הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אימונים בצורה רנדומלית או קבועה??

Stav Shy

משתמש פעיל
514
85
נק' מוניטין:
380
514
85
, אני רוצה לצבע תוכנית אימונים הניראת כך:
A- chest tri abs
B- back bic calvs
C- legs abs
D- shoulders arms
עכשיו השאלה היא כזאת , במקום לעשות תוכנית אימונים רשומה עם סטים וחזרות כל אימון לעשות משהו אחר ואני אסביר , תרגילים מורכבים נשארים תמיד , 3-5 תרגילים לכל קבוצת שריר. בעניין החזרות והסטים אני רוצה לעבוד בצורה רנדומלית שזה אומר כל תרגיל שאני ניגש אליו פשוט להתחיל לשים משקל נגיד סט ראשון עושה משקל נמוך 20-15 חזרות סט שני גם משהו דומה, סט שלישי 6 חזרות' סט רביעי 4 חזרות ואיזה דרופ בסוף או סופר סטים כל פעם משהו אחר. הרעיון בתוכנית הזאת הוא כמובבן למנוע את ההתרגלות המהירה של הגוף לעומס קבוע ולהמנע מתוכניות מורכבות ומסודרות שמצריכות התעסקות סביב הענף 24\7 שכרגע אני מעוניין שזה לא ישתלט לי על החיים. מבחינת התרגילים כמובן מורכבים תמיד נשארים.
נתונים קצת:
גיל 18.
משקל 77 קילו.
גובה 166 ס"מ .
ללא שימוש בחומרים (עדין).
לא מתאמן מתחיל, חזרתי עכשיו מפגרה של שלושה חודשיים, נכנס למאזן שלילי
להוריד תקילוגרמים המיותרים שעליתי בפגרה.
אשמח לתגובות מה אתם חושבים רק לא ללשכוח לנמק, הינה כמה תמונות שלי מסוף החיטוב , כל הערה אחרת על דגשים מסוימים בפרופרציות או כל דבר אחר יתקבלו בברכה

קבצים מצורפים

• 663.JPG
    663.JPG
    KB 103.4 · צפיות: 210
  • 665.JPG
    665.JPG
    KB 117.8 · צפיות: 207
  • 670.JPG
    670.JPG
    KB 96.3 · צפיות: 214
  • IMG_0611.PNG
    IMG_0611.PNG
    KB 258.8 · צפיות: 225
  • IMG_0897.PNG
    IMG_0897.PNG
    KB 262.3 · צפיות: 216
  • IMG_9455.PNG
    IMG_9455.PNG
    KB 175.2 · צפיות: 213
אולי תנסה את התוכנית shortcut to size, היא עושה בדיוק את הדבר הזה שאתה רוצה.
בכל שבוע יש לך דגש על מספר חזרות שונה, תרגילי בסיס נשארים אבל תרגילי עזר ומבודדים קיימים.
על כל קבוצת שריר אתה עובד לרוב פעם בשבוע - 16 סטים בערך.
וזה ABCD

• פותח/ת השרשור
כן היא סך הכל גם בעייני תוכנית טובה מאוד אבל שוב ציינתי בהתחלה תסיבה שאני לא רוצה תתוכניות האלה, אני שואל ברמת העיקרון אם עושים את זה ?

אתה בעצם שואל מה לעשות, להתאמן או לעשות פעילות גופנית (To train \ to exercise). ממליץ לקרוא את המאמר הבא ולהחליט בעצמך:
http://pjmedia.com/lifestyle/2014/04/11/training-vs-exercise-whats-the-difference/

הרעיון בתוכנית הזאת הוא כמובבן למנוע את ההתרגלות המהירה של הגוף לעומס קבוע
בשום תוכנית אין דבר כזה עומס קבוע, אם כל אימון אתה מוסיף משקל, אז גם אם זה נשאר 3 סטים של 5 חזרות - אתה מסתגל למשקל גבוה יותר.
שרירים לא מסתגלים לתנועות. מערכת העצבים מסתגלת לתנועות. שרירים מסתגלים לעומס. אם כל אימון אתה מוסיף משקל - אתה מגדיל את העומס - והגוף יגיב בהסתגלות, ככה גוף האדם עובד.

• פותח/ת השרשור
אתה בעצם שואל מה לעשות, להתאמן או לעשות פעילות גופנית
שמע כל מה שאמרת אתה לא מחדש לי כלום ולא ניראלי הבנת תשאלה שלי , זה שאם אני אעלה משקל כל הזמן גם ב3*5 זה יעבוד אבל מה שכל הזמן שאומרים את זה ושוכחים אני לא מתאמן מתחיל שעכשיו הסקוואט שלי עומד על 70 קילו ואני בחודש וחצי אגיע ל130 בSS או בכל דבר דומה , הבעיה היא שאני לא מתאמן מתחיל ואני לא אוכל לעלות משקל כל אימון מה גם בכלל שאני כרגע נכנסתי לגרעון לרדת קצת . מה שאני שואל הוא כזה אם ברמת העיקרון זה מקובל לעשות את זה ? התקדמות משקלי עבודה זה לא קריטריון שכזה מעניין אותי ברור שזה מדליק אותי משקלים וזה אבל אני לא מתעסק בפאור ליפטינג אני מתעסק בבילדינג ואני שואל אם זה ברמת העיקרון אם זה תופס לעשות מה שאני מציע ישלי תתוכנית עצמה של איזה יום אני עובד על מה ורק ברמת הסטים והחזרות זה לא משהו קבוע פשוט דואג תמיד להגיע למצב שאני מחוסל סוף אימון? (אני יודע ליקרוא כבר תגוף שלי לדעת איפה הכאב צריך להיות ואיפה לא)

הורגים אותי אנשים כמוך. כאילו אם אתה בבילדינג זה אומר שאתה לא צריך לעלות במשקלי עבודה כדי לגדול? זה לא משנה אם אתה בבילדינג או בליפטינג, אם אתה רוצה לגדול אתה חייב להוסיף משקל למוט וזה מה שהבחור מעלייך התכוון. בישביל מה לעשות דרופ סטים או סופר סטים?
רוצה תוכנית שתרצח אותך? תעשה 10*10 GVT מבטיח לך שתצא נכה מהאימון.

שמע כל מה שאמרת אתה לא מחדש לי כלום ולא ניראלי הבנת תשאלה שלי , זה שאם אני אעלה משקל כל הזמן גם ב3*5 זה יעבוד אבל מה שכל הזמן שאומרים את זה ושוכחים אני לא מתאמן מתחיל שעכשיו הסקוואט שלי עומד על 70 קילו ואני בחודש וחצי אגיע ל130 בSS או בכל דבר דומה , הבעיה היא שאני לא מתאמן מתחיל ואני לא אוכל לעלות משקל כל אימון מה גם בכלל שאני כרגע נכנסתי לגרעון לרדת קצת . מה שאני שואל הוא כזה אם ברמת העיקרון זה מקובל לעשות את זה ? התקדמות משקלי עבודה זה לא קריטריון שכזה מעניין אותי ברור שזה מדליק אותי משקלים וזה אבל אני לא מתעסק בפאור ליפטינג אני מתעסק בבילדינג ואני שואל אם זה ברמת העיקרון אם זה תופס לעשות מה שאני מציע ישלי תתוכנית עצמה של איזה יום אני עובד על מה ורק ברמת הסטים והחזרות זה לא משהו קבוע פשוט דואג תמיד להגיע למצב שאני מחוסל סוף אימון? (אני יודע ליקרוא כבר תגוף שלי לדעת איפה הכאב צריך להיות ואיפה לא)
מה שאתה מציע זה להסתכל ברמת האימון ולא ברמת התוכנית, וזה לא להתאמן אלא לעשות פעילות גופנית.
אם אתה ברמה שבה אתה לא יכול להתקדם כל אימון זה לא אומר שמפסיקים להתאמן ומתחילים לעשות פעילות גופנית.
זה אומר שמתכננים אחרת, כלומר משתמשים בתוכנית שתקדם אותך פעם בשבוע, לצורך הדוגמה.

אם הבנתי נכון מה שאתה רוצה לעשות זה לבוא לעשות תרגילים מה שנגיד פנוי ומה שבא לך באותו היום ? כלומר הדבר היחיד שתשמור אליו זה שהיום זה יום חזה ?
את סוג של מתעצל לעשות תוכנית ולהתמיד בא ?

• פותח/ת השרשור
אנשים אתם מפספסים מה אני אומר , אני אמרתי שאני לא אעלה משקלי עבודה? ברור שאני אעלה כל פעם אני אנסה לשים יותר משקל ואראה לכמה אני מצליח פעם בגבוהות פעם בנמוכות פשוט לא בצורה של מסודרת של טוב כל אימון אני מעלה 2.5 כל צד או כל האחוזים וכאלה פשוט כל אימון תן פייט, ומזה זה לא להתאמן זה לעשות פעילות גופנית ? תגיד לי מה אתה עושה צחוק חחח מה אני זקנה שבאה לעשות הליכון מזה פעילות גופנית לא אימון לא מבין תכוונה שך . אני סך הכל אומר שכל פעם אני נכנס לסטים בצורה רנדומלית נגיד לדוגמא היום באתי לסקואט התחלתי חימום 2-3 סטים עם 60 קילו ואז אמרתי טוב אני שם 100 קילו נירא כמה חזרות נעשה עשיתי 5 חזרות היה לי קל אמרתי יאלה שים 110 עשיתי 6 חזרות , באתי אמרתי סבבה אפשר עוד למרות שרק עכשיו חזרתי להתאמן לאט לאט אני יכול לשים עוד שמתי 120 לעוד 6 חזרות , אחרי זה שמתי לעוד 2 סטים 60 קילו עד לכשל בין 10-12 חזרות יצא לי . עכשיו אני אומר נגיד אימון רגליים הבא דופק 125 נירא לכמה נצליח 4-5 , אימון אחריו נגיד עובד עם משקל נמוך והרבה חזרות כל פעם משחק עם זה , עכשיו הבתם?
@Beast and cheat @Godzilla

אנשים אתם מפספסים מה אני אומר , אני אמרתי שאני לא אעלה משקלי עבודה? ברור שאני אעלה כל פעם אני אנסה לשים יותר משקל ואראה לכמה אני מצליח פעם בגבוהות פעם בנמוכות פשוט לא בצורה של מסודרת של טוב כל אימון אני מעלה 2.5 כל צד או כל האחוזים וכאלה פשוט כל אימון תן פייט, ומזה זה לא להתאמן זה לעשות פעילות גופנית ? תגיד לי מה אתה עושה צחוק חחח מה אני זקנה שבאה לעשות הליכון מזה פעילות גופנית לא אימון לא מבין תכוונה שך . אני סך הכל אומר שכל פעם אני נכנס לסטים בצורה רנדומלית נגיד לדוגמא היום באתי לסקואט התחלתי חימום 2-3 סטים עם 60 קילו ואז אמרתי טוב אני שם 100 קילו נירא כמה חזרות נעשה עשיתי 5 חזרות היה לי קל אמרתי יאלה שים 110 עשיתי 6 חזרות , באתי אמרתי סבבה אפשר עוד למרות שרק עכשיו חזרתי להתאמן לאט לאט אני יכול לשים עוד שמתי 120 לעוד 6 חזרות , אחרי זה שמתי לעוד 2 סטים 60 קילו עד לכשל בין 10-12 חזרות יצא לי . עכשיו אני אומר נגיד אימון רגליים הבא דופק 125 נירא לכמה נצליח 4-5 , אימון אחריו נגיד עובד עם משקל נמוך והרבה חזרות כל פעם משחק עם זה , עכשיו הבתם?
כן, אני כבר הבנתי קודם. זה לא נקרא להתאמן.
כתבתי על כך קודם והפניתי אותך למאמר שמסביר מה ההבדל. מיהרת להגיד שהבנת ושאני לא מחדש לך כלום, למרות שאתה מוכיח שאין לך חצי מושג על מה דיברתי.

תתחיל בלקרוא את המאמר.

• פותח/ת השרשור
@godlin23 עצלן ... לא יודע תגיד לי אתה
https://www.lbs.co.il/threads/58078/
@Beast and cheat שמע קראתי אותו עכשיו עוד פעם , עדין לא הבנתי מה הם מנסים להגיד בזה , שיש תאלה שהולכים למכון בישביל ללכת למכון עושים תאימון שלהם שזה ניקרא יעני פעילות גופנית ויש להתאמן אתה חייב להציב יעדים לא כל כך הבנתי מה הם רוצים ממני(סלח לי על האנגלית שלי) אם תוכל להסביר לי בקצרה אני אשמח

@godlin23 עצלן ... לא יודע תגיד לי אתה
https://www.lbs.co.il/threads/58078/
@Beast and cheat שמע קראתי אותו עכשיו עוד פעם , עדין לא הבנתי מה הם מנסים להגיד בזה , שיש תאלה שהולכים למכון בישביל ללכת למכון עושים תאימון שלהם שזה ניקרא יעני פעילות גופנית ויש להתאמן אתה חייב להציב יעדים לא כל כך הבנתי מה הם רוצים ממני(סלח לי על האנגלית שלי) אם תוכל להסביר לי בקצרה אני אשמח

לא התכוונתי לזה שאתה עצלן ולא עושה כלום(ראיתי שאתה לא), הכוונה שאין לך כוח לעשות תוכנית מסודרת אלה לבוא ולעשות איזה תרגיל שפנוי/בא לך באותו רגע כל עוד נגיד זה תרגיל לחזה (ביום של חזה)
לפי דעתי זה לא אפקטיבי כי אתה לא תצליח לעקוב אם אתה מתקדם או לא, אם אתה רק רוצה לבוא לעשות תרגילים עד שאתה הורג את השריר אז רוב הפורם יגיד לך שזה לא אפקטיבי, אבל זה כבר החלטה שלך

נשמע שאין לך מושג על מה אתה מדבר.
ממליץ לך להיכנס לפורטל ולהתחיל לקרוא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית