הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה לפיזיקאים / מהנדסים

• פותח/ת השרשור hanan
  • פורסם בתאריך

hanan

משתמש על
8,276
5,170
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
13,984
8,276
5,170
ברכיבה על אופניים אני מסובב קראנק עם זרוע של 170 מ'מ , 90 סיבובים לדקה.
משקל הנעל הוא 300 גרם, מה תוספת העבודה בעקבות תוספת של 30 גרם למשקל הנעל.
תודה לעוזרים

ברכיבה על אופניים אני מסובב קראנק עם זרוע של 170 מ'מ , 90 סיבובים לדקה.
משקל הנעל הוא 300 גרם, מה תוספת העבודה בעקבות תוספת של 30 גרם למשקל הנעל.
תודה לעוזרים
בלי קשר, 30 גרם זה הקליפסים?
בקשר לשאלה, אני לא כל כך יודע איך לחשב את זה, אבל בכל מקרה אל תשכח שכמו שזה מקשה בתנועה מעלה זה גם מקל בתנועה מטה

• פותח/ת השרשור
בלי קשר, 30 גרם זה הקליפסים?
בקשר לשאלה, אני לא כל כך יודע איך לחשב את זה, אבל בכל מקרה אל תשכח שכמו שזה מקשה בתנועה מעלה זה גם מקל בתנועה מטה
לא, התוספת תבוא מערדליים שמכסות את הנעל.

@incin @coldfire @Tom אולי אתם זוכרים את הנוסחא לחישוב?

נערך לאחרונה:
התוספת היא אפס.
אם אתה במהירות קבועה הכח שאתה משקיע לא מאיץ את תוספת המסה, אלה רק מתגבר על החיכוך.

אם התכוונת מה תוספת העבודה להאיץ למהירות הנ"ל, אז זה תוספת שטיינר למומנט האינרציה לשתי נקודות מסה. וגם זה זניח ביחס למסה הכללית.

• פותח/ת השרשור
התוספת היא אפס.
אם אתה במהירות קבועה הכח שאתה משקיע לא מאיץ את תוספת המסה, אלה רק מתגבר על החיכוך.

אם התכוונת מה תוספת העבודה להאיץ למהירות הנ"ל, אז זה תוספת שטיינר למומנט האינרציה לשתי נקודות מסה. וגם זה זניח ביחס למסה הכללית.
אני מסכים עם זה היה דומה לסובב אבן שקשורה לחבל ואז מסת האבן לא משנה. אבל בסיבוב פדל יש דחיפה ומשיכה וזה נראה לי יותר דומה למומנט ואז כן אמורה להיות משמעות למסה.

לפי מה שאתה אומר לאורך הזרוע גם אין משמעות וזה לא סביר.

אני חושב שלא הבנתי את השאלה שלך, נסה לנסח אותה בצורה אחרת.
בכל אופן- משקל כפול זרוע זה מומנט. מומנט כפול מהירות סיבוב זה הספק.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שלא הבנתי את השאלה שלך, נסה לנסח אותה בצורה אחרת.
בכל אופן- משקל כפול זרוע זה מומנט. מומנט כפול מהירות סיבוב זה הספק.
ברכיבה על אופניים הנעל מחוברת לפדלים, אני מנסה לדעת מה תוספת ההספק שתדרש כדי לרכב באותה מהירות אם משקל הנעל יעלה לדוגמא ב 10%.

בהנחה ואתה מזניח את תוספת החיכוך שנובעת ממשקל הנעל הנוסף (וזאת הזנחה מוצדקת לחלוטין), -Ziv- צודק.
זה לא אומר שלזרוע אין משמעות. כמובן שיש לה. אם תקטין את הזרוע תצטרך להשקיע יותר כוח על מנת לייצר אותו מומנט, ולהפך.

בהנחה ואתה מזניח את תוספת החיכוך שנובעת ממשקל הנעל הנוסף (וזאת הזנחה מוצדקת לחלוטין), -Ziv- צודק.
זה לא אומר שלזרוע אין משמעות. כמובן שיש לה. אם תקטין את הזרוע תצטרך להשקיע יותר כוח על מנת לייצר אותו מומנט, ולהפך.

אתה מערבב כאן שני דברים.
השאלה אם תוספת המסה תחייב השקעת עבודה נוספת. התשובה היא לא. ובמהירות קבועה (יש חשיבות רק בהאצה ובהאטה) אין חשיבות למיקום המסה (אורך הזרוע).

נכון שיש חשיבות לאורך הזרוע בהפעלת הכח של הרוכב, אבל זה לא נושא הפוסט, ולא זו השאלה שנשאלה. יש להפריד בין המקרים.

גם אם נתייחס כרגע להאצה ולהאטה, תוספת מסה קטנה למומנט האינרציה של גל הארכובה תשפיע השפעה אפסית וזניחה לחלוטין על ההאצה. ישנם גורמים הרבה יותר משמעותיים כגון: משקל האופניים והרוכב, החיכוך עם הכביש, פחיסות הגלגל והגרר האווירודינמי.

• פותח/ת השרשור
אתה מערבב כאן שני דברים.
השאלה אם תוספת המסה תחייב השקעת עבודה נוספת. התשובה היא לא. ובמהירות קבועה (יש חשיבות רק בהאצה ובהאטה) אין חשיבות למיקום המסה (אורך הזרוע).

נכון שיש חשיבות לאורך הזרוע בהפעלת הכח של הרוכב, אבל זה לא נושא הפוסט, ולא זו השאלה שנשאלה. יש להפריד בין המקרים.

גם אם נתייחס כרגע להאצה ולהאטה, תוספת מסה קטנה למומנט האינרציה של גל הארכובה תשפיע השפעה אפסית וזניחה לחלוטין על ההאצה. ישנם גורמים הרבה יותר משמעותיים כגון: משקל האופניים והרוכב, החיכוך עם הכביש, פחיסות הגלגל והגרר האווירודינמי.
אוקיי, השאלה אם נעל במשקל 300 גרם לעומת 350 גרם נחשבת לתוספת מסה זניחה.
אני נוטה להסכים שזאת תהיה תוספת עבודה שולית לעומת גורמים אחרים שציינת.

כהערת אגב ההבדל במחיר בין נעל קלה יותר יכול להיות גם 1000 שקל

כהערת אגב ההבדל במחיר בין נעל קלה יותר יכול להיות גם 1000 שקל

רציתי לכתוב תוספת להודעה, אבל הקדמת אותי.
ענית כבר לעצמך.
מדובר בבולשיט מזוקק של אנשי שיווק המשתמשים לכאורה במדע כדי לסחוט כסף.
אני נוטה להסכים שזאת תהיה תוספת עבודה שולית לעומת גורמים

לא תהייה שום תוספת עבודה במהירות קבועה. (רק בהאצה ובהאטה).

• פותח/ת השרשור
רציתי לכתוב תוספת להודעה, אבל הקדמת אותי.
ענית כבר לעצמך.
מדובר בבולשיט מזוקק של אנשי שיווק המשתמשים לכאורה במדע כדי לסחוט כסף.

לא תהייה שום תוספת עבודה במהירות קבועה. (רק בהאצה ובהאטה).
זה תלוי למה אתה קורה מהירות קבועה, כי גם בהילוך קבוע סיבובי הרגליים משתנים נניח בפלוס/מינוס של 2%.
אבל הנקודה ברורה

משקל כפול זרוע זה מומנט.

כח (לא משקל) כפול זרוע זה מומנט.
ויש הבדל עצום בין משקל לכח.
זה תלוי למה אתה קורה מהירות קבועה, כי גם בהילוך קבוע סיבובי הרגליים משתנים נניח בפלוס/מינוס של 2%.
אבל הנקודה ברורה

כמובן שבאופן תיאורטי.
במציאות אין דבר כזה מהירות קבועה.

אתה מערבב כאן שני דברים.

אני לא מערבב כלום.
הסכמתי עם כל מה שאמרת. כשרשמתי את ההודעה שלי התכוונתי לכך שתוספת המסה בנעל מעלה את מסת המערכת הכללית (רוכב+אופניים) ואז החיכוך עם הכביש גדול יותר (זניח ל-ח-ל-ו-ט-י-ן אבל קיים באופן תאורטי) מכיוון שהחיכוך פרופורציוני לנורמל.
עכשיו כשאני חושב על זה שוב, נראה לי שמדובר בתנועה ללא החלקה ולכן אין משמעות לחיכוך עם הכביש. אולי לחיכוך במיסב וזה יותר אפסי מאפסי.

ברור שהשורה התחתונה היא שאין שום הבדל באופן פרקטי כשאתה מוסיף גרמים לנעל.

ולגבי המשקל ולא המסה, אתה כמובן צודק. טעות של חוסר עירנות.

חנן, אולי במקום כל הדברים התיאורתיים האלה תוסיף משקל לנעל (לחבר לה אבנים או משהו) וצא לרכיבה - אם זה זניח אז הכל חרתה.
אם אתה מרגיש הבדל אז יש פה משהו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית