"נעביר 300 אלף ישראלים לברלין. בואו לנתב"ג."

לא בדקתי לעומק את ספקי האינטרנט והחבילות כאן. סלולרי עשיתי ב35$ לחודש. טיפה יותר יקר מהארץ.

לגבי לגדל ילדים בארץ, עוד הבדל ענק שאני רואה בין אוסטרליה לישראל זה הילדים. אם אתם חושבים שבארץ מקבלים חינוך טוב - אתם טועים בענק. הילדים הישראלים גדלים להיות דור ה"מגיע לי" ברמה בלתי נסבלת. דור לא עצמאי, נתמך ע"י ההורים (זה שקשה כאן לא תירוץ להיות בגיל 30+ ממומן ע"י הורים ולצאת לחופשות לברים ולמסעדות) כולם עם אייפון מגיל 8, כולם צעקנים, לא מנומסים. תסתכלו לכמה ילדים יש היום אופניים חשמליות באלפי שקלים, מי שמע על שערוריה כזאת, אני הלכתי לבי"ס ונסעתי באוטובוס ושום דבר לא קרה לי.

אני אדם שמאוד שונא ילדים, אבל הילדים כאן פשוט מדהימים, שקטים, מנומסים, ממושמעים, מסודרים - וזה הכל חינוך. זה מתחיל בתלבושת אחידה בבתי הספר, לתרבות חוגים תרבות וספורט רחבה וכמובן קשור לעובדה שיש כאן להורים זמן להיות עם הילדים. בארץ נהוג לזרוק את הילד למעון אחרי שנה ולשלם 2000-3000 ש"ח בחודש כדי שהאמא תוכל לעבוד. כאן מי שתעשה את זה, תחשב בעיני רבים - אמא מזניחה. ההורים מגיעים ב8 בערב הביתה, תשושים, שמים לילדים יובל המבולבל בלופ או קונים לו אייפון כדי להשתיק אותו והנה ככה מגדלים ילדים. קונים להם אוכל מוכן, או נותנים להם כסף לקנות בחוץ. באמת שערוריה. אגב באוסטרליה הלימודים יקרים מאוד ביחס לארץ, אבל יש משהו מאוד מבורך שנקרא hex - הלוואה מהמדינה ללימודים. אתה קודם כל מקבל את הכסף ללימודים, ובאופן אוט' בהמשך החיים שלך, עפ"י שכר מינמלי שממנו מתחילים לגבות חזרה, אתה לאט לאט משלם חזרה את ההלוואה, רק שאתה מרוויח מספיק. רעיון גאוני.

מעבר לזה, אני לא מומחה לכלכלה, אבל לדעתי הבעיה אולי הכי גדולה של המשק הישראלי הוא שאנשים יוצאים למשרה מלאה רק בגילאים 25-27 אחרי צבא ואחרי תואר. כן אני רואה אנשים בגילאי 18 עובדים במשרה מלאה, חלק מהאנשים ממשיכים ללימודים תעודה / תואר 1-3 שנים וזהו, משרה מלאה. תחשבו מה זה עושה למשק שאתה מוסיף עוד אחוז נכבד מהאוכלוסיה לשוק העבודה.
אכן היבט משמעותי באופייה של מדינת ישראל, היא חיה על חרבה. בתוך טינופת של פדופילים שודדי שיירות מדבריים ועורפי ראשים היא מצליחה לקיים ציביליזציה שבה ניתן להתבכיין על השעות בהן נשלח הילד לגן.
אנחנו עובדים כאן יותר מדי. גוד אונלי נואס כמה רציתי היום להגיע הביתה עד חמש וחצי, להחליף חיתול חרא לבת ולהסתלבט על הבן אבל, נו טוב; עמוס בערב סוכות...
יש הרבה חרא, לא מעט דברים שצריך שישתנו כדי שארגיש בנוח. איך מתרגמים תרבות לבנטינית לחיים מערביים? קשה, קשה.
מצד שני, אין מקום ליהודי בעולם ללא מדינת ישראל ואין מדינה בעולם שההבנה שהגנה על הצורך הקיומי של אזרחיה היכתה בה בצורה עדיפה, מהירה ונכונה מאשר באצנו הקטנטונת.
טוב יותר פה ושם החיים נוחים יותר אבל כאן המקום היחידי עבורנו. אין בכך ספק.

חייב להגיד שלא קראתי הכול.

אבל במשפט אחד: כסף זה לא הכול בחיים.

ובהרבה משפטים:

זה שקשה להתקיים פה זה ברור.

זה שיש פה מלא חרא זה ברור.

זה שקשה לראות איך יהיה פה טוב במחזור חיים שלנו...גם ברור לחלק מהאנשים (לא לי).

עדיין, לא אומר שצריך לברוח בשביל לקנות קרמבו במחיר מוזל.

להתלונן זה קל - היה היום משפט בrulz שממצה את כל הסיפור הזה של הבריחה מהארץ:

"1920 - טוב למות בעד ארצנו, 2014 - המילקי פה יקר, בי"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4578688,00.html

נערך לאחרונה:
יש דבר אחד שמאוד מגביל, לפחות בקליפורניה (לא גרתי מספיק זמן בניו יורק כדי לומר שזה גם שם).
איכות החברים/קשרים בין אנושיים פה היא זוועתית. זה הדבר היחיד שישראל עליונה בו מכל מדינה כנראה איי שם (לפחות אלו שביקרתי בהן).

שטויות.
אני מוכן לשלם בדיעבד שכר לימוד מלא, ושהמדינה תחזיר לי את כל המיסים, הישירים והעקיפים ששילמתי במהלך התואר ובשנים שאחריו.
אני קונה דירה במזומן.
כנ"ל ביטוח בריאות וביטוח לאומי,
אני מוכן להחזיר את כל מה שצרכתי (ביטוח לאומי 0, ביטוח בריאות כמה בדיקות דם ואישור למכון כושר) ולקבל בחזרה את מה ששילמתי.
אני קונה מרצדס במזומן. (ונשאר לי עודף)
לוקחים ממני בדליים, מחזירים לי טיפות ועוד אומרים לי להגיד תודה כי "אין לי ארץ אחרת" ו/או סיסמה נבובה דמגוגית אחרת.
בסופו של דבר הכל מסתכם בכמה חשובה לך המדינה הזאת וכמה אתה מוכן להשתקע פה ותוך כדי לפתחה.
בכל מקום יהיו לך קשיים. תחשוב שסתם דוגמה אתה אבא באחת ממדינות אירופה או ארה"ב, אתה יודע כמה לימודים יעלו לך?!? אנשים שם חוסכים כל החיים שלהם בשביל שנת לימודים אחת (בארה"ב ובאנגליה) כשפה אתה עובד שלושה חודשים ברצף וסיימת לממן שנת לימודים אחת.

אתם שוכחים את שזו מדינת היהודים וזה המקום שבו נרגיש כקהילה וכנראה הכי פחות נסבול פה מאנטישמיות.

אתם שוכחים את שזו מדינת היהודים וזה המקום שבו נרגיש כקהילה וכנראה הכי פחות נסבול פה מאנטישמיות.
די כבר עם זה, פשוט די. זה מה שמאכילים אותך בבתי הספר מכיתה א׳ עד י׳ב שחוץ מללמד על השואה ומלחמת העולם השנייה בשיעורי היסטוריה, תלמידים לא יודעים שום היסטוריה אחרת בעולם. המשפט שאמרת כרגע הוא שקר ותוצאה של שטיפת מוח של עשרות שנים במערכת החינוך הישראלית. אני גר בקליפורניה 5 שנים ולא הייתה נגדי אפילו פעם אחת עילה אנטישמית. להפך, כל פעם שאמרתי שאני מישראל זה רק עזר לי וקידם אותי במגוון רחב של אופנים.

די כבר עם זה, פשוט די. זה מה שמאכילים אותך בבתי הספר מכיתה א׳ עד י׳ב שחוץ מללמד על השואה ומלחמת העולם השנייה בשיעורי היסטוריה, תלמידים לא יודעים שום היסטוריה אחרת בעולם. המשפט שאמרת כרגע הוא שקר ותוצאה של שטיפת מוח של עשרות שנים במערכת החינוך הישראלית. אני גר בקליפורניה 5 שנים ולא הייתה נגדי אפילו פעם אחת עילה אנטישמית. להפך, כל פעם שאמרתי שאני מישראל זה רק עזר לי וקידם אותי במגוון רחב של אופנים.
אתה רוצה להגיד לי שאין אנטישמיות באירופה או בכל מקום אחר בעולם?
זה שלא הייתה אנטישמיות נגדך, לא אומר שהתופעה איננה קיימת.
יש איתי מישהו בחדר עולה חדש בקליפורניה שסבל מספר פעמים מאנטישמיות וכנ"ל קרובי משפחה שלי שמוצאם מאירופה

דוגמה לבכיינות הישראלית זה העניין עם התחנות דלק..

יש איתי מישהו בחדר עולה חדש בקליפורניה שסבל מספר פעמים מאנטישמיות וכנ"ל קרובי משפחה שלי שמוצאם מאירופה
יש אנטישמיות בכל מקום, אבל להגיד שבטוח יותר לחיות בארץ זה לעשות מעצמך צחוק

יש לך אנטישמיות פה בישראל ובארה״ב יש לך את הזכות להגן על עצמך.

במקום לשקר לאחרים ולעצמכם ולהגיד שפה הכל חרא ובחו״ל הכל דבש תבינו שבכל מקום יש יתרונות וחסרונות. ישראל היא מדינה יותר סוציאלית מהרבה מדינות אחרות, ובראשן ארצות הברית. אנשים שבוכים על זה שלמעמד הביניים אין כסף, למרות שהם גרים בדירה בצפון תל אביב יש להם אייפון 6+++, הם אנשים צבועים לדעתי. הכסף שהם הרוויחו הוא שלהם והם יכולים לנצל אותו איך שהם רוצים, אבל זה אחריותם לנהל את הכסף בצורה חכמה. מצד שני, אותם אנשים גם טוענים שיש אי שיוויון מעמדי, ושצריך לתמוך יותר בעניים. בוכים שהם משלמים יותר מדי מיסים, וגם בוכים שהעניים לא מקבלים כסף. בוכים שהקוטג׳ יקר, אבל גם בוכים שלעובדים בסופרים אין כסף. האנשים האלה צריכים להבין שהכסף לא גדל על עצים ויש כמות מוגבלת של כסף. אם משקיעים בדבר X בהכרח יקצצו ב-Y או יעלו מיסים!!

אגב באוסטרליה הלימודים יקרים מאוד ביחס לארץ, אבל יש משהו מאוד מבורך שנקרא hex - הלוואה מהמדינה ללימודים. אתה קודם כל מקבל את הכסף ללימודים, ובאופן אוט' בהמשך החיים שלך, עפ"י שכר מינמלי שממנו מתחילים לגבות חזרה, אתה לאט לאט משלם חזרה את ההלוואה, רק שאתה מרוויח מספיק. רעיון גאוני.

רעיון ״חדשני״ מאוד בשם משכנתא. קצת מעל התגובה הזאת ראיתי מישהו שאומר שזה לא בסדר שצריך לשלם משכנתא על דירה, ואתה אומר שעל לימודים צריך לשלם משכנתא? נשמע קצת כמו סטנדרט כפול..

מזעזע. מדינה אוכלת יושביה.
התגובה רק מראה כמה שאין לך מושג בנושא. תאמין לי שהדבר הזה הרבה יותר משמעותי ממה שאתה חושב.
אם יגבילו את הנסיעה בכבישים ל-10 קמש ו-30 קמש בכביש מהיר, זה גם לא חשוב?

חייב להגיד שלא קראתי הכול.

אבל במשפט אחד: כסף זה לא הכול בחיים.

ובהרבה משפטים:

זה שקשה להתקיים פה זה ברור.

זה שיש פה מלא חרא זה ברור.

זה שקשה לראות איך יהיה פה טוב במחזור חיים שלנו...גם ברור לחלק מהאנשים (לא לי).

עדיין, לא אומר שצריך לברוח בשביל לקנות קרמבו במחיר מוזל.

להתלונן זה קל - היה היום משפט בrulz שממצה את כל הסיפור הזה של הבריחה מהארץ:

"1920 - טוב למות בעד ארצנו, 2014 - המילקי פה יקר, בי"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4578688,00.html

חחחחחחחחחחח אתה כל כך צודק.
חייב לתת מוניטין

במקום לשקר לאחרים ולעצמכם ולהגיד שפה הכל חרא ובחו״ל הכל דבש תבינו שבכל מקום יש יתרונות וחסרונות. ישראל היא מדינה יותר סוציאלית מהרבה מדינות אחרות, ובראשן ארצות הברית. אנשים שבוכים על זה שלמעמד הביניים אין כסף, למרות שהם גרים בדירה בצפון תל אביב יש להם אייפון 6+++, הם אנשים צבועים לדעתי. הכסף שהם הרוויחו הוא שלהם והם יכולים לנצל אותו איך שהם רוצים, אבל זה אחריותם לנהל את הכסף בצורה חכמה. מצד שני, אותם אנשים גם טוענים שיש אי שיוויון מעמדי, ושצריך לתמוך יותר בעניים. בוכים שהם משלמים יותר מדי מיסים, וגם בוכים שהעניים לא מקבלים כסף. בוכים שהקוטג׳ יקר, אבל גם בוכים שלעובדים בסופרים אין כסף. האנשים האלה צריכים להבין שהכסף לא גדל על עצים ויש כמות מוגבלת של כסף. אם משקיעים בדבר X בהכרח יקצצו ב-Y או יעלו מיסים!!

הבעיה היא שמקצצים בהכל:

gov.jpg

והמיסים עולים.

Screenshot_2014-09-08-09-38-03-1.png

וסתם עוד בכי קטן,אני לא רוצה לפרנס אנשים שיצאו לפנסיה בגיל 40+ והם כשירים לעבודה.
7.9 מיליארד שקל של תשלומי פנסיה בשנה הבאה.כמה זה יהיה עוד 10 שנים?
מה שכתבת אולי נכון לאיש הממוצע שמצביע לביבי ולא לאדם שחושב וקורא.

אני חושב שזה טיעון קצת פחות טוב, במדינת הערסים לתת רישיון נשק זה סכנת נפשות.. (מה לעשות שתרבות זה לא הצד החזק במדינת ישראל)

אז בגלל שיש ערסים אסור להחזיק נשק?
אבל הם הסיבה שצריך אותו.
פרדוקס רציני.

אז בגלל שיש ערסים אסור להחזיק נשק?
אבל הם הסיבה שצריך אותו.
פרדוקס רציני.
בדיוק, פרדוקס.
אני מעדיף שערסים יסתובבו בלי נשק, זה סתם יתן לגיטמציה לעבריינים להחזיק נשק באופן חוקי, לא שהם לא משיגים את זה
גם בלי זה, אבל ברגע שיתפסו אותם בעת עבירה פלילית זה סעיף אישום אחד פחות.. (כי הרי יש להם רישיון לאקדח וזה חוקי)

עם חלק ממה שכתוב כאן אני יכול להסכים.

בארה"ב האהבה לישראל היא עצומה ברוב המקומות, אם כי גם שם יצא לי להתקל באנטישמיות כזאת או אחרת אבל לא במידה חריפה כמו באירופה.

בברלין אהובתכם אני וחברים שלי נשארנו מחוץ לסלקציה כשבאנו עם כמה אמריקאיות (שהתלבהו שאנחנו מישראל) כי אנחנו "פשוט לא מתאימים למקום הזה - תעזבו את זה ולכו מכאן"

בבלגיה יצא לי לטייל בשכונה שנראת כמו עזה, בתים לא גמורים ומחורבים - אנשים במרפסות עושים רעש, דגלי פלסטין.

בהולנד יצא לי הרבה פעמים להתקל בצלבי קרס מרוססים על קירות.

ובפריז....שמה אני ממליץ לבקר כמה שיותר מהר כי זה מקום שנכבש ממזמן ובקרוב מאוד יהודים לא יתקבלו שם בברכה - אני אומר יהודים כי כשסיפרתי למוכר שם שאני מישראל הוא התלהב ממש ואז שאל "מוסלים?" אמרתי לא...המבט שהיה לו בעיניים אמר הכול.

אז כן אפשר לעבור כולנו לארה"ב, אבל..רק יש מקומות שעדיף שלא. אבל זה אף פעם לא תיהיה המדינה שלכם, תמיד תיהיו זרים

זה בידיוק כמו הוויכוח צה"ל שהיה פה לא מזמן, כשחייל מתבכיין כי עושים לו חרא זה מובן - אבל כשהוא מגיע מזה לזה שהצבא הזה מיותר וצריך לבטל גיוס חובה זה כבר קיצוני וחוסר יכולת לראות את התמונה הכללית..ככה גם כן.

עם חלק ממה שכתוב כאן אני יכול להסכים.

בארה"ב האהבה לישראל היא עצומה ברוב המקומות, אם כי גם שם יצא לי להתקל באנטישמיות כזאת או אחרת אבל לא במידה חריפה כמו באירופה.

בברלין אהובתכם אני וחברים שלי נשארנו מחוץ לסלקציה כשבאנו עם כמה אמריקאיות (שהתלבהו שאנחנו מישראל) כי אנחנו "פשוט לא מתאימים למקום הזה - תעזבו את זה ולכו מכאן"

בבלגיה יצא לי לטייל בשכונה שנראת כמו עזה, בתים לא גמורים ומחורבים - אנשים במרפסות עושים רעש, דגלי פלסטין.

בהולנד יצא לי הרבה פעמים להתקל בצלבי קרס מרוססים על קירות.

ובפריז....שמה אני ממליץ לבקר כמה שיותר מהר כי זה מקום שנכבש ממזמן ובקרוב מאוד יהודים לא יתקבלו שם בברכה - אני אומר יהודים כי כשסיפרתי למוכר שם שאני מישראל הוא התלהב ממש ואז שאל "מוסלים?" אמרתי לא...המבט שהיה לו בעיניים אמר הכול.

אז כן אפשר לעבור כולנו לארה"ב, אבל..רק יש מקומות שעדיף שלא. אבל זה אף פעם לא תיהיה המדינה שלכם, תמיד תיהיו זרים

זה בידיוק כמו הוויכוח צה"ל שהיה פה לא מזמן, כשחייל מתבכיין כי עושים לו חרא זה מובן - אבל כשהוא מגיע מזה לזה שהצבא הזה מיותר וצריך לבטל גיוס חובה זה כבר קיצוני וחוסר יכולת לראות את התמונה הכללית..ככה גם כן.

ועדיין בישראל מסוכן יותר ליהודים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית