הדרך לפלטות רצופה דלקות

• פותח/ת השרשור TheZoRT
  • פורסם בתאריך

TheZoRT

משתמש פעיל
762
53
נק' מוניטין:
2,305
762
53
Yet another SS log...

שלום לכולם,

אני חוזר לSS אחרי חודשיים הפסקה בגלל דלקת בגיד האחורי של הברך. בפעם הקודמת התחלתי SS אחרי שיקום ארוך והעבודה התחילה עם מוט ריק (או כמעט ריק).
עכשיו אני חוזר לעניינים בשאיפה לשים פלטות בסקווט ובדדליפט, תוך שמירה על הברכיים שלי (לא רוצה עוד ניתוח).

אני מקווה שאני מתחיל מספיק נמוך כדי שאני לא אתקע מוקדם, אבל עוד חזון למועד. אם אני אתקע, אני בטוח שיהיו פה חבר'ה שיסבירו לי בדיוק איך מתגברים על זה ומתקדמים הלאה.

שיהיה בהצלחה
✌️

• פותח/ת השרשור
אימון של אתמול- 4.8

סקווט- 47.5 קילו 5-5-5. היה סבבה, נראה לי נקודת פתיחה טובה. לא כבד ולא קל.
פרס- 30 קילו 5-5-5. מצחיק ככל שזה ישמע אבל אולי התחלתי גבוה? הסט האחרון היה טיפה קשה. אולי אני פשוט צריך להתרגל מחדש לתנועה.
מתח- 4-3-3 גם בפעם הקודמת זה היה די גרוע אצלי. הפעם אני משתפר בטוח.

כדאי אולי להשלים חזרות במתח עם גרביטון? ז"א לעשות מקסימום במתח ולהוסיף גרביטון עד שאני עובד כמו שצריך במתח חופשי?

את הגרביטון תשאיר לעצלנים, תמשיך לעשות מתח, זה ישתפר עם הזמן.
בהצלחה, אם אתה מרגיש שהתחלת גבוה בפרס זה לא מאוחר לרדת 5 קילו ולהשלים אותם בשבוע וחצי הקרובים.

• פותח/ת השרשור
אימון בוקר 6.8

סקווט 50 קילו 5-5-5 סבבה ובניו.
בנצ' 45 קילו 5-5-5 כיף כיף
דדליפט 75 קילו -5- חזרה שניה ושלישית היו קצת קשות, אז עצרתי לשניה לקחתי אוויר עשיתי סטאפ חדש ומשכתי בקלות את שתי החזרות האחרונות.

סה"כ אימון סביר+. אני חושב שעשיתי טעות שלא אכלתי יותר מדי בבוקר לפני האימון. הרגשתי קצת "חוסר אנרגיה"...להבא אני אקפיד לאכול ארוחת בוקר טובה יותר לפני האימון במקום לאכול משהו, להתאמן ואז לאכול ארוחת בוקר.

חוץ מזה היה קטע שעשה לי את היום. בזמן שעשיתי בנצ' היה עוד בחור איתי באזור של המשקולות (בשעה הזאת בד"כ יש רק זקנים על ההליכונים), והוא החליט להיכנס לכלוב לעשות כפיפות מרפקים...הקטע המצחיק היה שבאותו זמן התחיל ברקע השיר Pump It של Black eyed Peas... היה מצחיק 😃

חוץ מזה היה קטע שעשה לי את היום. בזמן שעשיתי בנצ' היה עוד בחור איתי באזור של המשקולות (בשעה הזאת בד"כ יש רק זקנים על ההליכונים), והוא החליט להיכנס לכלוב לעשות כפיפות מרפקים...הקטע המצחיק היה שבאותו זמן התחיל ברקע השיר Pump It של Black eyed Peas... היה מצחיק 😃
👹👹

• פותח/ת השרשור
תודה!

הפעם אני גם אשתדל להתמיד ולעדכן פה לגבי כל ההתפתחויות...

• פותח/ת השרשור
אימון היום 9.8

סקווט 52.5 קילו 5-5-5 סבבה. בסט השלישי חטפתי התכווצות בקוואד ברגל ימין. לשנייה זה הפחיד אותי (זאת הרגל היותר דפוקה מהשתיים) אבל קלטתי שזה רק שריר, נתתי רבאק וסגרתי את הסט כמו שצריך. חוץ מהרבה מנוחה ואוכל יש מה לעשות?
פרס 27.5 קילו 5-5-5 סבבה. כמו שTheSun הציע, הורדתי קצת כדי לעזור לעלייה לטווח ארוך. היה ממש בסדר.
מתח 4-4-2. מתסכל החרא הזה. אבל אני אתקדם.

אימון היום 9.8

סקווט 52.5 קילו 5-5-5 סבבה. בסט השלישי חטפתי התכווצות בקוואד ברגל ימין. לשנייה זה הפחיד אותי (זאת הרגל היותר דפוקה מהשתיים) אבל קלטתי שזה רק שריר, נתתי רבאק וסגרתי את הסט כמו שצריך. חוץ מהרבה מנוחה ואוכל יש מה לעשות?
פרס 27.5 קילו 5-5-5 סבבה. כמו שTheSun הציע, הורדתי קצת כדי לעזור לעלייה לטווח ארוך. היה ממש בסדר.
מתח 4-4-2. מתסכל החרא הזה. אבל אני אתקדם.
אחלה עבודה, כיף לקרוא שאנשים עובדים כמו שצריך

• פותח/ת השרשור
בן 23.
שוקל 70+- (תלוי מתי ואת מי שואלים).
גובה- 1.83

• פותח/ת השרשור
אימון 11.8

אימון בינוני מינוס...אתמול חבר טוב חגג יומולדת אז כמעט לא ישנתי בלילה והייתי חייב לקום מוקדם.

סקווט 55 קילו 5-5-5 טכניקה לא משהו, אבל לא נוראית. אני חושב שזה בגלל העייפות. אימון הבא אני ממשיך להעלות משקל ואני אדאג לפצות גם בטכניקה טובה ומושקעת.
בנצ' 47.5 קילו 5-5-5 בינוני...המוט עולה בסבבה, ממשיכים להתקדם.
דדליפט 80 קילו -5- הדבר היחיד שהייתי מרוצה ממנו באימון. לפני הסט עשיתי סט חימום של 60 קילו, נחתי כמה דקות והחלטתי שאם אני לא מושך כמו שצריך אז סתם בזבזתי את הזמן. תפסתי את המוט ומשכתי כמו שצריך...קצת נחת אחרי אימון בינוני 😃

• פותח/ת השרשור
אימון 13.8

סקווט 57.5 קילו 5-5-5 אני ממש קרוב לשיא הקודם שלי לחמישיות (לפני הדלקת) והעסק נהיה ממש מתיש. אין ספק שזה משפיע על כל האימון.
פרס 30 קילו 5-5-5 סבבה.
מתח 3-4-4 מעצבן.

סה"כ הכל דופק כמו שעון. מעייף ומתחיל להיות קשה, אבל הכל טוב...

שאלה:
לגבי האחיזה בפרס, ראיתי בחלק מהסרטונים שהאחיזה יוצרת זווית שלילית במפרק כף היד (היד "מכופפת" אחורה) ובסרטונים אחרים ראיתי שאין זווית (מחזיקים את היד בצורה "ישרה")...יש הבדל? איזו טכניקה עדיפה?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
16.8 אימון על הבוקר

סקווט 60 קילו 5-5-5
הסט האחרון היה בטכניקה ממש גרועה, כבר הייתי גמור ולא מרוכז. בגלל הצטברות הבעיות האלה (גם באימונים קודמים הסקווט לא מי יודע מה) אני שוקל לחזור ל55 ולעשות את כל החזרות כמו שצריך. דעתכם?

בנצ' 50 קילו 5-5-5
לא משהו מיוחד. מתחיל להיות כבד לי, אבל המוט עולה אחרי מאמצים.

דדליפט 85 קילו -5-
כבד לי, אבל אני מת על התרגיל הזה. מתחילות בעיות של אחיזה, אבל לא נראה לי שאני כבר ברמה של אחיזה משולבת. בחזרה האחרונה היום המוט ברח לי מהיד באמצע העלייה. דפקתי צעקה של "כוסעמק" שהפחידה את אחת הזקנות על ההליכונים (מדהים כמה שהחכון ריק בשעות האלה), תפסתי את המוט והרמתי כמו שצריך. יש דרך לשפר את האחיזה בלי לעבור לאחיזה משולבת בנתיים?

אשמח לתגובות שלכם ולתשובה על השאלה מהפוסט הקודם.

לגבי הסקוואט,כן,עם אתה יודע בעצמך שהטכניקה לקויה אז תעבור ל55 ועלה 2.5 כל אימון עד שתגיע ל60.
תעלה גם סירטונים של הסקוואט והדדליפט,ככה נוכל גם לראות את הטכניקה שלך.

בגדול כל הכבוד תמשיך להפציץ

תעשה את הסקוואט עם 60 שוב, שום סיבה לחזור אחורה ל55.
לפני שאתה מושך את הדדליפט תעשה מן משיכה בלי להרים את המוט מהרצפה, זה יכניס את היד שלך להחזיק בדיוק איפה שצריך (כאילו תמשוך למעלה בלי סטאפ בלי כלום ובלי להרים ת'מוט, אני תמיד עושה את זה)

• פותח/ת השרשור
אני מקפיד על מרפקים קדימה ולא לצדדים או מתחת למוט...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית