הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון אני ממליץ הרבה לאחרונה על פאוז-סקווט אז...

כל הכבוד על ההחלטה לקורטא, קח בחשבון שזו לא עוד סתם תוכנית, זה מסע בעקבות הנפח, אתה צריך להגיד לעצמך לפני כל אימון"לא משנה מה עושים מה שכתוב וכך יהיה".

בהצלחה

אפשר לשאול למה דווקא פאוז סקוואט? לעומת בוקס סקוואט למשל, שעד כמה שאני יודע המטרה של שניהם היא לחזק את היציאה שלך מהבור רק שבפאוז אתה מאבד כח על הסטטי בבור ובבוקס אתה לא. אז ההיגיון שלי אומר שאוכל להרים יותר בבוקס, ולכן זה יתן לי לעבוד טוב יותר על היציאה מהבור.
אשמח להארה על הנושא 😃

אפשר לשאול למה דווקא פאוז סקוואט? לעומת בוקס סקוואט למשל, שעד כמה שאני יודע המטרה של שניהם היא לחזק את היציאה שלך מהבור רק שבפאוז אתה מאבד כח על הסטטי בבור ובבוקס אתה לא. אז ההיגיון שלי אומר שאוכל להרים יותר בבוקס, ולכן זה יתן לי לעבוד טוב יותר על היציאה מהבור.
אשמח להארה על הנושא 😃

חיטטתי קצת ברשת
ומצאתי מלא מקומות ואנשים שאומרים שבוקס יותר מתאים לכאלה עם ציוד שמתחרים
ופאוז מתאים יותר לראו

קראתי יותר ומצאתי ככה:
כיוון שהתנועה של המוט שונה מאוד בבוקס מסקוואט רגיל אז התרגיל לא יעיל למי שמתחרה ראו
הוא כן יעזור אבל התרומה שלו לא תהיה כלכך גדולה
לעומת זאת פאוז סקוואט יעזור יותר כיוון שבד"כ הנקודה החלשה אצל מתחרים בראו היא יציאה מהבור
ולתרגל את רפלקס המתיחה של ההאמסטרינג ביציאה מהגוף בעזרת פאוז סקוואט יכול להועיל הרבה מאוד לסקוואט עצמו ולחזק אותו

זה אחרי חיפוש בכמה מקומות
אם אני טועה אשמח לתיקון

נערך לאחרונה:
לדעתי, אני לא מבין בפאוז או בוקס כמו אחרים
אבל בבוקס כאשר אתה מתיישב אתה מאבד את המתח שריר שיש לך לעומת פאוז
כי בפאוז אם תשחרר כיווץ אתה נופל פשוט לעומת בוקס שאתה יכול לשחרר את הכיווץ ועדיין להישאר במקום שלך
לאן פאוז דורש יותר התפצצות מהתחתית לעומת בוקס

כמובן זו דעתי, יכול להיות שאני טועה כמובן, אם אני טועה אשמח שיתקנו אותי

עריכה: חיטטתי קצת ברשת
ומצאתי מלא מקומות ואנשים שאומרים שבוקס יותר מתאים לכאלה עם ציוד שמתחרים
ופאוז מתאים יותר לראו
לי זה נראה בדיוק ההפך. בבוקס אתה עובר ברגע מ0 ל100. בפאוז כבר חלק מהכח פועל ולא רק שפועל אלא פיזיקלית זה צריך להיןת כמעט מקסימלי. תסתכל על חוק ראשון של ניוטון:
F-mg=0
F=mg הכח שווה לכח המשיכה. אחר כך בפרץ כח אנחנו מוסיפים לעצמנו מהירות ובערך נשארים עם המשוואה שלאורך התנועה f הוא בערך mg.
עכשיו נסתכל על פרץ הכח בהתחלה שמוסיף לנו מהירות. אם סקוואט הוא בערך תנועה שך מטר שלוקחת שנייה נגיד שהמהירות שמתווספת היא 1m/s
J=mdv dv=1 לכן j=m.
J=ft
אם נגיד שפרץ הכח לוקח כעשירית השנייה
j=0.1f
m=0.1f
f=10m
g=~10
F=mg בערך.
אז סכום הכוחות שמתווסף הוא בערך mg. כמובן שזה הכל פה בערך אבל גם אם זה יוצא פי 4 מהחישוב שלי, זה עדיין אומר ש20% מהכח אתה כבר מבצע. אז אם ניקח את הסטיה הגדולה של החישוב שלי זה עדיין אומר ש10-50% מהכח אתה כבר מבצע בפאוז אתה כבר מבצע אז הכח המתפרץ קטן יותר, כי בבוקס אתה צריך לייצר יותר כח.
אגב, יכול להיות שאני בכלל לא בכיוון עפ החישוב הזה אבל לי הוא נראה דיי הגיוני ממה שעוד יש לי בתאים האפורים משיעורי פיזיקה

לי זה נראה בדיוק ההפך. בבוקס אתה עובר ברגע מ0 ל100. בפאוז כבר חלק מהכח פועל ולא רק שפועל אלא פיזיקלית זה צריך להיןת כמעט מקסימלי. תסתכל על חוק ראשון של ניוטון:
F-mg=0
F=mg הכח שווה לכח המשיכה. אחר כך בפרץ כח אנחנו מוסיפים לעצמנו מהירות ובערך נשארים עם המשוואה שלאורך התנועה f הוא בערך mg.
עכשיו נסתכל על פרץ הכח בהתחלה שמוסיף לנו מהירות. אם סקוואט הוא בערך תנועה שך מטר שלוקחת שנייה נגיד שהמהירות שמתווספת היא 1m/s
J=mdv dv=1 לכן j=m.
J=ft
אם נגיד שפרץ הכח לוקח כעשירית השנייה
j=0.1f
m=0.1f
f=10m
g=~10
F=mg בערך.
אז סכום הכוחות שמתווסף הוא בערך mg. כמובן שזה הכל פה בערך אבל גם אם זה יוצא פי 4 מהחישוב שלי, זה עדיין אומר ש20% מהכח אתה כבר מבצע. אז אם ניקח את הסטיה הגדולה של החישוב שלי זה עדיין אומר ש10-50% מהכח אתה כבר מבצע בפאוז אתה כבר מבצע אז הכח המתפרץ קטן יותר, כי בבוקס אתה צריך לייצר יותר כח.
אגב, יכול להיות שאני בכלל לא בכיוון עפ החישוב הזה אבל לי הוא נראה דיי הגיוני ממה שעוד יש לי בתאים האפורים משיעורי פיזיקה

הייתי מסכים אם המסלול ששלושת ההרמות היו עוברות היה דומה
המסולול של סקואט הוא למעלה למטה
המסלול של פאוז דומה לסקוואט
אבל המסלול של המוט בבוקס הוא אלכסון למטה ואלכסון למעלה
כיוון שהמסלול של המוט שונה אז אתה לא מתרגל את ההתפצצות כמו בסקוואט ולכן התרומה קטנה
לעומת ההתפוצצות בפאוז שדומה אחד לאחד למסלול של המוט בסקוואט ולכן התרומה שלו יותר גדולה
המסלול של הסקוואט נראה ככה: |
המסלול של הפאוז נראה ככה: |
המסלול של הבוקס נראה ככה: / עום אלכסון יותר נטוי משהו כמו 45 מעלות

אם זה מוסיף משהו לדיון, הייתי בסמינרים של הרוסים ושל אד קואן שבוע שעבר.
לא שמעתי מאף אחד עבודה על בוקס סקוואט, ומעבר לכך לא זכור לי מתחרה RAW רציני שממליץ על בוקס. אחד החסרונות בבוקס זה ההרפיה בתחתית שפשוט לא קוראת במציאות.

אד קואן ממליץ בחום על פאוז בתור תרגיל עזר חשוב מאוד לחיזוק הcore בתחתית, ולשפר יציאה מהמקום ללא שימוש בבאונס. רצוי בלי חגורה.

יצא לי לבצע לא מעט את שניהם, ואני חושב שבוקס בהחלט לא מתאים לraw והתנועה מאוד לא דומה לסקוואט רגיל.

• פותח/ת השרשור
חזק ביותר !!
שיר ברקע?
Disturbed - Land of confusion

כל הכבוד על ההחלטה לקורטא, קח בחשבון שזו לא עוד סתם תוכנית, זה מסע בעקבות הנפח, אתה צריך להגיד לעצמך לפני כל אימון"לא משנה מה עושים מה שכתוב וכך יהיה".

בהצלחה
אתה תקבל עדכונים בלייב כמובן ותודה

אשמח להארה על הנושא 😃
בוקס סקווט עובד יותר טוב עם לואו באר, פאוז סקווט נותן לך את הביטחון שגם אם פספסת באונס - אתה עולה ולא משנה מה.

אם זה מוסיף משהו לדיון, הייתי בסמינרים של הרוסים ושל אד קואן שבוע שעבר.
לא שמעתי מאף אחד עבודה על בוקס סקוואט, ומעבר לכך לא זכור לי מתחרה RAW רציני שממליץ על בוקס. אחד החסרונות בבוקס זה ההרפיה בתחתית שפשוט לא קוראת במציאות.

אד קואן ממליץ בחום על פאוז בתור תרגיל עזר חשוב מאוד לחיזוק הcore בתחתית, ולשפר יציאה מהמקום ללא שימוש בבאונס. רצוי בלי חגורה.

יצא לי לבצע לא מעט את שניהם, ואני חושב שבוקס בהחלט לא מתאים לraw והתנועה מאוד לא דומה לסקוואט רגיל.
@zaptamaher

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית