הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר חלב ונזקים

Int3rsys

משתמש מתחיל
191
4
נק' מוניטין:
138
191
4
הולמס פלייס
לאחרונה אני רואה יותר ויותר פוסטים מזעזעים של כל מיני טבעונים הטוענים כי חלב מזיק לבריאות.
רציתי להפריך את הטענה הזאת ולהראות להם שהם טועים, לכן נכנסתי לגוגל והתחלתי לחפש ראשית כתבות על חלב מהתקופה האחרונה, ואכן שמתי לב כי "צצו" כל מיני מחקרים הגורסים כי החלב אינו מועיל כפי שחשבו פעם, וחלקם אף טוענים כי הוא מזיק ועלול לפגוע בתוחלת החיים.
לאחר מכן, התחלתי לחפש כתבות (דגש על עדכניות) על ייעילותו של החלב, או לחילופין למה מדובר במשקה בריא מאוד, אך לא הצלחתי למצוא דבר..

יש כאן לא מעט אנשים עם ידע רב בתחום, אשמח אם תוכלו לי למצוא כתבות המפריכות את הטענות של הטבעונים.

תודה רבה וחג שמח.

המילה מלחמה לא מרמזת חינוך והסברה. אנשים שכופים את הדעה שלהם שיש אמת נחרצת אחת(סמים זה רע) מסוכנת יותר מכל אוכל וסם שתמצא. מסכים איתך לגבי לחץ פסיכולוגי לאורך חיים בריא יותר, אבל השימוש שלך במילה מלחמה לא היה מובן..
פעם הבאה אני יהיה יותר מובן ידידי

אני אישיתי אוכל מה שבא לי כמה שבא לי, לא מתנזר מכלום, גם לא מחלב, אבל אני אומר שהגוף לא מגיב סתם לדבר מסוים בצורה כזאת, נראה לי קצת מפגר להתעלם מרמזים שהגוף נותן לך.
אתה מכיר משהו שתאכל בכמות של 2 ליטר/קילו ביום, ותרגיש איתו טוב?

מה? שני ליטר קולה? 2 קילו בשר אדום? 2 קילו אורז?
בכמות כזאת כל דבר ישלח אותך לשירותים עם דליפה/סתימה בלתי פוסקת.
אין לי מושג על מה אתה מדבר, אם דברים כאלו גורמים לך בעיות עיכול אז אתה צריך ללכת להיבדק, אני עכשיו בחיטוב שותה 2 ליטר קולה זירו ביום, אין שום בעיה, כשהייתי במאסה אכלתי כמויות של בשר (לא 2 קילו כי זה לא כלכלי) ומעל קילו אורז ולא עשה לי שום בעיות.

מאיפה הבאת את זה?
http://en.wikipedia.org/wiki/Saturated_fat_and_cardiovascular_disease_controversy
אין לי מושג על מה אתה מדבר, אם דברים כאלו גורמים לך בעיות עיכול אז אתה צריך ללכת להיבדק, אני עכשיו בחיטוב שותה 2 ליטר קולה זירו ביום, אין שום בעיה, כשהייתי במאסה אכלתי כמויות של בשר (לא 2 קילו כי זה לא כלכלי) ומעל קילו אורז ולא עשה לי שום בעיות.
גם לי 3-5 ליטר חלב לא עשה בעיות לאורך של חצי שנה. הסימנים התחילו לבוא אחרכך. גודלין צודק- שוב דבר בקילו או ליטרים(חוץ ממים) לאורך זמן לא יכול להיות "טוב" לגוף שלך מבחינה בריאותית.

http://en.wikipedia.org/wiki/Saturated_fat_and_cardiovascular_disease_controversy

גם לי 3-5 ליטר חלב לא עשה בעיות לאורך של חצי שנה. הסימנים התחילו לבוא אחרכך. גודלין צודק- שוב דבר בקילו או ליטרים(חוץ ממים) לאורך זמן לא יכול להיות "טוב" לגוף שלך מבחינה בריאותית.

השורות הראשונות בכתבה שהבאתה:
Whether saturated fat is a risk factor for cardiovascular disease (CVD) is a question with numerous controversial views.[1] Although most in the mainstream heart-health, government, and medical communities hold that saturated fat is a risk factor for CVD, some recent studies have produced conflicting results.

השורות הראשונות בכתבה שהבאתה:
Whether saturated fat is a risk factor for cardiovascular disease (CVD) is a question with numerous controversial views.[1] Although most in the mainstream heart-health, government, and medical communities hold that saturated fat is a risk factor for CVD, some recent studies have produced conflicting results.
אתה חושב שאם פירסמתי את זה אני לא קראתי את זה? אני קובע את עמדתי לפי ניסיון,חקירה של הנושא ולא מתוך אמונה עיוורת במשרדי הבריאות שמרביתם ד"א טוענים שצריכה מוגברת של שומן רווי מובילה למחלות לב. מצדי שאנשים יוכלו בשר אדם- אין לי בעיה עם דילול האוכלוסיה ההפך ככל שיותר אנשים יהיו יותר חולים ושמנים כך תהיה לי יותר עבודה.

אתה חושב שאם פירסמתי את זה אני לא קראתי את זה? אני קובע את עמדתי לפי ניסיון,חקירה של הנושא ולא מתוך אמונה עיוורת במשרדי הבריאות שמרביתם ד"א טוענים שצריכה מוגברת של שומן רווי מובילה למחלות לב. מצדי שאנשים יוכלו בשר אדם- אין לי בעיה עם דילול האוכלוסיה ההפך ככל שיותר אנשים יהיו יותר חולים ושמנים כך תהיה לי יותר עבודה.

טוב סבבה, אולי בעוד כמה שנים טובות יהיו מחקרים יותר טובים עד אז אני ימשיך להנות מהכל ואתה תמשיך להנות ממה שאתה חושב לנכון.

לפי ניסיון? אתה לא אוכל בשר ואין לך מחלות לב אז מי שאוכל בשר ימות ממחלות לב?

זה בסך הכל דעתך וזה הגיוני לגמרי, אבל זה לא מבוסס על כלום

לפי ניסיון? אתה לא אוכל בשר ואין לך מחלות לב אז מי שאוכל בשר ימות ממחלות לב?

זה בסך הכל דעתך וזה הגיוני לגמרי, אבל זה לא מבוסס על כלום
יש עשרות מחקרים שתומכים בטענה שלי והרבה פחות מחקרים מנוגדים. אין כמעט תחום בתזונה\אימונים שהוא חד משמעי.
האלוף בהרמת משקולות האחרון איליה אילין צמחוני- אז על סמך ההרגשה שלו אפשר לקבוע שבשר מכביד? לא. אבל בזריקת תיגר על הנורמה המקובלת יש רק פלוסים. סביר להניח שמודעות שאולי בשר זה לא אידיאלי להכל- יעורר יותר אנשים לחשוב אם יש אמת באמרה הזאת מאשר הסכמה כוללת של "אין הוכחה חותחת"\הסכמה כללית בגלל זה אני אמשיך לעשות מה שאני עושה בלי לחשוב על זה.
להפריך משהו על סמך מקרים בודדים(זה שיש אנשים שיכולים לחיות הרבה עם סיגריות או אוכל לא בריא)- לא אומר שזה אופטימלי ומרבית האנשים יוכלו לעשות זאת לאורך זמן בכמויות המדוברות. אז אולי חלב בכמות עד חצי ליטר ביום לא תזיק(במידה ואין רגישות ללקטוז), אבל בכמויות של 2 ליטר יש למישהו ספק בכלל שזה הרבה ולא הכרחי? לדוגמא מה בריא בGOMAD?
2 גרם סידן או 60 גרם שומן רווי לא כולל אוכל אחר.. לא צריך "מדע" בשביל לקבוע שקיצוניות והגזמה זה מסוכן.

יש עשרות מחקרים שתומכים בטענה שלי והרבה פחות מחקרים מנוגדים. אין כמעט תחום בתזונה\אימונים שהוא חד משמעי.
האלוף בהרמת משקולות האחרון איליה אילין צמחוני- אז על סמך ההרגשה שלו אפשר לקבוע שבשר מכביד? לא. אבל בזריקת תיגר על הנורמה המקובלת יש רק פלוסים. סביר להניח שמודעות שאולי בשר זה לא אידיאלי להכל- יעורר יותר אנשים לחשוב אם יש אמת באמרה הזאת מאשר הסכמה כוללת של "אין הוכחה חותחת"\הסכמה כללית בגלל זה אני אמשיך לעשות מה שאני עושה בלי לחשוב על זה.
להפריך משהו על סמך מקרים בודדים(זה שיש אנשים שיכולים לחיות הרבה עם סיגריות או אוכל לא בריא)- לא אומר שזה אופטימלי ומרבית האנשים יוכלו לעשות זאת לאורך זמן בכמויות המדוברות. אז אולי חלב בכמות עד חצי ליטר ביום לא תזיק(במידה ואין רגישות ללקטוז), אבל בכמויות של 2 ליטר יש למישהו ספק בכלל שזה הרבה ולא הכרחי? לדוגמא מה בריא בGOMAD?
2 גרם סידן או 60 גרם שומן רווי לא כולל אוכל אחר.. לא צריך "מדע" בשביל לקבוע שקיצוניות והגזמה זה מסוכן.
תביא לי מחקר אחד שמוכיח ששומן רווי גורם למחלות לב

נערך לאחרונה:
מתוך מה שהבאת

Evidence for fat substitutions from observational studies and intervention trials

In the Seven CountrieCVD
tudy (4), the higher risk of CHD mortality associated with intake of SFAs may be biased because of confounding by many other factors and can only be hypothesis-generating.

והנה זה אחד טוב
Meta-analyses of cohort studies with self-reported SFA intakes are not associated with CHD, stroke, or CVD

ואפילו יש קטעים שתומכים יותר בדעה שלי (שמדברים על החלפה של פחמימות בשומן רווי)

ציפיתי לאתגר קצת 😭

לאחרונה אני רואה יותר ויותר פוסטים מזעזעים של כל מיני טבעונים הטוענים כי חלב מזיק לבריאות.
רציתי להפריך את הטענה הזאת ולהראות להם שהם טועים, לכן נכנסתי לגוגל והתחלתי לחפש ראשית כתבות על חלב מהתקופה האחרונה, ואכן שמתי לב כי "צצו" כל מיני מחקרים הגורסים כי החלב אינו מועיל כפי שחשבו פעם, וחלקם אף טוענים כי הוא מזיק ועלול לפגוע בתוחלת החיים.
לאחר מכן, התחלתי לחפש כתבות (דגש על עדכניות) על ייעילותו של החלב, או לחילופין למה מדובר במשקה בריא מאוד, אך לא הצלחתי למצוא דבר..

יש כאן לא מעט אנשים עם ידע רב בתחום, אשמח אם תוכלו לי למצוא כתבות המפריכות את הטענות של הטבעונים.

תודה רבה וחג שמח.
לדעתי נראה שכל הטענות על ההורמונים הן לא נכונות ולא עקביות עם המחקרים בתחום, הסיפור הוא כנראה עם תוצר פירוק של לקטוז, סוכר שנקרא גלקטוז. הגלקטוז גורם לתגובה דלקתית בגוף ובמודלים של בעלי חיים הוא גורם להזדקנות. חלק גדול מהמחקרים שמראים שיש בעיות עם מוצרי חלב מסויימים מראים גם שמוצרים שעברו תהליך שנקרא פרמנטציה (בפשטות גידלו בחלב חיידקים כמו ביוגורט והם אכלו את רוב הסוכר) מאריכים חיים משפרים צפיפות עצם ומורידים את הסיכוי לכל מיני מחלות. באחד המחקרים האחרונים בBMJ החוקרים הציעו את העניין והטענה הזאת מאוד עקבית ומסבירה בערך את כל המחקרים שאני מכיר בתחום.

בקיצור אם אתה רוצה להיות בטוח תאכל בעיקר גבינות צהובות ויוגורטים שאתה רואה שיש בהם מעט מאוד פחמימות (נניח שפחות מגרם). גם רוב אבקות החלבון דלות יחסית בפחמימה.

לגבי ההורמונים דווקא היוגורטים והגבינות הצהובות הקשות שהמחקרים מראים שהם מאריכים חיים\משפרים את הבריאות מכילים הרבה מחלבון הקאזאין שמחקרים על תיסוף אצל ספורטאים פחות או יותר הראו שהוא הגורם לקפיצה בהורמוני הגדילה בדם בעקבות שתיית חלב כך שלדעתי הטענה הזאת די מונפצת. ריצות ארוכות מקפיצות הרבה יותר את רמת הורמון הגדילה בדם מליטר חלב ובינתיים לא ראיתי מחקרים שהראו שפעילות גופנית מסרטנת...

או, הנה מצאתי:
http://www.bmj.com/content/349/bmj.g6015

Comparing milk with other dairy products
Particularly noteworthy is that intake of fermented milk products such as yogurt and soured milk and cheese were associated with lower rates of fracture and mortality. Furthermore, we observed a positive association only between milk intake and markers of oxidative stress (urine 8-iso-PGF2α) and inflammation (serum interleukin 6). Previously, we found a negative relation between bone mineral density and 8-iso-PGF2α.42 63 Interleukin 6 seems to be causally related to cardiovascular disease64 and may influence bone loss and osteoporosis.65 Importantly, those who consume high amounts of non-fermented milk have a more non-favourable cardiovascular risk factor profile, with higher blood pressure, lower high density lipoprotein cholesterol levels, and higher insulin resistance.18 In contrast, intake of cheese and fermented milk products is related to higher high density lipoprotein cholesterol levels, less insulin resistance, and a lower risk of myocardial infarction.18 22 23 24 In addition, a recent small randomised cross over study indicated that the intake of a fermented dairy diet seemed to provide a more favourable biomarker profile than that of a non-fermented dairy diet

זה מעניין כי יכול להיות שהרגישות ללקטוז לא נעלמה לחלוטין באבולוציה בגלל שמבחינה בריאותית עדיף לשלשל את הלקטוז מאשר שיספג ויעשה בעיות. גם דלקות מזיקות הרבה פחות לבריאות בגיל צעיר, ככל שמתבגרים הנזק של דלקות גדל אבל גם היכולת לספוג את הלקטוז קטנה ...

נערך לאחרונה:
לדעתי נראה שכל הטענות על ההורמונים הן לא נכונות ולא עקביות עם המחקרים בתחום, הסיפור הוא כנראה עם תוצר פירוק של לקטוז, סוכר שנקרא גלקטוז. הגלקטוז גורם לתגובה דלקתית בגוף ובמודלים של בעלי חיים הוא גורם להזדקנות. חלק גדול מהמחקרים שמראים שיש בעיות עם מוצרי חלב מסויימים מראים גם שמוצרים שעברו תהליך שנקרא פרמנטציה (בפשטות גידלו בחלב חיידקים כמו ביוגורט והם אכלו את רוב הסוכר) מאריכים חיים משפרים צפיפות עצם ומורידים את הסיכוי לכל מיני מחלות. באחד המחקרים האחרונים בBMJ החוקרים הציעו את העניין והטענה הזאת מאוד עקבית ומסבירה בערך את כל המחקרים שאני מכיר בתחום.

בקיצור אם אתה רוצה להיות בטוח תאכל בעיקר גבינות צהובות ויוגורטים שאתה רואה שיש בהם מעט מאוד פחמימות (נניח שפחות מגרם). גם רוב אבקות החלבון דלות יחסית בפחמימה.

לגבי ההורמונים דווקא היוגורטים והגבינות הצהובות הקשות שהמחקרים מראים שהם מאריכים חיים\משפרים את הבריאות מכילים הרבה מחלבון הקאזאין שמחקרים על תיסוף אצל ספורטאים פחות או יותר הראו שהוא הגורם לקפיצה בהורמוני הגדילה בדם בעקבות שתיית חלב כך שלדעתי הטענה הזאת די מונפצת. ריצות ארוכות מקפיצות הרבה יותר את רמת הורמון הגדילה בדם מליטר חלב ובינתיים לא ראיתי מחקרים שהראו שפעילות גופנית מסרטנת...

או, הנה מצאתי:
http://www.bmj.com/content/349/bmj.g6015

זה מעניין כי יכול להיות שהרגישות ללקטוז לא נעלמה לחלוטין באבולוציה בגלל שמבחינה בריאותית עדיף לשלשל את הלקטוז מאשר שיספג ויעשה בעיות. גם דלקות מזיקות הרבה פחות לבריאות בגיל צעיר, ככל שמתבגרים הנזק של דלקות גדל אבל גם היכולת לספוג את הלקטוז קטנה ...

אתה הולך קצת על הצד המוטל בספק של העניין אני מבין, הערך של המחקרים האלו להגעת מסקנות היא חתיכת קפיצה.

יש משהו הגיוני בזה שחלב של פרה נועד לעגל ולא לאדם.לנו יש את חלב האם וגם לתקופה קצרה אחרי הלידה.
אבל מה לעשות,חלב ומוצריו טעימים מאוד,וגם עשירים בחלבון.קשה לוותר על משהו שאתה רגיל לצרוך מגיל מאוד צעיר.
אני צורך מוצרי חלב על בסיס יומי בכמות מטורפת לא רגיש ולא כלום. אחלה חיטוב ,הדבר הכי טוב שלקחתי.
האוויר בעיר שאנשים נושמים יותר מזיק...
אני אוכל לפי הרמב"ם שווה לקרוא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית