותר ממה שאתה מרגיש.

ואם בכל זאת אתה רוצה למדוד - 3-4 ליטר ביום זה בהחלט כמות מספקת
וגם 2.5 או 5 ליטר ביום לא יהרגו אותך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית