התכנית מבוססת על סקוואט ולכן אין עצימות עם 5 חזרות בבנץ' ובפרס. התכנית בנויה מבלוקים של שישה שבועות, המחולקים בעצמם לשלושה תתי-בלוקים של שבועיים: 1A, 2A, 3A, 1B, 2B, 3B, 1C,....
ניתן לדוגמה תת-בלוק 1A. בשבוע הראשון עושים 5×5 בנץ, ביום הנפח, 5×3 פרס ביום המנוחה וביום העצימות עושים RM1. בשבוע השני מבצעים מתכונת דומה, עבור הפרס. בתת-הבלוק הבא, 2A, עושים ביום העצימות RM2 ואז, ב-3A, עושים RM3. אם הכל הלך כשורה, כלומר הצלחת לבצע את ה-RM3, אתה עובר לבלוק הבא, עם משקל גבוה יותר וחוזר חלילה.
בפרס אני עדיין מתקדם.
בבנץ' אני תקוע.
הייתי אמור לעשות היום RM2, אך נתקעתי בתחתית כבר בחזרה הראשונה. לפני שבועיים, כשהייתי צריך לעשות RM1, כמעט נעלתי ולכן החשבתי את זה כ"עובר".
אגב, אני נוהג להוסיף עבודת נפח בסקוואט, אחרי סט העצימות: 5 סטים של 2 חזרות pause + חמש חזרות דינמיות, עם משקל קל. היום, כשניגשתי לבנץ' הרגשתי ממש מותש: חגורת כתפיים ורגליים כמובן. שוקל, לכן, להפריד ולעשות בנץ' בסשן נוסף, כלומר לא באותו אימון (נניח למחרת).
מבחינת טכניקה, מאוד ממליץ להעלות וידאו. זה תמיד טוב בכל מקרה, ובמקרה שלך שאתה דיי בטוח שיש בעייה בנושא הזה - זה אפילו עוד יותר חשוב.
מבחינת תכנון,
קודם כל - זה לא טקסס, ולא כי זה RM 1/2/3 ולא RM5, אלא בגלל מה שעשית לסקוואט. זה לא אומר שאם זה לא טקסס זה לא טוב, אבל הנושא מעלה כמה סוגיות בנוגע אליך:
1. בטקסס מת'וד הבנץ' והפרס מבוצעים ביום העצימות לPR, ולא בהכרח לRM5. קרא כאן מה השיקולים: https://www.lbs.co.il/threads/53684/#post-679472
2. מה הרעיון במה שעשית לסקוואט? ה5X5 ביום הנפח לא הספיק לך על מנת לשבור שיא ביום העצימות? אם הוא הספיק - אז למה שינית משהו שעובד? ואם לא, האם השינוי שלך פתר את הבעייה?
לבעייה של תקיעה בסקוואט בטקסס מת'וד יש כמה פתרונות, והפיתרון שלך הוא לא הפופולרי ביניהם (וזה לא מחייב שהוא גרוע, כמובן. אני מנסה ללמוד מהניסיון שלך).
3. כמה הפרס וכמה הבנץ'? אם אתה לא רוצה להגיד את המספרים, תגיד לפחות מה היחס ביניהם - כמה % הפרס מהבנץ'?
4. יש כרגע תרגילי עזר כלשהם בתוכנית? מה מבוצע ביום הנפח אחרי הפרס/בנץ', מה מבוצע אחרי הלחיצה ביום ההתאוששות ומה מבוצע אחרי הלחיצה ביום העצימות?
5. אם אתה מתקדם באופן תקין ורגיל בפרס, בסקוואט, בדדליפט ובצ'ין אפס / מתח, אני לא רואה סיבה לדאגה - אני רק מנחש שהבנץ' קצת גבוה יחסית לפרס אם ככה, וכשהפער יושלם אתה תחזור למסלול. בכל אופן, גם אם זה לא המצב - כשהפרס מתקדם אין סיבה אמיתית לדאגה, כי כשהוא יהיה כמו הבנץ' הנוכחי, הבנץ' העתידי יהיה גבוה יותר. עלי 😉
6. אם הבעייה היא בטכניקה, אז יכול להיות שסעיף 5 יהיה שגוי קצת, כי לחיצה לא יעילה לוקח יותר זמן לשפר.
7. תרגילי עזר יכולים לסייע - אבל לא בטוח שהם נחוצים, כשתענה אוכל לתת את דעתי בנוגע למקרה שלך.