הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם קרינה של WIFI מראוטר מזיקה?

yujinius

משתמש על
17,465
16,827
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
43,460
17,465
16,827
יש לי ראוטר בחדר, ממש לידי כשאני יושב ליד המחשב, ובערך מטר מהמיטה, והיום חשבתי פתאום על השאלה הזאת. לא מצאתי עדויות או הוכחות ממשיות שזה גורם נזק כלשהו, אבל אולי מישהו יודע משהו בנושא?

בוא נגיד שקרינה מהמחשב גדולה יותר ומזיקה יותר. בזה אנחנו בטוחים.
לגבי הראוטר לא יודע להגיד לך.
זו אכן שאלה טובה.

צריך להפריד בין קרינה מייננת לקרינה בלתי מייננת. הראשון הינו קרינה אשר יכולה לשחרר אלקטרונים מתוך אטומים ויוצרת יונים, לפיכך היא מאוד חזקה. קרינת השמש, רדון ורנטגן, הן דוגמאות למקורות לקרינה כזו. קרינה בלתי מייננת כשמה כן היא, לא מייננת, כלומר היא פולטת אך ורק פוטונים. קרינה כזו לרוב הינה חלשה, כלומר היא לא בכזאת עוצמה של אנרגיה אשר יכולה לגרום לפוטון לנתק אלקטרון מאטום וקרינה זו לא תשנה את ההתנהגות שלה ככל שהעוצמה תגבר. כיום אין מספיק מחקרים חד משמעיים אשר נערכו לאורך שנים וקבעו כי יש נזק מצטבר מקרינה כזו. למרות האמור ועל מנת לענות על דאגות לא מבוססות מצד הציבור, המשרד להגנת הסביבה קבע את חוק הקרינה הבלתי מייננת.

לפי מה שאני יודע (וזה לא הרבה) שהקרינה מראוטרים, מחשבים וכ'ו הינם קרינות אלפא שלרוב לא חודרות בגדים\עור, תצטרך דעה יותר מקצועית מזו אבל אני דיי בטוח.
אל תשכח שנזק מקרינה זה דבר מצטבר ולא קורה בשניה.

זו לא קרינת אלפא. קרינת אלפא היא שטף של גרעיני הליום שמשתחרר כשגרעיני אטומים רדיואקטיבים כבדים מתפרקים, כמו בכורים גרעיניים ופצצות אטום והיא מאוד מסוכנת. גם הנזק מקרינה חלשה לא מצטבר עם הזמן...

כמו שזיו כתב, הקרינה של הראוטר כמעט בודאות לא מסוכנת. האנרגיה שלה כלכך נמוכה שהיא לא יכולה לפרק או ליצור קשרים בין מולקולות הדנ"א כמו קרינות בעלות אנרגיה גבוהה יותר . המחקרים שכביכול תומכים בכך שהיא מסרטנת הם בעיקר מחקרי זבל ברמת אמינות נמוכה ורובם מלאים בחורים.

אגב, קרינה לא חייבת ליינן מולקולות לגמרי וליצור רדיקלים כדי לסרטן מספיק שהיא תעורר מולקולת דנ"א בצורה כזאת שיוכלו להיווצר בה קשרי צילוב. בכל מקרה צריך אנרגיה גדולה בכמה וכמה סדרי גודל מזאת שפולט הראוטר על מנת שזה יקרה.

לפי מה שאני יודע (וזה לא הרבה) שהקרינה מראוטרים, מחשבים וכ'ו הינם קרינות אלפא שלרוב לא חודרות בגדים\עור, תצטרך דעה יותר מקצועית מזו אבל אני דיי בטוח.
אל תשכח שנזק מקרינה זה דבר מצטבר ולא קורה בשניה.
אתה לא כ"כ מודע להשלכות של קרינת אלפא על חומרים אורגניים אה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית