הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"נעביר 300 אלף ישראלים לברלין. בואו לנתב"ג."

בוא נחסוך את דברי הציונות, כי מעטים האנשים שזה מעניין אותם כבר
לדעתי אתה טועה, אני אשאר כאן בכל מצב בדיוק מהסיבה הזאת.

אני לא מסוג האנשים שאתה מתאר, לא הולך להעיד על עצמי עכשיו אז נחסוך את זה.
גם אם זה לא בידיוק אתה זה רוב האנשים שמתלוננים על דברים מהסוג הזה
ושוב, אותנו, הצעירים, מעניינת החוסר תקווה לשיפור באיכות ורמת החיים כאן.
על סמך מה החלטת את זה?

הדבר היחיד שאפשר להגיד בוודאות זה שבאירופה רצו להשמיד אותנו.
להגיד בוודאות שאין פה שום סיכוי למדינה משופרת נשמע לי כמו בדיחה, תסתכל על איך נראתה המדינה\צבא\ממשלה וכו' לפני 40 שנה ותבין שהיה כאן שינוי, אז מה לעשות...שינויים של מדינות נעשות בפרקי זמן הרבה יותר ארוכים מאשר אורך חיים ממוצע של בן אדם. זה לא סיבה לברוח

לדעתי אתה טועה, אני אשאר כאן בכל מצב בדיוק מהסיבה הזאת.

גם אם זה לא בידיוק אתה זה רוב האנשים שמתלוננים על דברים מהסוג הזה

על סמך מה החלטת את זה?

הדבר היחיד שאפשר להגיד בוודאות זה שבאירופה רצו להשמיד אותנו.
להגיד בוודאות שאין פה שום סיכוי למדינה משופרת נשמע לי כמו בדיחה, תסתכל על איך נראתה המדינה\צבא\ממשלה וכו' לפני 40 שנה ותבין שהיה כאן שינוי, אז מה לעשות...שינויים של מדינות נעשות בפרקי זמן הרבה יותר ארוכים מאשר אורך חיים ממוצע של בן אדם. זה לא סיבה לברוח

אתה יודע מה הבעיה? לאנשים אין את הסבלנות לזה ובמידה רבה של צדק.

אתה רואה את כל השחיתות השלטונית בכל מוסדות הממשלה, במשטרה ובבתי המשפט.
אתה רואה את חוסר היכולת להזיז תהליכים ולקבל החלטות, את האדישות, הטיוח והגלגול מתחת לשולחן.
אתה רואה את הבירוקרטיה שנמצאת בכל מקום ומטיבה רק עם אתה שיסבלו מהורדת החסמים.
אתה רואה את חוסר השוויון והפערים הגדלים, מבין שהם רק הולכים לגדול.
וכמובן אתה רואה את החשבון בסופר, בתחנת דלק, בחנות בגדים, בקניית רכב, בטסט, בכניסה למשחק כדורגל, בכניסה להופעה.

לאנשים נמאס לשרוד, אנשים רוצים לחיות.

אתה רואה את כל השחיתות השלטונית בכל מוסדות הממשלה, במשטרה ובבתי המשפט.
וזה רק בישראל קורה נכון?
אתה לא נאיבי עד כדי כך כדי לחשוב ככה
מבין שהם רק הולכים לגדול.
על סמך מה החלטת שהם רק ימשיכו לגדול?
ניסית לתקן או שפשוט ברחת?
כמובן אתה רואה את החשבון בסופר, בתחנת דלק, בחנות בגדים, בקניית רכב, בטסט, בכניסה למשחק כדורגל, בכניסה להופעה.

לאנשים נמאס לשרוד, אנשים רוצים לחיות
באירופה גם אנשים רק רצו לחיות, וחיו מעולה...אבל אז שרפו אותם. אז באנו לכאן ועכשיו אנשים בורחים מסיבות הזוייות לחלוטין.
עד עכשיו שמעתי סיבה אחת שאני יכול להבין, שהבחור התחתן עם אוסטרלית ועובר לגור שם. לא מה שאני הייתי עושה אבל יכול להבין את זה כסיבה.
אם תצליח לתת סיבה הגיונית ומנומקת אני אשמח לשמוע

אני חושב שאתה יכול לשמש אחלה דובר לביבי.
אין לי טעם להסביר כי אנחנו לא מסכימים על שום דבר לא משנה מה אני אגיד.
אני פתוח לשמוע הכול, זה מה שנחמד בדיון.
ואני אשמח לשמוע את דעתך אבל תבסס אותה על דברים, סתם לזרוק לאוויר "אין שום סיכוי שזה ישתפר וזה רק יחמיר" ללא כל בסיס זה סתם משפט

אני פתוח לשמוע הכול, זה מה שנחמד בדיון.
ואני אשמח לשמוע את דעתך אבל תבסס אותה על דברים, סתם לזרוק לאוויר "אין שום סיכוי שזה ישתפר וזה רק יחמיר" ללא כל בסיס זה סתם משפט

אני חושב שב6 עמודי דיון כאן נאמר בערך הכל.
עובדתית נהיה כאן יותר קשה, יותר יקר, פחות שוויוני, פחות חילוני - פחות מה שהיה פעם.
נהיה יותר קשה לקנות דירה, נהיה יותר קשה לגמור את החודש.
עובדתית זה מה שקרה ב3 שנים האחרונות - מה שיותר אבסורדי שלפני 3 שנים קמה מחאה גדולה והיה פה יותר טוב.
אף אחד לא אופטימי שזה ישתנה בתקופה הקרובה ולרוב האנשים אין את הסבלנות לחכות 5-10 שנים.

כולם זוכרים את השואה, נכון?
גם אז אנשים לא האמינו עד לרגע האחרון! אמרו מה פתאום! אין מצב שזה יקרה!
כול אלה שרוצים להגר מכאן, אתם באמת מאמינים שזה לעולם לא יקרה שוב?
אתם באמת חושבים שתוכלו לחיות כיהודים גאים בגלוי? או שהיהדות בכלל לא מעניינת אותכם? חשוב לציין שאני מבדילה בין דת ל אמונה,
כך שבוא לא ניכנס לויכוח אך הדת ניראת בארץ (זה נושא נפרד).

ו @Leon בן כמה הייתה כשעליתה לארץ?
עליתי בגיל 3. אני מרגיש "ישראלי" לכל דבר. יהודי פחות. לפחות לפי ההלכה. ברוסיה אני יהודי ופה אני נוצרי. ומי קובע? מסתבר הרבנות.
אני אוהב הרבה דברים בישראל אבל את החלק "הלאומי" אני בקושי סובל.
לא אכפת לי מה יהיה מחר או מחרתיים אבל אני חייב לדעת שזה ישתפר- ולשים את "איכות החיים" לפני הבטחה של פוליטיקאי זה או אחר זה פשוט טיפשי.
הרבה אנשים אוהבים להיות עזים וללכת אחרי ההמון. אני מאוד אוהב את הים,המזג של הישראלים,לריב עם ישראלים(זה לא אותו דבר כמו לריב עם רוסים),את האחדות שיש פה כשקשה,את החינוך העליון ואת חופש הביטוי.
אולי אני מפונק כי לא הרגשתי את החיבוק של אמא רוסיה(אמא שלי מרגישה פה כמו בגן עדן לעומת שנות ה-70 של ברית המועצות), אבל לדעתי לשאוף לעתיד טוב יותר לא מונע ממך לשנות דת.
נאיבי מי שחושב שיכול לשנות משהו. מיליון "בכיינים" כמו שאמר yogevnn לא עזרו ב-2011. הקול של המעמד הנמוך פה לא שווה כלום ובמקום לזרוק סיסמאות צריך לזרוק אבנים. בינתיים יש לי דברים יותר חשובים בחיים מאשר להגן על המדינה הזאת.
אני לא מאמין שישראל מהווה את מקור העם היהודי ואת השקפותיו.

יש כאלו שיחלקו עלי ויגידו שיעודו של העם היהודי לחיות ולמות בארץ המובטחת בגלל שקר זה או אחר.
אני רוצה לקנות מילקי בלי משכנתא- מפונקים אנחנו יחסית לדור הקודם.
תעבדו 168 שעות בשבוע,תקחו את התרופה שהרופא רשם לכם,תילכו לצבא,תחשבו שאנחנו העם המובחר והיעוד שלנו הוא לכלכל טפילים כמו חרדים ואנשי ממסד. דמוקרטיה לא פה חבריה -פה זה ארץ היודונאצים.

אתה לא באמת מבין איך עובד עניין המיסוי נכון?

אתה יודע כמה עולה בית ספר פרטי?

בפועל מה שייקרה זה שהעשירים ביותר יזכו לחינוך מצויין, ואלו שאין להם יזכו לדבר הכי גרוע שיכול ליהיות ואתה רק תגדיל את הפער בין השכבות ולא תתן לאנשים שיש להם פוטנציאל אבל אין להם כסף..

סתם לדוגמא מחיפוש קצר בגוגל:
http://www.mirror.co.uk/news/ampp3d/average-private-school-fees-now-4168150

הפער של הבתי ספר קיים גם היום.
הגיוני שבנאדם שנמצא במרכז הארץ יזכה למורים טובים יותר מאשר בנאדם שגם בפריפריה.
זאת לא דעה, זאת עובדה מניסיון.

נערך לאחרונה:
הפער של הבתי ספר קיים גם היום.
הגיוני שבנאדם שנמצא במרכז הארץ יזכה למורים טובים יותר מאשר בנאדם שגם בפריפריה.
זאת לא דעה, זאת עובדה מניסיון.
הדבר הזה רק יחמיר אם תהפוך את הכול לפרטי

הדבר הזה רק יחמיר אם תהפוך את הכול לפרטי

ייתכן,
אבל המצב עכשיו ממש ממש לא משמח.
אני גר בפריפריה ומשרת במרכז הארץ, וההפרש מעמדות עצום.
קראתי כמעט את כל התגובות באשכול הזה, ובאמת שהמדינה במצב לא קל בכלל... ופתרון ? לא הכי נראה באופק.

עם זה אני מסכים.
אבל זה עדיין לא סיבה לברוח.

אז להפוך את המצב לגרןע יותר יעזור?

קראתי את רוב התגובות שלך כאן, ורואים שאתה בעד המדינה ובצד.
השאלה היא עד כמה אתה מוכן ללכת רחוק בשביל להישאר על האדמה הזאת ?
היום אם אתה לא משכיל עם תעודה, הורים עשירים, או פרוטקציות...אתה כנראה תחיה כמו מסכן.
אתה לא מסכים ?

ספרו לי עוד על כמה קשה לחיות פה כשכל שנה בתקופת החגים נשבר שיא חדש בטיסות לחו"ל

הרבה מאוד

אתה לא מסכים ?
לא.
אבל אם אתה ללא השכלה זה הופך את הסיפור לכמעט בלתי אפשרי, ואין לי בעיה עם זה, אם לא השקעת בעצמך ובתיכון החלטת שלעשן ג'וינטים עם חברים זה יותר טוב מאשר לשבת וללמוד אז....בעיה שלך ואתה מוזמן להשלים בגרויות.

זה בדיוק העניין, ילדים בני 16 כבר טסים לחו"ל מטיילים בכל מקום קונים אופניים חשמליות אייפון יש לכל ילד בן 3 אבל אז כולם בוכים שאין להם כסף....מעניין למה

קראתי את רוב התגובות שלך כאן, ורואים שאתה בעד המדינה ובצד.
היום אם אתה לא משכיל עם תעודה, הורים עשירים, או פרוטקציות...אתה כנראה תחיה כמו מסכן.
אתה לא מסכים ?
לא יודעת אם שמת לב, אבל הרוב המוחלט של האנשים שמתבכיינים שקשה פה ורע פה וכמה שטוב בברלין ובארה"ב ובyou name it, משתייכים דווקא למעמד הביניים שיש לו ופשוט רוצה יותר, ולא מדובר באלה שבאמת חסר להם ומגיע להם הסיוע הזה מהמדינה.

הרבה מאוד

לא.
אבל אם אתה ללא השכלה זה הופך את הסיפור לכמעט בלתי אפשרי, ואין לי בעיה עם זה, אם לא השקעת בעצמך ובתיכון החלטת שלעשן ג'וינטים עם חברים זה יותר טוב מאשר לשבת וללמוד אז....בעיה שלך ואתה מוזמן להשלים בגרויות.

זה בדיוק העניין, ילדים בני 16 כבר טסים לחו"ל מטיילים בכל מקום קונים אופניים חשמליות אייפון יש לכל ילד בן 3 אבל אז כולם בוכים שאין להם כסף....מעניין למה

אתה מוכן ללכת רחוק, כל אחד מציב לעצמו את המרחק שאותו הוא מוכן ללכת.

הבאתי לך דוגמה, אתה יכול להירגע כי אני לא עישנתי סיגריה בחיים שלי ויש לי תעודה דיי נחמדה.
אתה מביא כאן מקרה ספציפי של בנאדם שמעשן ומחליט לשים זין על הלימודים.
אבל תסכים איתי שגם אם כל האוכלוסיה תשב ותלמד, עדיין מספר מקומות באוניברסיטה מוגבל ? וללמוד במכללה אתה יודע כמה עולה לשנה?

ולגבי מה שענית לחליסי...
טיסה לחו''ל של 4000 ש''ח +- זה לא מה שיגרום לבנאדם להיות עשיר או עני.
לעומת זאת אורח חיים, קניות,דירה אלו דברים שכן עושים את השינוי לכאן או לכאן.
לא יודעת אם שמת לב, אבל הרוב המוחלט של האנשים שמתבכיינים שקשה פה ורע פה וכמה שטוב בברלין ובארה"ב ובyou name it, משתייכים דווקא למעמד הביניים שיש לו ופשוט רוצה יותר, ולא מדובר באלה שבאמת חסר להם ומגיע להם הסיוע הזה מהמדינה.

מעמד הביניים מתלונן, מכיוון שהוא יותר קרוב לשחיטות וחשוף אליה יותר.
אני לא אתחיל למנות עד כמה הדברים לא פיירים במדינה שלנו, אני אוהב את המדינה, משרת בכבוד.
אבל אין ספק שקבוצת האנשים המכונה טייקונים, שינו את כללי המשחק.
לפיד ידידנו רצה כל כך לתת מעצמו ועובדה קיבל מספר מנדטים מדהים, והוא ירשם על זה בדפי ההיסטוריה, אך הוא הבין שהבור כל כך עמוק שגם עם כל הרצון הטוב,לצאת משם זה לא פשוט.

הבאתי לך דוגמה, אתה יכול להירגע כי אני לא עישנתי סיגריה בחיים שלי ויש לי תעודה דיי נחמדה.
אבל תסכים איתי שגם אם כל האוכלוסיה תשב ותלמד, עדיין מספר מקומות באוניברסיטה מוגבל ? וללמוד במכללה אתה יודע כמה עולה לשנה?

ולגבי מה שענית לחליסי...
מתי פעם אחרונה היית בקניון? יצאת למסעדות ולבתי הקפה? אנשים במדינה לא מפסיקים לבלות, לקנות, לנפוש בארץ ובחו"ל.
אני מתה על זה שיודעים רק להגיד כמה שיקר ורע ולהתלונן, אבל יום אחרי זה יוצאים לשופינג או טסים או עוברים לגור בתל אביב. וזה קורה כל הזמן.
אין מה לעשות, זה באופי של העם המטורלל שלנו...

ולגבי מה שענית לחליסי...

מעמד הביניים מתלונן, מכיוון שהוא יותר קרוב לשחיטות וחשוף אליה יותר.
אני לא אתחיל למנות עד כמה הדברים לא פיירים במדינה שלנו, אני אוהב את המדינה, משרת בכבוד.
אבל אין ספק שקבוצת האנשים המכונה טייקונים, שינו את כללי המשחק.
לפיד ידידנו רצה כל כך לתת מעצמו ועובדה קיבל מספר מנדטים מדהים, והוא ירשם על זה בדפי ההיסטוריה, אך הוא הבין שהבור כל כך עמוק שגם עם כל הרצון הטוב,לצאת משם זה לא פשוט.
מה הקשר לשחיתות?
אני אשמח אם תמנה כמה מהדברים הלא פיירים שמפריעים לך, סתם שאני אבין

מסע לפולין נחשב? מה אם קבורה של בני משפחה?
רגע ואם אין לי פלאפון ואני עובד מגיל 15 ותמיד אהבתי את הארץ - אני יכול להתלונן? ואם אין לי טלויזיה,מיקרו וכל חרא אחר שיש לכולם.. אז אני עני? ואם החלטתי לקנות גוינטים בתיכון במקום ללמוד- אני אמור לחיות עם ההורים עד גיל 30 ולקחת משכנתא בגיל 40 ל30 שנה?
ומי אני בכלל שאני אתלונן? ברוסיה מנגבים את התחת עם ספרים תגיד תודה שיש לך עיתון מקומי זה יותר רך!
כמה נמוך אתה מוכן להוריד את הנוחות שלך כדי שהמילים "לאומנות" "ופטריוטיזם" יעלמו מהלקסיקון שלך? אולי כמה חודשים באוהל או לחיות על לחם לבן וחלב? ברוסיה אנשים חיים בעוני כי אין ברירה. בינתיים יש לך ברירה. אל תחשוב שזה תמיד יהיה כך.

מתי פעם אחרונה היית בקניון? יצאת למסעדות ולבתי הקפה? אנשים במדינה לא מפסיקים לבלות, לקנות, לנפוש בארץ ובחו"ל.
אני מתה על זה שיודעים רק להגיד כמה שיקר ורע ולהתלונן, אבל יום אחרי זה יוצאים לשופינג או טסים או עוברים לגור בתל אביב. וזה קורה כל הזמן.
אין מה לעשות, זה באופי של העם המטורלל שלנו...

נכון אנשים יוצאים לבלות, ונהנים וזה כי הם מורידים ממשהו אחר.
זה שבנאדם X נהנה ומתלונן אין כאן שום ניגוד...
אולי הבנאדם X הזה החליט השבוע להוריד ממשהו אחר על מנת שיוכל לצאת ולהנות, לצאת ולהנות ניהיה רק מותרות של הטייקונים ?

וכן אנשים עוברים לתל אביב, כי מצטער בפריפריה אין הרבה מה לחפש.
יצא לך להיות בפריפריה פעם ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית