הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר רוצה לעלות במסה, אבל מבולבל לגבי כולסטרול

BasicFood

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
אז ככה, אני רוצה לעלות במשקל ובמסת שריר.
עכשיו, רב היום שלי והתפריט שלי מבוססים על חלבי, שזה אומר גבנ"צ, ביצים, חלב וכו'.
אני יודע שצריך לאכול הרבה, אבל רב הדברים שאני אוכל הם הדברים שרשמתי למעלה.. כי יש בהם הרבה קלוריות וזה עוזר לי..

עכשיו, אבא שלי אומר לי שיש בגבינה צהובה ובביצים הרבה כולסטרול, וזה באמת מדאיג אותי כי אמרו לי שבגיל מאוחר יותר אפשר לקבל התקפי לב בגלל זה והכל.
הבנתי שמומלץ לצרוך 200 מ"ג כולסטרול ביום, ואני אחד שאוכל 2-3 ביצים ביום, ובביצה אחת יש בסביבות ה-300....
מה דעתכם?

איך אפשר לעלות במשקל ובמסה בצורה בריאה ולא מזיקה לגוף? מהי עמדתכם?

כולסטרולהכולסטרול הוא חומר שומני הנמצא בגופינו ומהווה מרכיב חיוני בקרום התא ומשמש כחומר גלם לייצור חומרים שונים. עיקר הכולסטרול מיוצר בגוף על ידי מערכת העיכול והכבד.

תפקידי הכולסטרול בגוף:
1. נמנה עם השומנים המרכיבים את ממברנת (קרום) התא.
2. אחראי לתפקוד התקין של המוח וחוט השדרה מכיוון שהוא משמש כחלק ממעטפת השומנים של תאי העצב.
3. חומר מוצא לבניית ההורמונים הסטרואידים.
4. יצור מלחי מרה בכבד הפעילים בעיכול השומנים.
5. בניית וויטמינים בעיקר וויטמין D.

הכולסטרול אינו גורם שלילי שיש לחשוש מפניו והוא נמצא בגוף של כל אחד ואחת מאיתנו. חלק גדול מהכולסטרול מיוצר בכבד ואינו מושפע ישירות מהתזונה. חשוב לציין, שישנן נטיות ומחלות גנטיות המחייבות מעקב על צריכת הכולסטרול. את הכולסטרול ניתן למצוא בדם בשתי תרכובות HDLו- – LDL בתרכובות אלו נמצא הכולסטרול בתערובת עם חלבון.

HDL) High Density Lipoprotein) – כמות החלבון ב- HDL גבוהה ולכן הכולסטרול פחות 'דביק'. נקרא גם ה-"כולסטרול הטוב". מכיוון שגופיפים אלה נמצאים בצפיפות גבוהה הם מסוגלים להעביר את הכולסטרול העודף מהתא אל הכבד. בכבד הכולסטרול מנוצל לתהליכים שונים כמו יצירת מלחי מרה. רמה גבוהה של HDL בדם מפחיתה את הצטברות הכולסטרול "הרע" ואף יכולה לפרק במידה מסוימת את הרובד שנוצר על דפנות כלי דם.

(LDL) Low Density Lipoprotein – נקרא גם "כולסטרול הרע". ל-LDL צפיפות נמוכה וכמות חלבון קטנה ולכן הכולסטרול דביק יותר (כי אין לו חלבון להידבק אליו). כתוצאה מכך ה-LDL ידבק יותר לדפנות העורקים ויסתום אותם; בשל כך רמה גבוהה של גופיפי LDL בדם מהווה סיכון בריאותי. גופיפים אלה מעבירים את הכולסטרול בדם (מהכבד לשאר הרקמות) וכאשר כולסטרול זה שוקע לדופן הפנימי של כלי הדם הוא גורם לסתימה של כלי הדם. אם מדובר בכלי דם המובילים דם ללב, מצב זה יכול לגרום להתקף לב. ניתן להוריד את כמות הכולסטרול "הרע" על ידי הקפדה על תזונה נכונה ואורח חיים פעיל.

השלכות של מצבי חסר :• פגיעה בגדילה
• התייבשות העור
• שינויים בקרום התא
• פגיעה ביכולת ההתכווצות של שרירי הלב
• פגיעה בתפקוד המערכת החיסונית

אתה יכול לקרוא את כל השאר כאן:

https://www.kilogram.co.il/116/שומנים-על-מה-ולמה/

ובכללי לעבור על מאמרים בפורטל.

לא צריך להגזים ולאכול כמויות מטורפות של כולסטרול בגלל שהרוב מיוצר בכבד, אבל זה כן חשוב לגוף וממש לא מומלץ להמנע מכך וכן מומלץ לצרוך מזונות עם כולסטרול אין בכך שום דבר פסול.

הגישה של אביך מובנת מאוד מאחר ותקופה ארוכה מאוד זה היה מקובל שכולסטרול הוא מקור הרשע בעולם מבחינת מחלות לב כאלה ואחרות אבל עם הזמן המדע התפתח והבין שהבעיה העיקרית נעוצה בכמות פחמימות בלתי נשלטת בתפריט ובפלוס קלורי גבוהה מדי ללא אימונים גופניים. זה ככה על קצה המזלג אבל אתה מוזמן לשאול שאלות ממוקדות יותר או לחפש מאמרים ומחקרים נוספים בפורום ובפורטל

אתה יכול לקרוא את כל השאר כאן:

ובכללי לעבור על מאמרים בפורטל.

לא צריך להגזים ולאכול כמויות מטורפות של כולסטרול בגלל שהרוב מיוצר בכבד, אבל זה כן חשוב לגוף וממש לא מומלץ להמנע מכך וכן מומלץ לצרוך מזונות עם כולסטרול אין בכך שום דבר פסול.

הגישה של אביך מובנת מאוד מאחר ותקופה ארוכה מאוד זה היה מקובל שכולסטרול הוא מקור הרשע בעולם מבחינת מחלות לב כאלה ואחרות אבל עם הזמן המדע התפתח והבין שהבעיה העיקרית נעוצה בכמות פחמימות בלתי נשלטת בתפריט ובפלוס קלורי גבוהה מדי ללא אימונים גופניים. זה ככה על קצה המזלג אבל אתה מוזמן לשאול שאלות ממוקדות יותר או לחפש מאמרים ומחקרים נוספים בפורום ובפורטל
טוב לראותך אותן כאן, הרבה זמן לא הגבת פה. 😃

לנושא:
אין בעיה עם כמויות גבוהות של כולסטרול מביצים, גבינות וכו'. כל עוד אין לך בעיות כולסטרול במשפחה שיגבילו גם אותך, אין בעיה לאכול 2-3 ביצים. ניתן כמובן לאכול יותר.
אני למשל אוכל 5-6 ביצים ביום יום ועושה בדיקות דם אחת לכמה חודשים, אני במצב מעולה.

• פותח/ת השרשור
תודה.
היו לסבא שלי בעיות כולסטרול, לא יודע עד כמה זה קשור אליי.

בכל מקרה, אני מבולבל כי הדעות חלוקות, יש כאלו שאומרים שזה כן יכול להיות מסוכן (בעיקר בגבנ"צ) וכן צריך להקפיד...
אני לא יודע בדיוק כי אחרי הכל אני לא רוצה בעיות.
איך אוכל לגדול אבל בצורה בריאה?

פשוט אל תפריז בכמויות כולסטרול. לאכול קרטון ביצים יהיה כנראה רעיון לא מוצלח במיוחד.
תאכל ביום יום למשל 2-3 ביצים ופרוסה-2 של גבינה צהובה ובדוק מה מצב הכולסטרול שלך אחת לכמה חודשים בבדיקות דם. אם לא תקין, תוריד ביצה-2 וכו' עד שתגיע לרמת כולסטרול בטווח הנורמה.

• פותח/ת השרשור
אבל אם לא אוכל ביצים ביום יום ולא גבנ"צ אז לא אגיע לערכי החלבון והקלוריות...
מקודם נאמר פה שכולסטרול דווקא חיוני, ועכשיו אתה אומר שרצוי לא להגיע לכמויות גבוהות...

כמויות גבוהות זה משהוהשהרבה אנשים לא מבינים אותו כל כך..קודם כל יש קשר לבן אדם ולמחלות תורשתיות זה ברור.
אבל לאוכלוסייה הכללית אין שום בעיה עם כולסטרול וכמות גבוהה זה משהו שסביר להניח שלא תגיע אליו אלא אם באמת תכוון לשם

נשמע מוגזם..אבל אף אחד לא יטען שזה במאה אחוז יגרום לבעיות כולסטרול כי אתה כנראה תצטרך להתמיד בדיאטה כזאת למשך המון זמן עם עוד כמה פאקטורים נוספים + גנטיקה לא משהו ואז אולי...

בקצרה, באמת שאין מה להתעסק במספרים..פשוט תגוון את האוכל שלך, אל תאכל כל יום אותו דבר..תמיד יש גבינה לבנה, קוטג', בשר, עוף וגם גבינות רזות אם זה מאוד מפריע להורים

• פותח/ת השרשור
אני כל יום אוכל ביצים וגבנ"צ וגם שיבולת..
אומרים שאני אוכל אותו הדבר ושזה לא בריא ומלא כולסטרול.. אני מסביר להם שלא אבל הבעיה שגם אין לי ממש דברים אחרים לאכול וזה אחלה דברים שיש בהם חלבון וקלוריות.

יצא לי לשמוע כמה דברים, אני לא יכול לבסס אותם כרגע או להעמיק בהם.
1. אין השפעה בין כולסטרול מהאוכל לכולסטרול בדם.
2. הקשר בין כולסטרול למחלות לב הוא קלישאתי ! ולא נכון.

זה נושא שעולה הרבה בפורום ואני יכול להבין למה.

תקרא את הנושאים האלו, אם תקרא את כולם בעיון אתה תדע לענות לעצמך על כל השאלות האלה:

https://www.kilogram.co.il/2305/האמת-על-מחלות-לב-וכלי-דם/

https://www.kilogram.co.il/2413/כולסטרול-והשפעותיו/

https://www.lbs.co.il/threads/17485/

יש לך כאן המון חומר..מומלץ מאוד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית