הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חשד למחלה ראומטית

dalailama

משתמש מתחיל
61
2
נק' מוניטין:
2
61
2
שלום,
בינואר 2014 נרשמתי למכון כושר והתחלתי בערך באפריל 2014 לעשות סקוואט, דדליפט, מתח עם משקל, מיליטרי פרס וכל שאר המורכבים... לא הגעתי למשקלים גבוהים במיוחד, אבל דדליפט התחלתי עם 60 קילו על ההתחלה (ככה המאמן לימד אותי...) סקוואט הגעתי לאיזה 45 קילו, ופרס ל35 קילו בערך. מתח עם משקל הגעתי לעם 25 קילו על עצמי.
בערך במאי 2014 התחילו לי כאבים ממש בעמוד שדרה, אפשר להגיד שאני מרגיש את הכאבים בחוליות אבל בשביל שתבינו את ההסבר נכון, אז הכאבים הם בעמוד השדרה.
בערך ביוני הפסקתי להתאמן עם מורכבים בגלל הכאבים הנ''ל.
עשיתי הפסקה די ארוכה של חודשיים בערך ולא התאמנתי בכלל והכאבים לא עברו.
העניין הוא שהכאבים בעמוד השדרה אצלי הם בבוקר מורגשים הרבה יותר, ואחרי איזה שעה מוקלים, אבל לא עוברים, אני מדגיש שהכאבים הם מוחשיים הרבה יותר בבוקר, אבל גם במשך היום הכאבים קיימים.
הייתי אצל ראומטולוג והוא מעלה חשד שמדובר במחלה שאני מאמין שרובכם לא מכירים אבל בטח הפיזיותרפיסט פה מכיר- מחלה ראומטית שנקראת ANKYLOSING SPONDYLITIS, ובעברית דלקת חוליות מקשחת.
בכל אופן, הכאבים הם באזור עמוד השדרה החזי, כלומר, בTHORACIC SPINE, קצת קשה לי להגדיר באיזה, אבל באיזור של T11, T12, וגם בשאר האזורים של עמוד השדרה החזי.
הרופא שלח אותי לMRI של האגן ושל עמוד השדרה המותני והחזי.
הMRI בקרוב, והשאלה העיקרית שלי היא אם יכול להיות שמה שיש לי זה איזושהי דלקת במפרקי עמוד השדרה כתוצאה ממאמץ ולא ממחלה ראומטית?
בנוסף, יש לי פסוריאזיס בעור שזה עוד יותר העלה את החשד שאולי מדובר בדלקת חוליות מקשחת.. והדברים הנוספים שמחשידים זה הגיל שלי שאני בן 20 וזאת מחלה שמתפתחת בגיל צעיר והיא מחלה של צעירים, וגם משך זמן הכאבים שהם חצי שנה, וגם שהם מוחשיים יותר בבוקר, מה שאופייני למחלה הזאת.
דבר נוסף שאציין, שמעולם לא היו לי כאבים כאלה בעמוד השדרה, בטח שלא בבוקר...
יש לי גם כאבים בשתי הברכיים אבל זה נושא אחר לגמריי... כאבים די קשים שמקשים עליי לעשות כל תנועה שמדמה סקוואט או כריעה ועלייה וירידה במדרגות וכדומה...
תודה על תשובתכם.

@איתן קנפו
??
?‏‎‏‎
למה אין תגובה?

שלום,
בינואר 2014 נרשמתי למכון כושר והתחלתי בערך באפריל 2014 לעשות סקוואט, דדליפט, מתח עם משקל, מיליטרי פרס וכל שאר המורכבים... לא הגעתי למשקלים גבוהים במיוחד, אבל דדליפט התחלתי עם 60 קילו על ההתחלה (ככה המאמן לימד אותי...) סקוואט הגעתי לאיזה 45 קילו, ופרס ל35 קילו בערך. מתח עם משקל הגעתי לעם 25 קילו על עצמי.
בערך במאי 2014 התחילו לי כאבים ממש בעמוד שדרה, אפשר להגיד שאני מרגיש את הכאבים בחוליות אבל בשביל שתבינו את ההסבר נכון, אז הכאבים הם בעמוד השדרה.
בערך ביוני הפסקתי להתאמן עם מורכבים בגלל הכאבים הנ''ל.
עשיתי הפסקה די ארוכה של חודשיים בערך ולא התאמנתי בכלל והכאבים לא עברו.
העניין הוא שהכאבים בעמוד השדרה אצלי הם בבוקר מורגשים הרבה יותר, ואחרי איזה שעה מוקלים, אבל לא עוברים, אני מדגיש שהכאבים הם מוחשיים הרבה יותר בבוקר, אבל גם במשך היום הכאבים קיימים.
הייתי אצל ראומטולוג והוא מעלה חשד שמדובר במחלה שאני מאמין שרובכם לא מכירים אבל בטח הפיזיותרפיסט פה מכיר- מחלה ראומטית שנקראת ANKYLOSING SPONDYLITIS, ובעברית דלקת חוליות מקשחת.
בכל אופן, הכאבים הם באזור עמוד השדרה החזי, כלומר, בTHORACIC SPINE, קצת קשה לי להגדיר באיזה, אבל באיזור של T11, T12, וגם בשאר האזורים של עמוד השדרה החזי.
הרופא שלח אותי לMRI של האגן ושל עמוד השדרה המותני והחזי.
הMRI בקרוב, והשאלה העיקרית שלי היא אם יכול להיות שמה שיש לי זה איזושהי דלקת במפרקי עמוד השדרה כתוצאה ממאמץ ולא ממחלה ראומטית?
בנוסף, יש לי פסוריאזיס בעור שזה עוד יותר העלה את החשד שאולי מדובר בדלקת חוליות מקשחת.. והדברים הנוספים שמחשידים זה הגיל שלי שאני בן 20 וזאת מחלה שמתפתחת בגיל צעיר והיא מחלה של צעירים, וגם משך זמן הכאבים שהם חצי שנה, וגם שהם מוחשיים יותר בבוקר, מה שאופייני למחלה הזאת.
דבר נוסף שאציין, שמעולם לא היו לי כאבים כאלה בעמוד השדרה, בטח שלא בבוקר...
יש לי גם כאבים בשתי הברכיים אבל זה נושא אחר לגמריי... כאבים די קשים שמקשים עליי לעשות כל תנועה שמדמה סקוואט או כריעה ועלייה וירידה במדרגות וכדומה...
תודה על תשובתכם.

@איתן קנפו
??
?‏‎‏‎
למה אין תגובה?

היי ,
ראשית אין צורך להקפיץ את ההודעה כל שעתיים. לפעמים לוקח זמן לענות , ואף אחד מאיתנו לא נמצא און-ליין 24/7.
שנית , ההופעה של AS לרוב יותר הדרגתית ולא מופיעה בפתאומיות , לרוב הסימפטומים הראשוניים הם כאבים עמוקים ועמומים באזור האגן והגב התחתון ( כך שהסימנים ב Thorax כפי שציינת פחות מכווינים לשם ) . ההקשר לתחילת אימוני הכוח ולהופעת הכאב מטה את הכיוון יותר לכיוון של כאבים על רקע מאמץ.
מצד שני , הגיל שלך , והסימפטומים שאתה מתאר ( נוקשות בבוקר , וירידה לאחר מכן. כמו גם העובדה שהפסקת להתאמן והכאבים עדיין קיימים לאחר חודשיים ) מתאימים אולי לכיוון אחר. AS הוא כיוון אחד ( גם בשל העובדה שיש לך פסוריאזיס ). AS היא מחלה שמופיעה עם החמרות והטבות לסירוגין , כך הופעת כאב בצורה חדה כמו שתיארת היא אפשרית.

בכל אופן , אחרי ה MRI נהיה יותר חכמים.
הראומטולוג שלך אותך לבדיקה של HLA-B27? או שאובחנת כבר בעבר?

• פותח/ת השרשור
היי ,
ראשית אין צורך להקפיץ את ההודעה כל שעתיים. לפעמים לוקח זמן לענות , ואף אחד מאיתנו לא נמצא און-ליין 24/7.
שנית , ההופעה של AS לרוב יותר הדרגתית ולא מופיעה בפתאומיות , לרוב הסימפטומים הראשוניים הם כאבים עמוקים ועמומים באזור האגן והגב התחתון ( כך שהסימנים ב Thorax כפי שציינת פחות מכווינים לשם ) . ההקשר לתחילת אימוני הכוח ולהופעת הכאב מטה את הכיוון יותר לכיוון של כאבים על רקע מאמץ.
מצד שני , הגיל שלך , והסימפטומים שאתה מתאר ( נוקשות בבוקר , וירידה לאחר מכן. כמו גם העובדה שהפסקת להתאמן והכאבים עדיין קיימים לאחר חודשיים ) מתאימים אולי לכיוון אחר. AS הוא כיוון אחד ( גם בשל העובדה שיש לך פסוריאזיס ). AS היא מחלה שמופיעה עם החמרות והטבות לסירוגין , כך הופעת כאב בצורה חדה כמו שתיארת היא אפשרית.

בכל אופן , אחרי ה MRI נהיה יותר חכמים.
הראומטולוג שלך אותך לבדיקה של HLA-B27? או שאובחנת כבר בעבר?
קודם כל תודה על המענה.
נבדקתי בבדיקת דם של הגן HLA B27 וגם HLA B5, שניהם יצאו שליליים.
הMRI שלי הוא מחר ואני מתלבט אם לעשות אותו בכלל כי הבדיקה מבהילה אותי...
כשאמרת שייתכן והכאבים שלי הם על רקע מאמץ, תיתכן דלקת במפרקי עמוד השדרה/או בחוליות כתוצאה ממאמץ?
בנוסף, גם בשלושה חודשים האחרונים יש לי גם כאבים שלא עברו (בעיקר בבוקר, אבל גם במשך היום) בעצמות הבריח, וקראתי שיש גם תסמונת SAPHO שזה גם משהו ראומטולוגי, גם את זה צריך להעלות כחשד פוטנציאלי.
שמעת על התסמונת הזאת? כי כתוב שהיא די נדירה.

נערך לאחרונה:
קודם כל תודה על המענה.
נבדקתי בבדיקת דם של הגן HLA B27 וגם HLA B5, שניהם יצאו שליליים.
הMRI שלי הוא מחר ואני מתלבט אם לעשות אותו בכלל כי הבדיקה מבהילה אותי...
כשאמרת שייתכן והכאבים שלי הם על רקע מאמץ, תיתכן דלקת במפרקי עמוד השדרה/או בחוליות כתוצאה ממאמץ?

אין מה לפחד מ MRI...
כן , יתכן והכאב שאתה מרגיש הוא ממקור שרירי/מפרקי על רקע מאמץ.
תפסיק לחפש תסמונות נדירות בינתיים. לא נשמע שזה מרגיע אותך.

• פותח/ת השרשור
אין מה לפחד מ MRI...
כן , יתכן והכאב שאתה מרגיש הוא ממקור שרירי/מפרקי על רקע מאמץ.
תפסיק לחפש תסמונות נדירות בינתיים. לא נשמע שזה מרגיע אותך.
אני מאוד מקווה שבעזרת השם זה על רקע מאמץ.
אז לדעתך לעשות את הMRI?
ואם זה בעזרת השם על רקע של מאמץ, ייראו את זה בMRI, ויידעו להבדיל בין משהו שהוא ממאמץ לעומת משהו שהוא ראומטי?
ואתה חושב שהכאב הוא על רקע מאמץ בגלל שאני לא נושא את הגן HLA-B27? כי יש חולים בדלקת חוליות מקשחת ( אומנם מעט מאוד, משהו כמו בין 4-6 אחוזים) שאינם נושאים את הגן הזה.

נערך לאחרונה:
אם שלחו אותך לעשות mri תעשה אותו, זאת בדיקה מאוד יקרה (כ-5000 שקלים באופן פרטי). אם שלחו אותך יש סיבה לזה.
רק בריאות

היו לי בדיוק את אותן בעיות
כאבים על רקע מאמץ, כאבים מחריפים בבוקר והם אף פעם לא עוברים
מה שקרה אצלי זה שהטכניקה שלי באימונים בכל התרגילים המורכבים (סקוואט, דדליפט, פרס)
לא היו טובים מה שגרם בסופו של דבר להתפחות שרירית לא טובה והובילה לכאבים באיזור הגב הייתה לי גם סטייה בגב והמיקום של השכמות לא היה נכון מה שהוביל ל"גבנת" והטיה של הגוף טיפה קדימה מה שהעמיס על הברכיים והברכיים היו כואבות לי נורא עקב הרבה ריצות. מה שאני מנסה להגיד זה חח שלפעמים זאת לא מחלה.
אז תבדוק את הטכניקה שלך בתרגילים בחד"כ ותמשיך עם ההבחנה האורטופדית.

• פותח/ת השרשור
היו לי בדיוק את אותן בעיות
כאבים על רקע מאמץ, כאבים מחריפים בבוקר והם אף פעם לא עוברים
מה שקרה אצלי זה שהטכניקה שלי באימונים בכל התרגילים המורכבים (סקוואט, דדליפט, פרס)
לא היו טובים מה שגרם בסופו של דבר להתפחות שרירית לא טובה והובילה לכאבים באיזור הגב הייתה לי גם סטייה בגב והמיקום של השכמות לא היה נכון מה שהוביל ל"גבנת" והטיה של הגוף טיפה קדימה מה שהעמיס על הברכיים והברכיים היו כואבות לי נורא עקב הרבה ריצות. מה שאני מנסה להגיד זה חח שלפעמים זאת לא מחלה.
אז תבדוק את הטכניקה שלך בתרגילים בחד"כ ותמשיך עם ההבחנה האורטופדית.
איפה שכאב לך בבוקר זה היה ממש במרכז עמוד השדרה?
בינתיים הפסקתי להתאמן בכלל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית