הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר חלב ונזקים

Int3rsys

משתמש מתחיל
191
4
נק' מוניטין:
138
191
4
הולמס פלייס
לאחרונה אני רואה יותר ויותר פוסטים מזעזעים של כל מיני טבעונים הטוענים כי חלב מזיק לבריאות.
רציתי להפריך את הטענה הזאת ולהראות להם שהם טועים, לכן נכנסתי לגוגל והתחלתי לחפש ראשית כתבות על חלב מהתקופה האחרונה, ואכן שמתי לב כי "צצו" כל מיני מחקרים הגורסים כי החלב אינו מועיל כפי שחשבו פעם, וחלקם אף טוענים כי הוא מזיק ועלול לפגוע בתוחלת החיים.
לאחר מכן, התחלתי לחפש כתבות (דגש על עדכניות) על ייעילותו של החלב, או לחילופין למה מדובר במשקה בריא מאוד, אך לא הצלחתי למצוא דבר..

יש כאן לא מעט אנשים עם ידע רב בתחום, אשמח אם תוכלו לי למצוא כתבות המפריכות את הטענות של הטבעונים.

תודה רבה וחג שמח.

הטענה הכי חוזרת ונשנית היא שיש הורמונים בחלב. מה שאנשים לא יודעים, זה שגם אם זה נכון, את ההורמונים הספציפיים האלה אנחנו מפרקים לפפטידיים כמו כל חלבון וזה הופך להיות חסר משמעות. במילים אחרות, אנחנו לא "סופגים" את ההורמון בצורה אוראלית.

אבל לעזאזל איתם, זה לא שווה את הכאב ראש.

לעולם לא תנצח טבעוני בוויכוח גם אם אתה צודק ומגובה מחקרית. הם מאמינים רק לשטויות שהגורואים שלהם אומרים.

אני חושב שלא סתם 75 אחוז מהאוכלוסיה סובלת מרגישות ללקטוז, אני חושב שהגוף מסמן לך מה טוב לו ומה לא טוב לו.
ואני אומר את זה בתור אחד שתקופה ארוכה שתה 2 ליטר ביום בשביל הערכים התזונתיים והיה מבקר בשירותים מעל 10 פעמים ביום , שאני בכלל לא בטוח שמתעכלים (אם זה הגדרה נכונה) בגלל שישר אחרי שהייתי שותה חצי ליטר חלב הייתי מוריד את זה בשירותים.
אבל בכל מקרה לא צריך להיות קיצוני לכאן או לכאן, לא צריך לשתות 2 ליטר ביום ולא צריך להתנזר לגמרי.

יש משהו הגיוני בזה שחלב של פרה נועד לעגל ולא לאדם.לנו יש את חלב האם וגם לתקופה קצרה אחרי הלידה.
אבל מה לעשות,חלב ומוצריו טעימים מאוד,וגם עשירים בחלבון.קשה לוותר על משהו שאתה רגיל לצרוך מגיל מאוד צעיר.

תודה רבה וחג שמח.

@הוקיסט שוקיסט ,ניראה לי באמת לשתות 2 ליטר ביום זה מוגזם, היו לי תקופות שהייתי שותה כ ליטר חלב ביום יחסית מפוזר, ואף פעם לא היו לי בעיות.
אישית אוהב חלב וימשיך לצרוך אותו כל עוד המחיר לא יהפוך למטורף. או שיפסיק להיות טעים.

לגבי בריאות לפי דעתי זה קצת מפגר לנסות לאכול כמה שיותר בריא, עד עכשיו אין אף מחקר שמראה שסוג דיאטה מסויימת תאריך אותך ימים (הכוונה נגיד ב +10 שנים לממוצע), בנוסף אין מחקר שמראה שדיאטה מסויימת תגרום לך להיות בראש צלול גם אחרי שתגיעה ל 90 או 100. אז מעניין אותי במה זה בדיוק מתבטא כל הביראות הזאת שמקבלים אם עושים דיאטה מסויימת.
אז להתעסק באיזה סוג של אוכל יותר בריא ניראה לי מיותר לגמרי. אני לא פוסל לשמור על צריכה קלורית ושמירה על ויטמינים ומינרלים.

@הוקיסט שוקיסט ,ניראה לי באמת לשתות 2 ליטר ביום זה מוגזם, היו לי תקופות שהייתי שותה כ ליטר חלב ביום יחסית מפוזר, ואף פעם לא היו לי בעיות.
אישית אוהב חלב וימשיך לצרוך אותו כל עוד המחיר לא יהפוך למטורף. או שיפסיק להיות טעים.

לגבי בריאות לפי דעתי זה קצת מפגר לנסות לאכול כמה שיותר בריא, עד עכשיו אין אף מחקר שמראה שסוג דיאטה מסויימת תאריך אותך ימים (הכוונה נגיד ב +10 שנים לממוצע), בנוסף אין מחקר שמראה שדיאטה מסויימת תגרום לך להיות בראש צלול גם אחרי שתגיעה ל 90 או 100. אז מעניין אותי במה זה בדיוק מתבטא כל הביראות הזאת שמקבלים אם עושים דיאטה מסויימת.
אז להתעסק באיזה סוג של אוכל יותר בריא ניראה לי מיותר לגמרי. אני לא פוסל לשמור על צריכה קלורית ושמירה על ויטמינים ומינרלים.
אני אישיתי אוכל מה שבא לי כמה שבא לי, לא מתנזר מכלום, גם לא מחלב, אבל אני אומר שהגוף לא מגיב סתם לדבר מסוים בצורה כזאת, נראה לי קצת מפגר להתעלם מרמזים שהגוף נותן לך.

אני אישיתי אוכל מה שבא לי כמה שבא לי, לא מתנזר מכלום, גם לא מחלב, אבל אני אומר שהגוף לא מגיב סתם לדבר מסוים בצורה כזאת, נראה לי קצת מפגר להתעלם מרמזים שהגוף נותן לך.

אני מסכים שבמקרה שלך אם אתה מרגיש שזה לא טוב לך אז כדאי למצוא תחליף אחר, אבל מפה ולבוא לשאר האנשים להגיד להם שזה לא בריא לכם, זה כבר לא לעניין לדעתי.
המשפט האחרון הוא לא מכוון אליך אלה לכל אותם מטיפים(טבעוניים, פליאו וכו').

אני מסכים שבמקרה שלך אם אתה מרגיש שזה לא טוב לך אז כדאי למצוא תחליף אחר, אבל מפה ולבוא לשאר האנשים להגיד להם שזה לא בריא לכם, זה כבר לא לעניין לדעתי.
המשפט האחרון הוא לא מכוון אליך אלה לכל אותם מטיפים(טבעוניים, פליאו וכו').
הרב הגדול רגיש ללקטוז, אם אתה לא, אתה במיעוט, לא אני.
והבריאות שאני מדבר עליה שונה מבריאות שקשורים למאכלים אחרים, בחלב האפקט הוא מידי, זה מתבטא בכאבי בטן ושילשולים, המאכלים האחרים אם כבר קשורים לספקולציות של מה יקרה עוד כמה שנים, אם בכלל.

נערך לאחרונה:
הרב הגדול רגיש ללקטוז, אם אתה לא, אתה במיעוט, לא אני.

אין לי בעיה להיות במיעוט.
קצת עניין אותי העניין הזה ואתה בערך טועה בקביעה שלך, יחסית האחוז שלהם גבוהה יותר אבל זה בגלל שמדינות אסיה ואפריקה 90% רגישים והם מהווים את רוב האוכלוסיה בעולם, לעומת רק 5% באירופה. ולכן סה"כ רוב העולם רגיש, אבל אני לא מאסיה ולא מאפריקה 😃.
וזה מראה שהרגישות זה משהוא שהגוף יודע להתגבר אליו.
אני לא בא לשכנע אותך לשתות חלב, לא באמת אכפת לי, קצת מציק לי לשמוע שאומרים לי שהאוכל שאני אוכל לא בריא, אפילו שאני יותר יותר מתחיל להתעלם מכל זה 😃

רפואה מונעת- אם אתה צורך פחות שומן רווי- יש לך פחות סיכוי לקבל התקף לב. כמו עם סיגריות. סיגריה אחת לא הורגת אותך(בהנחה שזה בכל מקרה לוקח 5 דקות מהחיים) אבל 20 סיגריות לאורך 20 שנה יפגעו בך. נגיד 50 גרם שומן רווי ביום- לא יפגע בך אבל מעל הכמות הזאת הסיכוי שתקבל מחלת לב יעלה.
זה או שאתה מטפל בעצמך ברפואה מונעת- מודע לסמים ולאוכל שאתה צורך. או שאתה מחכה לקבל עוד סמים מהרופא. אני אישית מעדיף רמות סוכר נמוכות,קצת טריגלצרידים בדם,רגישות גבוהה לאינסולין וכו.. לא אומר שאני אחיה הרבה אבל מוריד מגוון מחלות שהעולם המערבי סובל מהם. ד"א ארגומנט- שאדם הוא החייה היחידה שיונקת חלב אחרי שהיא התבגרה שווה ערך לזה שאדם הוא גם החייה היחידה שמכחיד את המין של עצמו,נהנה לגרום לעצמו כאב וחושב איך הוא נראה..
גם מניסיון בעבודות סיעוד- זה תמיד עדיף איכות החיים(קצת מחלות,תרופות) ויכולת לזוז מאשר לחיות עד גיל 100 ולקחת קוקטייל של 30 כדורים על בסיס יומי.

נערך לאחרונה:
אנשים אידיוטים... במקום להלחם בסיגריות,סמים, אלכוהול, שומן טראנס, ממתקים ,חטיפים
הם נלחמים על בשר וחלב...
אתה אידיוט- ממתי מלחמה עזרה במשהו? המלחמה על סמים קיימת כבר 70 שנה ומה התוצאות? שימוש מוגבר,2 מיליון אזרחים בכלא בארה"ב(שיא היסטורי),שוק שחור,כח פוליטי גלובאלי לקרטלים והמאפיות..
בשומן טראנס לא נלחמו- אתה עדיין מוצא אותו בכל מקום. מה שהשתנה זה המודעות. כנ"ל לגבי הסיגריות. זה לא שהתחילו לאסור את המעשנים ולתת להם כנסות ענק כדי "לעזור" לחברה שלנו.
אותו דבר לגבי בשר וחלב- עידן האינטרנט הביא איתו מודעות לנושא התזונה והאימונים. שום דבר לא קבוע- הכל מוטל בספק, ולדעתי זאת הדרך שלנו בתור בני אדם להתקדם ולחשוב גם על אחרים לשם שינוי..

אתה אידיוט- ממתי מלחמה עזרה במשהו? המלחמה על סמים קיימת כבר 70 שנה ומה התוצאות? שימוש מוגבר,2 מיליון אזרחים בכלא בארה"ב(שיא היסטורי),שוק שחור,כח פוליטי גלובאלי לקרטלים והמאפיות..
בשומן טראנס לא נלחמו- אתה עדיין מוצא אותו בכל מקום. מה שהשתנה זה המודעות. כנ"ל לגבי הסיגריות. זה לא שהתחילו לאסור את המעשנים ולתת להם כנסות ענק כדי "לעזור" לחברה שלנו.
אותו דבר לגבי בשר וחלב- עידן האינטרנט הביא איתו מודעות לנושא התזונה והאימונים. שום דבר לא קבוע- הכל מוטל בספק, ולדעתי זאת הדרך שלנו בתור בני אדם להתקדם ולחשוב גם על אחרים לשם שינוי..
למה אתה חושב שאתה יודע למה היתכוונתי כשהשתמשתי במילה "מלחמה"? ועוד קורא לי אידיוט...

המלחמה צריכה להיות מוניפולציונית, אנשים צריכים לגרום לאנשים אחרים להבין שסמים - זה רע, סיגריות - זה רע,
בעזרת מניפולציות תת הכרתיות, כמו מוטיבציה ודברים כאלה, ומה אתה משחק אותה? כל משכתבת ידוע כבר ממזמן

רפואה מונעת- אם אתה צורך פחות שומן רווי- יש לך פחות סיכוי לקבל התקף לב. כמו עם סיגריות. סיגריה אחת לא הורגת אותך(בהנחה שזה בכל מקרה לוקח 5 דקות מהחיים) אבל 20 סיגריות לאורך 20 שנה יפגעו בך. נגיד 50 גרם שומן רווי ביום- לא יפגע בך אבל מעל הכמות הזאת הסיכוי שתקבל מחלת לב יעלה.
זה או שאתה מטפל בעצמך ברפואה מונעת- מודע לסמים ולאוכל שאתה צורך. או שאתה מחכה לקבל עוד סמים מהרופא. אני אישית מעדיף רמות סוכר נמוכות,קצת טריגלצרידים בדם,רגישות גבוהה לאינסולין וכו.. לא אומר שאני אחיה הרבה אבל מוריד מגוון מחלות שהעולם המערבי סובל מהם. ד"א ארגומנט- שאדם הוא החייה היחידה שיונקת חלב אחרי שהיא התבגרה שווה ערך לזה שאדם הוא גם החייה היחידה שמכחיד את המין של עצמו,נהנה לגרום לעצמו כאב וחושב איך הוא נראה..

נכון עישון פוגע ואת זה ניתן לראות חד וחלק על הריאות, בין אדם מעשן ואדם שלא מעשן.
לגבי השומן זה לא משהו שניתן לראות חד וחלק כי יש עוד המון פרמטרים שלא בודקים, במיוחד שאנשי הפליאו שאוכלים כמויות שומן לא מבוטלות מראים תוצאות מעבדה מצויינות. ולכן סוג של הקביעה שלך לא נכונה. מצאתה כמה "מחקרים" שהם ממש לא חד משמעיים ובחרתה להאמין להם, זאת זכותך כמו שזוכתם של מיליוני אנשים להאמין שיש איזה זקן בשמיים שכל הזמן שופט אותם.

לגבי חלב בשר מזון מעובד ושאר הדברים אין כרגע שום הוכחה שצריכה שלהם בצורה סבירה פוגעת בך בצורה דומה לעישון/סמים/אלכוהול.

אם וכשיהיה אני אולי ינסה לשנות הרגלים, אבל בינתיים אני לא רואה שום סיבה של להפסיק לצרוך כל דבר שהוא טעים לי ואני לא רק להקיא לשלש אחריו.

למה אתה חושב שאתה יודע למה היתכוונתי כשהשתמשתי במילה "מלחמה"? ועוד קורא לי אידיוט...

המלחמה צריכה להיות מוניפולציונית, אנשים צריכים לגרום לאנשים אחרים להבין שסמים - זה רע, סיגריות - זה רע,
בעזרת מניפולציות תת הכרתיות, כמו מוטיבציה ודברים כאלה, ומה אתה משחק אותה? כל משכתבת ידוע כבר ממזמן
המילה מלחמה לא מרמזת חינוך והסברה. אנשים שכופים את הדעה שלהם שיש אמת נחרצת אחת(סמים זה רע) מסוכנת יותר מכל אוכל וסם שתמצא. מסכים איתך לגבי לחץ פסיכולוגי לאורך חיים בריא יותר, אבל השימוש שלך במילה מלחמה לא היה מובן..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית