עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
בלי קשר, 30 גרם זה הקליפסים?ברכיבה על אופניים אני מסובב קראנק עם זרוע של 170 מ'מ , 90 סיבובים לדקה.
משקל הנעל הוא 300 גרם, מה תוספת העבודה בעקבות תוספת של 30 גרם למשקל הנעל.
תודה לעוזרים
אני מסכים עם זה היה דומה לסובב אבן שקשורה לחבל ואז מסת האבן לא משנה. אבל בסיבוב פדל יש דחיפה ומשיכה וזה נראה לי יותר דומה למומנט ואז כן אמורה להיות משמעות למסה.התוספת היא אפס.
אם אתה במהירות קבועה הכח שאתה משקיע לא מאיץ את תוספת המסה, אלה רק מתגבר על החיכוך.
אם התכוונת מה תוספת העבודה להאיץ למהירות הנ"ל, אז זה תוספת שטיינר למומנט האינרציה לשתי נקודות מסה. וגם זה זניח ביחס למסה הכללית.
ברכיבה על אופניים הנעל מחוברת לפדלים, אני מנסה לדעת מה תוספת ההספק שתדרש כדי לרכב באותה מהירות אם משקל הנעל יעלה לדוגמא ב 10%.אני חושב שלא הבנתי את השאלה שלך, נסה לנסח אותה בצורה אחרת.
בכל אופן- משקל כפול זרוע זה מומנט. מומנט כפול מהירות סיבוב זה הספק.
בהנחה ואתה מזניח את תוספת החיכוך שנובעת ממשקל הנעל הנוסף (וזאת הזנחה מוצדקת לחלוטין), -Ziv- צודק.
זה לא אומר שלזרוע אין משמעות. כמובן שיש לה. אם תקטין את הזרוע תצטרך להשקיע יותר כוח על מנת לייצר אותו מומנט, ולהפך.
אוקיי, השאלה אם נעל במשקל 300 גרם לעומת 350 גרם נחשבת לתוספת מסה זניחה.אתה מערבב כאן שני דברים.
השאלה אם תוספת המסה תחייב השקעת עבודה נוספת. התשובה היא לא. ובמהירות קבועה (יש חשיבות רק בהאצה ובהאטה) אין חשיבות למיקום המסה (אורך הזרוע).
נכון שיש חשיבות לאורך הזרוע בהפעלת הכח של הרוכב, אבל זה לא נושא הפוסט, ולא זו השאלה שנשאלה. יש להפריד בין המקרים.
גם אם נתייחס כרגע להאצה ולהאטה, תוספת מסה קטנה למומנט האינרציה של גל הארכובה תשפיע השפעה אפסית וזניחה לחלוטין על ההאצה. ישנם גורמים הרבה יותר משמעותיים כגון: משקל האופניים והרוכב, החיכוך עם הכביש, פחיסות הגלגל והגרר האווירודינמי.
כהערת אגב ההבדל במחיר בין נעל קלה יותר יכול להיות גם 1000 שקל
אני נוטה להסכים שזאת תהיה תוספת עבודה שולית לעומת גורמים
זה תלוי למה אתה קורה מהירות קבועה, כי גם בהילוך קבוע סיבובי הרגליים משתנים נניח בפלוס/מינוס של 2%.רציתי לכתוב תוספת להודעה, אבל הקדמת אותי.
ענית כבר לעצמך.
מדובר בבולשיט מזוקק של אנשי שיווק המשתמשים לכאורה במדע כדי לסחוט כסף.
לא תהייה שום תוספת עבודה במהירות קבועה. (רק בהאצה ובהאטה).
משקל כפול זרוע זה מומנט.
זה תלוי למה אתה קורה מהירות קבועה, כי גם בהילוך קבוע סיבובי הרגליים משתנים נניח בפלוס/מינוס של 2%.
אבל הנקודה ברורה
אתה מערבב כאן שני דברים.
השאלה אם תוספת המסה תחייב השקעת עבודה נוספת. התשובה היא לא. ובמהירות קבועה (יש חשיבות רק בהאצה ובהאטה) אין חשיבות למיקום המסה (אורך הזרוע).
נכון שיש חשיבות לאורך הזרוע בהפעלת הכח של הרוכב, אבל זה לא נושא הפוסט, ולא זו השאלה שנשאלה. יש להפריד בין המקרים.
גם אם נתייחס כרגע להאצה ולהאטה, תוספת מסה קטנה למומנט האינרציה של גל הארכובה תשפיע השפעה אפסית וזניחה לחלוטין על ההאצה. ישנם גורמים הרבה יותר משמעותיים כגון: משקל האופניים והרוכב, החיכוך עם הכביש, פחיסות הגלגל והגרר האווירודינמי.