הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

חוק בנוגע למדיניות של ביטול מנוי

Vibryll

ה-ויבריל
4,256
1,634
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
17,049
4,256
1,634
אהלן, לאחרונה נרשמתי למכון באשדוד ובנתיים סבבה לי פה.

המחיר לחודש קצת מוגשם, בהתחשב שלקחתי מנוי רק ל-3 חודשים.
250 שקל לחודש + 200 דמי רישום + 65 שקל פיקדון לצ'יפ.
בעל הבית אמר לי שאני יכול במהלך החודש הראשון להרחיב לשנה, ששם זה עולה 169 לחודש, הרבה פחות.

חבר אמר לי שיש חוק חדש שמאפשר להרשם לשנה, לבטל מנוי מתי שארצה ולשלם "קנס" יציאה בשווי של חצי מחיר מהמחיר החודשי.
אני לא סגור על זה ולא שמעתי על זה, יש למישהו מושג בעניין, או שאולי מישהו קרא על זה?

אשמח לעזרה, תודה.

שמעתי משהו כזה. אבל באותה מידה גם קראתי שביטלו את חובת מתן "אישור רפואי" אלא שבפועל עדיין לא מקבלים אנשים בלי אותו נייר מיותר. יש חוק ויש מה שקורה בשטח. במקומך הייתי שואל אצל ההנהלה. 1000 שקל לשלושה חודשים נשמע יקר מדי אבל אם הציוד שווה את זה וח"כ קרוב אליך. בכל מקרה 2300 שקל לשנה מחיר סביר. אצלי זה 4200 ל2 אנשים לשנה אבל הציוד לא משהו. לפחות קרוב לבית..

החוק בעקרון אומר שאתה זכאי לבטל מתי שתרצה אבל אתה צריך לשלם את הקנס ההטבה.

כלומר אם מנוי חודשי עולה 300 ש"ח
ומנוי שנתי עולה 250 לחודש והחלטת לבטל באמצע אחרי חודשיים נניח , זה אומר שאתה חייב למכון כושר 50 ש"ח על כל חודש שממשת , כלומר 100 ש"ח

זרקתי סתם מספרים כמובן אבל הבנת את הרעיון.

אהלן, לאחרונה נרשמתי למכון באשדוד ובנתיים סבבה לי פה.

המחיר לחודש קצת מוגשם, בהתחשב שלקחתי מנוי רק ל-3 חודשים.
250 שקל לחודש + 200 דמי רישום + 65 שקל פיקדון לצ'יפ.
בעל הבית אמר לי שאני יכול במהלך החודש הראשון להרחיב לשנה, ששם זה עולה 169 לחודש, הרבה פחות.

חבר אמר לי שיש חוק חדש שמאפשר להרשם לשנה, לבטל מנוי מתי שארצה ולשלם "קנס" יציאה בשווי של חצי מחיר מהמחיר החודשי.
אני לא סגור על זה ולא שמעתי על זה, יש למישהו מושג בעניין, או שאולי מישהו קרא על זה?

אשמח לעזרה, תודה.

זה לא קנס, פשוט אם תחליט לעזוב אז יעשו היזון למחיר.
כלומר, אם למשל נרשמת לשנה ושילמת 200 שקל לחודש והחלטת לעזוב אחרי 3 חודשים, כאשר אילו היית עושה מנוי כל חודש נפרד היית משלם 230 ש"ח לחודש.
אז ה"קנס" שלך יהיה ההפרש שבין המנוי עם ההנחה לזה בלי ההנחה קרי 90 ש"ח (30+30+30) כאילו עשית כל חודש הארכת מנוי בעוד חודש בתעריף הגבוה.. שזה לא ממש קנס זה פשוט התעריף שהיית אמור לשלם עבור מנוי של 3 חודשים.

זה ממש על קצה המזלג וסתם זרקתי מספרים מראש... יש דוגמאות מדויקות יותר בכתבות שמסבירות את החוק, תוכל למצוא על זה מידע רב.
"דמי רישום" עאלק.
200 ש"ח כדי להקליד: שם, שם משפחה, תקופת מנוי. וללחוץ Enter.

ומה זה שונה מדמי תיקון שם של חברות תעופה בכרטיס טיסה?
עסקים מחפשים להרוויח כסף בכל דרך שיכולים והם יודעים שישראלים מסתכלים רק על מחיר מנוי.

זה לא שונה גם בעסקי המחשבים, דוחפים לך מדפסת סופר זולה ב 300 שקל ורק אחרי שקנית אותה אתה מגלה שמחיר ראש דיו עולה פי כמה וכמה ממחיר של ראש דיו בדגם מדפסת שהיה יקר יותר... זה הכל ניצול של איך אנחנו תופסים משהו זול מול משהו יקר. את הכסף שהם "מפסידים" על המבצעים כדי להביא אותך הם מקבלים חזרה בכל הדברים המשלימים.

איפה ראית שכתבתי שזה שונה/דומה למשהו?
ואיפה ראית שאני מסכים עם שינוי שם בכרטיס?

יש הרבה מקרים שאני לא מוכן לשלם את הדמי (גזל כלשהו..) והחברות נכנעות.
בשאר המקרים אני הולך למקום אחר.

איפה ראית שכתבתי שזה שונה/דומה למשהו?
ואיפה ראית שאני מסכים עם שינוי שם בכרטיס?

יש הרבה מקרים שאני לא מוכן לשלם את הדמי (גזל כלשהו..) והחברות נכנעות.
בשאר המקרים אני הולך למקום אחר.

צריך לדעת מתי לעמוד על שלך ומתי לוותר.
אני לא מכיר מכון כושר שאינו גובה דמי הרשמה, אולי רק כזה שזה עתה נפתח ומחפש לקוחות.

המכון כושר שלי לא גובה דמי הרשמה, ואתה יכול לבטל מנוי ולקבל החזר כספי גם אם שילמת מראש לשנה.
(בלי קשר לחוק)

אז נשמע שעשית עסקה טובה.

הלכתי לבדוק מכון כושר אחר, הפוסטמה בקבלה אמרה לי שלא ניתן לעשות מנוי ל 3 חודשים. חצי שנה זה המינימום.

אחרי כמה ימים אני מקבל טלפון מהמכון השואל אם אני עדיין מעוניין במנוי.
אמרתי שהם לא מאפשרים 3 חודשים, אז אני לא מוכן.
אמרו לי שאין דבר כזה וזו "טעות" של מישהי "חדשה".
מחרטטים כמו זבל...

יצא לי לעשות כאן מנוי במכון מסחרי (fitness first) שהיו ממזרים לא פחות מהארץ אם לא יותר, גם הם לקחו דמי הרשמה, מחיר גבוה, חוסר גמישות בתאריכי חיוב ומשך המנוי וכו'.

מנגד, יש כאן המון מכונים פשוטים עם תנאים מדהימים (15$ לשבוע, פתוח 24/7, בלי התחייבות).

במונטריאול עשיתי מנוי למכון סטנדרטי,עלה לי 360$ לשנה עם מלא כלובים,פלטות וכו'
הדמי הרשמה היחידים היו 15$ על הצ'יפ (שגם קיבלתי עליו החזר שעזבתי)

הלכתי לבדוק מכון כושר אחר, הפוסטמה בקבלה אמרה לי שלא ניתן לעשות מנוי ל 3 חודשים. חצי שנה זה המינימום.

אחרי כמה ימים אני מקבל טלפון מהמכון השואל אם אני עדיין מעוניין במנוי.
אמרתי שהם לא מאפשרים 3 חודשים, אז אני לא מוכן.
אמרו לי שאין דבר כזה וזו "טעות" של מישהי "חדשה".
מחרטטים כמו זבל...

בלי קשר לזה, עצה לחיים... לעולם אל תמסור מספר טלפון אם אתה לא נרשם בפועל לשירות.
זה מתכון להרבה ספאם.. ואם מחייבים לתת מספר - תחרטט או שתתן מספר בבית ככה שלא תקבל SMSים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית