נק' מוניטין:
816
- 845
- 455
- גוף בריא הית דגן
תוך כמה זמן בלוטת התריס מושבתת משימוש בטי3?
שבוע ככה?
שבוע ככה?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מה שחשוב אבל לציין, זה שזה יכול להתרחש גם לאחר שימוש בודד וגם בשלישי נניח, לאחר ששני הראשונים כללו התאוששות מהירה.למה יש פה מישהו שיכול לענות על זה כך בכלליות ? לא חושב שאפשר לדעת. זה תלוי לכמה זמן משתמשים ב-T3 ובאיזה מינון. וגם תלוי בך איך תתאושש מזה.. אפשר לקחת גם תוספים שיעזרו לבלוטה להתאושש יותר מהר. אבל אני חושב שזה מאוד אינדיוידואלי מאדם לאדם וגם מהורך השימוש והמינון.
לגביי היורדת לא מסכיםמה שחשוב אבל לציין, זה שזה יכול להתרחש גם לאחר שימוש בודד וגם בשלישי נניח, לאחר ששני הראשונים כללו התאוששות מהירה.
בנוסף, אני רואה רבים שמשתמשים במינון קבוע של T3 במשך כל הסייקל ומקשים בכך על ההתאוששות.
שימוש ב-T3 רצוי שיעשה אך ורק בפרוטוקול של פירמידה עולה-יורדת.
לגביי היורדת לא מסכים
התכוונתי נגיד מישהו התחיל את הפרוטוקול ואחריי 3-4 ימים רוצה להפסיק
מה במצב כזה יהיה עם הבלוטה
רק להעלים כמה מיתוסים
התאוששות הבלוטה היא ללא תלות במינון או בזמן השימוש
טיפ להתאוששות זה פחמימה גבוהה שומן וחלבון די נמוכים.
מדרגות ביציאה לא ימנעו ריבאונד, והן רק יאטו את התאוששות הבלוטה. משוב הורמונלי שלילי סך הכל
@Aviad Barak
אני טועה?
לגביי מערכת העצבים אני מסכים.לידיעתך בלוטת התריס אחראית על הרבה מערכות בגוף. חלק מהבעיות שהיא יכולה ליצור זה במערכת העצבים, זה כולל בעיות בלחץ הדם במערכת המטבולית, חום הגוף, ועוד דברים שאתה לא יודע.
לא מעניין מחקרים וזה שבנאדם מסוים השתמש בזה הרבה זמן לא אומר כלום. גם באינסולין יש אנשים שמשתמשים לאורך זמן ויוצאים מזה בשלום. ובקשר למערכת ההורמונלית היא ממש לא יותר רגישה מבלוטת התריס.
נכון הHPTA אחראי על כל הפרשת ההורמונים בגוף, אבל אם אתה מדבר על סייקלים תחשוב שאנשים לוקחים הורמונים במינונים פי כמה וכמה ממה שהם מייצרים ועדיין יש התאוששות. במקרה של בלוטת התריס- אם פגעת, ואתה לא מתאושש אתה תשלם על זה כל החיים.
אז פיספסת את המהות של מערכת משוב שלילי... 😃טועה במה?
1. בנוגע לצורך בפירמידה יורדת לא מצאתי שום סימוכין לצורך הזה והוא לא עדיף על פני הפסקה רגילה.
אתה מתכוון להיפותלמוס (אולי). מעבר ל-gonadal/Testicular axis, יש את זה של ה-Thyroid ואת זה של ה-Adernal, כ"א אחראי במישרין לרגולציה של הורמונים אחרים.נכון הHPTA אחראי על כל הפרשת ההורמונים בגוף.
Aviad Barak
אני טועה?
נזק לבלוטה ממחקרים שקראתי לא הסיכון כאן
אוסטאופורוזיס, מערכת העצבים ושאר ירקות יותר קריטי
ראיתי גם מחקרים שהראו השתקמות מהירה אחריי שנים של שימוש, ובפורומים בחו"ל ראיתי אנשים שהריצו טי3 למשך יותר משנה והשתקמו באותה המידה
אם תרצה אביא לך מpubmed מחקרים על הקשר בין פחמימה לבלוטת התריס... ראיתי מזמן אבל צריך לחפש
טועה במה?
1. בנוגע לצורך בפירמידה יורדת לא מצאתי שום סימוכין לצורך הזה והוא לא עדיף על פני הפסקה רגילה.
2. לגבי הנזק לבלוטת התריס - אנשים לא מודעים לכך שהציר ההורמונלי HPT רגיש יותר מבלוטת התריס שהיא אדפטיבילית הרבה יותר.
ישנם תיעודים של מפתחי גוף שלקחו T3 ביחד עם סייקלים במשך מספר שנים ובלוטת התריס לא הראתה שום פגיעה ממשית.
3. לגבי התזונה לא מכיר כזה דבר. אשמח לקרוא מידע בנושא.
מילה על עצמי - הייתה תקופה ששילבתי T3 קרוב ל9 חודשים, הפסקתי במכה אחת - לא עליתי חצי גרם שומן ובדיקות התפקוד של בלוטת התריס טובה בהרבה מכמה טבעיים ואני כבר שנה וחצי לא נגעתי בT3.
אני לא יכול להגיד אותו דבר על קצב ההתאוששות של הציר ההורמונלי לאחר סייקל.
לידיעתך בלוטת התריס אחראית על הרבה מערכות בגוף. חלק מהבעיות שהיא יכולה ליצור זה במערכת העצבים, זה כולל בעיות בלחץ הדם במערכת המטבולית, חום הגוף, ועוד דברים שאתה לא יודע.
לא מעניין מחקרים וזה שבנאדם מסוים השתמש בזה הרבה זמן לא אומר כלום. גם באינסולין יש אנשים שמשתמשים לאורך זמן ויוצאים מזה בשלום. ובקשר למערכת ההורמונלית היא ממש לא יותר רגישה מבלוטת התריס.
נכון הHPTA אחראי על כל הפרשת ההורמונים בגוף, אבל אם אתה מדבר על סייקלים תחשוב שאנשים לוקחים הורמונים במינונים פי כמה וכמה ממה שהם מייצרים ועדיין יש התאוששות. במקרה של בלוטת התריס- אם פגעת, ואתה לא מתאושש אתה תשלם על זה כל החיים.
למשפט הראשון אין משמעות סטטיסטית. כל שבאמת לא משנה אם קראתם בפורום. למעשה אפילו אם זה עבד בניסוי עצמי בודד, זה לא מבטיח שניסויים הבאים לא יביאו לכשל של מערכת הבקרה.
- יש כאלה ששילבו לתקופה הפסיקו במכה, ללא נזק לבלוטת התריס.
- לאחוז המכריע של אלה שטופלו ב-T4 או ב-T3 עקב תת-פעילות שניונית (Secondary, כלומר לא כאלה בעלי כשל מלא) בלוטת התריס והאפשרות לשקמה (אפילו בחזרה לרמת תת הפעילות השניונית שאובחנה) היא בלתי אפשרית.
לידיעתך, במעבדה שלנו אנחנו מוציאים לעכברים את בלוטת התריס, אז יצא לי לדעת קצת על ההשלכות.
אתה מדבר כאילו ההיפותלמוס לא עושה כלום, והשבתה של HPA זה דבר מה..
לחץ דם גם נשלט ע"י הכליות, אז מה? אלו לא טענות רציניות.
אנחנו לא מתייחסים לעובדה של פי כמה לוקחים - אלא לפי הסטנדרט. כלומר שבסייקלים משביתים את הציר עקב מינונים שנחשבים נורמליים לסייקל ואותו דבר לבלוטת התריס במינונים המתאימים לסייקלים שלה.
אתה קצת מגזים עם תשלם על זה כל החיים - יש לך יותר נפגעי TRT שמשלמים על זה כל החיים מאשר נפגעי בלוטת התריס.
אם אתה רוצה להביא כבר דוגמאות, תביא לי הוכחה שבלוטת התריס רגישה לפגיעה יותר מאשר הציר ההורמונלי.
תפקידיו חשובים לא פחות וסבתא שלי שבלוטת התריס שלה לא מתפקדת מקבל טיפול תרופתי חליפי והכל בסדר.
בדיוק כמו אנשים על TRT. זה אף פעם לא יחליף את הטבעי שלך.
מערכת המשוב אינה מושבתת. רגולציה מתאימה (וויסות מתאים) לרמות T4 ולחילופין TSH רצויים (בנקודת עבודה מתאימה) תושג בצורה עדיפה כשהדבר מבוצע בצורה הדרגתית. זו פרקטיקה נפוצה גם כשמדובר בשימוש במעכבי ספיגה (של סרוטונין למשל), בוודאי לא המצאה שלי.הדוגמא האישית לא באה להראות שזה לא קורה. העובדה בשטח היא שמתאמנים ששנים השתמשו בT3 הראו התאוששות מלאה של בלוטת התריס.
חוץ מזה אתם שוכחים שצריכת T3 לא מוציאה מכלל פעולה את בלוטת התריס - יש הפחתה אך בלוטת התריס אינה מפסיקה ייצור מוחלט של T4.
כמו שאמרת על מערכת משובים -- אני מכיר אותה מצויין, אתה מוזמן להסביר לי מדוע ירידה בפירמידה תועיל יותר למשוב מאשר הפסקה.
גו...
והוצאת בלוטת תריס של עכבר, ואז? למרות שלעכברים ובני אדם יש כמה דברים משותפים, אתה לא יכול להשוות תגובות ומחלות של בני אדם לאלה של עכברים.....
אני אמרתי שההיפותלמוס לא עושה כלום? ממש לא. אמרתי שHPTA שולט על ההורמונים. ואנשים בסייקלים שלוקחים כמויוית אדירות של חומרים עדיין מצליחים להתאושש בבוא הזמן .
נכון שלחץ דם נשלט על ידי הכליות אבל המערכות שמעוררות את הכליות לשחרר את ההורמונים קורטיסול ואדרנלין שמשפיעים על לחץ הדם זה בלוטת התריס ועוד....
לצורך דוגמא יש אנשים שיש להם בעיות ואכן צריכים לקחת TRT כל החיים, והם משלמים על זה כל החיים? הטיפול משפר להם את איכות החיים כמו למטופלי בלוטת התריס ואין קשר לנזק.
האם אתה רואה מטופלים עם חסר בטסטוסטרון שסובלים עד כדי כך שאינם יכולים לתפקד? לעומת זאת מטופלים שסובלים מבלוטת התריס ואינם מטופלים יכולים להגיע למצבים קיצוניים מאוד, שלא יכול לקרות במצב של בעיה הורמונלית. זה כולל אשפוזים.
מה קשור יחליף את הטבעי אנחנו סוטים מהנושא. ומה זה משנה שסבתא שלך לוקחת טיפול תרופתי. תשאל אותה מה היה קורה אם היא לא הייתה לוקחת את הטיפול שלה לעומת בנאדם שלא היה מזריק TRT למשך תקופה.
מערכת המשוב אינה מושבתת. רגולציה מתאימה (וויסות מתאים) לרמות T4 ולחילופין TSH רצויים (בנקודת עבודה מתאימה) תושג בצורה עדיפה כשהדבר מבוצע בצורה הדרגתית. זו פרקטיקה נפוצה גם כשמדובר בשימוש במעכבי ספיגה (של סרוטונין למשל), בוודאי לא המצאה שלי.
זה כלל לא משנה (דווקא התכוונתי ל-SSRI...). פרוטוקול הפירמידה נפוץ והסיבה היא זו שתיארתי.חח אתה משווה MAOI לזה?? הם בכלל לא פועלים באותו מנגנון...
זה לא המקרה לגבי T3.
הסטיה מהנושא הייתה כבר שאמרת מה הנזק של השבתת בלוטת התריס, כאשר אני דיברתי על כך שבלוטת התריס אינה רגישה לטלטולים כמו הציר ההורמונלי.
מלבד-זאת, יש הבדל ענק בין כשל של בלוטת התריס לבין ירידה בתפקוד - הטיפולים שונים לחלוטים. יש לא מעט אנשים שסובלים מתפקוד לקוי של בלוטת התריס אך הסימפטומים אינם מצריכים טיפול תרופתי בשלב הראשוני.
הסיכוי שלך להשבית לחלוטין את בלוטת התריס עקב סייקל T3 הוא אפסי! אני אפילו לא מצאתי מקרה אחד! אחד! של מישהו שהשחית את בלוטת התריס שלו לכשל עקב שימוש בT3.
יש לך איזה קייס סטאדי שידגים את הסכנה בשימוש בT3?
לגבי סבתא שלי זה קצת מצחיק - זה כמו שאני אגיד לך בוא נראה אותך לא נותן טיפול תרופתי לאדם שסובל מענקות. וגם שם הטיפול תרופתי לא מצליח למנוע את התקדמות המחלה. אני מתים או סובלים מענקות שמקורה בהפרשה מוגברת ולא מבוקרת של הורמון גדילה מההיפופיזה יותר מאשר סובלים או מתים ממחלות של בלוטת התריס - ואני עוד מדבר כאשר שני המקרים מקבלים טיפול רפואי.
אז מה קשור מה יקרה לה בלי טיפול תרופתי?
המחלה שלה לא נגרמה משימוש בסטרואידים ותרופות כמו גם ענקות. תראה לי אנשים שחלו עקב שימוש ממושך בT3?
הנקודה האחרונה מאוד נכונה. תיסוף ב-T3 קשור כמעט אך ורק בהיפותירואיזם או במצב בו אין כלל פעולה של הבלוטה (למשל לאחר הליך כירורגי כתוצאה מהיפרתירואיזם). כך או כך, מרבית המחקרים עוסקים בקבוצות מחקר ובתופעות הקשורות באותם אלה שפעילות הבלוטה אינה תקינה אצלם.מה קשור ענקות-GIGANTISM? מה הקשר?????? זה כתוצאה מגידול. אתה מכניס כל מיני דברים שלא קשורים והולך סחור סחור.
הסיכוי להשבית את בלוטת התריס הוא אפסי? באמת? מה אתה אומר. איפה בדיוק חיפשת? בפורומים? הרי לא תמצא דברים כאלה אצל אנשים שצריכים ליטול תרופות לייצוב בלוטת התריס. קייס סטאדי של מה? של בודיבילדרים שלקחו T3 במשך שנים והתנדבו להיות במחקר?
אתה מודע לזה שיש הבדל בין מישהו בריא שלוקח לבין מישהו שצריך.
כמו שתגיד לי שאני ימצא לך קייס סטאדי של ספורטאי שהשתמש באינסולין לטווח ארוך.....