הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חשש לדלקת והמשך אימון

mojomj

משתמש מתחיל
247
2
נק' מוניטין:
2
247
2
הייתי היום אצל אורתופד וכנראה יש לי דלקת בזרוע/כתף. במהלך האימונים זה מתחיל מהזרוע אבל מגיע בסוף לכתף אך הרופא מצא רגישות בכתף.
בכל אופן נתן לי אטופן ל 10 ימים והפנייה לאולטראסאונד.

כרגע אני ב SS. בעיקרון מחר (שבת) אמור להיות לי אימון ולכן חשבתי לתת מנוחה קטנה. זה אומר שהפעם הבאה שאתאמן תהיה רק ביום שלישי.

השאלה שלי היא איך אני אמור להתנהג מבחינת האוכל? אני אוכל 3000 קלוריות ביום (380 גר פחמימה, 72 גר' שומן). האם להוריד בכמות האוכל עד יום שלישי או שלהמשיך לאכול כרגיל? אני פשוט לא רוצה לאכול סתם בלי שיש שריפת אנרגיה/שומן.

מצד שני לא רוצה לסכן את מה שהשגתי אז עדיף להמשיך לאכול לפי התפריט?

מה הנתונים שלך? גיל, גובה, משקל גוף, משקלי עבודה וכו'.
בנוסף, ממה נבעה הפציעה לדעתך? הרגשת אותה מתפרצת בזמן ביצוע תרגיל כלשהו?
זה מאוד נפוץ בבנץ' פרס, וקל לתקן את הבעייה.

• פותח/ת השרשור
גיל 34, שוקל 82 קג, גובה 1.86
משקלי עבודה: סקוואט 95, דדליפט 107, בנץ' 80 ופרס 45

הרגשתי את זה בפעם הראשונה דווקא בסקוואט ביד שמאל כאשר הרמתי מרפקים. כל פעם ששמתי את המוט ב LB והרמתי את המרפקים הרגשתי את הלחץ בזרוע. אחר כך הכאב התפשט או הקרין על הכתף. המשכתי ככה כחודש. לפעמים כאב יותר ולפעמים פחות, אבל אם הייתי מתחיל בסקוואט אז כבר לא הייתי יכול לעשות בנץ בגלל העומס שמופעל על הידיים. ולכן לאחרונה התחלתי בבנץ על מנת להצליח לסיים את הסקוואט.דדליפט לא הייתה בעיה כי הידיים בפשיטה ומושכות למעלה. זה קורה או בסקוואט כשמופעל לחץ בזרוע כתוצאה מהרמת המרפקים ואז זה עובר לכתף. אין לי מושג ממה נבעה הפציעה. זה באמת קרה פשוט בזמן הסקוואט. כאבים קטנים בזרוע שהתגברו.

אגב, יכול להיות באמת שזה נבע מהבנץ, אבל לא יודע בוודאות כי הרגשתי את זה כשכיווצתי שכמות בסקוואט והרמתי מרפקים.
לכן אני מדגיש שוב, שהכאב לא מתחיל בכתף, אלא דווקא בזרוע ואז אחרי כמה זמן אני מתחיל להרגיש את זה גם בכתף אבל יכול להיות שהמקור בכתף וזה פשוט מתחיל מהזרוע. בגדול, ברגע שזה מתחיל, הכאב הוא לאורך כל הזרוע ועד הכתף

אני מהמר שהמוט נמוך מידי על הגב ו/או שאתה אוחז צר מידי. תוכל להעלות סרטון של הסקוואט שצולם מאחורה?
ובכל מקרה, צפה בסרטון ההדרכה שיעשה לך חיים קלים:

• פותח/ת השרשור
צפיתי בסרטון כמה פעמים. לגבי המיקום של המוט, אני מניח אותו על "המדף" שיוצרות השכמות מאחורה.

לגבי האחיזה, בגלל הכאבים התחלתי לאחוז רחב יותר אפילו טיפה יותר רחב מאשר מודגם בסרטון (על מנת למנוע כמה שפחות את הלחץ שבהרמת המרפקים, אבל יכול בהחלט להיות (כי אני לא כלכך זוכר במדויק) שהאחיזה שלי בהתחלה הייתה צרה מדי והלחץ שהופעל על הזרוע גרם לכאבים ולהתפתחות הדלקת (מוזר שזה קרה רק ביד שמאל). אבל לפי מה שהבנתי אני אמור לאחוז אותו צר כדי ליצור את הכיווץ בשכמות, לא?

כרגע בכל אופן האחיזה שלי יותר רחבה. זה מוריד מעט מהלחץ שנוצר אבל בגלל שזה כבר מאוחר מדי, עדיין יש מעט כאבים.

לגבי האוכל. השבוע יצא שהתאמנתי פעמיים במקום 3 והפעם הבאה שאתאמן תהיה כנראה רק ביום שלישי. האם להמשיך עד אז לאכול עפ"י התפריט המלא? (אני יודע שאחרי 72 שעות כבר לא מתרחש גירוי לשריר)

אני אמור לאחוז אותו צר כדי ליצור את הכיווץ בשכמות, לא?
הכי צר שאתה יכול כששורש כף היד והמרפקים כמו בסרטון
זה תלוי גמישות

האם להמשיך עד אז לאכול עפ"י התפריט המלא? (אני יודע שאחרי 72 שעות כבר לא מתרחש גירוי לשריר)
זה ממש לא נכון, זה תלוי רמת מתאמן.
במקרה שלך, אתה יכול לרדת קצת בפחממות עד יום לפני האימון הקרוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית