דיון המרת טסט בזריקת TRT לגילוי בבדיקת דם

DoctorProp

משתמש פעיל
444
69
נק' מוניטין:
183
444
69
נניח ואדם עושה TRT והוא על 150מג (3CC כל זריקה) האם בבדיקת טסט טוטאל יופיע רק 8 נמול לליטר של טסט טוטאל?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
גוף האדם מכיל כ-5L דם במבוגר.
מאחר ומדובר בטסט אננטט אז ב-10 ימים תשתחרר מחצית הכמות שהזרקת (זה זמן מחצית החיים), כלומר הזרקת 150mg ולאחר 10 ימים השתחררו 75mg לדם ונניח כ- 7.5mg ביום. עקב משקל האסטר נישאר עם כ-5mg טסט נקי.
ז"א:
5mg/5L=100,000ng/dl=3700nmol/l לפי מסה מולרית של טסט.
אם כך: 5mg-->3700nmol/l (כמובן תוך התייחסות למסה מולרית של טסט).
הבדיקה מגלה 1/175 מהטסט ולכן מתקבל 21nmol/l בערך כלומר מ-150mg הזרקת טסט אנתת מתקבלת רמה של 21nmol/l בממוצע בבדיקה.
זה מודל גס מאוד מאחר וההנחה של שיחרור סדיר שמביאה לחישוב לפי קשר לינארי אינה מתקיימת בנוסף לשגיאה ביחס הגילוי ועוד שגיאות לסדר נמוך.
אך בכל זאת הוא מעניק אומדן העונה על שאלתך.
צריך לקחת בחשבון שבהזרקה שבועית יש בניית רמות ותנודה בין ערכי חישוב גבוהים יותר ולכן מדובר בהזרקה בודדת של 150mg טסט אננטט.

נערך לאחרונה:
נניח ואדם עושה TRT והוא על 150מג (3CC כל זריקה) האם בבדיקת טסט טוטאל יופיע רק 8 נמול לליטר של טסט טוטאל?
לא רשום כל כמה זמן וסוג החומר.אנטט זה 1מל=250 טסט אנטט=180 נטו טסט ללא אסטר.אם הזריקה היא דו שבועית אז תצייר פרבולה שבה השיא הוא כעבור שלושה ימים ובוא סביר שעברת את המקסימום במיזגרת. ומישם יורד עד להזרקה הבאה.סביר להניח שליפני ההזרקה הבאה תהיה עדיין מעל המינמום במיזגרת.

קודם כל 150 מ"ג זה לא 3CC.
דבר שני אין סיכוי שאם תזריק 150 מ"ג אתה תראה תוצאה שכמו שכתבת. אם מה שאתה מזריק אוטנטי, אתה מזריק פעם בשבוע 150 מ"ג ועברת כבר 4 זריקות, הטסט שלך יהיה באזור ה 25-30 ואולי יותר, תלוי מה היה ה baseline שלך (אם הטסט הטבעי שלך היה ממש נמוך אז תצטרך להזריק יותר כדי להגיע לרמות גוהות יותר/תקינות). בנוסף, זה תלוי אם אתה גם מזריק hCG כי זה גם יכול להעלות את הטסט (ובעיקר להיות מומר לאסטרוגן, במיוחד ב-TRT. אני קורא יותר מידי עדויות על זה מבדיקות דם של אנשים לאחרונה).

נערך לאחרונה:
דבר שני אין סיכוי שאם תזריק 150 מ"ג אתה תראה תוצאה שכמו שכתבת. אם מה שאתה מזריק אוטנטי, אתה מזריק פעם בשבוע 150 מ"ג ועברת כבר 4 זריקות, הטסט שלך יהיה באזור ה 25-30 ואולי יותר, תלוי מה היה ה baseline שלך (אם הטסט הטבעי שלך היה ממש נמוך אז תצטרך להזריק יותר כדי להגיע לרמות גוהות יותר/תקינות). בנוסף, זה תלוי אם אתה גם מזריק hCG כי זה גם יכול להעלות את הטסט (ובעיקר להיות מומר לאסטרוגן, במיוחד ב-TRT. אני קורא יותר מידי עדויות על זה מבדיקות דם של אנשים לאחרונה).
אפילו מעל 30nmol/l, הרי האסטר ארוך והרמה נבנית.

גוף האדם מכיל כ-5L דם במבוגר.
מאחר ומדובר בטסט אננטט אז ב-10 ימים תשתחרר מחצית הכמות שהזרקת (זה זמן מחצית החיים), כלומר הזרקת 150mg ולאחר 10 ימים השתחררו 75mg לדם ונניח כ- 7.5mg ביום. עקב משקל האסטר נישאר עם כ-5mg טסט נקי.
ז"א:
5mg/5L=100,000ng/dl=3700nmol/l לפי מסה מולרית של טסט.
אם כך: 5mg-->3700nmol/l (כמובן תוך התייחסות למסה מולרית של טסט).
הבדיקה מגלה 1/175 מהטסט ולכן מתקבל 21nmol/l בערך כלומר מ-150mg הזרקת טסט אנתת מתקבלת רמה של 21nmol/l בממוצע בבדיקה.
זה מודל גס מאוד מאחר וההנחה של שיחרור סדיר שמביאה לחישוב לפי קשר לינארי אינה מתקיימת בנוסף לשגיאה ביחס הגילוי ועוד שגיאות לסדר נמוך.
אך בכל זאת הוא מעניק אומדן העונה על שאלתך.
צריך לקחת בחשבון שבהזרקה שבועית יש בניית רמות ותנודה בין ערכי חישוב גבוהים יותר ולכן מדובר בהזרקה בודדת של 150mg טסט אננטט.
אז זה סבבה לתת בזריקה ראשונה "דחיפה"? נתעלם מהעובדה שעדיף לשלב אסטר קצר בהתחלה...

@Trenhexzaur נסה את
www.steroidplot.com
התמונה הראשונה היא 250 מג טסט אננטט כל 4 ימים
התמונה השניה היא 500מג בזריקה הראשונה ומשם 250 מג כל 4 ימים (סה"כ 750 מג אננטט בשבוע הראשון)

Screenshot_2014-12-04-20-42-43-1.png Screenshot_2014-12-04-20-43-14-1.png

• פותח/ת השרשור
התבלבלתי אני מתכוון 0.3 כל זריקה סליחה טעות גסה !
אני על TRT כבר כמעט 5 שבועות אני מאמין שהייצור טסט שלי הוא אפסי לא? ורק מה שאני אקבל מהזריקות הינו מה שפעיל
ומה הכוונה שרוב הטסט מהפרגניל מומר לאסטרוגן יש הסבר הגיוני לזה ?

התבלבלתי אני מתכוון 0.3 כל זריקה סליחה טעות גסה !
אני על TRT כבר כמעט 5 שבועות אני מאמין שהייצור טסט שלי הוא אפסי לא? ורק מה שאני אקבל מהזריקות הינו מה שפעיל
ומה הכוונה שרוב הטסט מהפרגניל מומר לאסטרוגן יש הסבר הגיוני לזה ?
0.3cc?... 😃 (אין דבר כזה)
רוב הטסט מהפרגניל לא מומר לאסטרוגן מאחר ולטסט אין שלט על הגב: "אני תוצאה של פעולת הפרגניל" או "הוזרקתי לתחת"... כאשר כמות הטסט גבוהה גם כמות הטסט שיומר לאסטרוגן ברקמות השונות תגבר. פרגניל מדמה LH ולכן משמר פעולת תאי הליידיג במידה מסויימת.
הכוונה היא שהזרקה של 150mg/wk, הן בהתאם לחישוב רמת הגילוי (מהזרקה חד-פעמית שהצגתי) ואף יותר מכך עקב בניית רמה ממוצעת גבוהה (ראה איור שהצמיד @Tonyd ) היא גבוהה מכדי להיחשב TRT.

נערך לאחרונה:
0.3cc?... 😃 (אין דבר כזה)
רוב הטסט מהפרגניל לא מומר לאסטרוגן מאחר ולטסט אין שלט על הגב: "אני תוצאה של פעולת הפרגניל" או "הוזרקתי לתחת"... כאדר כמות הטסט גבוהה גם כמות הטסט שיומר לאסטרוגן בריקמות השונות תיגבר. פרגניל מדמה LH ולכן משמר פעולת תאי הליידיג במידה מסויימת.
הכוונה היא שהזרקה של 150mg/wk, הן בהתאם לחישוב רמת הגילוי (מהזרקה חד-פעמית שהצגתי) ואף יותר מכך עקב בניית רמה ממוצעת גבוהה (ראה איור שהצמיד @Tonyd ) היא גבוהה מכדי להיחשב TRT.
טום אנשים כאלה יחולים לנסות DECAPEPTYL? או שזה אבוד? אנשים על TRT

טום אנשים כאלה יחולים לנסות DECAPEPTYL? או שזה אבוד? אנשים על TRT
לרוב המצב אבוד. דקפפטיל הוא למעשה פולס של gnrh, כלומר הורמון מגרה הפרשת גונדוטרופינים (LH לצורך ייצור טבעי של טסט). המטרה בפולס היא מתן Overshoot למערכת משוב שאחרת אינה מתפקדת על-מנת לקוות ולהצית פעולת משוב סדירה ומתמשכת. במידה והחלה כבר התאוששות, Overshoot כזה עלול להזיק משום שלאחריו תגיע דעיכה משמעותית. כלומר מערכת בדרך לשיווי משקל דינמי דווקא תתרחק ממנו. במקרה של היפוגונדיזם שאינו זמני כמו ביציאה משימוש סטנדרטי ב-AAS הבעייה קשורה לרוב בתפקוד לקוי של בלוטת יותרת המוח או איזשהי פגיעה בהיפותלמוס ולכן לא סביר שפולס gnrh יפתור את הבעייה.
ברור שייתכן ששימוש באלמנט מגרה הפרדת גונדוטרופינים כמו דקפפטיל או טיפול גונדוטרופיני חלופי יעלה זמנית את ייצור הטסט העצמי, אך הדגש הוא על זמנית...

וב הטסט מהפרגניל לא מומר לאסטרוגן
לא אמרתי שרובו מומר לאסטרוגן (ע"י aromatization). התכוונתי שחלק ממנו יכול להיות מומר לאסטרוגן וזה יכול לעיתים להגיע למספרים גבוהים, לערך 50% (תלוי ברמות הטסט, בד"כ קורה כשהטסט מתקרב לנורמה העליונה או עובר אותה).
הינה משהו נחמד בלי קשר:
http://www.amepc.org/tau/article/view/2249/3145

מזריקים אפילו את המים המינרלים לתינוקות:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25345084

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית