הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"נעביר 300 אלף ישראלים לברלין. בואו לנתב"ג."

ועדיין בישראל מסוכן יותר ליהודים.
סע לפריז תטייל ברחובות עם חולצה עם מגן דוד ענק עליה.
תחזור לארץ, תטייל ברחובות של נתניה עם חולצה עם מגן דוד ענק עליה.

כשתסיים את המסעות שלך תספר לי איפה הרגשת יותר בטוח.

ושוב כמו שאמרתי, אז כן יש מלחמות כאן כל שני וחמישי, פיגועים אינתיפאדה מנהרות, הרבה הרבה חרא, זה עדיין המדינה שלך, לפני לא הרבה זמן אנשים חלמו להגיע למדינה הזאת רק כדי שיפסיקו לשרוף להם את המשפחה ויכבדו אותם כבני אדם. אז כן...עברו 70 שנה - יאללה אפשר לשכוח ולחזור לגרמניה ולחיות בשלום עם ניאו-נאצים נחמדים - יש שם מילקי בזול! 😣

יש אפשרות שאף אחד לא הזכיר פה... קנדה. עוד לא שמעתי על אנטישמיות שם, וזו מדינה נהדרת מכל הבחינות.

זו מדינה נהדרת מכל הבחינות
יצא לך לבקר שם?
אם יש מקום שאני לעולם לא אחזור אליו זה קנדה - אין מקום יותר משעמם מזה, אנשים חסרי מעוף, הכול נעשה באיטיות מטורפתת.
הנופים יפים...רוצה נוף סע לגליל מאוד יפה שם

סע לפריז תטייל ברחובות עם חולצה עם מגן דוד ענק עליה.
תחזור לארץ, תטייל ברחובות של נתניה עם חולצה עם מגן דוד ענק עליה.

כשתסיים את המסעות שלך תספר לי איפה הרגשת יותר בטוח.

ושוב כמו שאמרתי, אז כן יש מלחמות כאן כל שני וחמישי, פיגועים אינתיפאדה מנהרות, הרבה הרבה חרא, זה עדיין המדינה שלך, לפני לא הרבה זמן אנשים חלמו להגיע למדינה הזאת רק כדי שיפסיקו לשרוף להם את המשפחה ויכבדו אותם כבני אדם. אז כן...עברו 70 שנה - יאללה אפשר לשכוח ולחזור לגרמניה ולחיות בשלום עם ניאו-נאצים נחמדים - יש שם מילקי בזול! 😣

הסתובבתי בעבר עם חולצה עם כיתוב ישראלי בפריז ולא אמרו לי כלום.בנתניה עוד לא יצא לי לבקר ואין לי כוונה גם.

החלק השני שכתבת הוא בדיחה.מתו לי במשפחה מפיגועים/מלחמות ואני לא צריך שתקשקש לי ותקרא לרצח שלהם ושל אחרים "הרבה הרבה חרא".זה פשוט זלזול בחיי אדם,שבני דודים שלך שעדיין ביסודי יתפוצצו ללא סיבה אז תדבר לי על ציונות וביטחונם של היהודים בישראל.
"אפשר לשכוח ולחזור לגרמניה ולחיות השלום עם הניו נאצים"
המשפט הזה פשוט כלכך טיפשי שאין טעם להתייחס אליו.
כן עחי מילקי זול, בגלל זה עוזבים.

.זה פשוט זלזול בחיי אדם
מעולם לא זלזלתי בזה, ובטח לא בקטע כזה. אם נראלך לרגע שלא אכפת לי ממה שקרה למדינה שלנו ולאזרחים שלה בגלל השכנים שלנו אז כנראה שלא הבנת אותי נכון. בטח לא במטרה לפגוע.

כן עחי מילקי זול, בגלל זה עוזבים.
העניין הכספי הוא העיקרי בכל הנושא הזה של עזיבת הארץ, יש כאלה שיגידו שזה בגלל בטחון וזה לדעתי פשוט לא נכון כי כאן אתה הכי בטוח - כאן יש לך את ה"פריווילגיה" לדעת שרוצים להרוג אותך. באירופה גם את זה אין לך

כולם זוכרים את השואה, נכון?
גם אז אנשים לא האמינו עד לרגע האחרון! אמרו מה פתאום! אין מצב שזה יקרה!
כול אלה שרוצים להגר מכאן, אתם באמת מאמינים שזה לעולם לא יקרה שוב?
אתם באמת חושבים שתוכלו לחיות כיהודים גאים בגלוי? או שהיהדות בכלל לא מעניינת אותכם? חשוב לציין שאני מבדילה בין דת ל אמונה,
כך שבוא לא ניכנס לויכוח אך הדת ניראת בארץ (זה נושא נפרד).

ו @Leon בן כמה הייתה כשעליתה לארץ?

הבעיה היא שמקצצים בהכל:

צפה בקובץ המצורף 20482
והמיסים עולים.

צפה בקובץ המצורף 20483
וסתם עוד בכי קטן,אני לא רוצה לפרנס אנשים שיצאו לפנסיה בגיל 40+ והם כשירים לעבודה.
7.9 מיליארד שקל של תשלומי פנסיה בשנה הבאה.כמה זה יהיה עוד 10 שנים?
מה שכתבת אולי נכון לאיש הממוצע שמצביע לביבי ולא לאדם שחושב וקורא.
זה בסדר גמור שמקצצים.
חבל שלא סוגרים את משרד החינוך ועוד הרבה משרדים אחרים

חבל שלא סוגרים את משרד החינוך
אתה תחנך את כולם במקום זה?

מדהים שכולם חושבים שהם הכי חכמים שיש, ולהם יש את הפתרון היצרתי שיפתור את הבעיות של כולם.

אחד מאלה שחושב ככה יושב עכשיו בראש משרד האוצר...ההוא שצעק כל הזמן איפה הכסף ולמה ככה ואפשר יותר טוב.
ו....היום הוא הבין שלדבר פופוליסטית זה קל, אבל לעשות באמת זה מאוד קשה עד בלתי אפשרי.

זה בסדר גמור שמקצצים.
חבל שלא סוגרים את משרד החינוך ועוד הרבה משרדים אחרים

למרות הקיצוצים שר החינוך ושאר האנשים "למעלה" עדיין מרוויחים סכומי עתק. התלמידים וההורים סובלים מהקיצוצים.
כולם זוכרים את השואה, נכון?
גם אז אנשים לא האמינו עד לרגע האחרון! אמרו מה פתאום! אין מצב שזה יקרה!

1.כול אלה שרוצים להגר מכאן, אתם באמת מאמינים שזה לעולם לא יקרה שוב?

2.אתם באמת חושבים שתוכלו לחיות כיהודים גאים בגלוי? או שהיהדות בכלל לא מעניינת אותכם? חשוב לציין שאני מבדילה בין דת ל אמונה,

1.את מאמינה שתיהיה עוד שואה?

2.דת לא מעניינת אותי ואת האנשים שמסביבי.בחיים לא שאלתי את החברים הרוסים שלי אם שני ההורים שלהם יהודים או שהם נוצרים.בחיים לא הפריע לי שלקרובי משפחה ולחברים היו חברות נוצריות.

הכסף לא חשוב לאנשים שתמיד היה להם אותו.
אין לי כסף. ולא, זה לא כול משחשוב!
משחשוב שגם ללא כסף אני מטופלת במערכת הבריאות הציבורית שכול כך לא מצאה חן בעינך ואני מאד מאוד מרוצה!!!
ואתה יודעה כמה רוסים אני רואה באיכלוב שמשלמים מלא כסף כידי לקבל טיפול שאני מקבל חינם בארץ?
ולא, היא לא מושלמת, ואני אומרת את זה אחרי שהיו פיספוסים באבחון שלי, ואחרי שביליתי יום שלם במיון ואחרי זה לילה במסדרון באחד המחלקות. ועדיין, היחס שקיבלתי מהצוות היה מדהים!!!! אמא שלי אפילו נישקה את אחד האחיות מרוב ההתרגשות. כי היא יודעת מה זה רפוא ברוסיה. היא יודעת שאתה יכול למות שם עם אין לך כסף! וגם עם כן... כי עובדה שאלה שיש להם מגיעים לכאן לטיפול וזה עובדה! לכאן ולא לשום מדינה אחרת.

ולא ממש הבנתי מה ניסיתה להגיד על פוטין? את סטלין גם כולם האריצו....

אחד מאלה שחושב ככה יושב עכשיו בראש משרד האוצר...ההוא שצעק כל הזמן איפה הכסף ולמה ככה ואפשר יותר טוב.
ו....היום הוא הבין שלדבר פופוליסטית זה קל, אבל לעשות באמת זה מאוד קשה עד בלתי אפשרי.

דברים שרואים מכאן לא רואים משם.

שיר של יהודית רביץ

נתת לי יד, הראית לי דרך להרבה דברים
הבאת חיוך יפה כמו פרח וכח להאמין.
ואני עוד זוכרת את השיר ששרת
את החלק הטוב מכל מה שאמרת.
היי, מלאך ושטן, התשוב לעצור את הזמן
דברים שרואים משם לא רואים מכאן.

זו המהות בפוליטיקאי להבטיח, לשכנע ואולי לקיים.

את מאמינה שתיהיה עוד שואה?
כן. היא תראה אחרת, אבל כן!!!!
ואין לי שום בעיה עם נוצרים ואפילו ערבים. איש באמונתו יחייה. אבל אני יהודיה, מה לעשות, כך נולדתי ואני משתדלת לחיות כיהודיה מאמינה לפי מיטב יכולתי ובהתאם לחיים המודרניים.... אני מאמינה שאפשר להיות יהודי מאמין ולא חרדי, שדת לא אמורה להראות כמו שהיא נראה היום ובלה בלה בלה... כמו שאמרתי, זה נושא לדיון אחר.

לפני כמה חודשים הצתטרפתי לטיול שורשים של נשים יהודיות וארצות הברית וקנדה. זאת חויה שמאוד קשה לתאר, אבל אני ינסה להעביר את החלקים שחשובים לדיון שלנו:
הם כול כך התלהבו שהם יכולות לדבר בעברית בגלוי! ולענוד מגן דוד בגלוי! זה כול כך הזכיר לי את התחושות שגדלתי איתם ברוסיה.
את הבושה ואת הצורך להסתיר את היהדות שלי. את הצורך להתנצל על כך! והצורך "לפצות" על כך.

ואני זוכרת שהם התכתבו אחר כך בקבוצה בפייסבוק על זה שהם רצו לתלות דגל ישראל לאות הזדהות עם צוק איתן ופחדו מהתגובות של השכנים!!!!! פחדו לענוד את החולצות שקנו כאן עם הסמלים של צה"ל או כיתובים בעברית.

תגידו מה שתרצו. נכון, המדינה לא מושלמת, יש הרבה מה לתקן. אבל עם כול הכשרונות והמחות יברחו, שום דבר לא ישתנה!!!

מתוך סטטוסים מציצים:

Amir Moyal

באיזו עוד מדינה.
--
באיזו עוד מדינה,
מאות אנשים יתרמו יחד עשרות אלפי שקלים, לפיתוח אפליקציה שכל תכליתה זה שלאנשים יהיה איפה לאכול בשבת?
היכן בעולם,
אפשר למצוא ארגון כמו 'ידידים', שישלח אליך מתנדב לכל מקום כי נתקעת מחוץ לבית, כי יש לך פאנצ'ר, או סתם כי הרכב לא מניע?
איפה ברחבי הגלובוס,
תמצא אלפי ארגוני חסד, שיעזרו לך מכל הלב מבחינה רפואית, כלכלית, סיעודית, נפשית, ויחד עם מאות אלפי המתנדבים שלהם, אתה יודע שאף פעם לא תהיה לבד?
*
איזו עוד מדינה,
עצרה את הנשימה שלה למשך 18 ימים (!) בחיפוש אחרי שלושה נערים שנחטפו?
היכן בעולם,
בזמן מלחמה ישנה דווקא הגירה חיובית מרחבי העולם?
איפה ברחבי הגלובוס,
אנשים מבטלים טיול שתוכנן במשך חודשים רק כדי שתהיה להם את הזכות להגן על המדינה שלהם?
*
באיזו עוד מדינה,
חייל מוכן לסכן את חייו רק כדי שלהורים של החבר שלו יהיה קבר לעלות אליו?
היכן בעולם,
בתי החולים קורסים בזמן מלחמה, אבל דווקא בגלל כמות המבקרים?
איפה ברחבי הגלובוס,
תוכל למצוא מישהו שלא מסכים עם דעתך, אבל מוכן לקפוץ על רימון כדי שתוכל להמשיך ולהשמיע אותה?
*
איזו עוד מדינה,
קיבצה אליה מאות אלפים מכל העולם שבאו לבנות אותה ולהיבנות בה?
היכן בעולם,
תושבי הצפון מארחים אלפי משפחות מהדרום המופגז, ותושבי הדרום מארחים אלפי משפחות מהצפון המופגז?
איפה ברחבי הגלובוס,
יש אנשים שלא משנה באיזה חור הם, את החגים הם יעשו יחד בבית חב"ד.
**
אני רוצה לגור במדינה שבה לכולם יש דעה. גם אם זה על ספר שהם לא קראו.
אני רוצה מדינה שבה אני יכול לצאת לאכול שווארמה עם הסמנכ"ל ולדבר איתו בגובה העיניים.
אני רוצה לדבר עברית. לשמוע עברית. לקרוא עברית. לנשום עברית.
אני רוצה להתהלך באותם שבילים שבהם הילכו אבות אבותיי לפני אלפי שנים.
אני רוצה לגור במדינה, שבה גם אחרי שעזבת – חשוב לך להזכיר כל הזמן לכולם כמה טוב לך שם בחוץ.
כי אף פעם לא ראיתי אנגלי או ספרדי, סיני או שוודי מצטלמים יחד לקמפיין "כיף לי בחו"ל"
אני רוצה לגור בארץ ישראל.
**
יצא לי קצת יאיר לפיד, לא נורא. אולי אני אהיה בסוף שר אוצר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית