הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דדליפט - להוריד אגן או לא?

mojomj

משתמש מתחיל
247
2
נק' מוניטין:
2
247
2
מסרטונים של ריפטו שמדגימים דדליפט הוא אומר לא להוריד את האגן אלא לשמור על כל הגב ישר פלטה ורק להרים חזה. מצד שני, מסרטונים שאנשים מעלים פה, והכוונה לאנשים שמתאמנים כבר כמה זמן עם משקלים רציניים, אני רואה הורדה מסויימת של האגן.

אז להוריד או לא?

האגן יירד במידה מסוימת מעצם זה שאתה מוציא את החזה ומסובב את האגן כלפי מעלה. אין מנוס מזה. צריך לשאוף להוריד אותו כמה שפחות - להרגיש מתח בהאמסטרינגס.

• פותח/ת השרשור
מעולה. תודה/

אני אנצל את זה לעוד שאלה כדי לא לפתוח נושא חדש.

על פי הבנתי, ואולי אני טועה, למישהו גבוה קשה יותר בסקוואטים מאשר מישהו נמוך והדבר משפיע על התנועה ויציבות הגב ואני מניח שקשה יותר לשמור על טכניקה.

כרגע אני עושה LOW BAR. האם בהיותי 1.86, מומלץ לי לעבור ל HIGH BAR?

נערך לאחרונה:
זה לא קשור לגובה. זה קשור ליחסים בין אורכי הטורסו ועצם הירך (femur), עם שקלול של רוחב הפיסוק וזווית הסיבוב של כפות הרגליים לצדדים.

האגן יירד במידה מסוימת מעצם זה שאתה מוציא את החזה ומסובב את האגן כלפי מעלה. אין מנוס מזה. צריך לשאוף להוריד אותו כמה שפחות - להרגיש מתח בהאמסטרינגס.

לי קרה דווקא מצב שהאמסטרינג היה ממש מתוח והאגן גבוה (אולי מידי) - האם זה רע?
גורם אולי לפחות שימוש בארבע ראשי?

• פותח/ת השרשור
זה לא קשור לגובה. זה קשור ליחסים בין אורכי הטורסו ועצם הירך (femur), עם שקלול של רוחב הפיסוק וזווית הסיבוב של כפות הרגליים לצדדים.

אם כך האם יש המלצה כלשהי? האם מומלץ פיסוק מעט רחב יותר מרוחב כתפיים?

אם כך האם יש המלצה כלשהי? האם מומלץ פיסוק מעט רחב יותר מרוחב כתפיים?
טבעי שלאנשים גבוהים יותר יהיה יותר נוח עם עמידה יותר רחבה. אני 1.86-7 ואני עושה low bar, פשוט תלמד את הטכניקה כמו שצריך, גובה זה לא תירוץ

טבעי שלאנשים גבוהים יותר יהיה יותר נוח עם עמידה יותר רחבה.
אני לא כזה בטוח במשפט הזה. אני בדיוק בגובה שלך, ואני לא מרגיש הכי טוב בעמידה רחבה, למעשה אני מאלץ את עצמי לעמוד רחב כמו שריפ מלמד, למרות שזה פחות נוח לי מעמידה נניח ברוחב הכתפיים.

אני לא כל כך מסכים עם ריפ, צריך להוריד את האגן עד לרמה מסויימת, בגלל שצריך לסובב את האגן לפנים אז מאוד קשה לעשות זאת שהמותניים במצב מאוד גבוה כמו שהוא מלמד, צריך להוריד את האגן עד לרמה מסויימת.

סרטונים יעזרו לשפר לך את הסט אפ.
בלבולי שכל על אגן למעלה או למטה יבזבזו את הזמן לך ולכל מי שמגיב כאן... תתייג אותי כשהעלת משהו מזווית נורמלית.

נ.ב
בקשר למי ששאל- סקוואט תמיד כדאי להתחיל מצר/נייטרלי(רוחב כתפיים) ולהרחיב פיסוק במידת הצורך, אין שום בעיה עם לעשות סקוואט קצת צר יותר מרוחב כתפיים...

מצטרף לבקשה של אביב, סרטונים יעזרו כאן. יש אנשים עם פרופורציות שונות צריך לראות מה הנטייה הטבעית שלך ולפי זה להתאים את הטכניקה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית