הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הטכניקה של הדדליפט

• פותח/ת השרשור mtnn
  • פורסם בתאריך

mtnn

משתמש מתחיל
46
1
נק' מוניטין:
1
46
1
יש לי שאלה לגבי הטכניקה של הדדליפט, אני כבר מתאמן חודש בחצי ב-SS ועדיין לא יודע איך לעשות את הדדליפט כמו שצריך, גם אני רואה הרבה סרטונים ולכל אחד יש טכניקה שהוא עושה אחרת.. דבר ראשון אני הסתכלתי בסרטונים של מארק ריפטו(אני מניח שאפשר לסמוך עליו.. הרבה רוב המתאמנים של ה-SS מתייחסים אליו כחצי אלוהים), אני אשים פה 2 סרטונים שכל אחד מציג טכניקה קצת אחרת ואבקש עזרה בבחירה הטכניקה הנכונה..

תמונה ראשונה :
צילום מסך (3).png

הגב שלו קעור(במיוחד בגב תחתון), ואני מניח שהטכניקה לקוייה, זה בדרך כלל המצב שאני נכנס ואילו בסרטון הוא אומר שזה תקין.

הסרטון המלא, הטכניקה פה זה שהגב הוא מקביל לקרקע, והאגן נמצא ממש למעלה, לפי מה שאני מניח רוב העבודה(אפילו כל העבודה) היא של הגב התחתון.. ואין פה עבודה רגליים.

בסרטון הבא:

הגב נמצא בזוית של 30 מעלות לערך עם הקרקע, והאגן יורד יותר למטה, אני מניח שפה יש יותר עבודה של הרגליים ופחות עבודה של הגב תחתון.

אשמח לעזרה בקשר למציאת הטכניקה הנכונה של הדדליפט.

שאלה טובה.
דדליפט של כל אחד יראה אחרת, בהתאם למבנה הגוף.
אין לך דרך לשנות את הפוזיציה שלך בזמן ניתוק המוט מהקרקע, למעט מנח עמוד השדרה (ניטרלי או לא), ועוד דברים קטנים שישתנו עקב רוחב עמידה ואחיזה שונים. אבל ברגע שכל אלה נקבעו, המוט יעזוב את הקרקע תמיד באותה פוזיציה, בהנחה שהוא מספיק כבד. מוט ריק אפשר להרים בהרבה דרכים.
כתבתי על כך מעט יותר בהרחבה כאן: https://www.lbs.co.il/threads/55225/#post-698726

אם יש שאלות אחרי שקראת אתה מוזמן לשאול כאן, באשכול הנוכחי.

• פותח/ת השרשור
שאלה טובה.
דדליפט של כל אחד יראה אחרת, בהתאם למבנה הגוף.
אין לך דרך לשנות את הפוזיציה שלך בזמן ניתוק המוט מהקרקע, למעט מנח עמוד השדרה (ניטרלי או לא), ועוד דברים קטנים שישתנו עקב רוחב עמידה ואחיזה שונים. אבל ברגע שכל אלה נקבעו, המוט יעזוב את הקרקע תמיד באותה פוזיציה, בהנחה שהוא מספיק כבד. מוט ריק אפשר להרים בהרבה דרכים.
כתבתי על כך מעט יותר בהרחבה כאן: https://www.lbs.co.il/threads/55225/#post-698726

אם יש שאלות אחרי שקראת אתה מוזמן לשאול כאן, באשכול הנוכחי.

דבר ראשון סליחה על הבורות, מה זה החלק פושט הכתף? ולא ממש הבנתי את המשפט הבא:

"פושט הכתף העיקרי הוא הלטיסימוס דורסי, וכאשר זווית היישום שלו לזרוע היא 90 מעלות"

תודה על העזרה..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית