לכבוד החנוכה קבלו מתכון לסופגניות אנאבוליות במיוחד.
ל10 גדולות/15 בינוניות
700 גרם קמח (אפשר חיטה מלאה אבל עדיף שלא).
כף שמריםיבשים.
40 גרם חמאה.
200 מ"ל חלב פושר (לחמם במיקרו כמה שניות לפני).
חצי כוס סוכר (או תחליף ממתיק מלאכותי הכמות תלויה בסוג הממתיק).
4 סקופים חלבון קזאין(אפשר מי גבינה אבל עדיף קזאין ועדיף טעם וניל).
3 ביצים שלמות.
גרדת לימון מחצי לימון (לא חובה למי שלא אוהב אבל מוסיף המון טעם).
כף וחצי של יין לבן (גם לא חובה אבל זה עוזר לסופגניה לא לספוג שמן).
למילוי:
בעיקרון אפשר לשחק עם זה כל אחד מה שהוא אוהב יותר.
אני לקחתי חמאת בוטנים(300 גרם) וממרח לוטוס (150 גרם) ריסקתי לתערובת פקאנים מסוכרים והוספתי חלבון זקאין משהו כמו 4 סקופים...הוספתי לאט לאט וערבבתי עד שיצא מרקם סמיך אבל רך..תשלא יהיה סמיך מידי. צריך קודם כל לחמם 100 מ"ל שמנת מתוקה בסיר קטן להוסיף את הממרח לוטוס ואת החמאת בוטנים ואז להתחיל להוסיף את הקזאין (צריך לחמם על אש קטנה ולא להביא לרתיחה!!!).
עכשיו.....
לבצק:
מערבבים חצי מהכמות של הקמח עם השמרים היבשים הקזאין והסוכר ומעבירים את התערובת היבשה למיקסר עם וו לישה (אפשר גם ללוש תבצק ביד אבל יקח יותר זמן). מחממים בסיר קטן את החלב עם החמאה על אש קטנה עד שהחמאה תימס (לא להביא לרתיחה). את החלב והחמאה מוסיפים למיקסר ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה עד שהקמח יתערבב למרקם אחיד, מוסיפים את הביצים ואחר כך מעלים קצת את המהירות ומתחילים להוסיף את שאר הקמח כוס אחרי כוס (חשוב לא להוסיף הכל במכה אחר כך הבצק לא יצא טוב). להוסיף גרדת לימון ויין לבן לבצק וללוש עד מהירות נמוכה עוד דקה שיתערב(הבצק צקיך לצאת עבה אם הוא יוצא דליל תוסיפו קצת קמח).
אחרי שהבצק מוכן תעבירו אותו למשטח עבודה מקומח כדי שלא ידבק ותלושו אותו טיפה עם היד (עם עשיתם הכל עם היד אין צורך).
שימו אץ הבק בתוך גיגית תפיחה (או גיגית רגילה אם אין לכם ותכסו בניילון נצמד) תנו לזה לתפוח עד שזה עולה פי 2 בגודל. אחרי שזה תפח תעשו עיגולים מהבצק ותניחו אותם על מגש ותכסו אותם עם מגבת או שקית שיתפחו עוד קצת לפי 1.5 מהגודל.
אחר כך אפשר או לאפות או לטגן כל אחד לפי הערכים שלו...בטיגון יוצא יותר טעים אבל באפייה גם יוצא טוב.
אם מטגנים אז שהשמן לא יהיה יותר מידי חם כי אז זה לא יתבשל מבפנים...לטגן כל צד עד שיהיה בצבע זהוב.
אם אופים אז לחמם תנור מראש ל180 מעלות ולאפות כ15 דקות ( גם עד לקבלת צבע שחום).
זהו אחרי שמוכן למלא תסופגניות במה שאתם רוצים עם מה שהמלצתי למעלה זה ממש טעים.
ערכים( רק של הבצק ):
קלוריות 3770
חלבון 191
פחמימות 692
שומן 45
לפי המיולי זה אינדיבידואלי אז לא חישבתי.
לא הצלחתי להעלות תמונה אם מישו יסביר לי איך אני אעלה.
בתאבון וחג שמח
ל10 גדולות/15 בינוניות
700 גרם קמח (אפשר חיטה מלאה אבל עדיף שלא).
כף שמריםיבשים.
40 גרם חמאה.
200 מ"ל חלב פושר (לחמם במיקרו כמה שניות לפני).
חצי כוס סוכר (או תחליף ממתיק מלאכותי הכמות תלויה בסוג הממתיק).
4 סקופים חלבון קזאין(אפשר מי גבינה אבל עדיף קזאין ועדיף טעם וניל).
3 ביצים שלמות.
גרדת לימון מחצי לימון (לא חובה למי שלא אוהב אבל מוסיף המון טעם).
כף וחצי של יין לבן (גם לא חובה אבל זה עוזר לסופגניה לא לספוג שמן).
למילוי:
בעיקרון אפשר לשחק עם זה כל אחד מה שהוא אוהב יותר.
אני לקחתי חמאת בוטנים(300 גרם) וממרח לוטוס (150 גרם) ריסקתי לתערובת פקאנים מסוכרים והוספתי חלבון זקאין משהו כמו 4 סקופים...הוספתי לאט לאט וערבבתי עד שיצא מרקם סמיך אבל רך..תשלא יהיה סמיך מידי. צריך קודם כל לחמם 100 מ"ל שמנת מתוקה בסיר קטן להוסיף את הממרח לוטוס ואת החמאת בוטנים ואז להתחיל להוסיף את הקזאין (צריך לחמם על אש קטנה ולא להביא לרתיחה!!!).
עכשיו.....
לבצק:
מערבבים חצי מהכמות של הקמח עם השמרים היבשים הקזאין והסוכר ומעבירים את התערובת היבשה למיקסר עם וו לישה (אפשר גם ללוש תבצק ביד אבל יקח יותר זמן). מחממים בסיר קטן את החלב עם החמאה על אש קטנה עד שהחמאה תימס (לא להביא לרתיחה). את החלב והחמאה מוסיפים למיקסר ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה עד שהקמח יתערבב למרקם אחיד, מוסיפים את הביצים ואחר כך מעלים קצת את המהירות ומתחילים להוסיף את שאר הקמח כוס אחרי כוס (חשוב לא להוסיף הכל במכה אחר כך הבצק לא יצא טוב). להוסיף גרדת לימון ויין לבן לבצק וללוש עד מהירות נמוכה עוד דקה שיתערב(הבצק צקיך לצאת עבה אם הוא יוצא דליל תוסיפו קצת קמח).
אחרי שהבצק מוכן תעבירו אותו למשטח עבודה מקומח כדי שלא ידבק ותלושו אותו טיפה עם היד (עם עשיתם הכל עם היד אין צורך).
שימו אץ הבק בתוך גיגית תפיחה (או גיגית רגילה אם אין לכם ותכסו בניילון נצמד) תנו לזה לתפוח עד שזה עולה פי 2 בגודל. אחרי שזה תפח תעשו עיגולים מהבצק ותניחו אותם על מגש ותכסו אותם עם מגבת או שקית שיתפחו עוד קצת לפי 1.5 מהגודל.
אחר כך אפשר או לאפות או לטגן כל אחד לפי הערכים שלו...בטיגון יוצא יותר טעים אבל באפייה גם יוצא טוב.
אם מטגנים אז שהשמן לא יהיה יותר מידי חם כי אז זה לא יתבשל מבפנים...לטגן כל צד עד שיהיה בצבע זהוב.
אם אופים אז לחמם תנור מראש ל180 מעלות ולאפות כ15 דקות ( גם עד לקבלת צבע שחום).
זהו אחרי שמוכן למלא תסופגניות במה שאתם רוצים עם מה שהמלצתי למעלה זה ממש טעים.
ערכים( רק של הבצק ):
קלוריות 3770
חלבון 191
פחמימות 692
שומן 45
לפי המיולי זה אינדיבידואלי אז לא חישבתי.
לא הצלחתי להעלות תמונה אם מישו יסביר לי איך אני אעלה.
בתאבון וחג שמח