עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
כי ברור שמתוכנית כוח לא תגדל בכלל.. מה יתן לך בדיוק להרים אותו משקל עם 12 חזרות? גם ככה תצטרך להוסיף משקל למוט אם אתה רוצה לגדול. אני ממליץ לך לעשות ריסט למשקלי העבודה ולהתחיל טקסס אם כמובן מיציתה את ss. אין דבר כזה ״רק כוח״ או ״רק היפרטרופיה״ כוח וגדילה הולכים ביחד!היי.
למטרה של היפרטרופיה בלבד, מה עדיף לעשות תוכנית כוח בסגנון טקסס או ליניארית שמבוססת על התקדמות במשקלי עבודה או ללכת לפצל לAB ולהתרכז במרוכבים(ולעשות למרוכבים עצימות גבוהה ולמבודדים נפח גבוה)?
(כמובן שמדובר על אחרי SS)
ברור שהם הולכים ביחד, אבל המטרה שלי היא היפרטרופיה ולא כוח.כי ברור שמתוכנית כוח לא תגדל בכלל.. מה יתן לך בדיוק להרים אותו משקל עם 12 חזרות? גם ככה תצטרך להוסיף משקל למוט אם אתה רוצה לגדול. אני ממליץ לך לעשות ריסט למשקלי העבודה ולהתחיל טקסס אם כמובן מיציתה את ss. אין דבר כזה ״רק כוח״ או ״רק היפרטרופיה״ כוח וגדילה הולכים ביחד!
ברור שהם הולכים ביחד, אבל המטרה שלי היא היפרטרופיה ולא כוח.
אז מה שאתה אומר זה שאני פשוט צריך רק לעשות תוכניות כוח ולהוסיף משקל למוט וזה יהיה הדבר שהכי יעזור לי לגדול?
אז מה הטעם בפיצולים?
קודם כל תודה על התשובה.וזה בדיוק מה שהמתאמנים בימינו לא חושבים עליו לעומק. תבין,אתה לא על חומרים או משהו. אתה לא צריך כמו גדולה של סטים וחזרות מהסיבה הפשוטה שפשוט לא תצליח להתאושש מהאימונים ואז תתקע במשקלים ואז פשוט לא תגדל. סינטזת החלבון ומהירות ההתאוששות של בן אדם לא טבעי מהירה פי 3 ולכן הוא יכול להרשות לעצמו יותר אימונים והרבה יותר סטים וחזרות הוא עובד קשה מאוד כדי לתת לשריר את כל מה שהוא זקוק לו. אני רואה המון מתאמנים אצלי במכון,במשך שנה פשוט לא מתקדמים הם בוכים למאמן שלהם ואז המאמן ממציא להם תוכנית חדשה שקר כלשהו אבל הם עדיין תקועים במקום ולמה? התאוששות, הם פשוט לא מצליחים להתאושש מרוב כל הסטים והחזרות שדוחפים להם. מה שאני מנסה להגיד זה שאתה לא חייב לעשות טקסס או לינארית, אבל תבנה תוכנית שתיתן לך את המירב ואת העומס הדרוש כדי להתקדם במשקלים בצורה יעילה ולא כל שנה. תשלב הרבה כוח בתוכנית שלך ותראה גם שההרגשה הכללית שלך משתפרת וגם מה יותר טוב מלשבור שיא כל שבוע או שבועיים?! בהצלחה..
אם אני אעשה תוכנית כוח משהו בסגנון טקסס לדוגמה שאין כל כך תרגילי עזר האם זה יהיה טוב לגדילה או שהתועלת תהיה בעיקר להעלאת משקלים שתעזור לי יותר בהמשך?תעשה כל תוכנית שאתה רוצה העיקר תעלה במשקלים. ובעיקרון בתרגילים מורכבים עדיף שתעבוד בעצימות גבוה..