הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

העולם האמיתי של הפרעות אכילה ודימוי עצמי

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,428
מנהל
נק' מוניטין:
58,705
103,265
12,428
וככל שהמדיה החברתית מתפתחת זה רק נהייה גרוע וגרוע יותר. מצד אחד זה "טוב", מצד שני זה "לא טוב". מדוע זה טוב? כי אנשים מודעים לעצמם הרבה יותר מאשר היו לפני 10-20 שנה. מצד שני המודעות הזו באה על חשבון דברים אחרים כמו שרואים בסרטון, בעיקר בריאותיים - מחוסר ידע וחוסר רצון ללמוד ולהתייעל. אני רק מקווה שהסרטון הזה לא משקף את מה שקורה בכל בתי הספר במדינה וזה מצומצם לאותה שכונה או אזור(ים) צפונבונים יש לומר ששם אלו הבעיות העיקריות שלהם בחיים:

ראיתי את הסרטון הזה, לא ידעתי אם לצחוק או לבכות..התפיסות של הנוער והתנהגות שלהם הפכו לטמטום אחד גדול. ואני רואה את זה בלא מעט פעמים התנהגות ברברית בקרב הנוער. מידי יום.

זה באמת עצוב ...
הן מחפשות לרדת ואני מחפש לעלות 😭 כל אחד והקושי שלו.

אני חייב להוסיף,
שהתעסקות הבנות במשקל ובמראה התחיל לעבור כל גבול...
ואני מדבר על גיל של אחרי תיכון.

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח, זה עוד המקרה הטוב.
שמעת על דיאטת התפוחים ? אומרים שזה יכול להוריד את האחוז שומן מתחת ל0.
לא מבין מה מצחיק. זה התפריט חיטוב של אלון גבאי לפני תחרויות (למי שלא זוכר...) 🤣

אני כבר יומיים, שלושה מדבר רק על הכתבה הזאת.

אני לא צריך לראות את המקרים בחוץ כי יש לי בבית בלייב אחות קטנה בת 14/15 שעונה לתיאורים הללו.

בשונה מבתים ממוצעים אחרים אצלי בבית אוהבים לאכול - והרבה, במיוחד בשר ככה שזה לא פסח עליה והיא אוכלת הרבה יותר מילדה או בחורה ממוצעת.

מבחינת אידיאל היופי היא כבר מתחילה להתאפר, להתלבש בצורה מסוימת ולהצטלם בפוזות מסוימות. אני ממש לא מתחבר לכל תרבות הנרקיסיסטית שנוצרה לנו כאן. בגלל זה אני שונא סלפי. לא מסוגל לעשות את זה וכל פעם שמציעים לי להצטלם ככה אני פשוט מתרחק או שאני אומר שיתנו את המצלמה למישהו ושנעשה תמונה כמו בני אדם.

ראיתי את הכתבה, יש לי בת שמתקרבת לגיל הזה ואני שמח לומר שהיא לא שם.
90% מהבעיות שהילדות הציגו נובעות מההורים (ילדה בת 7 שלא מרוצה מאיך שהיא נראית ומפריעות לה הזרועות שלה ??? )
ה 10% האחרים הם תוצאה של "תרבות" הסלבריטי הסלפי וכל שאר החרא הזה שמעצים את החיצוניות למימדים לא הגיוניים..
מה שכן הכתבה נתנה לי חומר למחשבה לעצמי.

שמעתי על הכתבה מחברות. זה מטורף לא רק הקטע של "לא לאכול ליד בנים" אלא גם השאיפה המוזרה הזו ל"רווח" בין הרגליים כסימן לרזון אולטימטיבי. זה לדעתי פועל יוצא של תרבות הדוגמניות האנורקטיות.

90% מהבעיות שהילדות הציגו נובעות מההורים
אני לא לחלוטין מסכימה עם זה.
נכון שהורים יכולים לפגוע בדימוי העצמי של הילד אבל לדעתי לרוב קורה ההפך. ילדים שגדלים בבית שמחמיא ואוהב אותם יוצאים החוצה ומגלים שהם דחויים על ידי הסביבה. בגיל ההתבגרות הילדים נותנים מעט - אם בכלל - חשיבות למחמאות שההורים מעניקים להם. לא יעזור כמה תגיד לבת שלך שהיא לא שמנה אם בבית הספר היא נחשבת לשמנה ביחס לחברות שלה.

מעניין אם בעתיד צילום סלפי יהפוך לסטנדרט- כמו שפעם היה מוזר לראות אנשים מחייכים בתמונות והיום זה סטדנטרט..
אין דבר טוב בנרקיסיזם והנוער של היום עסוק יותר מדי באיך הוא נראה. ההשפעה אני משאר באה מעולם הבידור,הקולנוע,המוסיקה בהם להיות רזה שווה ערך ללהיות יותר "נשית". הזוי שבנות בגיל 13 היום עסוקות בלהראות יותר סקסיות ולהרגיש טוב עם עצמם על חשבון אחרים(מי יותר רזה). כולם שואפים להיות אותו דבר ולא להיות מיוחדים(מנודים) מהחברה..

שמעתי על הכתבה מחברות. זה מטורף לא רק הקטע של "לא לאכול ליד בנים" אלא גם השאיפה המוזרה הזו ל"רווח" בין הרגליים כסימן לרזון אולטימטיבי. זה לדעתי פועל יוצא של תרבות הדוגמניות האנורקטיות.

אני לא לחלוטין מסכימה עם זה.
נכון שהורים יכולים לפגוע בדימוי העצמי של הילד אבל לדעתי לרוב קורה ההפך. ילדים שגדלים בבית שמחמיא ואוהב אותם יוצאים החוצה ומגלים שהם דחויים על ידי הסביבה. בגיל ההתבגרות הילדים נותנים מעט - אם בכלל - חשיבות למחמאות שההורים מעניקים להם. לא יעזור כמה תגיד לבת שלך שהיא לא שמנה אם בבית הספר היא נחשבת לשמנה ביחס לחברות שלה.
לא אמרתי שהבת שלי שמנה או שאני אתן לה להשמין ללא הבחנה.
אבל ילדה בת שבע לא אמורה להיות מוטרדת ביום יום מהמראה שלה, ההורים שלה אמורים להיות ולאזן את התזונה שלה.
בנוסף לא הייתי רוצה שהחברות של הילדה שלי יהיו כאלה שיסגדו למראה חיצוני (אבל אני כנראה חי באשליות)
הבעיה הגדולה לדעתי היא השילוב של יותר מידי סוכר בתזונה ומעט מידי פעילות, אפשר גם לראות את זה בסרטון ילדה רזה במשקל
אבל עם כמויות לא מבוטלות של שומן.
בקיצור הנושא מורכב אבל עדיין הייתי מעדיף ילדה שמחה, פעילה גופנית ואולי אפילו בעודף משקל קל מאשר ילדה ממורמרת לא פעילה
ועל סף אנרוקסיה.

גם אני נתקלת בזה אבל לפחות אצל הבנים השאיפה היא למראה שרירי ולא שלדי.
יש הבדל פרט לחיצוניות? הבן אדם בכל מקרה יהיה חסר בטחון ויותר סיכוי שיפתח הפרעות נפשיות מבן אדם שלא חושב הרבה על איך שהוא נראה.

יש הבדל פרט לחיצוניות?
בהחלט יכול להיות הבדל משמעותי:
נערה שתנסה להרעיב את עצמה, תצליח או לא, היא תשאר עם הפרעה.
בחור שינסה לבנות מסת שריר, אם יכשל אולי ישאר עם ההפרעה אבל אם יצליח הוא יפתח בדרך גם ידע על הנושא, יגיע להישגים פיסיים תחושת מסוגלות וערך עצמי.

נכון שהורים יכולים לפגוע בדימוי העצמי של הילד אבל לדעתי לרוב קורה ההפך. ילדים שגדלים בבית שמחמיא ואוהב אותם יוצאים החוצה ומגלים שהם דחויים על ידי הסביבה.
הכוונה לא לשאלה האם ההורים גורמים לילד להרגיש טוב או דחוי. הכוונה לדוגמא שההורים נותנים.
אם האמא כל היום מתעסקת במראה שלה, אם כל הזמן אוכלים "רק לא סנדוויץ'" אלא סלט, מדברת על משקל, מדגישה כמה חשוב לילדה להיות יפה ושהבנים יתחילו איתה - זה מה שהילדות יעשו (ואולי גם הבנים, אני לא יודעת), ויקחו את זה רחוק יותר מתוך מידע מהסביבה.
והכי גרוע - אמא שמנה שמוציאה את התסביכים והתסכולים שלה בכך שהיא מציקה לילדה לגבי משקל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית