חשד לפריצת דיסק

Ron.cohen13

משתמש פעיל
892
164
נק' מוניטין:
230
892
164
שלום לכולם,
אני חושב שכבר תקופה ארוכה שלא פרסמתי פה שום פוסט והאמת שהתגעגעתי!

אני אשמח לעזרת המומחים פה, הסיפור הוא כזה:
לפני כשנה וחודש התחלתי תקופה ארוכה של מילואים, כתוצאה מעומסים שונים יחד עם לנסות לשמור על משקלים בחדר כושר התחיל לכאוב לי בצוואר בשריר Levator scapula. הכאבים האלו הקרינו מהצוואר לכיוון השכמות ומשם גם ליד שמאל.
עם רצון להכחיש את הבעיה המשכתי להתאמן מספר חודשים כאילו כלום, ושחקתי עם זה לפעמים עשיתי אימון כזה ולפעמים אחר מרחתי הרבה טייגרבם וולטרן שמתי מדבקות וחשבתי שזה יעבור מעצמו, חשוב רק לציין שכן הקשבתי במידה מסויימת לגוף ועשיתי תרגילי פיזוטרפיה ולא העמסתי משקלים.
ברגע שראיתי שזה כבר מחמיר הלכתי לאורטופד #1 הוא הביא לי כדורים אמר לי קח עשרה ימים לקחתי עשרים לא עזר.
אחרי זה שלח אותי לאולטרסאונד בכלל לא במקום שצריך וגם ככה לא ראו כלום גם כשבקשתי לעשות לי בצוואר ושכמות ושוב לא ראו כלום.
משם המשכתי לרופא בלא פחות מאשר צפת שמתמחה בשריר ושלד, במשך שעה ישב עשה לי הבחנה ועשיתי דיקור מערבי שלקח עוד שעה.. דיקר לי את כל הגוף עוד שניה הפכתי לבובספוג מרוב חורים אבל הרגשתי וואו נהדר אחרי זה מבחינת הכאבים בשריר, הגוף עצמו היה מותש ומפורק כאילו נתנו לי מכות של רצח אבל הכאב עצמו עבר ופה חשבתי שהבעיה נפתרה.

אחרי כמה ימים הכל חזר לעצמו, אומנם הכאבים מרמת 8/9 ירדו ל7/8 אבל זה לא עבר.
משם המשכתי לרופא משפחה שהפנה אותי לCT ולמרפאת כאב ואז פה זה כבר נהייה מעניין.
אורטופד #2 (לא אותו אחד) אמר שאין עדין פיענוח ובסיטי לא רואים כלום לפי מה שהוא רואה ולכן ללכת לרואטופד עמוד שדרה (שיש אליו תור רק עוד חצי שנה לפחות)
במרפאת כאב הרופא אמר לי שזה בראש שלי כלומר זה מלחץ, גם אם אני אומר שאני לא בלחץ אני בלחץ ומה שיש לי לעשות זה להרגע ולעשות עוד דיקור, והביא לי עוד כדורים.
אז התחלתי מדיטציה + דיקורים (תור ראשון בקרוב) וככה בעלה של חברה של המשפחה הוא אורטופד ונסעתי לפגוש אותו גם (אורטופד #3) הוא הסתכל על הסיטי ואמר שיש לי פריצת דיסק בחוליה C6 בפענוח של הסיטי היה כתוב שיש לי בליטה קלה בחוליות C3,4,5,6 במרפאת כאב ואורטופד #2 אמר שזה לא מה שגורם בתאכלס לכאב. אורטופד #3 אמר לי שהם פספסו את הפריצת דיסק וזה שיש לי גם כאבים לאמה דווקא מחזק את המחשבה שזה זה.
מעבר לזה הוא אומר שהכאבים בצד השני של הגוף זה משרירים תפוסים.

1. אני אציין שמרגע שהתחלתי לטפל בזה כמו שצריך הפסקתי להתאמן ולא היה שום שיפור משמעותי, הדבר היחיד שעזר לי זה גלישה.
2. הכאבים הם לאורך כל היום אין זמן מוגדר מרגע שאני קם עד רגע שאני ישן, גם אם אני יושב הרבה וגם אם אני לא זז בכלל.
3. אני משתדל לעשות כל יום הליכה לאורך היום של 9-10 קמ בעיקר עם הכלב.

אשמח לכל עזרה אפשרית בבקשה!!!

איל כהן מרפאת ספורט,
במקרה שלי הוא המליץ לי על מנתח, בסופו של דבר עברתי ניתוח והכל הסתדר.
במקרים של חברים ששלחתי אליו לא היה צריך ניתוח והפציעה עברה עם טיפולים.

• פותח/ת השרשור
איל כהן מרפאת ספורט,
במקרה שלי הוא המליץ לי על מנתח, בסופו של דבר עברתי ניתוח והכל הסתדר.
במקרים של חברים ששלחתי אליו לא היה צריך ניתוח והפציעה עברה עם טיפולים.
תודה רבה.
מה הוא אבל? רופא?
אני עכשיו מתחיל טיפולים אצל פיזוטרפיסט ספורט ועושה MRI ומשם אדע להתקדם.
בכל מקרה אשמח לשמוע עליו עוד פרטים וככה גם אוכל להגיע אליו מוכן ולא שהכל בגדר חשדות.

שני הסנט שלי כאחד שמתאמן רציף מאז הנעורים, עם קילומטראז' ארוך של פציעות וטיפולים רפואיים מכל הסוגים.

לא ציינת מי בדיוק היו הרופאים שפנית אליהם, מה רמת המומחיות שלהם, ואיך בכלל הגעת אליהם.
זה קריטי, כי בעיניי הכלל הראשון והחשוב ביותר הוא לבחור את הרופא הנכון מלכתחילה.
אם יש לך ביטוח פרטי — תפעיל אותו.
גש לפרופסור או לראש מחלקה בתחום הרלוונטי. שום דבר פחות מזה.
אם נדרש צילום או בדיקה, תן לאותו מומחה להפנות אותך לגורם ההדמיה שהוא סומך עליו.

אם חוות הדעת לא משכנעת — חוזרים לכלל מספר 1.

כלל שני - פיזיותרפיסטים הם לא רופאים.
מגיעים אליהם רק אחרי אבחנה ברורה ומדויקת, ורק כשהרופא מגדיר במפורש מה עליו לטפל.

אפשרות שפציעה היא למעשה תופעה פסיכוסומטית תמיד קיימת, אבל רק רופא בכיר, אחרי שלילת גורמים אורגניים, יכול לקבוע אם זה המצב.
דיקורים, מדבקות וטייגר־באלם למיניהם - זה כבר שלב פלצבו.
לא מזיק, לפעמים עוזר, אבל לא מטפל בשורש הבעיה.

• פותח/ת השרשור
שני הסנט שלי כאחד שמתאמן רציף מאז הנעורים, עם קילומטראז' ארוך של פציעות וטיפולים רפואיים מכל הסוגים.

לא ציינת מי בדיוק היו הרופאים שפנית אליהם, מה רמת המומחיות שלהם, ואיך בכלל הגעת אליהם.
זה קריטי, כי בעיניי הכלל הראשון והחשוב ביותר הוא לבחור את הרופא הנכון מלכתחילה.
אם יש לך ביטוח פרטי — תפעיל אותו.
גש לפרופסור או לראש מחלקה בתחום הרלוונטי. שום דבר פחות מזה.
אם נדרש צילום או בדיקה, תן לאותו מומחה להפנות אותך לגורם ההדמיה שהוא סומך עליו.

אם חוות הדעת לא משכנעת — חוזרים לכלל מספר 1.

כלל שני - פיזיותרפיסטים הם לא רופאים.
מגיעים אליהם רק אחרי אבחנה ברורה ומדויקת, ורק כשהרופא מגדיר במפורש מה עליו לטפל.

אפשרות שפציעה היא למעשה תופעה פסיכוסומטית תמיד קיימת, אבל רק רופא בכיר, אחרי שלילת גורמים אורגניים, יכול לקבוע אם זה המצב.
דיקורים, מדבקות וטייגר־באלם למיניהם - זה כבר שלב פלצבו.
לא מזיק, לפעמים עוזר, אבל לא מטפל בשורש הבעיה.
תודה על התשובה
האורטופד הראשון והשני זה אורטופדיפ של הקופה, רגילים.
האורטופד השלישי הוא מומחה בכירוגיה אורטופדית.
הרופא שעשה לי את הדיקור הוא רופא מומחה לשריר ושלד ובין הרופאים הבכירים בארץ, הגעתי אליו במקרה דרך רופא אחר ששירת ביחידה ששירתתי והוא מלווה אותי בהתייעצויות ומה כדאי לעשות.

הפעלתי ביטוח זאת לא הבעיה, אם אני רוצה ללכת למומחה עמוד שדרה אני צריך לחכות בערך חצי שנה כך שזה לא משהו כל כך פשוט ואני לא יכןל לחכות את הזמן הזה.

גם לפיזוטרפיסט ספורט זה מפרטי והוא טוען (אקדים ואומר שדיברנו כרגע רק בטלפון והוא אמר שכשניפגש הוא יוכל באמת לעשות דיאגנוזה נכונה) שאם אני גולש גלים זה סותר זה שיש לי פריצת דיסק כי כנראה לא הייתי יכול לבצע אף תנועה, אני גולש כמעט בכל הזדמנות שיש לי וגלשתי מספר דו ספרתי של פעמים מאז שהכאבים התחילו וזה המקום היחיד שאין לי בו כאבים!

בכל מקרה אני לא פוסל כאב שנובע מלחץ, וגם הרופא המלווה שלי אמר שזה אפשרי אבל רק אחרי שבודקים את כל הדברים זה מאוד נראה שאותו רופא ממרפאת כאב ניסה לחתור לשם מסיבה כלשהי, הוא לא בדק כלום פשוט ישר קבע זה מה שזה.

כל רופא אומר לי משהו אחר ואני מנסה להגיע להכי מומחים שיש, אבל זה לא פשוט מבחינת הזמנים בכלל והכאב שלי גומר אותי.

תודה!

מבין לגמרי, ואתה מתנהל נכון.
אבל שים לב, גם מומחה לשריר־שלד וגם אורטופד כללי לא בהכרח יודעים לפרש נכון את התמונה כשמדובר בעמוד שדרה צווארי.
זה תחום מומחיות ספציפי.
מה שאתה צריך זה מומחה לעמוד שדרה צווארי. אורתופד או נוירוכירורג שזה תחום העיסוק שלו, לא רופא “בכיר” באופן כללי.

שווה לקבוע תור פרטי גם אם זה עולה אלף פלוס שקל.
היתרונות המרכזיים בביטוח פרטי הם שאתה בוחר את הרופא ומקבל תור מהיר.
לרוב הביטוח הפרטי מחזיר חלק גדול מהעלות, וגם מאפשר לקבוע תורים למועד קרוב.
בכל פעם שהייתי צריך ייעוץ או סריקה, הצלחתי למצוא תור תוך ימים ספורים עד שבוע.

ושוב, פיזיותרפיסטים לא מאבחנים, הם עובדים על פי אבחנה רפואית.
פיזיו שמתיימר להגדיר בעצמו מה יש לך זה דגל אדום.

• פותח/ת השרשור
גרסה מעודכנת, מדויקת ועובדתית — בלי לגלוש לשפה רפואית:

מבין לגמרי, ואתה מתנהל נכון.
אבל שים לב, גם מומחה לשריר־שלד וגם אורטופד כללי לא בהכרח יודעים לפרש נכון את התמונה כשמדובר בעמוד שדרה צווארי.
זה תחום מומחיות ספציפי.
מה שאתה צריך זה מומחה לעמוד שדרה צווארי. אורתופד או נוירוכירורג שזה תחום העיסוק שלו, לא רופא “בכיר” באופן כללי.

שווה לקבוע תור פרטי גם אם זה עולה אלף פלוס שקל.
היתרונות המרכזיים בביטוח פרטי הם שאתה בוחר את הרופא ומקבל תור מהיר.
לרוב הביטוח הפרטי מחזיר חלק גדול מהעלות, וגם מאפשר לקבוע תורים למועד קרוב.
בכל פעם שהייתי צריך ייעוץ או סריקה, הצלחתי למצוא תור תוך ימים ספורים עד שבוע.

ושוב, פיזיותרפיסטים לא מאבחנים, הם עובדים על פי אבחנה רפואית.
פיזיו שמתיימר להגדיר בעצמו מה יש לך זה דגל אדום.

זוהי גרסה חדה, אחראית, ונכונה עובדתית. היא לא מציגה אותך כרופא, אבל נותנת לו כיוון מקצועי ברור ופרקטי.
תודה כצמן GPT חחחח
אני אעשה את ה MRI ואלך למומחה עמוד שדרה, זה לגמרי ברשימה של הדברים שאני צריך לעשות.

משגע אותי פשוט שכל אחד אומר משהו אחר, אבל בכל מקרה ארצה חוות דעת נוספת על הפריצת דיסק הזאת אם היא בכלל קימת.

תודה!

ולסיום אנקדוטה קטנה, סיפור אמיתי:

לפני שבועיים שכבתי במיטה והרגשתי גולה קטנה באשך הימני.
מיד נכנסתי ללחץ. גולה באשך? זה סרטן!

למחרת התקשרתי למומחה לאונקולוגיה של אשכים, פרופסור בכיר בתחום, ושאלתי למי לפנות לבדיקת הדמיה.
הוא הפנה אותי לפרופ’ סיימון שטראוס, אחד המובילים בארץ באולטרסאונד אשכים, שמקבל במדיקל סנטר בהרצליה.
קבעתי תור דרך האתר, ותוך ארבעה ימים כבר הייתי אצלו.
הוא עשה אולטרסאונד יסודי, קבע שאין ממצאים פתולוגיים, וסגר את הסיפור במקום.

אם הייתי הולך דרך הקופה, לקבוע תור לרופא שזה תחום ההתמחות שלו היה לוקח כנראה שבועות (תקופת חגי תשרי), ורק אחרי זה הייתי מקבל הפניה להדמיה, שגם אליה הייתי מחכה שבועות נוספים, ובסוף גם הפענוח לא היה נעשה בידי מומחה ברמה של פרופ’ שטראוס.

זו המשמעות של ביטוח רפואי פרטי: כשצריך משהו דחוף באמת, אתה לא מבזבז חודשים על תורים ובדיקות בינוניות.

בנוסף להערות המדויקות של @כצמן, חשוב לציין שאפשר היה לחסוך לא מעט זמן אם היית פונה לרופאים מיד אחרי קבלת פענוח הרדיולוג. רופא רציני ירצה לראות את הפענוחים לפני שהוא ממליץ על פעולה פולשנית, אבל הוא לא ינסה לפרש בעצמו את ה-CT או ה-MRI.

עוד משהו, תחסוך לעצמך את כל הדיקורים והטיפולים האלטרנטיביים. הם לא מבוססים מדעית, מבזבזים זמן יקר, עלולים לגרום לדחייה בטיפול אמיתי ומחזקים תפיסות שגויות לגבי היעילות שלהם לעומת רפואה מדעית.

אחרון, הטיפול בבלט דיסק\פריצת דיסק הוא בשלב ראשון על ידי PT ואם זה לא עובד, אז זריקות סטרואידים אותם מקבלים במרפאות כאב. יש עוד שלבים בהמשך, אבל כרגע אתה רחוק משם.

• פותח/ת השרשור
ולסיום אנקדוטה קטנה, סיפור אמיתי:

לפני שבועיים שכבתי במיטה והרגשתי גולה קטנה באשך הימני.
מיד נכנסתי ללחץ. גולה באשך? זה סרטן!

למחרת התקשרתי למומחה לאונקולוגיה של אשכים, פרופסור בכיר בתחום, ושאלתי למי לפנות לבדיקת הדמיה.
הוא הפנה אותי לפרופ’ סיימון שטראוס, אחד המובילים בארץ באולטרסאונד אשכים, שמקבל במדיקל סנטר בהרצליה.
קבעתי תור דרך האתר, ותוך ארבעה ימים כבר הייתי אצלו.
הוא עשה אולטרסאונד יסודי, קבע שאין ממצאים פתולוגיים, וסגר את הסיפור במקום.

אם הייתי הולך דרך הקופה, לקבוע תור לרופא שזה תחום ההתמחות שלו היה לוקח כנראה שבועות (תקופת חגי תשרי), ורק אחרי זה הייתי מקבל הפניה להדמיה, שגם אליה הייתי מחכה שבועות נוספים, ובסוף גם הפענוח לא היה נעשה בידי מומחה ברמה של פרופ’ שטראוס.

זו המשמעות של ביטוח רפואי פרטי: כשצריך משהו דחוף באמת, אתה לא מבזבז חודשים על תורים ובדיקות בינוניות.
אני מסכים איתך לגמרי, כשהייתי צריך לעשות CT לא חיכיתי. כשחשבתי זה פשוט שריר מאוד מאוד תפוס לא חיכיתי הלכתי הכל באופן פרטי
אני חושב שחוץ מהאורטופד הראשון והשני הכל זה באופן פרטי. גם הפיזוטרפיסט ספורט זה באופן פרטי.
מדובר בסכומים גבוהים אבל באמת רק רוצה שזה יעבור אז לא אכפת לי.
ולמען האמת למעט האורטופד עמוד שדרה הסיפור העיקרי מרגע הדיקור ועד היום זה בדיוק חודש.
בנוסף להערות המדויקות של @כצמן, חשוב לציין שאפשר היה לחסוך לא מעט זמן אם היית פונה לרופאים מיד אחרי קבלת פענוח הרדיולוג. רופא רציני ירצה לראות את הפענוחים לפני שהוא ממליץ על פעולה פולשנית, אבל הוא לא ינסה לפרש בעצמו את ה-CT או ה-MRI.

עוד משהו, תחסוך לעצמך את כל הדיקורים והטיפולים האלטרנטיביים. הם לא מבוססים מדעית, מבזבזים זמן יקר, עלולים לגרום לדחייה בטיפול אמיתי ומחזקים תפיסות שגויות לגבי היעילות שלהם לעומת רפואה מדעית.

אחרון, הטיפול בבלט דיסק\פריצת דיסק הוא בשלב ראשון על ידי PT ואם זה לא עובד, אז זריקות סטרואידים אותם מקבלים במרפאות כאב. יש עוד שלבים בהמשך, אבל כרגע אתה רחוק משם.
זיו אחי, יום שני היה לי CT יום רביעי הייתי אצל אורטופד שהביא לי הפניה למרפאת כאב. יום ראשון בבוקר כבר הייתי במרפאת כאב אז יותר מהר מזה זה כבר ללכת למיון ולעשות הכל בפעם אחת חחח
האורטופד האחרון שהגעתי אליו באופן פרטי הסתכל על הצילומים והאמת שהוא לא המליץ על כלום חוץ מ MRI.

דבר שני, תרשה לי לחלוק עליך ומאוד! אני זוכר אותך כבר מלפני שנים ותמיד תמכתי בדעתך אבל הפעם אני לא מסכים. דיקור מערבי יכול לעשות פלאים, מעבר לזה פיזוטרפיה זה גם טיפול אלטרנטיבי, הידוטרפיה זה גם אלטרנטיבי. אף רופא עד כה לא המליץ לי לנתח או משהו כזה והאמת שגם הרופא משפחה שהייתי אצלו היום שהוא רופא מעולה אמר לי שמה שיעזור לי זה דווקא כל הטיפולים האלטרנטיבים, גם אני סקפיטי לגבי זה ורק מדע מדע אבל וואלה הדברים האלה עובדים בסוף.

ודבר אחרון, אני רוצה לוודא קודם באמת שיש לי פריצת דיסק ב MRI, מה זה PT? וזריקות סטירואדים יעשו לי גב חזק כמו שלך? 😉
בלי קשר גם הבנתי שיהיה הכי נכון לחזור להתאמן נכון ולשחות הרבה.

עשית קצת סלט.

פיזיותרפיה היא טיפול רפואי שיקומי לכל דבר, מבוסס על עקרונות הרפואה המערבית, האנטומיה והפיזיולוגיה.
הידרותרפיה איננה טיפול אלטרנטיבי - זו עוד כלי של הפיזיותרפיה, שבה מנצלים את תכונות המים להפחתת עומס ושיפור תנועה. זה חלק ממערך הפיזיותרפיה הרשמי בבתי חולים ובקופות החולים.

דיקור, לעומת זאת, הוא טיפול אלטרנטיבי פר אקסלנס.
אין לו שום ביסוס מדעי עקבי או מנגנון פיזיולוגי מוכח וההשפעה שלו לרוב לא חורגת מאפקט הפלצבו.
אם זה עוזר לך, מעולה.
אבל זה לא טיפול מבוסס מדע.

• פותח/ת השרשור
עשית קצת סלט.

פיזיותרפיה היא טיפול רפואי שיקומי לכל דבר, מבוסס על עקרונות הרפואה המערבית, האנטומיה והפיזיולוגיה.
הידרותרפיה איננה טיפול אלטרנטיבי - זו עוד כלי של הפיזיותרפיה, שבה מנצלים את תכונות המים להפחתת עומס ושיפור תנועה. זה חלק ממערך הפיזיותרפיה הרשמי בבתי חולים ובקופות החולים.

דיקור, לעומת זאת, הוא טיפול אלטרנטיבי פר אקסלנס.
אין לו שום ביסוס מדעי עקבי או מנגנון פיזיולוגי מוכח וההשפעה שלו לרוב לא חורגת מאפקט הפלצבו.
אם זה עוזר לך, מעולה.
אבל זה לא טיפול מבוסס מדע.
אתה מתכוון דיקור סיני או דיקור מערבי ? כי דיקור מערבי שנוגע ממש בנקודות התפוסות הוא לא פלצבו, הוא משחרר שריר תפוס לא פחות מכל דבר אחר.
אם זה יפתור פריצת דיסק כמובן שלא

עד שתמצא פתרון (אם בכלל), אולי יש התאמות שאתה יכול לבצע בחיי היום יום כדי להפחית את הכאב. ציינת שאתה גולש בלי כאב. מה מאפיין את הפעילות הזאת מבחינת המנח שלך וספציפית באיזור הראש? מה אתה עושה באימון גלישה? (חימום דינאמי על החוף - איזה תנועות אתה עושה לכמה זמן, שוחה למים העמוקים כשאתה שוכב עם הבטן?, מחכה לגל שיגיע - באיזה מנח אתה נמצא?)

1. אני אציין שמרגע שהתחלתי לטפל בזה כמו שצריך הפסקתי להתאמן ולא היה שום שיפור משמעותי, הדבר היחיד שעזר לי זה גלישה.
אני גולש כמעט בכל הזדמנות שיש לי וגלשתי מספר דו ספרתי של פעמים מאז שהכאבים התחילו וזה המקום היחיד שאין לי בו כאבים!

לעומת זאת אתה מתאר שכואב לך רוב היום כשאתה נמצא במצב סטטי.
2. הכאבים הם לאורך כל היום אין זמן מוגדר מרגע שאני קם עד רגע שאני ישן, גם אם אני יושב הרבה וגם אם אני לא זז בכלל.

כמה נקודות בשבילך לבדוק:
1. אולי הכאב מתחזק כשאתה לא זז - ואז העומס קבוע על נקודה בעייתית ונגרם כאב. לעומת סיטואציות בהן אתה זז יותר, מזיז את הצוואר, ואז העומס "מתחלק" על יותר נקודות?
2. תבדוק אם עוזר לך להוריד עומס מהצוואר. אולי במקום לשבת בכיסא זקוף יעזור לך כיסא עם הישענות ותמיכה לצוואר, ואז חלק מהמשקל של הראש ילך לתמיכה במקום לעמוד שדרה.

1760699823916.png

• פותח/ת השרשור
עד שתמצא פתרון (אם בכלל), אולי יש התאמות שאתה יכול לבצע בחיי היום יום כדי להפחית את הכאב. ציינת שאתה גולש בלי כאב. מה מאפיין את הפעילות הזאת מבחינת המנח שלך וספציפית באיזור הראש? מה אתה עושה באימון גלישה? (חימום דינאמי על החוף - איזה תנועות אתה עושה לכמה זמן, שוחה למים העמוקים כשאתה שוכב עם הבטן?, מחכה לגל שיגיע - באיזה מנח אתה נמצא?)

לעומת זאת אתה מתאר שכואב לך רוב היום כשאתה נמצא במצב סטטי.

כמה נקודות בשבילך לבדוק:
1. אולי הכאב מתחזק כשאתה לא זז - ואז העומס קבוע על נקודה בעייתית ונגרם כאב. לעומת סיטואציות בהן אתה זז יותר, מזיז את הצוואר, ואז העומס "מתחלק" על יותר נקודות?
2. תבדוק אם עוזר לך להוריד עומס מהצוואר. אולי במקום לשבת בכיסא זקוף יעזור לך כיסא עם הישענות ותמיכה לצוואר, ואז חלק מהמשקל של הראש ילך לתמיכה במקום לעמוד שדרה.

צפה בקובץ המצורף 105300

תודה רבה רבה אחי יש פה כמה דברים שאמרת שלא חשבתי עליהם כמו חלוקת העומס שלא חשבתי על זה. בנוגע תמיכה לצוואר החלפתי כיסא במשרד למשהו עם משענת ראש, זה לא הכי נוח אבל אולי זה יעזור.
בנוגע לגלישה, אין לי מושג אני חותר הרבה הצוואר יכול להיות מורם למשל בזמן החתירה או בהתכוננות לגל ויכאב אבל לא כמו שאני עכשיו יושב ומקליד. אני חושב שזה פשוט טוב לנפש, אין לי הסבר אחר אין יכול להיות שהספורט הזה שכשיש גלים חזקים (אין הרבה אבל כשיש) אתה יכול לחתור לא מעט לכיוון הגל ולהתעייף ובכל זאת אני לא ארגיש כאב (מלבד הכאב של העייפות של השריר)

בנוגע תמיכה לצוואר החלפתי כיסא במשרד למשהו עם משענת ראש
שים לב שכל עוד אתה יושב זקוף המשקל עדיין יורד למטה ואתה לא מפחית את העומס דרך הצוואר ועמוד השדרה. תנסה שילוב של תמיכה לראש תוך כדי הישענות לאחורה (לשבת בזווית) כדי שחלק מהמשקל יעבור לתמיכה.

אם יש אפשרות לשולחן מתכוונן חשמלי - אולי זה יעזור כי אתה יכול לגוון בתנוחות ישיבה\עמידה וככה לא להיות סטטי (שזה מבחינתי לפחות חשוד כגורם שמחמיר את הכאב). שווה לנסות את דגם mitzon מאיקאה (יש כל מיני גדלים).

• פותח/ת השרשור
שים לב שכל עוד אתה יושב זקוף המשקל עדיין יורד למטה ואתה לא מפחית את העומס דרך הצוואר ועמוד השדרה. תנסה שילוב של תמיכה לראש תוך כדי הישענות לאחורה (לשבת בזווית) כדי שחלק מהמשקל יעבור לתמיכה.

אם יש אפשרות לשולחן מתכוונן חשמלי - אולי זה יעזור כי אתה יכול לגוון בתנוחות ישיבה\עמידה וככה לא להיות סטטי (שזה מבחינתי לפחות חשוד כגורם שמחמיר את הכאב). שווה לנסות את דגם mitzon מאיקאה (יש כל מיני גדלים).
הבנתי אותך, שינוי של שולחן במשרד זה פחות משהו שאפשרי אבל אני אעמוד יותר.
היום הייתי אצל הפיזוטרפיסט עשיתי גלי הלם ודיקור עם חשמל לשריר.
מחכה לראות אם מחר יהיה שינוי אפילו קל, אחזור להתאמן בעצימות נמוכה + להתחיל לשחות.

יש המלצה לאוזניות למים ? 😅

עם פציעה בצוואר או בגב, רק חתירה באה בחשבון.
סגנון חזה יעמיס על הצוואר והגב התחתון.

גם בחתירה חשוב מאוד לשמור על טכניקה נכונה, הראש בקו אחד עם עמוד השדרה כל הזמן.

אם אתה שוחה בטכניקה טובה, זו פעילות מצוינת לשיקום ולכושר כללי.
אבל אם לא, נניח אם אתה לא מצליח לשחות בקצב נינוח 400–500 מטר ברציפות, הייתי חושב פעמיים על שחייה כפעילות.
עם טכניקה לקויה אתה בקלות יכול לגרום להחמרה של הפציעה.

לגבי אוזניות מים - אני עוד לא נתקלתי במוצר שבאמת שווה את הכסף. אם אתה מוצא אחד טוב, תעדכן.

• פותח/ת השרשור
עם פציעה בצוואר או בגב, רק חתירה באה בחשבון.
סגנון חזה יעמיס על הצוואר והגב התחתון.

גם בחתירה חשוב מאוד לשמור על טכניקה נכונה, הראש בקו אחד עם עמוד השדרה כל הזמן.

אם אתה שוחה בטכניקה טובה, זו פעילות מצוינת לשיקום ולכושר כללי.
אבל אם לא, נניח אם אתה לא מצליח לשחות בקצב נינוח 400–500 מטר ברציפות, הייתי חושב פעמיים על שחייה כפעילות.
עם טכניקה לקויה אתה בקלות יכול לגרום להחמרה של הפציעה.

לגבי אוזניות מים - אני עוד לא נתקלתי במוצר שבאמת שווה את הכסף. אם אתה מוצא אחד טוב, תעדכן.
הייתי שוחה במשך תקופה ארוכה פעם, הייתי שוחה כמה קמ טובים באימון. מאמין שרק צריך לרענן את הזכרון.
בנוגע לאוזניות אתה אומר מניסיון?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית